1080p - hardverska akceleracija

poruka: 67
|
čitano: 15.734
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

ja sve filmove uključujući i full hd gledam pomoću kmplayera-samo namjestiš u izborniku na PRESET: Qualitiy (3GHz) ako želiš da ti video i zvuk u filmu budu najbolji.I obavezno uključi ADVANCE MENU kad prvi put budeš koristio kmplayer

kako namjestit kako namjestit
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 22:37 (pristojan).

2 0 hvala 1
17 godina
RE: 1080p - hardverska akceleracija
191x7 kaže...

MKV nije format već kontejner. Vjerojatno se radi o nekakvom blue-ray ripu filma?

Rekao bih da ti je video takav da ga grafička ne može akcelerirati, no za svaki slučaj probaj s zadnjim VLC playerom i najnovijim ATI driverima.

Ako ti u toj kombinaciji bude opterečen procesor a grafa neopterečena, video se ne može akcelerirati.

Jesi probao s GOM Playerom pogledati je li ti slika bolja ili lošija?

Edit: Sjetio sam se još jednog playera koji ima podršku za videoakceleraciju grafičkom karticom.

Zove se SPlayer i bio je program tjedna u Bugu ima već neko vrijeme.

Splayer je zapravo MPCHC ispod haube ali s drukcijim izgledom, tu se radi o istim programima u globalu tak da nema frke. Ak ne radi film normalno kroz DXVA, na MPCHC na kojem ta funkcija savrseno radi ak su driver za grafu ok nece nit na Splayer sigurno to je tak.{#} Nije problem u MPCHC uopce, vec mozda u samom videu ili grafickoj prvo treba probat s drugim videom 1080p ili 720p formata bilo da je WMV HD ili VC1 ili H 264, MKV nije bitno. Ak niti taj drugo video nece normalno radit, preko DXVA na grafickoj kartici u MPCHC to je to u programu nije problem sigurno to je zapravo i tak ali nek provjeri kaj drugo.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

MKV nije format već kontejner. Vjerojatno se radi o nekakvom blue-ray ripu filma?

Rekao bih da ti je video takav da ga grafička ne može akcelerirati, no za svaki slučaj probaj s zadnjim VLC playerom i najnovijim ATI driverima.

Ako ti u toj kombinaciji bude opterečen procesor a grafa neopterečena, video se ne može akcelerirati.

Jesi probao s GOM Playerom pogledati je li ti slika bolja ili lošija?

Edit: Sjetio sam se još jednog playera koji ima podršku za videoakceleraciju grafičkom karticom.

Zove se SPlayer i bio je program tjedna u Bugu ima već neko vrijeme.

Da, bluray rip..mislim da je h264..probat cu s gomom, skinuo sam trailer avatara, ali tu tesko mogu vidjeti je li slika losija ili bolja..nija bas dobra kvaliteta..sad sam opet install bs.player, da imam s cime usporedit..

Imam najnovije drivere 10.12..vlc takodjer cu probati..

mbaksa kaže...

Prvo - tko kaze da se ista  izgubilo na kvaliteti? Otvori video u nekom video editoru ili programu za videomontazu. Probaj recimo AviDemux (iako mislim da u njemu treba nesto podesiti - mozda dignuti boju na 24/32 bita) pa onda vidi kako to izgleda kod njega. BS Player, a i drugi playeri, mogu koristiti neke filtre za poboljsavanje kvalitete slike - na primjer, moze u tamnim podrucjima napraviti glatki gradijent, jer su takvi ostri prijelazi u tamnim dijelovima slike cesto posljedica kompresije.

Da, toga sam svjestan, to znam..sumnjam da onda nebi stavili i u druge playere funkciju izostravanja videa, neki gradient ili slicno, da toga ima u bsplayeru..ok, krivo sam srocio, nije file izgubio na kvalitetu, nego cisto meni prikaz filma s ukljucenim HW..

Evo ,probao sam s istim filmom (ima dosta tamnih scena, a i bas sam nelatio an tu jednu gdje se super vidi) samo 720p, isto je..prijelaz katastrofalan..i da, btw..zasto ne stawe HW u bs.player?

[url="http://www.signaturebar.com/"][img]http://www.signaturebar.com/uploads/images/48289.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 22:45 (brane47).
17 godina

"Problem" je vrlo jednostavan: kada koristiš DXVA dekoder (tzv. hardverski dekoder), nije moguć nikakav postfiltering. Kada koristiš neki dekoder tipa ffdshow, moguće je podesiti postfiltering opcije koje na neki način "poboljšavaju" sliku - dakle, gama korekciju, zaglađivanje piksela i slično.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

"Problem" je vrlo jednostavan: kada koristiš DXVA dekoder (tzv. hardverski dekoder), nije moguć nikakav postfiltering. Kada koristiš neki dekoder tipa ffdshow, moguće je podesiti postfiltering opcije koje na neki način "poboljšavaju" sliku - dakle, gama korekciju, zaglađivanje piksela i slično.

Eh, bilo bi steta da je tako, ali to mi se cini najblize odgovoru sada..

I da, moze li netko reci, zasto mi pokazuje da nema loada na gpu kad gledam 1080p, nemoguce..

[url="http://www.signaturebar.com/"][img]http://www.signaturebar.com/uploads/images/48289.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 22:49 (brane47).
16 godina

Ja koristim MCE i vanjski decoder za gledanje H264 sadržaja na TV-u. U ovom slučaju CoreAVC koji podržava HW akceleraciju na Nvidijinim karticama. Kod gledanja filmova u 1080p,GPU utilization mi je oko 5%

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Ja koristim MCE i vanjski decoder za gledanje H264 sadržaja na TV-u. U ovom slučaju CoreAVC koji podržava HW akceleraciju na Nvidijinim karticama. Kod gledanja filmova u 1080p,GPU utilization mi je oko 5%

Podrzava li COreAVC akceleraciju samo za Nvidiu?upravo sam ga i mislio instalirat, da pokusam s time, imao sam ga i prije, ali se nesjecam

17 godina
BlackMoon kaže...

Mislis CPU utilisation?

Ja koristiom CoreAVC i nVidia GT325 na laptopu + MPC HC i odlicno idu HD filmovi. CPU mi je na 2-3%. GPU ne znam s cim provjeriti opterecenje.

EDIT: Provjerio s GPU-Z, 5% utilization

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 23:53 (Ramo).
14 godina
neaktivan
Ramo kaže...
BlackMoon kaže...

Mislis CPU utilisation?

Ja koristiom CoreAVC i nVidia GT325 na laptopu + MPC HC i odlicno idu HD filmovi. CPU mi je na 2-3%. GPU ne znam s cim provjeriti opterecenje.

Ne, gpu load vjerojatno, njega mozes provjeriti i u ccc, i u gpu-z..

14 godina
neaktivan

Da, tako je, kada je uključen hardware accelleration, nije moguc nikakav postprocessing, nikakvo zaglađenje rubova, nista..ali kad cpu odrađuje sve, onda je moguc s k-lite codecima (tocnije ffdshow)

Problem rjesen, tko zeli lijepsi i glađi video, neka prepusti sve procu, tko zeli cpu load svesti na minimum, ili je pak preslab za hd, neka uključi hardware acc..gotovo..

Evo i slika iz bs.playera Evo i slika iz bs.playera
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 12:21 (brane47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

probaj ovo: http://www.mirillis.com/en/products/splashpro.html

pronjuskaj malo stranicu... ;)

Kupujem neispravan Logitech Rumblepad 2
17 godina
moderator
brane47 kaže...

Da, tako je, kada je uključen hardware accelleration, nije moguc nikakav postprocessing, nikakvo zaglađenje rubova, nista..ali kad cpu odrađuje sve, onda je moguc s k-lite codecima (tocnije ffdshow)

ffdshow ti inače omogućava daleko više opcija za podešavanje slike nego što ti to BS Player prikazuje u svom dijalogu. {#}

I, da - ffdshow ima utoliko veze s K-liteovim paketom "kodeka" (uglavnom dekodera zapravo - većinu kodeka su izbacili, ostao je praktički samo ffdshow i možda LAME) što je uključen u taj paket - nikakve druge veze nema. Dakle, može se instalirati samo ffdshow, bez da se instalira cijeli K-lite codec pack.

14 godina
neaktivan

Samo steta, sto vanjski codeci, koji ne podrzavaju hwa, imaju te opcije..tako da meni zapravo jedan 720p video obradivan cpu-om lijepse izgleda nego 1080p s hwa..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
brane47 kaže...

Samo steta, sto vanjski codeci, koji ne podrzavaju hwa, imaju te opcije..tako da meni zapravo jedan 720p video obradivan cpu-om lijepse izgleda nego 1080p s hwa..

Da imaš 1080p Blue-ray kvalitete, ne bi tako govorio. {#} Normalno je da 1080p videi s par megabita po sekundi izgledaju loše bez postprocesiranja, pošto tako snažna kompresija uništi detalje i proizvede artefakte.

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
brane47 kaže...

Da imaš 1080p Blue-ray kvalitete, ne bi tako govorio.  {#}  Normalno je da 1080p videi s par megabita po sekundi izgledaju loše bez postprocesiranja, pošto tako snažna kompresija uništi detalje i proizvede artefakte.

E to je istina..

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
ffdshow ti inače omogućava daleko više opcija za podešavanje slike nego što ti to BS Player prikazuje u svom dijalogu. {#}

ffdshow koristim samo za upscaling dvd. Dobro to obavi, a za h.264 Core Codec.

U beta verziji ffdshow podržava i DTS-MA.

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 14:16 (Verbatim).
14 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

ffdshow koristim samo za upscaling dvd. Dobro to obavi, a za x.264 Core Codec.

U beta verziji ffdshow podržava i DTS-MA.

Core je sam za nVidia Cuda, tako?

17 godina
neaktivan
brane47 kaže...

Core je sam za nVidia Cuda, tako?

Nije, može on sve softwerski obaviti.

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
14 godina
neaktivan

Zasto onda prilikom instalacije u requirements pise nvidia cuda capable, tak nes..nesjecam se..ali program je napravljen za nvidia kartice

EDIT: Da, Designed for Nvidia CUDA

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 20:58 (brane47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
brane47 kaže...

Zasto onda prilikom instalacije u rewuirements pise nvidia cuda capable, tak nes..nesjecam se..ali program je napravljen za nvidia kartice

Core AVC

- NVIDIA CUDA GPU support
- Supports up to 16 CPU Cores

Uskoro izlazi verzija 2.5. podržavat će dxva.

17 godina

Da ne otvaram novu temu.

Primjetio sam da pri svim video datotekama Bsplayer pokazuje lošiju sliku, zrnatiju s lošim bojama. Ista verzija programa u XP-u radi super, dok na 7 ima lošu sliku.

Postoji li kakvo rješenje ovoga ili korištenje nekog drugog programa?

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
14 godina
neaktivan

Htio bi samo nesto pitati...nemojte se ljutit ako sam na krivom mjestu... Naime imam slijedeci problem... skinem si 1080p film sa neta...idem ga gledat u BS player-u i slika mi ili šteka, tj. trza, ili se ono odjednom ubrza 5X samo da bi sustigla valjda zvuk filma...mislim problem se ne javlja mozda konstantno ali jako iritira dok gledas film... Dali mi mozete pomoć, objasnit u cemu bi bio problem? Jel mozda graficka mi slaba, procesor, problem u monitoru?? 

GPU nvidia 9500GT

CPU AMD Athlon 64 X2 Dual core 4600+

monitor je Samsung  ps43d450 tv

Hvala Vam unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

jel postoji neki dobar razlog zasto uopce koristis BS player ? to sranje treba spalit

Moj PC  
3 2 hvala 0
17 godina
Re: 1080p - hardverska akceleracija
kole2689 kaže...

Htio bi samo nesto pitati...nemojte se ljutit ako sam na krivom mjestu... Naime imam slijedeci problem... skinem si 1080p film sa neta...idem ga gledat u BS player-u i slika mi ili šteka, tj. trza, ili se ono odjednom ubrza 5X samo da bi sustigla valjda zvuk filma...mislim problem se ne javlja mozda konstantno ali jako iritira dok gledas film... Dali mi mozete pomoć, objasnit u cemu bi bio problem? Jel mozda graficka mi slaba, procesor, problem u monitoru?? 

GPU nvidia 9500GT

Hvala Vam unaprijed!

Probaj s novim codecima - http://www.filehippo.com/download_klite_mega_codec/

TrustNo1
13 godina
odjavljen
Miki77 kaže...
kole2689 kaže...

GPU nvidia 9500GT

Hvala Vam unaprijed!

Probaj s novim codecima - http://www.filehippo.com/download_klite_mega_codec/

i taj K lite isto treba spalit

boze dragi kaj vi skidate niti nemate pojma kaj je unutra

14 godina
odjavljen
kole2689 kaže...

GPU nvidia 9500GT

Hvala Vam unaprijed!

Krivi info :(

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 14:20 (MARKOZD15).
13 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...
kole2689 kaže...

GPU nvidia 9500GT

Hvala Vam unaprijed!

Slab ti je procesor jer on pogoni 1080p filmove!

1080p sa pravim codecima pokrene procesor sa jednom jezgrom 

zato nemoj pricat gluposti 

14 godina
odjavljen
Arnold Layne kaže...
MARKOZD15 kaže...
kole2689 kaže...

GPU nvidia 9500GT

Hvala Vam unaprijed!

Slab ti je procesor jer on pogoni 1080p filmove!

1080p sa pravim codecima pokrene procesor sa jednom jezgrom 

zato nemoj pricat gluposti 

Moj bed, jer meni znaju štekati 1080p filmovi, jeli problem u VCL media playeru ili?

17 godina
neaktivan
kole2689 kaže...

GPU nvidia 9500GT

Hvala Vam unaprijed!

Nađi na netu CoreAVC i podesi u playeru da njega koristi kod gledanja takvih filmova. Nećeš više imati problema sa štekanjem slike.

Idem šorom kuja laje na me, mrš kujo šta te briga za me
13 godina
odjavljen
Jura iz druge galaksije kaže...
kole2689 kaže...

GPU nvidia 9500GT

Hvala Vam unaprijed!

Nađi na netu CoreAVC i podesi u playeru da njega koristi kod gledanja takvih filmova. Nećeš više imati problema sa štekanjem slike.

tako je ili LAV filters 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice