... Jest da ti profiti nisu bili maksimalni ...ali su tu i nisam ih izgubio.
meni ovo izgleda kao modernija verzija ovog dolje... tamo su također uvijek u profitu ili na pozitivnoj nuli
Jedino ako igraš na Lazio ;D
Ja sam u profitu, bez obzira je li ti meni vjerovao ili ne. Uložio sam novce, dobio, novce koje sam uložio sam izvukao van (da, x dolara koje sam uložio u coine sam vratio nazad na račun) te sad radim sa profitom. Zato sam i rekao da, čak i da padne 40-50% opet ću biti u profitu. U biti i da padne 99% opet sam u profitu, a da sve ode na 0 nisam izgubio niti lipe. Jer sam se osigurao i na taj način. Tako da nisam na pozitivnoj nuli, nego u plusu.
A da je to isto kao kladionica, pa nije baš tako, jer u kladionici ne možeš staviti 200 kuna, pa ako ti ne prođe, popadaš pola, tražit pola uloženog nazad. Ovdje možeš u svakom trenutku prodat i u gubitku i izvuć novce van. Pa makar pola uloženog. Meni je, iskreno, ta kladionica bila fora dok sam bio klinac, kad sam za 5 kuna složio listić kad je bila liga prvaka, neki put dobio, neki put spušio. Srećom, nije prešlo u ovisnost.
Zajedničko im je sigurno da na svoju odgovornost ulaziš i u jedno i u drugo. Svi imaju svoje razloge za ulazak. Meni, iskreno, nije cilj zarađivati milijune, niti to očekujem. Očekujem, kao što sam rekao, barem nekake novce da mogu biti financijski siguran u slučaju gubitka posla. Naravno, ukoliko je moguće doći na veći iznos, zašto ne? Na kraju krajeva, svi imamo svoje želje, koje bi htjeli ispuniti. Ja, iskreno, ne mogu ispuniti sve sa plaćom, pa mi je jedan način dodatan prihod.
Također, htio bih ljude podsjetiti na ostale načine prihoda investicija. Dionice su isto način zarade, pa nisam čuo da itko toliko pljuje po njima. A puno ljudi je sve izgubilo zbog dionica, zlata i nafte. Znam, i shvaćam Torenta, koji je, kao što je sam rekao, stara garda. U radu je spas, što više ljudi radi, pogotovo u proizvodnji, to bolje za sve nas. Veća proizvodnja, veća potrošnja, veći standard života i sve ostalo. Da svi ulažu u valute, što bi jeli? Ne bi bilo poljoprivrednika i farmera onda, a jesti novčanice i mobitele ne možemo.
No, i ja imam isti pogled prema poslu. Zaposlen sam, imam primanja, no stvar je u tome da si želim stvoriti što više asseta. Nisam rekao da će mi altcoinsi donijeti milijarde, da je to easy money. Niti ne razumijem zašto neki ljudi imaju dojam da ulagači to očekuju.
Ne želim si stvoriti situaciju da moram kao konj raditi cijeli život i ovisiti o poslodavcu ili, ukoliko imam svoj biznis, o prihodu kojeg dobijem. Planiram bit zaposlen što duže, a troškove svesti na minimum, uštediti koliko god mogu i, nadam se, živjeti ugodno, a ne kao, nažalost, dosta populacije koja mora raditi kao rob do 65.-e godine, i onda imati mizernu mirovinu.
Isto tako, ne razumijem ljude koji govore "što ako izgubiš novce" a oni imaju troškove veće od mojih (uključujući investicije). Štedim novce, ne ulažem sve što uštedim, niti želim. Ne trošim na tenisice od 1000 kuna, ne kupujem boce nekog oh-mah-gawd viskija od 500-600 kuna svake subote u klubovima, ne kupujem najnovije mobitele svake godine. Što ne valja kod mojeg načina upravljanja financijama? Umjesto da trošim na stvari koje mi ne trebaju, ja štedim i ulažem.