Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.128
|
čitano: 3.002.901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: Koji SSD?
DangerousB kaže...

Koji nvme od 1tb za sistem i igrice? Budzet je nekih 70 eura

Onaj s najdužom garancijom, kao što je ovaj. 60,07 € Crucial SSD P3 1000GB/1TB M.2 2280 PCIE Gen3.0 3D NAND, R/W: 3500/3000 MB/s, CT1000P3SSD8

Gen 3, ali super duga garancija, 60mj odn 5 godina

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2024 12:01 (Zaporožac).
3 godine
Zaporožac kaže...
DangerousB kaže...

Koji nvme od 1tb za sistem i igrice? Budzet je nekih 70 eura

Onaj s najdužom garancijom, kao što je ovaj. 60,07 € Crucial SSD P3 1000GB/1TB M.2 2280 PCIE Gen3.0 3D NAND, R/W: 3500/3000 MB/s, CT1000P3SSD8

Gen 3, ali super duga garancija, 60mj odn 5 godina

Također dramless.

16 godina
Koji SSD?

Nasao za dobre pare samsung 970 evo plus 1tb...nadam se da nije zajeb 

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
DangerousB kaže...

Radit će, svaki radi ali i on je dramless i gen3, tako da... radit će.

Edit: Isprika, izgleda da ima dram.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2024 21:28 (notloB).
16 godina
notloB kaže...
DangerousB kaže...

A ja bas mislio sto je samsung da ima taj dram ahhahaha

3 godine
DangerousB kaže...

A ja bas mislio sto je samsung da ima taj dram ahhahaha

"Pro" serija ima, "evo" nema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2024 21:26 (notloB).
16 godina
notloB kaže...
DangerousB kaže...

970 Evo plus bi trebao imati DRAM, stariji je model. Aktualni Evo nvme nemaju.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1B27_j9NDPU3cNlj2HKcrfpJKHkOf-Oi1DbuuQva2gT4/edit?gid=0#gid=0

3 godine
Schumix kaže...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1B27_j9NDPU3cNlj2HKcrfpJKHkOf-Oi1DbuuQva2gT4/edit?gid=0#gid=0

Hvala na ispravci i odličnom linku s vrijednim infom, i ispričavam se DangerousB bio sam uvjeren da su svi evo dramless.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2024 9:30 (notloB).
3 godine
notloB kaže...
 Također dramless.

I ?

Da čujem.

U čemu je problem ?! 

合氣道
16 godina
notloB kaže...
Schumix kaže...

Hvala, i ispričavam se DangerousB bio sam uvjeren da su svi evo dramless.

Znaci ipak nije zajeb 😁

3 godine
Zaporožac kaže...

I ?

Da čujem.

I ništa, nadopunio sam tvoj post, imo, važnim podatkom, izostanak tog podatka nekome pri kupovini može predstavljati problem, meni primjerice, pogotovo ukoliko tražim sistemski disk.

DangerousB kaže...

Znaci ipak nije zajeb 😁

To još ne znamo dok ne kažeš kolike su te "dobre pare"? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2024 9:31 (notloB).
16 godina

130 maraka placen (bosna) mislim da je ok cijena jer ga nema.ispod 230 maraka 

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2024 10:04 (DangerousB).
3 godine
notloB kaže...

I ništa, nadopunio sam tvoj post, imo, važnim podatkom, izostanak tog podatka nekome pri kupovini može predstavljati problem, meni primjerice, pogotovo ukoliko tražim sistemski disk.

Meni je bitno da ima 5 godina garancije i da je što jeftiniji,- za moje potrebe.

合氣道
3 godine
Zaporožac kaže...
notloB kaže...

Meni je bitno da ima 5 godina garancije i da je što jeftiniji,- za moje potrebe.

Superiška, ustanovili smo da različiti ljudi imaju različite potrebe...

3 godine
notloB kaže...

Superiška, ustanovili smo da različiti ljudi imaju različite potrebe...

Ovaj tvoj Kingston mi je skup , ali ima gar. 60 mj, pa možda kupim isti, ako ne nađem jeftiniji od 2 TB s 60 mj garancije. Inače, za SSD sam penny pincher 

edit;

Ipak sam naručio u HardSoftu SSD 2TB KINGSTON KC3000 PCIe 4.0 M.2 2280 NVMe, SKC3000D/2048G  151,35 €

Ma, praznici su, da nešto i potrošim, pa se počastim 

Nije ni skup kao neki razvikaniji, a Tomo Hardver ga nahvali, ih uživancije..

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2024 13:10 (Zaporožac).
3 godine

Stvar je u tome što je kod nas često jeftiniji nego drugdje, uopće ne znam zašto a jedan je od najbržih diskova četvrte generacije + još nisam naišao da se netko na njega žalio ili da mu je crkao a kod nas je popularan i čest po konfiguracijama... Nije mi problem platiti nekoliko desetaka eura više za kvalitetniju komponentu, problem mi je platiti po stotinjak eura više za iste tehnologije, primjerice grafičke kartice s istim čipom i količinom memorije a eventualno nešto hladnije i drugačijeg dizajna po čak parsto eura razlike.

Zaporožac kaže...

edit;

Ipak sam naručio u HardSoftu SSD 2TB KINGSTON KC3000 PCIe 4.0 M.2 2280 NVMe, SKC3000D/2048G  151,35 €

Ma, praznici su, da nešto i potrošim, pa se počastim 

Nije ni skup kao neki razvikaniji, a Tomo Hardver ga nahvali, ih uživancije..

Na videu ispod je uz wd black sn850 proglašen najboljim gen4 ssdom, doduše prije 3 godine ali je nakon toga izašlo relativno malo gen4 diskova, eventualno koji refreš, kingston je tako izdao renegade s gotovo istim specifikacijama gdje je u nekim testovima brži a nekima sporiji, wd svoj sn850x i samsung 990 pro sa sličnim rezultatima, gen5 je još uvijek preskup za ono što nudi, imo.

Btw. to je ok kupnja, ja sam svojega kupio prije cca. dvije godine u vrijeme iznimno jeftinih ssdova i to u njemačkom computeruniverse za nešto sitno manje novca 130 i kusur eura + SEAGATE iz "mojpc" i neke druge sitnice.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2024 14:35 (notloB).
3 mjeseca
Koji SSD?

Imate preporuku za 256gb gen 4 nvme koji bi sluzio za windowse i osnovno ? 

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska

0 0 hvala 0
3 godine
filip_medo kaže...

Imate preporuku za 256gb gen 4 nvme koji bi sluzio za windowse i osnovno ? 

Ne znam što će ti gen 4 , a kupuješ samo 256 GB nvme ?!

Imaš za 20 € s pet godina garancije 256 Gb Silicon Power P34A60 M.2 256 GB PCI Express SLC NVMe

Spominješ za windows i "osnovne" apk. Pa to samo uz Office, fotke, dokumenti, već može popuniti skoro 256 GB, a gdje su igre ?

Ne znam..da i nisi gejmer, ja danas ispod 1 GB ne bih kupovao, ajde za laptop s kojim surfaš i radiš osnovne stvari opet bar 512 Gb, ali brate 256 ?

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2024 16:58 (Zaporožac).
3 mjeseca

Zato što je 256gb za sitnice kao OS, office i sitne "nebitne" programe sasvim dovoljno.

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2024 5:42 (filip_medo).
13 godina
filip_medo kaže...

Zato što je 256gb za sitnice kao OS, office i sitni programi sasvim dovoljno.

Od 1tb imam windows particiju od 100gb, windowsi, office i sitni programi nisu prešli 50 gb. Više nego dovoljno, mada bi i hipotetski i 120gb poslužilo svrsi. Sve ostalo pucam na druge particije i sve 5.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2024 20:28 (Cryogenic).
3 godine
Koji SSD?

molim da me netko urazumi i urazbori, imam 990evo i razapinje me upgradetitis da ga prodam i uzmem 990pro mada sam prilicno siguran da razliku nikada ne bih osjetio

ali jel bih ili ne bih osjetio? 3gb vs 7gb /sek nije bitno ali sto je npr sa responsivnosti sistema, bi li se negdje osjetilo? nekidan se raspakiravao torent cyberpunk dva sata na 990evu, bi li na 990pro bilo stogod brze? koliko host memory buffer zauzima sistemskog rama obzirom dedicirani ram na 990pro je 2gb + podize li stogod zauzece procesora?

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2024 14:42 (Petar hw).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Petar hw kaže...

molim da me netko urazumi i urazbori, imam 990evo i razapinje me upgradetitis da ga prodam i uzmem 990pro mada sam prilicno siguran da razliku nikada ne bih osjetio

ali jel bih ili ne bih osjetio? 3gb vs 7gb /sek nije bitno ali sto je npr sa responsivnosti sistema, bi li se negdje osjetilo? nekidan se raspakiravao torent cyberpunk dva sata na 990evu, bi li na 990pro bilo stogod brze? koliko host memory buffer zauzima sistemskog rama obzirom dedicirani ram na 990pro je 2gb + podize li stogod zauzece procesora?

Zašto baš samsung? Ima jeftinijih gen.4 s fizičkim cacheom + pouzdanijih, imo, samsung je znao svojevremeno imati problema s firmwareom za svoj inhouse kontroler, prerazvikan a nimalo bolji od drugih.

11 godina
Petar hw kaže...

molim da me netko urazumi i urazbori...

4 godine
Petar hw kaže...

Za raspakiravanje je bitan cpu a ne ssd. Razliku ces osjetiti jedino i iskljucivo kod loadinga u igrama, to ti je to pa ti sad kalkuliraj!

3 godine
Koji SSD?

Ma, ne znam što njega muči.

Dok raspakirava igru može na benču odraditi seriju 20x 250 kg 

合氣道

0 0 hvala 0
3 godine
filip_medo kaže...

Zato što je 256gb za sitnice kao OS, office i sitne programe "nebitne" programe sasvim dovoljno.

A gdje instaliraš igre, ako igraš ?

Na nesistemski SSd nvme ili ?

合氣道
3 godine
Koji SSD?

asrock b760m riptide:

https://pg.asrock.com/mb/Intel/B760M%20PG%20Riptide/index.asp

jel svejedno u gornji ili donji m2 utor staviti ssd? znam da se davno nesto preporucivalo staviti u jedan slot jer u drugom stazice idu preko chipseta i sporije su  

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Petar hw kaže...

asrock b760m riptide:

https://pg.asrock.com/mb/Intel/B760M%20PG%20Riptide/index.asp

jel svejedno u gornji ili donji m2 utor staviti ssd? znam da se davno nesto preporucivalo staviti u jedan slot jer u drugom stazice idu preko chipseta i sporije su  

Svejedno je na toj oba su na max koliko vidim, jedino zbog temp bolji je uvijek donji, gornji slot zna doslovno kuhati od nekih gpu-a jer tu je bas najgore!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice