Čuj,ja po Foobaru nisam srao pa nemoj ni ti po wmp-u,molim te!
Pa nisam ni ja lol, reko sam samo: "Uf, da je samo čkoljav..."
Čuj,ja po Foobaru nisam srao pa nemoj ni ti po wmp-u,molim te!
Pa nisam ni ja lol, reko sam samo: "Uf, da je samo čkoljav..."
Pljuvanje tu nema nikakve veze s tim, malo si nekaj pobrkal skroz ja sam navel mane Foobar-a koje on ima itekak i vrlo su realne samo kaj ih neki ne žele vidjet. Tu je još drugi problem, kaj neki ne mogu podnjet kritike na neki program pa nije zivi stvor niti familija svašta pa nek se ljute nije to moj problem.
Da, a ta VEEEELIKA mana je njegov kaj ono? Ahaaa, defaultni izgled! LOL. Koji je, zamisli, i više nego funkcionalan. Kužiš, postoje stvari bitnije od fensi šmensi izgleda. Da mi neko ponudi radije bi uzel auto koji ima zahrđalu karoseriju i kome se ljušti boja, ali ima motor koji ide ispod 10 sek. do 100 km/h, nego auto koji izgleda ko Lamborgini, ful zglancan, a ispod haube gola k*ta. Jer lako ga naknadno prefarbam i zglancam. E, ista stvar je sa foobar2000-om.
Prije svega,WMP nije "čokljav" već jedan sasvim solidan multimedijalni player bolji od većine razvikanih. Foobar sam provao,neću ga ni kuditi i hvaliti. Zvuk me je oduševio a puno toga nije,kao npr nekompaktibilnost s wmp media library. Da pojasnim,za sve albume pojedinog artista koji mi se nalaze u istom folderu,wmp će prikazati svaki cover zasebno. "Slavni" foobar svim albumima dodijeli jedan isti cover. Kako mi ni nakraj pameti nije bilo raditi reorganizaciju foldera glazbe zbog Foobara,rekao sam mu jedno veliko ZBOGOM!!!
Uf, da je samo čkoljav bilo bi predivno...
EDIT:
Nego, itko ima iskustva sa Wine-om i foobar2000-om? hrvatskafarkasevec?
DeadBeef sam koristio jedno vrijeme i ja, ali tada bio u heavy beti i dubokom razvoju, pa se često rušio pa sam na kraju odustao od njega. No, moram priznati svidio mi se. Ima još puno mjesta za poboljšanje da sustigne uzor, mogao bi ga ponovo iskompajlirati pa da vidim na ćemu se radilo. Ima super ime ;)
vele da radi sve super nisam ga probao
jedino nisu converter testirali
tak pise na winehq
Evo, i ja počeo koristiti Foobar.Uzeo neki skin s neta, dosta je lijep jedino što ne mogu uključiti seekbar
Skini Waveform Seekbar:
Skinio sam i ubacio u mapu Components.Što sada?
Kog briga što puno ljudi traži? Tvorce foobara očito ne - program je besplatan i ne ovisi o širokoj bazi korisnika. I sam sam ga koristio dok sam bio na Windowsima, stvarno je odličan player i još puno više. To što nije izrazito jednostavan mu je mana, ali što sad, pa nije ništa savršeno.
Pljuvanje tu nema nikakve veze s tim, malo si nekaj pobrkal skroz ja sam navel mane Foobar-a koje on ima itekak i vrlo su realne samo kaj ih neki ne žele vidjet. Tu je još drugi problem, kaj neki ne mogu podnjet kritike na neki program pa nije zivi stvor niti familija svašta pa nek se ljute nije to moj problem.
Da, a ta VEEEELIKA mana je njegov kaj ono? Ahaaa, defaultni izgled! LOL. Koji je, zamisli, i više nego funkcionalan. Kužiš, postoje stvari bitnije od fensi šmensi izgleda. Da mi neko ponudi radije bi uzel auto koji ima zahrđalu karoseriju i kome se ljušti boja, ali ima motor koji ide ispod 10 sek. do 100 km/h, nego auto koji izgleda ko Lamborgini, ful zglancan, a ispod haube gola k*ta. Jer lako ga naknadno prefarbam i zglancam. E, ista stvar je sa foobar2000-om.
Defoltni izgled je na Foobar funkcionalan da, ali na ljestvici od 1 do 10 je samo -2 i to je to. Fensi-šmensi s tim nema veze nikakve nekaj drugo je bitnije, gotov paket tj program sa puno korisnih informacija a usput i fino izgleda mozemo se još jednom podsjetit na linku dole jel.
Defoltni izgled je na Foobar funkcionalan da, ali na ljestvici od 1 do 10 je samo -2 i to je to. Fensi-šmensi s tim nema veze nikakve nekaj drugo je bitnije, gotov paket tj program sa puno korisnih informacija a usput i fino izgleda mozemo se još jednom podsjetit na linku dole jel.
http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/foobar2000/12831.aspx?page=2&jumpto=1636069&sort=asc&view=flat
kad ga instaliras pita te sta sve hoces dodat
i sa time prikazuje sve sta treba
Pa jel morate bit svi glupi, tema je otvorena za obozavatelje Foobara, da ovdje raspravljaju o njemu i razmjenjuju savjete.
Ovo je gotovo sve off topic, otvorite temu Foobar vs. Winamp vs. Ostali pa se tamo prepucavajte do mile volje.
Pa jel morate bit svi glupi, tema je otvorena za obozavatelje Foobara, da ovdje raspravljaju o njemu i razmjenjuju savjete.
Ne shvacam zasto moderatori ne dijele kartone i ne brisu postove jer ovo je gotovo sve off topic, otvorite temu Foobar vs. Winamp vs. Ostali pa se tamo prepucavajte do mile volje.
obrisao sam 10-15 poruka večeras u ovoj temi, a ti sada još prozivaš moderatore?!?
prijavi ako treba, a ako se nastave gluposti - tema ide pod ključ!
Svaka tema se zagadi kad karakteran prosipa svoje bisere, a mi ostali nasjednemo.
Ok, ispricavam se.
Imam problem sa Foobarom, kada oznacim neki album u filterima i prikazu se njegove pjesme na playlisti, ne budu poredane po rednom broju. Kada stisnem, poredaju se, i to je ok ako ima jedan album, ali ako ih je vise, nastane nered - pogledaj slike za pojasnjenje.
Htjeo bih da po defaultu budu poredane, ili barem kada stisnem da se poredaju ali unutar albuma, a ne da se ispretumba..
Oh onaj tip je gljup ili šta?
WinAMP? To je staro kljuse, dovoljno samo ljudima koji trebaju solidan (nekad ponajbolji) player "out of the box".
Kaže da mu je "ružan". Pa i ti si ružan kad si gol, i svi vide tvog malog pishu.
Obuci se, počešljaj i bit ćeš lijepši.
Foobar je za power user-e koji znaju šta im treba.
Godinama sam koristio WinAMP, ali sa 5.1 sustavom je WinAMP toliko škrt za popyzdit.
Pola mu pluginova za 5.1 ne odrađuje kako treba, ili rade ili zbugiraju itd.
Nema podešavanja kanala kako ja hoću, dakle posebna glasnoća za svaki kanal.
Recimo za MP3 koristim ovakav raspored u Foobaru:
Central: 50% volume (klon R+L kanala, zgodno kad sjedim pred PC-em)
Front Left & Right (svaki se može podesiti posebno, ali kod mene su jednako podešeni): 150% boost (da se ističu bez cetralnog)
Rear Left & Right: 100% volume (rear R je klon front R, a rear L je klon fron L)
I tako mi je zvuk SAVRŠEN kako ja to želim.
To sa WinAMP-om prije 3+ godine nisam NIKAKO mogao dobiti.
Kad sam to usavršio sa postavkama, onda sam krenuo u istraživanje skinova.
Malo sam lijeniji da ga sam napravim, ali FooAvA mi je SUPER.
WinAMP-ovi modern skinovi su u 99% slučajeva preglupi, defould skin mu je loš, new modern je ružan,
a old school skin je pregažen vremenom.
WinAMP je super, ali kao i BSPLAYER, pregazilo ga vrijeme i bolji software.
WinAMP = XP, Foobar = Windows 8
Koji je to skin ili što je to već?
Sve je modano i prilagođeno željema autora :)
Meni uglavnom savršeno, jer imam sve šta mi treba mogu pogledat informacije o bendu sa last fm i ostalih, mogu gledat "stihove" mogu playlistu itd... ovisno kako želim.
Background su wallpaperi koju mogu biti od benda ili izvođača a mogu biti wallpepri koje sam ja ubacio.
Dakle može bit richard m. kad svira njegov cover sa gitarom ili wallpeperi koje sam ja manualo stavio i mogu se pojavit bez obzira šta svira.
Ima sad puno toga i puno mogućnosti koje su naštimane neda mi se sve pisat :D
A ako te šta konkretno zanima pitaj ;)
Naravno da ti ne vidis u njemu svrhe sa tako malo pjesama, neki imaju po par tisuca ili par desetaka tisuca pjesama u kolekciji..uvesti to u Winamp je valjda ravno samoubojstvu..
Ne želim započinjati ponovo ovu vašu svađicu, ali mi nije jasno što ti znači da je uvesti par tisuća pjesama u Winamp ravno samoubojstvu. Što se tiče brzine, prilično je brži od Foobara i za moju kolekciju od 4763 pjesme je Winampu trebalo 29 sekundi za indeksiranje, a Foobaru 50.
Btw, po meni je Winamp prilično lijep sa novim defaultnim skinom i ima sve što mi treba, usto mi je Library view daleko pregledniji nego defaultni Album list u Foobaru, tako da se ipak držim Winampa dok ne vidim barem jedan plus (za mene) koji bi Foobar mogao imati pred Winampom, a iz ove teme koja se uglavnom svodi na neočekivano nezrelo pljuvanje Winampa s jedne i Foobara s druge strane nisam ništa takvog vidio.
Koji je to skin ili što je to već?
Sve je modano i prilagođeno željema autora :)
Meni uglavnom savršeno, jer imam sve šta mi treba mogu pogledat informacije o bendu sa last fm i ostalih, mogu gledat "stihove" mogu playlistu itd... ovisno kako želim.
Background su wallpaperi koju mogu biti od benda ili izvođača a mogu biti wallpepri koje sam ja ubacio.
Dakle može bit richard m. kad svira njegov cover sa gitarom ili wallpeperi koje sam ja manualo stavio i mogu se pojavit bez obzira šta svira.
Ima sad puno toga i puno mogućnosti koje su naštimane neda mi se sve pisat :D
A ako te šta konkretno zanima pitaj ;)
Kako stavit wallpaper na pozadinu? :))
Ok, ispricavam se.
Imam problem sa Foobarom, kada oznacim neki album u filterima i prikazu se njegove pjesme na playlisti, ne budu poredane po rednom broju. Kada stisnem, poredaju se, i to je ok ako ima jedan album, ali ako ih je vise, nastane nered - pogledaj slike za pojasnjenje.
Htjeo bih da po defaultu budu poredane, ili barem kada stisnem da se poredaju ali unutar albuma, a ne da se ispretumba..
Pa sortiraj po albumu onda.
Ne želim započinjati ponovo ovu vašu svađicu..
Ma ok, mislim da se u ovoj temi svi trebaju kloniti Foobar vs. Winamp postova, ako netko zeli takvu raspravu neka otvori novu temu. Ili, ima ovu.
Ok, ispricavam se.
Pa sortiraj po albumu onda.
Pomoglo je kad sortiram po rednom broju a zatim po albumu..kakva trivia..thx
Ne želim započinjati ponovo ovu vašu svađicu..
Ma ok, mislim da se u ovoj temi svi trebaju kloniti Foobar vs. Winamp postova, ako netko zeli takvu raspravu neka otvori novu temu. Ili, ima ovu.
Ok, ne zanima me toliko ta rasprava jer je po ovome što sam vidio ravna raspravi s Appleovcima, samo me zanimao argument po kojem ti izjavljuješ da je Library u Winampu samoubojstvo kad je brži, a ne vidim ništa drugo po čemu bi bio toliko lošiji. Bit će da ga nema, tako da samo vi uživajte u svojoj temi, neću vam ja, zli Winampovac, smetati
Cijenjeni kolege i kolegice forumasi, ispravak netocnog navoda. :D
Ovo je, naime, netocno. Postoji nesto sto se zove Lyrics Plugin i nije eksterna aplikacija nego je najobicniji winamp plugin. Winamp takoder prednjaci po broju plugina (nesto kao firefox medu browserima).
Ovak izgleda Foobar po defoltu, kad se instalira i kad se ubaci mjuza u njega kaj da se kaže ko očerupana kokoš kaj drugo žalosna cinjenica koja se vidi s mjeseca.
Zelis reci, ne izgleda kao cirkuski sator? Less is more. Oduvijek sam volio minimalizam.
Koristim winamp samo zato sto ga koristim vec vise od 10 godina pa mi je preslo u naviku. Kada winampa ne bi bilo vjerojatno bih koristio foobar.
Može li mi netko malo objasniti Foobar?Na slici imam foldere koje sam ubacio u library-u ali nema onog all music s kojim mogu slušati sve pjesme koje su tamo.Jeli to moguće napraviti?Jedino što sam uspio je napraviti "Filter" tab koji pokazuje žanrove a preko njega se mogu uključiti sve pjesme.Ako nema drugog načina i ovo će poslužiti.
BTW, kako postaviti artwork uz izvođače u popisu pjesma(onome desno)?
Može li mi netko malo objasniti Foobar?Na slici imam foldere koje sam ubacio u library-u ali nema onog all music s kojim mogu slušati sve pjesme koje su tamo.Jeli to moguće napraviti?Jedino što sam uspio je napraviti "Filter" tab koji pokazuje žanrove a preko njega se mogu uključiti sve pjesme.Ako nema drugog načina i ovo će poslužiti.
Library > Album List
Library > Album List
Hvala, ali stavio sam Filters, msilim da će tako ipak biti bolje + napravio sam Playlists tab i u jednu playlistu ubacio library
Tamo na tom desnom panelu gdje ti pise Album ili Title ili Artist desni klik i stisni na Artwork.
Barem je tko na UIColumns.
Hvala svima na pomoći.
Imam još jedno pitanje.Postoji li neki plugin koji bi mi javio kad se pjesma promijeni kao što Winamp javlja sa onim oblačićem u donjem desnom kutu?
Hvala svima na pomoći.
Imam još jedno pitanje.Postoji li neki plugin koji bi mi javio kad se pjesma promijeni kao što Winamp javlja sa onim oblačićem u donjem desnom kutu?
Moras malo i pogledati po opcijama.
Preferences (CTRL+P) / Default user inteface i na desnoj strani u panelu System notification area stavi kvacicu na Show baloon tooltip on song change.
MINI TUTORIAL - FLAC TO MP3@320kbps
Neki od nas drze glazbu u MP3 formatu, neki u FLAC-u. Ja preferiram drzanje vecine kolekcije u MP3@320kbps. Ali to radim na nacin da skinem FLAC, iskljucivo sa Log fileom, da se uvjerim da je ono sto imam stvarno FLAC - mnogi uploadaju transkodirane FLAC-ove, sto iz neznanja sto iz gluposti. Zatim to prebacim u MP3@320. Ne skidam direktno MP3 jer svasta se moze skinuti pod "MP3@320" i u to sam se uvjerio previse puta.
Kad vec za sve koristim Foobar, onda sam s njim pozelio prebaciti FLAC-ove u MP3@320, ali na moje cudjenje Foobar po defaultu to ne podrzava.
Napravio sam sljedece, evo mali tutorial sa nekoliko slika. Ovime ce te dobiti MP3@320kbps / cbr. Izlazni fileovi (kreirane MP3-ce) ce se stvoriti u istom folderu odakle je i original. Sto je meni prakticno jer mozes staviti 15 FLAC albuma da se prebacuju i otici na kavu :) sto ne mozes ako moras svakome posebno odrediti destinacijski folder.
Nakon sto je gotovo, odete u foldere, u search filtere stavite *.FLAC, i pobrisete sve sto nadje. Najbrzi i najjednostavniji nacin za mene.
Trebati ce vam LAME, Foobar ce ga traziti samo prvi put a zatim ce zapamtiti njegovu lokaciju (ako ga ne premjestite ofc). Mozete ga skinuti ovdje.
Za ustedu prostora, ripati u v0, jer tesko da ima razlike naspram 320. Osim, naravno, u velicini fajla...
MINI TUTORIAL - FLAC TO MP3@320kbps
Neki od nas drze glazbu u MP3 formatu, neki u FLAC-u. Ja preferiram drzanje vecine kolekcije u MP3@320kbps. Ali to radim na nacin da skinem FLAC, iskljucivo sa Log fileom, da se uvjerim da je ono sto imam stvarno FLAC - mnogi uploadaju transkodirane FLAC-ove, sto iz neznanja sto iz gluposti. Zatim to prebacim u MP3@320. Ne skidam direktno MP3 jer svasta se moze skinuti pod "MP3@320" i u to sam se uvjerio previse puta.
Kad vec za sve koristim Foobar, onda sam s njim pozelio prebaciti FLAC-ove u MP3@320, ali na moje cudjenje Foobar po defaultu to ne podrzava.
Napravio sam sljedece, evo mali tutorial sa nekoliko slika. Ovime ce te dobiti MP3@320kbps / cbr. Izlani fileovi (kreirane MP3-ce) ce se stvoriti u istom folderu odakle je i original. Sto je meni prakticno jer mozes staviti 15 FLAC albuma da se prebacuju i otici na kavu :) sto ne mozes ako moras svakome posebno odrediti destinacijski folder.
Nakon sto je gotovo, odete u foldere, u search filtere stavite *.FLAC, i pobrisete sve sto nadje. Najbrzi i najjednostavniji nacin za mene.
trebat ce ako vec nema Lame encoder
tj. lame.exe
Svaka čast FLAC-u ali ja ne vidim svrhe u tome ako slušate glazbu na običnim zvučnicima ili slušalicama.Razlika se ne čuje, a FLAC pjesme su duplo veće nego MP3 320kbps