Ati radeon 9600 pro

poruka: 17
|
čitano: 4.678
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ati radeon 9600 pro

Bok ljudi,dali mi netko moze pomoc?jednostevno mi filmici na youtube ili 24 sata trzaju,mislim sto je slika kvalitetnija to je sporija,da li je to do drivera?imam naime ati radeon 9600 pro ili do memorija ili kaj vec?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Ati radeon 9600 pro

Prema ovome što reće može lako biti do:

1. Spore veze ka internetu (što je video veće kvalitete to treba brža veza).

2. Slabog procesora (procesor ne može to pravilno enkodirati, prezahtjevno mu je).

3. Grafiče kartice koja ne podržava akceleriranje videa (ne pomaže rasteretiti procesor).

Najvjerojatnije je do procesora, pogotovo ako primjetiš da je na 100% opterečenja prilikom vrtnje tog videa.

Vjerojatno ti i zvuk kasni za slikom ako puštaš neki HD Ready ili čak FullHD video na kompu.

Kladim se da je u pitanu jednojezgreni procesor tipa Athlon XP, Celeron ili Pentium IV...

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
15 godina
neaktivan

da celeron 700mh,i to je isto da kod pokretanja filma bolje rezolucije skace na 100 posto i ne pada a kod malo manje kvalitete ja oko 94 do 100,znaci procesor jel?jel internet mi vrlo brzo otvara...

15 godina
neaktivan

a da li je moguce da driveri za graficku nerade pa da zato?

17 godina
neaktivan
chilly29 kaže...

a da li je moguce da driveri za graficku nerade pa da zato?

nije zbog drivera nego kao sto ti je receno zbog procesora i slabe graficke

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
Ati radeon 9600 pro

Definitivno je procesor preslab za te radnje.

Čini se meni da trebaš zamijeniti cijelo računalo, drugog lijeka nema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok,hvala...

15 godina
neaktivan

da star je vec 8-9 god,a da samo zamjenim procesor?

17 godina
neaktivan

Taj CPUje totalno zastario - reducirana verzija Pentiuma III sa malo casha.

Ostim toga ovdje imaš minimalne sistemske zahtjeve za HD video.

Pitanje je koji je najači CPU kojeg podršava tvoja MBO. Vjerojatno neki Tualatin.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 12:23 (Whalter vT).
17 godina
neaktivan
Ati radeon 9600 pro

Filmici sa youtube-a se pokrecu pomocu flash-playera koji je urnebesno zahtjevan sto se tiče procesora i uopce ne daje mogucnost da se procesiranje prebaci na graficku karticu. Tako da ti je svejedno koju graficku imas, na vise manje svakom singl-core procesoru ce ti youtube filmici u fullscreenu malo trzat, pogotovo oni više kvalitete.

Radi toga je apple šikanirao flash.

0 0 hvala 0
17 godina
chilly29 kaže...

da star je vec 8-9 god,a da samo zamjenim procesor?

Nemoguća misija. Niti možeš pronaći više procesor za taj utor, niti bi ti i najači procesor za taj utor išta pomogao.

Glamdring kaže...

Filmici sa youtube-a se pokrecu pomocu flash-playera koji je urnebesno zahtjevan sto se tiče procesora i uopce ne daje mogucnost da se procesiranje prebaci na graficku karticu. Tako da ti je svejedno koju graficku imas, na vise manje svakom singl-core procesoru ce ti youtube filmici u fullscreenu malo trzat, pogotovo oni više kvalitete.

Radi toga je apple šikanirao flash.

Totalno nisi u pravu. Već nekoliko verzija Flash playera podržava video akceleriranje putem Radeona HD 3x00 serije, 4x00 serije i 5x00 serije kao i GeForce 8x00 i novijih.

No nisam siguran da je još izašlo iz Bete. Samo treba instalirati Flash 10.1 i radi akceleriranje. I radi dobro.

15 godina
neaktivan

znaci ipak nije u procesoru jel?daj help kaj da radim,jel moguce da driveri nisu dobri?

17 godina
chilly29 kaže...

znaci ipak nije u procesoru jel?daj help kaj da radim,jel moguce da driveri nisu dobri?

Ne, ipak je u procesoru. Generalnije, u cijelom računalu.

Nije moguće da takav problem bude izazvan lošim driverima.

13 godina
neaktivan
Ati radeon 9600 pro

Bok!
narode imam slijedeći problem....
stavio sam ati radeon pro 9600 sve savršeno radi i stavio sam drivere 10-2_legacy_xp32-64_dd_ccc ....problem je slijedeći u programu Iclone 4.3 pro pogledaj sliku:
http://i46.tinypic.com/2mhgeuh.jpg  (ovo mi se desilo)

a trebalo bi biti ovako 

no na prvoj i nema lika koji umetnem jer se ne vidi a umetnut je
dakle!.....promjenila se boja na površini tog programa u nekakvu plavkastu a treba biti siva i ne vide mi se likovi koje umetnem....inaće mi se ovo nije dešavalo na prijašnjim karticama mene zanima u čemu bi mogao biti problem...
dali možda u driverima ili što...samo da navedem ovo :
-prva kartica koju sam imao bila je Ati Radeon 9250 128Mb pošto mi je bila preslaba
-stavio sam nvidia geforce 760GS na njoj je taj program radio savršeno jer je malo i jača ali mi je malo nešto zezalo oko nekih crtica ponekad pa sam sada stavio ovu navedenu..pošto sam je dobio zabadava htio sam sa njo probati i stavio je puno bolje radi samo što me sada ovo zeza...ako netko zna u čemu bi mogla biti greška ili što već...

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 11:34 (teslazagi).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
chilly29 kaže...

Kao što kolege kažu, glavni problem je u starijem procesoru, ne u grafičkoj, jer ja imam još stariju (9550), ali youtube radi dobro jer mi je ipak malo "jači" procesor (Pentium4 3.0Ghz).

13 godina
neaktivan

evo ja sam svoj problem riješio driverima i sada štima sve...pošto mi nitko nije znao ništa odgovoriti pronašao sam sam riješenje...

15 godina
neaktivan
Re: Ati radeon 9600 pro
teslazagi kaže...

Bok!
narode imam slijedeći problem....
stavio sam ati radeon pro 9600 sve savršeno radi i stavio sam drivere 10-2_legacy_xp32-64_dd_ccc ....problem je slijedeći u programu Iclone 4.3 pro pogledaj sliku:
http://i46.tinypic.com/2mhgeuh.jpg  (ovo mi se desilo)

a trebalo bi biti ovako   no na prvoj i nema lika koji umetnem jer se ne vidi a umetnut je
dakle!.....promjenila se boja na površini tog programa u nekakvu plavkastu a treba biti siva i ne vide mi se likovi koje umetnem....inaće mi se ovo nije dešavalo na prijašnjim karticama mene zanima u čemu bi mogao biti problem...
dali možda u driverima ili što...samo da navedem ovo :
-prva kartica koju sam imao bila je Ati Radeon 9250 128Mb pošto mi je bila preslaba
-stavio sam nvidia geforce 760GS na njoj je taj program radio savršeno jer je malo i jača ali mi je malo nešto zezalo oko nekih crtica ponekad pa sam sada stavio ovu navedenu..pošto sam je dobio zabadava htio sam sa njo probati i stavio je puno bolje radi samo što me sada ovo zeza...ako netko zna u čemu bi mogla biti greška ili što već...

Problem je u driverima. Imam karticu Ati Radeon x1650 pro i imao sam sličnih problema u igrama. Nije prikazivalo 50% stvari. U nekim igram nije se vidio Menu, dok u drugima pola okoline. Probao sa legacy 9.8 i 10.2, ali bez uspjeha. I onda sam naišao na Ati Omega drivers i sve radi perfektno. Probaj! {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice