Problem s bootanjem

poruka: 8
|
čitano: 1.441
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem s bootanjem
pitanje

Pozdrav!

Imam instaliran last xp v21 na laptop hp compaq. Do prekjučer je sve radilo savršeno. Čistio sam registre. Kasnije sam instalirao driver za bluetooth i resetirao komp. U onom trenu kad se treba pojaviti "Welcome" na ekranu pojavi se plavi ekran s nekom porukom koju ne stignem pročitati jer nestane za sekundu. Zatim se opet resetira i sve ispočetka.

Help, please!!!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s bootanjem

1. prilikom startupa stisni f8 pa odaberi opciju last known good configuration

2. isto to F8 pa idi u safe mode. Tamo idi u system restore, na neku točku od prije, ili deinstaliraj bluetooth driver (očito on uzrokuje BSOD)

3. instalacijski cd od windowsa, bootaj sa optičkog pogona i napravi repair od windows instalacije

4. ili krajnje: instalacija windowsa od nule

17 godina
neaktivan
Problem s bootanjem

imam i ja jedan problem. ona crtica koja žmiga usred bootanja, žmiga prije loading screena WinXP, preugo žmiga; skoro minutu. Može li se to popravit?

Moji ID-ovi u igrama su: alien2710, A.I.Alien
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Oduvjek tako žmiga ili ti je to novo? Možda si u biosu stavio da ti traži boot sa drugih uređaja prije nego HDD. Također, prilikom boota, da li imaš neki cd/dvd u nekom optičkom pogonu ili priključen neki USB stick ili slično?

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Probao sam safe mode i sve ostalo. Ovo sa repairom sam probao ali on mi samo ponudi formatiranje diska isto kao i kod normalne instalacije windowsa. Može li mi tko objasniti kako da napravim repair.

P.S. Instalirao sam windows na drugu partiviju. Mogu li tako riješiti problem?

16 godina

-ako nema opcije reinstall, to je zbog customiziranog (slipstrimanog) CDa, ubaci normalan Win CD i reinstal bi morao biti tu (no onda problem može biti SATA -potreban driver 'F6' itd.) -inst. na drugu particiju nebi rješio problem, samo bi imao dvoje windowsa, a problem bi se mogao ponoviti. (ponekad nema drugog izbora)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Problem s bootanjem
autorov komentar

A da nije možda registar u pitanju?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
semilemi kaže...
  1. Oduvjek tako žmiga ili ti je to novo?
  2. Možda si u biosu stavio da ti traži boot sa drugih uređaja prije nego HDD.
  3. Također, prilikom boota, da li imaš neki cd/dvd u nekom optičkom pogonu ili priključen neki USB stick ili slično?
  1.  Novo
  2. Možda, budem vidio sljedeći put kad ga budem palio
  3. Da
Moji ID-ovi u igrama su: alien2710, A.I.Alien
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice