Kina prodrmala svijet kriptovaluta

poruka: 56
|
čitano: 10.353
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kina prodrmala svijet kriptovaluta".
14 godina
odjavljen
Re: Kina prodrmala svijet kriptovaluta
picajzla0707 kaže...
footballer kaže...

... Jest da ti profiti nisu bili maksimalni ...ali su tu i nisam ih izgubio.

meni ovo izgleda kao modernija verzija ovog dolje... tamo su također uvijek u profitu ili na pozitivnoj nuli

Jedino ako igraš na Lazio ;D

Ja sam u profitu, bez obzira je li ti meni vjerovao ili ne. Uložio sam novce, dobio, novce koje sam uložio sam izvukao van (da, x dolara koje sam uložio u coine sam vratio nazad na račun) te sad radim sa profitom. Zato sam i rekao da, čak i da padne 40-50% opet ću biti u profitu. U biti i da padne 99% opet sam u profitu, a da sve ode na 0 nisam izgubio niti lipe. Jer sam se osigurao i na taj način. Tako da nisam na pozitivnoj nuli, nego u plusu. 

A da je to isto kao kladionica, pa nije baš tako, jer u kladionici ne možeš staviti 200 kuna, pa ako ti ne prođe, popadaš pola, tražit pola uloženog nazad. Ovdje možeš u svakom trenutku prodat i u gubitku i izvuć novce van. Pa makar pola uloženog. Meni je, iskreno, ta kladionica bila fora dok sam bio klinac, kad sam za 5 kuna složio listić kad je bila liga prvaka, neki put dobio, neki put spušio. Srećom, nije prešlo u ovisnost. 

Zajedničko im je sigurno da na svoju odgovornost ulaziš i u jedno i u drugo. Svi imaju svoje razloge za ulazak. Meni, iskreno, nije cilj zarađivati milijune, niti to očekujem. Očekujem, kao što sam rekao, barem nekake novce da mogu biti financijski siguran u slučaju gubitka posla. Naravno, ukoliko je moguće doći na veći iznos, zašto ne? Na kraju krajeva, svi imamo svoje želje, koje bi htjeli ispuniti. Ja, iskreno, ne mogu ispuniti sve sa plaćom, pa mi je jedan način dodatan prihod. 

Također, htio bih ljude podsjetiti na ostale načine prihoda investicija. Dionice su isto način zarade, pa nisam čuo da itko toliko pljuje po njima. A puno ljudi je sve izgubilo zbog dionica, zlata i nafte. Znam, i shvaćam Torenta, koji je, kao što je sam rekao, stara garda. U radu je spas, što više ljudi radi, pogotovo u proizvodnji, to bolje za sve nas. Veća proizvodnja, veća potrošnja, veći standard života i sve ostalo. Da svi ulažu u valute, što bi jeli? Ne bi bilo poljoprivrednika i farmera onda, a jesti novčanice i mobitele ne možemo. 

No, i ja imam isti pogled prema poslu. Zaposlen sam, imam primanja, no stvar je u tome da si želim stvoriti što više asseta. Nisam rekao da će mi altcoinsi donijeti milijarde, da je to easy money. Niti ne razumijem zašto neki ljudi imaju dojam da ulagači to očekuju. 

Ne želim si stvoriti situaciju da moram kao konj raditi cijeli život i ovisiti o poslodavcu ili, ukoliko imam svoj biznis, o prihodu kojeg dobijem. Planiram bit zaposlen što duže, a troškove svesti na minimum, uštediti koliko god mogu i, nadam se, živjeti ugodno, a ne kao, nažalost, dosta populacije koja mora raditi kao rob do 65.-e godine, i onda imati mizernu mirovinu. 

Isto tako, ne razumijem ljude koji govore "što ako izgubiš novce" a oni imaju troškove veće od mojih (uključujući investicije). Štedim novce, ne ulažem sve što uštedim, niti želim. Ne trošim na tenisice od 1000 kuna, ne kupujem boce nekog oh-mah-gawd viskija od 500-600 kuna svake subote u klubovima, ne kupujem najnovije mobitele svake godine. Što ne valja kod mojeg načina upravljanja financijama? Umjesto da trošim na stvari koje mi ne trebaju, ja štedim i ulažem. 

11 godina
footballer kaže...

Jedino ako igraš na Lazio ;D...

ma ja se malo zajebavam jer nemam pojma o temi, a pogledao sam i pročitao ovlaš što se piše

meni se osobno čini, dakle čini mi se i nisam siguran, da je to sve skupa poprilično na klimavim nogicama, a što se tiče sličnosti s kladionicama, pa i tamo ekipa ima "sigurice", pa negdje popuši, drugdje dobije i tako... uglavnom su svi najmanje na pozitivnoj nuli kad ih čuješ da pričaju o tome, a većina u plusu "kad se uzme sve zajedno"

ne mogu tvrditi da je sličnost s kladionicom tako kako se to meni čini, ali imam takav osjećaj i ne da mi se previše ulaziti u to jer me ne zanima

ali pljucnut naravno mogu, jer kakav bi ja bio hrvat kad ne bi o svemu imao "stručno" mišljenje 

16 godina
neaktivan
footballer kaže...
Torent kaže...

Ponavljam, imam stop loss opcije s kojima sam siguran da će automatski prodati sve ako padne do onog uloženog. 

Da bi nešto prodao netko drugi to mora kupiti, ako krene nizbrdo nećeš imat koga ko će ga htjet kupiti tako da ti taj stop loss opcija neće baš previše pomoću u onom najcrnjem scenariju. (normalno ovo ovisi o tome na koliko je sad, gdje si ga ti kupio i količini panike kad krene na loše)

14 godina
footballer kaže...

Imaš stranicu localbitcoins, u kojoj se mogu naći prodavači s ocjenama (kod nas je bitcoin mjenjačnica dobro ocjenjena, te sam mogu potvrditi da su legit). Kupnja bitcoina se može ostvariti i SEPA-om, uplatama na račun prodavača, ali i novcem osobno. Ne trebaš imati kreditnu karticu (ja ju ne koristim kod kupovine), dobiješ potvrdu od njih i za kupovinu i za prodaju bitcoina. Stvar kod kupovine kreditnim karticama i preko banke je u tome da olakšaju stvari dok je blockchain još u povojima, pa nema dovoljno bitcoin bankomata, kao što si sam rekao. Samo treba naći legit prodavače, kao i kod svega ostalog. Pitanje raširenosti bitcoin bankomata je ovisno o raširenosti korištenja samog bitcoina.

Hvala ti na odgovoru, ali to i dalje ne isključuje banke:

Sad sam izguglao bitcoin mjenjačnicu i, da bih prodao bitcoine, moram imati IBAN (a da bih imao IBAN, opet moram u banku)

SEPA - najiskrenije, nema pojma što je to?

uplata na račun prodavatelja - opet je u priču uključena banka

novcem osobno - recimo da je ovo jedini način koji ih isključuje, ali opet je problem u samoj raširenosti jer sam prilično siguran da bih teško našao nekog u krugu 150km s kim bih izvršio transakciju (tu je također i dodatni problem - baš mi se i ne sviđa ideja šetkanja s nekom većom hrpom love da bih se našao s potpunim strancem).

Ako ti ne koristiš kreditnu karticu, kako ih onda kupuješ?

14 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

ma ja se malo zajebavam jer nemam pojma o temi, a pogledao sam i pročitao ovlaš što se piše

meni se osobno čini, dakle čini mi se i nisam siguran, da je to sve skupa poprilično na klimavim nogicama, a što se tiče sličnosti s kladionicama, pa i tamo ekipa ima "sigurice", pa negdje popuši, drugdje dobije i tako... uglavnom su svi najmanje na pozitivnoj nuli kad ih čuješ da pričaju o tome, a većina u plusu "kad se uzme sve zajedno"

ne mogu tvrditi da je sličnost s kladionicom tako kako se to meni čini, ali imam takav osjećaj i ne da mi se previše ulaziti u to jer me ne zanima

ali pljucnut naravno mogu, jer kakav bi ja bio hrvat kad ne bi o svemu imao "stručno" mišljenje 

Znam, zato sam i nastavio šalu s Laziom ;)

Ma kladioničari su svi na pozitivnoj nuli jer ih je sram reć koliko su spušili haha

A djeluje tako, ovo je još uvijek early adoption faza, treba vremena.

Naravno, svaki pravi rvat mora znat sve o svemu, pogotovo ako chilla s dvoguzom ispred lokalne trgovinice 

BlackDog22 kaže...
footballer kaže...
Torent kaže...

Ponavljam, imam stop loss opcije s kojima sam siguran da će automatski prodati sve ako padne do onog uloženog. 

Da bi nešto prodao netko drugi to mora kupiti, ako krene nizbrdo nećeš imat koga ko će ga htjet kupiti tako da ti taj stop loss opcija neće baš previše pomoću u onom najcrnjem scenariju. (normalno ovo ovisi o tome na koliko je sad, gdje si ga ti kupio i količini panike kad krene na loše)

Svaki dan postavljam stop loss opcije malo više, ovisno o količini rasta, npr ako je XEM na 6500 satoshija, stavim stop loss na 6200. On mi javi da je prodao, i onda odem i postavim buy order na recimo 5900 satoshija i cekam ako ce se aktivirat.

Coine s ogromnim oscilacijama (pump n dump) niti ne kupujem, baš iz razloga jer znam da će enormno pasti i nitko ih neće htjeti kupiti. Većina ljudi za koje čujete da spuše novce su baš na tim coinima (nedavno Chaincoin) zato što idu za hypeom, bez previše razmišljanja, a i ako kupe jeftino a cijena se znatno digne pa krene padat, oni slušaju ljude koji govore "hold, this is just a small correction". Meanwhile ti isti ljudi koji im to govore dumpaju te coine, a ovi šta ih slušaju kupuju dump jer je coin "u dipu". 

Ovdje se može lijepo zaraditi ukoliko se proučava coin, ali i fino spušiti ukoliko ideš za hype-om. 

kipo kaže...

Hvala ti na odgovoru, ali to i dalje ne isključuje banke:

Sad sam izguglao bitcoin mjenjačnicu i, da bih prodao bitcoine, moram imati IBAN (a da bih imao IBAN, opet moram u banku)

SEPA - najiskrenije, nema pojma što je to?

uplata na račun prodavatelja - opet je u priču uključena banka

novcem osobno - recimo da je ovo jedini način koji ih isključuje, ali opet je problem u samoj raširenosti jer sam prilično siguran da bih teško našao nekog u krugu 150km s kim bih izvršio transakciju (tu je također i dodatni problem - baš mi se i ne sviđa ideja šetkanja s nekom većom hrpom love da bih se našao s potpunim strancem).

Ako ti ne koristiš kreditnu karticu, kako ih onda kupuješ?

Nisam rekao da ih isključuje, nego da trenutno takvo stanje je kakvo je.

SEPA nadugačko i naširoko - klik

Da, zeznuto je jer nema baš previše bitcoin bankomata tu kod nas. 

Ja osobno koristim mobilno bankarstvo, i uplaćujem na račun bitcoin mjenjačnice, s pozivom na broj kojeg mi daju. Znam da je još uvijek preko banke, i da je ironično, ali trenutno mi je to najlakši način. Imaš u temi Altcoins pitanja i odgovori postupak kupovine preko mjenjačnice, tamo sam opisao sve i još screen shotove stavio.

14 godina
footballer kaže...

Ja osobno koristim mobilno bankarstvo, i uplaćujem na račun bitcoin mjenjačnice, s pozivom na broj kojeg mi daju. Znam da je još uvijek preko banke, i da je ironično, ali trenutno mi je to najlakši način. Imaš u temi Altcoins pitanja i odgovori postupak kupovine preko mjenjačnice, tamo sam opisao sve i još screen shotove stavio.

U nekoj drugoj temi sam postavio pitanje da li postoji nekakav način kupovine/prodaje putem PayPal-a, ali nisam dobio nikakav odgovor iz osobnog iskustva nekog tko je išao tim putem. Jel imaš ti možda kakva iskustva?

14 godina
odjavljen
kipo kaže...
footballer kaže...

U nekoj drugoj temi sam postavio pitanje da li postoji nekakav način kupovine/prodaje putem PayPal-a, ali nisam dobio nikakav odgovor iz osobnog iskustva nekog tko je išao tim putem. Jel imaš ti možda kakva iskustva?

Nemam nažalost direktnog iskustva, a kratki google search s 5 metoda, no prije tog bi trebalo pročitati iskustva ljudi s ovim https://99bitcoins.com/buying-bitcoins-with-paypal-a-practical-guide/
Možda je moguće to kupiti i preko bitcoin mjenjačnice, probaj ih pitat. 

9 godina
footballer kaže...

Isto tako, ne razumijem ljude koji govore "što ako izgubiš novce" a oni imaju troškove veće od mojih (uključujući investicije). Štedim novce, ne ulažem sve što uštedim, niti želim. Ne trošim na tenisice od 1000 kuna, ne kupujem boce nekog oh-mah-gawd viskija od 500-600 kuna svake subote u klubovima, ne kupujem najnovije mobitele svake godine.Što ne valja kod mojeg načina upravljanja financijama?Umjesto da trošim na stvari koje mi ne trebaju, ja štedim i ulažem.

Ne valja ništa. Zašto?

Jesi se kad zapitao zašto nemaš curu? Vidim da si sugovornik u temi Friendzona pa sam zaključio iz nekih tvojih postova tamo.

Upravo radi načina/sklopa po kojem se vodiš. Umjesto da se lijepo obučeš, popiješ dobar Jack iz kible pune leda i nešto poševiš, ti radije biraš "štednju" i tobože eventualno neku "zaradu" od 50, 100, 150 eura. Sam si rekao da ne ulažeš puno, ali i to malo što ulažeš te "sankcionira" u stvarima koje si nabrojao u citatu iznad.

Premlad si da bi vodio život penzionera koji je uglavnom doma, kupuje na akcijama i gleda na svaku kunu. Biti će ti žao toga za x godina kad više ni sa 100 bitcoina pa današnoj vrijednosti nećeš moči se vratiti u svoje zlatne dvatesete. Tad ti bitcoini i općenito neka lova neće puno značiti, vjeruj mi.

Ja ti imam dost dobru plaću i sve više manje sjebem. Dok sam bio tvojih godina (što nije bilo tako davno), znao sam potrošiti plaću za 2 vikenda, i dan danas mi nije žao. Lijepo se to jelo i pilo. 

Govoriš da planiraš zaraditi 1000 dolara (tema altcoina), pa to ti i nije neka lova. Imaš eventualno za nove Salomonke i par boca whiskeya u dobrom klubu. Ne ostane ti ni za solidan mob.

Druga stvar je da si ti ubacio u coine neku značajniju lovu pa će se možda nešto zavrtiti, a ovako serendanje sa 50 dolara gore dolje je žali Bože vremena i praćenja svih tih statistika. Znaš i sam da ozbiljnije trgovanje kriptovalutama zahtjeva i dosta vremena, praćenja, razgovora,ulaganja samog sebe u sve to. Za što? 50 dolara?  

Isto tako postoje statistike i istraživanja, a znaš i sam to - da se općenito štednja može porediti sa škrtosti. Nebi ti bilo žao da tvom djetetu danas sutra nešto nedostaje jer ti štediš i preračunavaš svaku kunu? Ne mislim pri ovome na osnovne životne potrebe, već one stvari koje dijete priželjkuje a nije prijeko potrebno. 

Ti vjerojatno nebi odveo djevoju na večeru, već eventualno na hamburger. Nije ni to loše, no tad ne očekuj da će ta djevojka biti poput Megan Fox. Jer tvoja kuna više tebi znači nego meni moja. A sam i znaš i da zo sve skupa snosi posljedice. Bilo kakav oblik štednje u tvojim godinama ne donosi ništa dobro. Ja kad sam štedio, to je uoravo bilo za patike od milju kuna koje si spomenuo, ako tada nisam imao love. 

Nije da ja tebe kritiziram, svakom po volji. Samo ti ukazujem na drugu stranu kovanice. 

14 godina
odjavljen

Doslovno ti se cijeli post bazira na pretpostavkama. Evo ti jedna pametna: pretpostavka je majka zajeba. Ja još uvijek izlazim, samo ne svaki vikend, ne derem boce alkohola jer, iskreno, cijenim svoje zdravlje vise nego to sta ispadam frajer. Nadalje, zasto pretpostavljas da se ja ne oblacim lijepo? Samo zato jer sam rekao da stedim? Pa, kompa, moze se i kupit dobra roba i izgledat dobro ako ne bacas novce na sitnice. Ako majica kosta 200kn, ili kosulja, ili bilo sto, ja si ju mogu u bilo kojem trenu kupiti. Znas zasto? Jer stedim, i mogu si to priustiti. Ja nigdje nisam rekao da zivim ko crkveni mis a novci na racunu. Na kraju krajeva, moj izgled nekoj grupi ljudi pase, nekoj ne. Meni je bitno da pase curama koje su moj tip. To sta neka sponzorusa misli, nimalo nije bitno. 

Mislis da me briga sto si radio mojih godina? Mozes mi pricati jos 20 godina o tom, mene jos uvijek nece biti briga.

Da, trenutni plan mi je zaraditi 1000 dolara, i puno sam blize nego sto sam bio tog trena kad sam to napisao u onoj grupi. Al, pogodi sta? Necu izvuc van novce istog trena, nego plan ide dalje. 1000dolara je samo milestone, ne zadani finalni cilj. Oni ce mi pomoci da ostvarim jos toga. Kakve mrtve salomonke i dvije boce whiskeya? I sta cu kad to ode, boce za 2 sata a salomonke za par mjeseci? Rec cu ti sta, radit ko idiot od 1. do 1. da opet jedan dan mogu bit faca u klubu 2 sata i kupit nove salomonke za jos par mjeseci.  

Pricas opet o ciframa, a ne znas o kojim ciframa ja govorim. 

Najiskrenije, boli me kurac i za ta istrazivanja i za ljude koji su ih proveli. Ako ikad budem imao djecu, stednjom i ulaganjem u  svojoj mladosti oni nece morat raditi sezonama kao ludi, kao sta sam ja morao, da si plate faks, nego cu im ja moci uvelike pomoci. Na kraju krajeva, i za neke stvari koje nisu prijeko potrebne se, iskreno, moze odvojit novaca. Pa kakvo je to djetinjstvo bez, recimo, igracaka? Kakav je to vikend ako mama i tata ne mogu odvesti dijete na sladoled i prosetat gradom? Kupit djevojcici plisanog medu jer joj se bas jako jako sviđa? Naravno, ne bi ih darivao non stop i dopustao im sve, ne bi ih razmazio, jer ce ih to kostati u odraslom zivotu, kao sto je kostalo puno ljudi oko mene. 

Opet imas glupu i, nadasve, krivu pretpostavku. Zbog cega ne bih htio voditi curu na veceru, nego na hamburger? Kakva Megan Fox? Ti ju poznajes pa mozes jamciti da je ona vise od random hottie koja se ionako pojavljuje u Hollywoodu svake 3 minute? Skuliraj se.

Ja sam rekao da pazim na potrosnju, da ne kupujem stvari koje mi ne trebaju, npr zbog cega bih kupio Apple watch, kad ionako ne koristim sat, jer se ne mogu naviknut na to, bez obzira koliko puta pokusavao. Nosim ga i na vjencanja, druge evente, ali jednostavno se van toga ne mogu natjerat jer mi ide na zivce. 

Imas neke neosnovane pretpostavke i osoba si sklona blagoj predrasudi. Donosis zakljucke na temelju vlastitih izjava i uspoređuješ svoje akcije s mojima, zasto? Da sam sebi kazes da si ti bas frajer jer si kupovao skupe stvari i nosio boce po klubovima? Ako ti se to dopada i ako zelis bit takva osoba, slobodno. Ali mene nemoj etiketirati kao skrticu, jer to nisam. Redovito dajem novce sestri, kupim joj nesto. Kupio sam si puno stvari, nedavno sam si kupio mobitel i laptop. Samo sta to nisam spomenuo, a nisam bome ni pretjerano osjetio, jer sam uspio ustediti novce. Sad zamisli sto mogu ako stedim i ulazem s povratnim investicijama.

Ja zelim biti financijski stabilan, da mogu biti siguran barem pola godine unaprijed. Naravno, to govorim za trenutno stanje, ukoliko uspijem investicijama dobiti vise novca, onda zelim biti siguran barem godinu dana, i tako dalje.

8 0 hvala 0
9 godina

Malo preuveličavaš stvari dok sam ja bio općenito realan. I nisam govorio o pretpostavkama već o drugoj strani kovanice.

Jesi razmislio kad o nekom putovanju ili ti je i to bacanje love? Ja recimo ako prekosčim skijanje, nebitno gdje, ne mora biti top destinacija, osjećam se prazno. 

Naravno da se može zabaviti i sa par piva umjesto boce whiskeya, samo što Jack ima ugodniji zadah od pive, pa si curama privlačniji. 

Napisao si nekoliko stvari koje su ti "bacanje novaca", zato sam rekao da vjerojatno bi ti bilo isto bacanje love odvesti djevojku na večeru. Pri tome ne mislim na bolonjez za 35kn po osobi.

I shvati da nisu sve sponzoruše koje se pale na tipove različite od tvog. To je jednostavno tako. Danas ni srednjoškolku ne možeš osvojiti bolonjezom, to je tak :) E sad, ne znam koji je tvoj tip cura, no to ne mjenja činjenično stanje. Kad sam spomenuo Megan Fox, mislio sam prvenstveno na izgled. S takvom curom nećeš ni rečenicu razmjenit sa kriglom piva u ruci a kamoli nešto druģo. A ne znači da je sponzoruša, jednostavno ti nisi tip za takve žene. 

Mislim da je sad malo jasnije... samo ti kompa rudari u 4 zida i uživaj. Skupljaj na vrpu. Budi dobar drug pa pošalji koji coin za Jack... :)

9 godina
GSP kaže...

de matrix ispo si glup, dečko te poprsko sad odi sa ove teme dosadan si sa offtopicom kog boli kurac na kog ti drkas

Da, primjetio sam. Isto tako sam primjetio zašto si odlučio reagirati na ovo. Idi mu sad probaj uvaliti one coine što promoviraš i dobivaš proviziju :)

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
odjavljen

Imam u planu par putovanja za ovu i iducu godinu, a na podosta sam i bio. Na skijanje ne idem jer ne volim snijeg i zimu. 

Pa imao si krivo mišljenje, što je opet proizašlo iz pretpostavki. Ako štedš novce, znači da imaš odakle štedit jelda? A ako imaš ušteđeno barem malo, imat ćeš i za potrošit na večeru od par stotina kuna i koje piće prije i nakon. Ovako, ako štedš za patike od 1000kn znači da nemaš ni tih 1000kn. Što znači da, ili nemaš primanja, ili su bolesno mala, ili imaš dovoljna primanja al sjebeš ih sve prije nego što te patike dođu na red.

Pa sreća onda da srednjoškolke nisu moj tip, jelda?

Znači ako imam novce(ja uštedim barem nešto) nisam tip za takve cure? Što ako trošim sve? Potrošim sve i što onda? Nemam za jack pa moram po pivu? Hoće li Megan Fox otić? Onda sam na početku imao i novce i curu, a sad nijedno. Nije baš neka dobra matematika.

Ne rudarim, al uživam. 

Nije potrebno, rekao si da zarađuješ, pa kupi čitavu bocu :)

14 godina
odjavljen
GSP kaže...

de matrix ispo si glup, dečko te poprsko sad odi sa ove teme dosadan si sa offtopicom kog boli kurac na kog ti drkas

Nema potrebe za tim "glup", ti se ne slazes sa njegovim misljenjem i tjt. Sve dok njegove akcije proizašle iz tog mišljenja ne štete drugima, i dok svoje mišljenje ne nameće, ima pravo dati ga. Bez razlicitih misljenja nema rasprava ;) 

1 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Friday kaže...
footballer kaže...

Prodati mozes samo ako ima netko voljan to kupiti. A to nikada ne mozes biti siguran

JBG sad relativiziraš, to je primjenjivo u svakom segmetnu, ovdje možda izraženije.

Rudarenje ima jednu psihološku komponentu koja je našem narodu jako primamljiva, a to je da imaju osjećaj da netko drugi radi za njih a da oni upravljaju, i na kraju svega da zarađuju na tome procesu, kolika god to zarada bila.

Ne mogu svi biti programeri ili renderi i sl.

Nek se ljudi zabavljaju sa time ako im je to interesantno.

14 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
Friday kaže...
footballer kaže...

Prodati mozes samo ako ima netko voljan to kupiti. A to nikada ne mozes biti siguran

JBG sad relativiziraš, to je primjenjivo u svakom segmetnu, ovdje možda izraženije.

Rudarenje ima jednu psihološku komponentu koja je našem narodu jako primamljiva, a to je da imaju osjećaj da netko drugi radi za njih a da oni upravljaju, i na kraju svega da zarađuju na tome procesu, kolika god to zarada bila.

Ne mogu svi biti programeri ili renderi i sl.

Nek se ljudi zabavljaju sa time ako im je to interesantno.

Rudarenje je, po meni, neisplativo bez velikog pocetnog ulaganja. Zato i ne rudarim, nego ulazem i prodajem kada se cijene dignu. Nikad ne prodajem u padu, jer je pad kad se kupuje, a prodaje se kad poraste. To su osnove ulaganja. 

9 godina
footballer kaže...

Zato i ne rudarim, nego ulazem i prodajem kada se cijene dignu. Nikad ne prodajem u padu, jer je pad kad se kupuje, a prodaje se kad poraste. To su osnove ulaganja. 

Brzo ćeš ti propasti ako se vodiš po ovom. Ovo je tipično naivno trgovanje.

Imaš recimo 2 Bitcoina, danas su 4500 dolara npr, sutra padnu na 3900. I ti neces prodati jer su u padu. A šta ako se taj pad nastavi do 1000 dolara? Svjestan si pušenja? 

Prodaje se i u padu, pogotovo ako si sposoban raspoznati raznoraznim statistikama i praćenjem da neki coin ide jakom silaznom putanjom i da se nezna  gdje će se zaustaviti.

Ovdje ti je primjer da je isplativo prodati po 3900 nego čekati ds i dalje pada do 1000. 

Tako da ona tvoja izjava ne drži vodu, osim ako želiš svjesno pušiti.

I naravno da se ne može znati koliko će nešto padati i gdje će se zaustaviti. Ja tvrdim da ovim primjerom da se itekako treba prodavati i u padu. 

15 godina
protjeran
matrix777 kaže...

Imaš recimo 2 Bitcoina, danas su 4500 dolara npr, sutra padnu na 3900. I ti neces prodati jer su u padu. A šta ako se taj pad nastavi do 1000 dolara? Svjestan si pušenja? 

Prodaje se i u padu, pogotovo ako si sposoban raspoznati raznoraznim statistikama i praćenjem da neki coin ide jakom silaznom putanjom i da se nezna  gdje će se zaustaviti.

Ovdje ti je primjer da je isplativo prodati po 3900 nego čekati ds i dalje pada do 1000. 

I naravno da se ne može znati koliko će nešto padati i gdje će se zaustaviti. Ja tvrdim da ovim primjerom da se itekako treba prodavati i u padu. 

U padu prodajes da bi kupio jos kad dalje padne...

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.9.2017 13:55 (ansha).
16 godina

Nisam znao da je ovo modra lasta s kolumnom 'dragi lastane...'

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovaj matrix kaže neku pametnu i onda pomislim "ok, neki zreo lik, +30 god, zna kako funkcionira svijet", i onda to sve posere s pričom da "žensku osvajaš zadahom od Jacka" pa pomislim da ipak ima 16 godina...

Pošto na internetu možeš biti bilo tko, sve me strah da te pričice "fino se oblačim, plaću potrošim na mačke u klubu i poševio sam autobus missica" zapravo nisu "živim u maminom podrumu, a džeparac trošim na PornHub premium account".

Ako je ipak prva priča istinita, predlažem ti da malo staneš i razmisliš, jer bi te ljudi mogli smatrati douchebagom (što bi mogli potvrditi i dislajkovi na tvoje postove)-nama "normalnima" se ne sviđa baš takav pristup...

Can't find a better Jam!

5 0 hvala 0
9 godina
Gunner_V kaže...

Ovaj matrix kaže neku pametnu i onda pomislim "ok, neki zreo lik, +30 god, zna kako funkcionira svijet", i onda to sve posere s pričom da "žensku osvajaš zadahom od Jacka" pa pomislim da ipak ima 16 godina...

To što ti nisi shvatio kontekst izrečenog (boldano), govori o tebi. iako si napravio anagram od moje izjave, neću ti zamjeriti.

Nije ni bitno čak ni da li ja "lažem" ili štaveć. Poanta je da sam kolegi ukazao na drugu stranu kovanice, jer je pitao "gdje ja tu griješim"? Jasno je da ne možeš imati i ovce i novce (u njegovom slučaju), gdje tobože trguje sa sićom koju je "uštedio" jer nije kupovao skupe tenisice i trošio na whiskey, dok ja to recimo jesam radio dok sam izlazio. Danas to radim rjeđe jer sam se u međuvremenu oženio i ne izlazim toliko kao prije.

Uostalom šta se toliko čini nedostižno piti whiskey vani i druge stvari ako si zaposlen da bi me optužio da lažem? Vidim da si i ti stis'o kesu na takve stvari pa stoga uživaj u krigli pive u nekoj kafani na teškim cajkama. 

16 godina
neaktivan

I sad umjesto da karaš tu "Megan Fox" koju si osvojio, ti kao uspješni poslovnjak, imaš vremena visiti ovdje kao guru objašnjavajući tajne života likovima na bugovom forumu koje nisi nikad vidio?  

Cool story mate-thank you for your service, al nemoj nam više "pomagati" :D

Can't find a better Jam!

4 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
matrix777 kaže...

Jesi ti svjestan stop loss ordera? Jesi ti svjestan koliko novca mora izaći iz bitcoina da on padne na 1000 dolara?

Prodaje se u padu ako je pump n dump, što bitcoin nikad nije bio. 

Naravno da se ne može znati, ali se može predvidjeti uz puno faktora. 

matrix777 kaže...

Danas to radim rjeđe jer sam se u međuvremenu oženio i ne izlazim toliko kao prije.

Opa, znači nije više samo zaručnica, čestitam  

matrix777 kaže...
Gunner_V kaže...

To što ti nisi shvatio kontekst izrečenog (boldano), govori o tebi. iako si napravio anagram od moje izjave, neću ti zamjeriti.

Nije ni bitno čak ni da li ja "lažem" ili štaveć. Poanta je da sam kolegi ukazao na drugu stranu kovanice, jer je pitao "gdje ja tu griješim"? Jasno je da ne možeš imati i ovce i novce (u njegovom slučaju), gdje tobože trguje sa sićom koju je "uštedio" jer nije kupovao skupe tenisice i trošio na whiskey, dok ja to recimo jesam radio dok sam izlazio. Danas to radim rjeđe jer sam se u međuvremenu oženio i ne izlazim toliko kao prije.

Uostalom šta se toliko čini nedostižno piti whiskey vani i druge stvari ako si zaposlen da bi me optužio da lažem? Vidim da si i ti stis'o kesu na takve stvari pa stoga uživaj u krigli pive u nekoj kafani na teškim cajkama. 

Opet se bacaš u ekstreme. Kad sam bio mlađi, izlazio sam svaku subotu i petkom ako je bilo išta, ljeti skoro svaki dan (ne bih išao ako bih se dan prije razbio pa je tijelo zahtijevalo pauzu). Rokalo se svašta, bilo se svuda, trošilo se sve što se ponijelo. Više me to ne vuče jer sam se nauživao s te strane. Nisam to rekao dosad, jer vidim da i ti govoriš u prošlom vremenu, znači i tebi je prošlo to doba. Sad uživam u drugim stvarima, jer sam se promjenio kao osoba, i tjt. Što ne valja u tome? Ova stvar sa štednjom je počela prije godinu dana, s ulaganjem prije par mjeseci. Ok, nisam ni prije kupovao patike od tisuću kuna i naručivao po 600-700kn pića u izlasku, ali sam trošio više nego sad. Prošlo me, i tjt. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.9.2017 21:00 (footballer).
14 godina
neaktivan
Ponekad ne mogu vjerovati kolicini negativnosti i loseg ophodjenja s drugima od strane nekih ljudi, ne samo na ovom forumu, nego i na drugim forumima... Dakle, malo samokritike ne bi skodilo... ako nisi upucen u gradivo neke materije, ne bi bilo zgorega prvo procitati nesto o tome na bilo kojem od milijun izvora diljem interneta... drugo, da se nadovezem na pitanje jednog od komentatora, u kojem je pitao, tko stoji iza tih valuta, tko garantira stabilnost? Tko stoji iza bilo koje valute? Gospodarstvo te zemlje, ili grupe zemalja... sto je gospodarstvo jace, jaca je i valuta, odnosno povjerenje u nju... jednu od uloga tu naravno igra i monetarna politika sredisnje banke, ali njihova moc nije bezgranicna.. primjer: Jugoslovenski dinar 80. godina... Japanski jen 90. godina.... naposlijetku, i euro prije par godina... a tko garantira stabilnost? Nitko, bas kao i u slucaju ovih navedenih valuta...
Ne zaboravite da je ekonomija drustvena znanost, izmisljena od strane covjeka, i temeljito mijenjana tokom godina svog postojanja... ako izmislis pravila igre, imas ih pravo i mijenjati... padali su i zakoni fizike, a gdje ne bi ekonomije... i za kraj... ne uvjeravajte druge u nesto u sto vi vjerujete, ne razumijem potrebu za tim.. tko zeli, nek proba...naravno, uz prethodno kratko ili duze proucavanje teme, nije bas fora uloziti novce u nesto u sto se uopce ne razumijes...
Hvala, i pozdrav svim Bugovcima!
fico132

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ponekad ne mogu vjerovati kolicini negativnosti i loseg ophodjenja s drugima od strane nekih ljudi, ne samo na ovom forumu, nego i na drugim forumima... Dakle, malo samokritike ne bi skodilo... ako nisi upucen u gradivo neke materije, ne bi bilo zgorega prvo procitati nesto o tome na bilo kojem od milijun izvora diljem interneta... drugo, da se nadovezem na pitanje jednog od komentatora, u kojem je pitao, tko stoji iza tih valuta, tko garantira stabilnost? Tko stoji iza bilo koje valute? Gospodarstvo te zemlje, ili grupe zemalja... sto je gospodarstvo jace, jaca je i valuta, odnosno povjerenje u nju... jednu od uloga tu naravno igra i monetarna politika sredisnje banke, ali njihova moc nije bezgranicna.. primjer: Jugoslovenski dinar 80. godina... Japanski jen 90. godina.... naposlijetku, i euro prije par godina... a tko garantira stabilnost? Nitko, bas kao i u slucaju ovih navedenih valuta...
Ne zaboravite da je ekonomija drustvena znanost, izmisljena od strane covjeka, i temeljito mijenjana tokom godina svog postojanja... ako izmislis pravila igre, imas ih pravo i mijenjati... padali su i zakoni fizike, a gdje ne bi ekonomije... i za kraj... ne uvjeravajte druge u nesto u sto vi vjerujete, ne razumijem potrebu za tim.. tko zeli, nek proba...naravno, uz prethodno kratko ili duze proucavanje teme, nije bas fora uloziti novce u nesto u sto se uopce ne razumijes...
Hvala, i pozdrav svim Bugovcima!
fico132

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
fico132 kaže...
Gospodarstvo te zemlje, ili grupe zemalja... sto je gospodarstvo jace, jaca je i valuta, odnosno povjerenje u nju... 

Dakle iza ovih valuta ako sam te dobro razumio stoje gospodarstvo odnosno središnja banka neke zemlje i oni su na neki način garancija stabilnosti.

Toga kod kriptovaluta nema?

15 godina
protjeran
lovacmaki kaže...
fico132 kaže...
Gospodarstvo te zemlje, ili grupe zemalja... sto je gospodarstvo jace, jaca je i valuta, odnosno povjerenje u nju... 

Dakle iza ovih valuta ako sam te dobro razumio stoje gospodarstvo odnosno središnja banka neke zemlje i oni su na neki način garancija stabilnosti.

Toga kod kriptovaluta nema?

Bogu fala da nema stabilnosti, kako bi inace ista zaradili?!?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice