A1 HomeBox TELEFON+INTERNET

poruka: 294
|
čitano: 273.376
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: A1 HomeBox TELEFON+INTERNET

Zadaj mu samo B28 i kolika ti je brzina

15 godina

Ne razumijem te baš.

Odobrili su mi da prekinem ugovor, ali ne znam hoću li kod drugih operatera moći dobiti išta bolje od ovoga.

12 godina

Prolistaj ovu temu razumjeti ćeš to što sad ne razumiješ. Trebat će ti ako misliš ići na drugog operatera.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2024 21:27 (DDavorin).
14 godina
nul-3 kaže...

Ne razumijem te baš.

Odobrili su mi da prekinem ugovor, ali ne znam hoću li kod drugih operatera moći dobiti išta bolje od ovoga.

Možda. Ovisi od zagušenosti bazne stanice i položaja tornja. Ovdje su ti tornjevi drugih operatera.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2024 11:59 (Ord Mantel).
12 godina

Hombox-aši koji koristite i telefon pošto 3G ide u zaborav kod poziva router će se prebaciti na 2G  i nema tada interneta. Dolazi vrijeme kada treba nabaviti router koji ima tel priključak i podržava VoLTE i neće biti problema sa pozivima i internetom jer će istodobno moći jedno i drugo preko 4G ili 5G.

Moj PC  
1 0 hvala 1
7 godina

možeš nam dat neki popis DDavorin koji su to uređaji koji imaju volte pozive

ipak ima preko one skripte zte mf297 ;) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2024 1:34 (dejo74).
12 godina

Za zte mf297d piše da ima VoLTE e sad dali radi ne znam. Znam da radi na ZTE MC801a jer sam testirao. A i bolje tražiti 5G uređaj jer uskoro i neke od 4G frekvencija prelaze u 5G pa više neće biti dostupne na 4G.

14 godina
DDavorin kaže...

Za zte mf297d piše da ima VoLTE e sad dali radi ne znam. Znam da radi na ZTE MC801a jer sam testirao. A i bolje tražiti 5G uređaj jer uskoro i neke od 4G frekvencija prelaze u 5G pa više neće biti dostupne na 4G.

Hvala na upozorenju. Jedan sam od onih koji "moraju" imati fiksni telefon. Imaš li još koju opcije za preporučiti pa ću malo pratiti cijene ili da si pikiram taj ZTE MC801a? 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina

Ja mogu preporučiti samo ono što sam testirao. Bitno je da router ima priključak za telefon iako ni to nije garancija da će tel raditi. Ako je router brendiran postoji mogučnost da su onemogučili priključak za telefon tako da treba pripaziti na te stvari jer bilo je tako sa 4G routerima tipa 818 od Vodafona DE.

14 godina
DDavorin kaže...

Ja mogu preporučiti samo ono što sam testirao. Bitno je da router ima priključak za telefon iako ni to nije garancija da će tel raditi. Ako je router brendiran postoji mogučnost da su onemogučili priključak za telefon tako da treba pripaziti na te stvari jer bilo je tako sa 4G routerima tipa 818 od Vodafona DE.

U redu, poslušati ću tvoj savjet. I možda glupo pitanje ali ajd... fiksni telefon isto mora biti neki novi moderniji ili će raditi i moj stari?

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina

Ovog kojeg imaš isto će raditi🙂

13 godina

Pozdrav svima.

Korisnik sam A1 Homebox usluge (samo internet, bez telefona).

Od opreme koristim Huawei B818 i 2x Iskra P-56 antene.

Do sredine prosinca imao sam stabilnih 150-200 Mbps DL, ali od onda je palo na nekih 20 Mbps i rijetko ide preko toga.

Zna li itko da li su nešto mijenjali na infrastrukturi ili nešto rade što bi mogao biti uzrok ovakvog pada?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2025 10:48 (Asterix040).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Slično je i kod mene. Navečer brzina pada drastično u odnosu na prije. Mislio sam da je do opterećenosti pošto su ljudi bili više doma radi praznika, ali nije se puno promijenilo.

Netko je napisao da prebacuju tornjeve u kao power saving mod pa je možda do toga.
12 godina
Asterix040 kaže...

Pozdrav svima.

Korisnik sam A1 Homebox usluge (samo internet, bez telefona).

Od opreme koristim Huawei B818 i 2x Iskra P-47 antene.

Do sredine prosinca imao sam stabilnih 150-200 Mbps DL, ali od onda je palo na nekih 20 Mbps i rijetko ide preko toga.

Zna li itko da li su nešto mijenjali na infrastrukturi ili nešto rade što bi mogao biti uzrok ovakvog pada?

Da bi saznao gdje je greška moraš testirati sve. Imao sam i ja slučaj da su potpuno ugasili dva smjera b1. Natezanje dva mjeseca preko maila i uključili isključeno. Tako da bez testiranja da vidiš dali je sa tvoje strane sve ok(router, spojevi neadekvatnih antena) i testirati njihovu stranu onda možeš nešto poduzeti.

13 godina

S moje strane bi trebalo sve biti ok, proba sam sa drugim routerom i drugim antenama, ista stvar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Asterix040 kaže...

S moje strane bi trebalo sve biti ok, proba sam sa drugim routerom i drugim antenama, ista stvar.

Kojim drugim routerom si testirao? Šta si probao konkretno što se tiče tornja pošto je kod tebe ok? Šta si testirao?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2025 11:01 (DDavorin).
13 godina

Probao sam sa orginalnim koji sam dobio od A1, ZTE286R.

Provjerio antene i kablove sa swe nije nešto odpojilo.

Zamijenio ethernet kabel.

Provjerio na Cellmapper-u da nisu izbacili/dodali/promijenili koji od band-ova koje koristim (B1+B3+B20).

Probao prekombinirati UL/DL band-ove.

Više ne znam kaj bi probao.

12 godina
Asterix040 kaže...

Probao sam sa orginalnim koji sam dobio od A1, ZTE286R.

Provjerio antene i kablove sa swe nije nešto odpojilo.

Zamijenio ethernet kabel.

Provjerio na Cellmapper-u da nisu izbacili/dodali/promijenili koji od band-ova koje koristim (B1+B3+B20).

Probao prekombinirati UL/DL band-ove.

Više ne znam kaj bi probao.

To testiranje sa drugim routerom nije mjerodavno ZTE mf286 je dva koplja ispod 818-263. Jesi testirao i ako jesi kolike su ti brzine na svakom bandu posebno?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2025 18:25 (DDavorin).
13 godina

Upravo testirano, svaki band pojedinačno:

B1 - 20 Mbps

B3 - 8 Mbps

B20 - 2 Mbps

Ping je uvijek oko 20 ms.

12 godina

Znači imaš sve frekvencija ali su nakrcane korisnicima i zato tako male brzine a koliki ti je UL

13 godina

UL je oko 20 Mbps.

Ne vjerujem da se u mjesec dana nakačilo toliko korisnika da je DL pao sa 200 Mbps na 20 Mbps?!

12 godina

I UL ti je slab Kao da si 4km od tornja bez vanjskih antena. Stavi sliku jačine signala. Moguće pa ljudi su se počastili Homebox-om.

13 godina

SINR - 15 dB

RSRQ - 11 dB

RSRP - 76 dBm

RSSI - 51 dBm

12 godina

Ok su ti signali ili je kao što sam rekao bazna nakrcana korisnicima ili je kod njih neka greška. Probaj noću testirati ili rano ujutro pa da vidiš

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice