Windows 11 - problemi izdvojena tema

poruka: 1.040
|
čitano: 436.240
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 11 Insider preview, beta, developer, Windows 11 - općenito
11 godina
Windows 11 - problemi

PC mi je tijekom pokretanja prošao login i nakon toga je počeo bljeskati ekran - sekundu crni ekran, sekundu radna površina sa ikonama, ali bez početke trake. Kliknuo sam Ctrl+Alt+Del i dobio normalno onaj meni na kojem mogu odabrati Task manager, no pritiskom na njega vrati me na bljeskanje. Nakon toga gasim računalo i ponovno ga palim i sada nakon logina vidim samo crni ekran i kad pomaknem miša vidim strelicu i onaj krugić da se nešto vrti. Task manager i dalje se ne otvara, ali mogu ugasiti i restartati PC.

Do sad sam probao:

Držati Shift i restart da uđem u one dodatne mogućnosti. Tamo sam probao: repair, system restore,

u cmd modu sam probao SFC /scannow,

za DISM /online /cleanup-image /restorehealth kaže da nema te naredbe,

kad uđem u safe mode, čak i tamo blješće ekran,

probao sam napraviti repair sa usb-om na kojem je instalacija windowsa 11,

sa hirensbootom koji se normalno pokrene i radi aktivirao sam administratora da vidim kak će on raditi, međutim i on se isto ponašao.

Stavio sam i diskretnu grafičku jer sam mislio da je možda krepala integrirana grafika na procesoru.

Najvjerojatnije ću morati raditi reinstalaciju. Nemam više nekih ideja. No nisam isključio sumnju da je problem i u hardwareu.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Windows 11 - problemi
CVET2 kaže...

PC mi je tijekom pokretanja prošao login i nakon toga je počeo bljeskati ekran - sekundu crni ekran, sekundu radna površina sa ikonama, ali bez početke trake. Kliknuo sam Ctrl+Alt+Del i dobio normalno onaj meni na kojem mogu odabrati Task manager, no pritiskom na njega vrati me na bljeskanje. Nakon toga gasim računalo i ponovno ga palim i sada nakon logina vidim samo crni ekran i kad pomaknem miša vidim strelicu i onaj krugić da se nešto vrti. Task manager i dalje se ne otvara, ali mogu ugasiti i restartati PC.

Do sad sam probao:

Držati Shift i restart da uđem u one dodatne mogućnosti. Tamo sam probao: repair, system restore,

sa hirensbootom koji se normalno pokrene i radi aktivirao sam administratora da vidim kak će on raditi, međutim i on se isto ponašao.

Stavio sam i diskretnu grafičku jer sam mislio da je možda krepala integrirana grafika na procesoru.

Najvjerojatnije ću morati raditi reinstalaciju. Nemam više nekih ideja. No nisam isključio sumnju da je problem i u hardwareu.

Probaj  reset grafički adapter  Windows + Ctrl + Shift + B 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 3:10 (HOME123456).
5 godina

ma i kada je bio uključen automatski update ista stvar, baš da to svaki put radi mi nije normalno. Najveći problem je što to nekad potraje i po 40 minuta..

ssss
11 godina
HOME123456 kaže...

Probaj  reset grafički adapter  Windows + Ctrl + Shift + B 

E da, probao sam i to. Ništa.

6 godina
CVET2 kaže...

Do sad sam probao:

to se i meni desilo nakon što sam gasio servise, ali nisam skužio koji je servis odgovoran, ima nekih servisa koje još od windowsa 7 uredno gasim ali na win 11 očito jedan od njih dovodi do navedinh problema ako se ugasi

riješio sam problem skidanjem file-a "restore win services to default" s interneta

samo pazi da ne skineš neke viruse

ako koristiš windows 11, mogu ti aploudati pouzdan file koji sam ja skinuo, još ga imam. Pustio sam ga za eksperimentiranje da nađem koji je servis odgovoran ali nije mi se dalo

Znam da je bilo pored blinkajućeg explorera problem odarhivirati file i pokrenuti ga, mislim da sam u safe mode to napravio, ili u cmd. Ne sjećam se detalja

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2024 11:08 (sks78).
6 godina
Windows 11 - problemi

evo, odarhivirao sam ga i aploudao,

skini neki linux liveiso s drugog računala, zaprži ga na butabilni usb stick, butaj taj linux usb na blinkajućem računalu, s njim odi na link i skini taj file, mountaj windows particiju i prebaci file na windowsov desktop. Zatim restartaj, izvadi usb i pokreni blinkajući windows i u njemu s desktopa pokreni taj bat file

https://easyupload.io/pan2ui

puno posla ali u svakom slučaju jednostavnije nego formatirati ako imaš bitne podatke

tako sam nekako ja napravio jer na blinkajućem windowsu je bilo nemoguće pokrenuti browser i skinuti file

ako se dobro sjećam, nije bilo niti ikona u blinkajućem windowsu pa sam iz safe mode pokrenuo taj file s desktopa (restartaj nekoliko puta windows kad se pokreće i sam će se pokrenuti u safe mode)

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2024 11:08 (sks78).

2 0 hvala 0
6 mjeseci
Stane256 kaže...

Poz, mukom mučim sa konstantnim (neuspjelim) updejtima na laptopu. U postavkama je isključeno da se sam ažurira ali ove značajke se konstantno pokušavaju instalirati skoro svaki put kada upalim laptop, a i ponekad kada ga gasim. Problem je to što ti njegovi pokušaju ažuriranja znaju trajati i do sat vremena. Neki dan sam ažurirao laptop na najnoviju dostupnu verziju u nadi da će pregaziti staru očito neispravnu verziju ali nije se ništa popravilo. Nisam baš spretan sa reinstaliranjem windowsa i nisam to nikad radio tako da mi je to zadnja opcija.

Sličan problem, ako ne i isti imao sam i ja, dodje do određenog postotka i onda rollback, malo čudno ali riješio sam na ovaj način:

https://forum.bug.hr/forum/post/windows/windows-10-problemi/6793492.aspx

JK
11 godina
sks78 kaže...

evo, odarhivirao sam ga i aploudao,

skini neki linux liveiso s drugog računala, zaprži ga na butabilni usb stick, butaj taj linux usb na blinkajućem računalu, s njim odi na link i skini taj file, mountaj windows particiju i prebaci file na windowsov desktop. Zatim restartaj, izvadi usb i pokreni blinkajući windows i u njemu s desktopa pokreni taj bat file

https://easyupload.io/pan2ui

Hvala na pomoći, bio sam u gužvi pa nisam do danas ništa pokušavao više. Uglavnom, tvoje rješenje nisam mogao pokrenuti jer sam imao samo crni ekran nakon logina, a u safe modu je blinkalo, ali se ništa nije dalo kliknuti. Razmišljao sam eventualno još pokrenuti kroz cmd, ali sam ipak nešto prije napravio što mi je pomoglo:

Uspio sam riješiti problem na način da sam se prvo pomirio sa sudbinom i odabrao opciju Reset uz zadržavanje datoteka. Iz nekog razloga, reset je došao na pola i prekinuo. Zatim sam odlučio još jednom napraviti restore point i to na istu točku na koju sam ga već vraćao prije tjedan dana. I ko' za vraga sad je sve proradilo. Sve radi normalno osim Chroma. On se uopće ne pokreće. Dvoklik na njega i ništa. Možda je on bio uzrok problema pošto mi je u sistem restoru pisalo da je na taj dan išlo njegovo ažuriranje i naravno neka ažuriranja windowsa.

Sada sam uklonio Chrome sa Revom, opet ga instalirao pa ćemo vidjeti dalje što će biti. 

By the way, čak sam i procesor probao promijeniti, no naravno nije bilo niti do njega, ali sam ga barem mogao isključiti. 

6 godina
Windows 11 - problemi

Kako rijesiti white screen koji se povremeno pojavi. Obicno nakon pokretanja raculana i random se samo pojavi na nekoliko sekundi. Koliko sam shvatio zeza windows explorer a zasto to ne znam. Ako odem u task menager i restartam ga onda je sve ok dok ne ugasim racunalo.

Ponekad se problem ocituje i tako sto nestane sve sa desktopa i nema pristupa ni taskbaru dok se sve samo ne vrati nazad.

Probao sfc, DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth...nista ne pomaze. Obrisao update-ove posto se problem javlja od cca 6.mj., ista stvar...

0 0 hvala 0
6 mjeseci
Windows 11 - problemi

SFC i DSIM si pokrenuo preko Admin command prompta?

Jesi probao da li ti se to događa i u Safe Modu?

Jesi probao selektivni startup sa msconfig?

https://support.microsoft.com/en-us/topic/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows-da2f9573-6eec-00ad-2f8a-a97a1807f3dd

Ako ti ne pokreće explorer.exe, probaj i ovo:

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/explorerexe-not-starting-when-win-10-starts/af3b5f1a-d2f4-4afe-88ee-369a9771cce4

JK
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2024 14:22 (yoko999).
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
Windows 11 - problemi

SFC i DSIM sam probao preko admina

Win se pokrene normalno i onda tokom rada samo opali white screen na kratko, blicne i sve se vrati normalno ili nestane sve komplet sa destkopa, ostane samo crna pozadina. To drugo traje malo duze i opet se sve vrati u normalu.  To se zna desiti tokom dana cca 4, 5 puta i dalje sve ok.

Explorer je dostupan od samog pokretanja ali se eto random srusi.

Nisam probao Safe mode i cisti boot.

Edit:

Cijeli problem white screen-a izgleda isto kao kada odes u task manager i rucno restartas win explorer

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2024 16:31 (john142).

0 0 hvala 0
5 godina

I ja sam imao isti problem ali sa Google chromeom.. pri pokretanju se pojavi white screen i ne mogu pokrenuti chrome prije nego ga ugasim preko task managera. nisam našao neko riješenje ali sad izgleda kao da se popravilo samo od sebe..

ssss
15 godina
Windows 11 - problemi

Jos jedno veselje sa 24H2 - kada se komp probudi iz sleepa zvuk mi bude na 100 bez obzira na kojoj je jacini bio prije toga.

Zahebavao sa na sve nacine, ali nikako da to rijesim i vidim i MS je to obznanio kao bug: https://support.microsoft.com/en-us/topic/windows-gaming-system-external-usb-audio-volume-increases-to-100-percent-18e7697c-52e0-4dc4-8721-a12ffc019258

Srecom znaju gdje je problem, pa ce valjda u nekom buducem update-u doci i rijesenje buga. 

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Mauro kaže...

Jos jedno veselje sa 24H2 - kada se komp probudi iz sleepa zvuk mi bude na 100 bez obzira na kojoj je jacini bio prije toga.

Zahebavao sa na sve nacine, ali nikako da to rijesim i vidim i MS je to obznanio kao bug: https://support.microsoft.com/en-us/topic/windows-gaming-system-external-usb-audio-volume-increases-to-100-percent-18e7697c-52e0-4dc4-8721-a12ffc019258

Srecom znaju gdje je problem, pa ce valjda u nekom buducem update-u doci i rijesenje buga. 

Uf, ms baš gađa tvoje uređaje bugovima, imam čak dvije vanjske usb zvučne i zvuk ostane na jakosti koju sam i postavio a i ne koristim baš nešto sleep pa sam išao provjeriti. Btw. koristi hibernaciju a ne sleep...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2024 8:30 (notloB).
9 godina
Windows 11 - problemi

Banalno iritantni problem, windows 11, zadnji apdejt, iako nisam siguran da su problemi poceli odmah nakon apdejta....

znaci, mis jednostavno prestane reagirati. ne da se strelica ne mice, mozes strelicu pomicati, ali klikovi ne rade. s obzirom da mi je taskbar na "hide", kad spustim mis skroz dolje, ne pokazuje taskbar, ako ga pokazem na tipku, misem ne mogu kliknuti na ikone na njemu, isto tako, ikone na desktopu.... u biti, klikovi ne rade. Ili varijacija problema, radi samo skrol, ali lmb i rmb ne registriraju klik. Ili ako imam dva otvorena prozora na ekranu, u jednom mis radi normalno, u drugom nece....

zaobilazno rjesenje je win+l, pa napraviti logon ponovo, onda opet radi sve neko vrijeme, greska varira od jednom po paljenju, do svakih 2-3 minute se mis izgubi. nista od hardvera nije novo dodavano, nista od softvera instalirano. isprobani svi usb portovi, isproban i drugi mis. bez rezultata....

ima netko ideju?

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Damir22 kaže...

Banalno iritantni problem, windows 11, zadnji apdejt, iako nisam siguran da su problemi poceli odmah nakon apdejta....

znaci, mis jednostavno prestane reagirati. ne da se strelica ne mice, mozes strelicu pomicati, ali klikovi ne rade. s obzirom da mi je taskbar na "hide", kad spustim mis skroz dolje, ne pokazuje taskbar, ako ga pokazem na tipku, misem ne mogu kliknuti na ikone na njemu, isto tako, ikone na desktopu.... u biti, klikovi ne rade. Ili varijacija problema, radi samo skrol, ali lmb i rmb ne registriraju klik. Ili ako imam dva otvorena prozora na ekranu, u jednom mis radi normalno, u drugom nece....

zaobilazno rjesenje je win+l, pa napraviti logon ponovo, onda opet radi sve neko vrijeme, greska varira od jednom po paljenju, do svakih 2-3 minute se mis izgubi. nista od hardvera nije novo dodavano, nista od softvera instalirano. isprobani svi usb portovi, isproban i drugi mis. bez rezultata....

ima netko ideju?

Probati u Device Manageru Uninstall mišonje pa refresh?

Tigar Krezumica
9 godina
Windows 11 - problemi

tnx. probao sam ali ne rijesava problem

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
Windows 11 - problemi

Ponuđen mi je tek prije tri dana 24H2.

Ja instalirao, svašta radio na pc-u nikakvih problema.

Mislim, hajde baš da probam, pa što bude.

Eto, da kucnem u božićno drvo.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2024 1:21 (Zaporožac).

2 0 hvala 0
16 godina
Windows 11 - problemi

Ja sam planirao preći na 24H2 ali mislim da ću ostati na svome W11Enterprise 23H2 dok god ide.....sve radi bez problema....

[URL=https://www.speedtest.net/result/8913907877][IMG]https://www.speedtest.net/result/8913907877.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
bikerbj kaže...

Ja sam planirao preći na 24H2 ali mislim da ću ostati na svome W11Enterprise 23H2 dok god ide.....sve radi bez problema....

Ništa ne propuštaš...

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 11 Insider preview, beta, developer, Windows 11 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice