Windows 11 - općenito izdvojena tema

poruka: 1.048
|
čitano: 486.188
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 11 Insider preview, beta, developer, Windows 11 - problemi
16 godina
Windows 11 - općenito

Evo još jedan egzotični problem sa windowsima 11 odprije nekoliko dana; poslovni lapotop Win11 Pro, radi zadnje 2 godine bez problema, uglavnom je na ethernet kabelu, povremeno kad su sastanci koristim wifi, dosad je sve radilo kako treba. Zadnjih 10-ak dana kada ga skinem sa žice i spojim na wifi od firme: Connected, no internet. Na druge wifi mreže radi kako treba i što je najluđe, kad se spojim na neki drugi wifi pa natrag na glavni wifi od firme onda sve radi kako treba. Ako idem sa žice na wifi od firme nema šanse da proradi. Radio dijagnostiku, troubleshoot, restart wireless adaptera, ažuriranje drivera ...ništa ne pomaže. Sad napravim hotspot na mobitelu, spojim ga par sekundi na taj wifi i onda nazad na ovaj glavni al me nervira za pop.... Ima netko ideju u čemu je kvaka? 

Starlink is Skynet!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows 11 - općenito

resetiraj sve postavke redom od TCP stacka, netsh...

googlaj komande za prompt

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Windows 11 - općenito

Nema kod windowsa logike za probleme s mrežom, to sam se više puta uvjerio, tako da ti se nema što savjetovati. Kod mene je problem što u windows exploreru vidim sva računala n u lokalnoj mreži, osim svoga. Povremeno se zna pojaviti, pa opet nestane i tako više ga nema nego ima. Probao sam SVE!!! Rješenja nema, osim eventualno Format C, a to mi se ne radi zbog te 3.14zdarije!

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 11 - općenito

jel se još kome na 24H2 stalno vrti zadnja kumulativna nadogradnja KB5046617 ?

Znači, instalira se OK, nakon restarta, Windows Update ju opet nudi ?

stalno se pokazuje nakon restarta, s time da se i kumulativna za .NET (zaboravio KB) "uskrsavala" nakon svake uspješne instalacije, ali je jučer nestala ?!?

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stric_Jura kaže...

stalno vrti zadnja

Bitno da se nešto okreće. Osobno update imam ugašen jer badave mi sigurno računalo koje ne radi.

4 godine
Stric_Jura kaže...

stalno se pokazuje nakon restarta, s time da se i kumulativna za .NET (zaboravio KB) "uskrsavala" nakon svake uspješne instalacije, ali je jučer nestala ?!?

Prošli tjedan kada je bio Patch Tuesday cijeli Windows update na 24H2 mi je podivljao. Triput sam restartao laptop, pokušao zaustaviti neke od tih zakrpi koje se nisu micale s mjesta. Na kraju sam (nakon tri restarta) pustio sve na miru i trajalo je peterostruko duže da sve sve završi. Ta verzija 24H2 je malo veće smeće.

3 godine
Stric_Jura kaže...

Rješenje

Ovje skinuti

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2024 15:57 (Zaporožac).
15 godina

eh, znam ja sve to, ali .... ne radi....

Ju je je? Je ju je!
3 godine
Windows 11 - općenito

Da, sad vidim da su prošla dva dana od objave.

Do tad si našao što i ja.

Ja sam na 23H2 i nije mi palo na pamet raditi apgrejd dok ne vidim kako radi.

Kad te Microsoft jednom zayebe, vječno si na oprezu.

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Windows 11 - općenito

Jutros 4.prosinca mi je prvi put ponuđena instalacija 24H2.

Evo, rulam cijeli dan razne stvari po compjutoru i nema nikakvih problema.

Izgleda da su fiksali probleme, čim su meni ponudili.  (da ne ureknem)

合氣道
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Windows 11 - općenito

I meni ponudio jučer, instalirao i sve se čini ok...

1 0 hvala 0
14 godina
Windows 11 - općenito

ja pauzirao do 04.01.2025. Sigurno je sigurno 

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
john_ryder kaže...

I ja isto, tek kad bude obavezno onda ide na instal.

13 godina
Windows 11 - općenito

Microsoft je službeno maknuo TPM 2.0 kao must have za Win 11, ljudi sa starijim kantama će moći bez beda koristit Win 11!

5 0 hvala 1
3 godine
john_ryder kaže...

HOME123456 kaže...

A jeste takvi prema microsoftu, koji vam je kroz godine toliko veselja pružio. 

Evo, ja i danas jedno kumulativno instalirao, sve OK.

Čim je meni ponuđen upgrade na 24H2 (ranije nije), znači da je sve OK. to sam davno primjetio s tim apgrejdima.

Nikada ih ne dobijem odmah, nego tek kad su 100 % ok.

合氣道
13 godina
Zaporožac kaže...
john_ryder kaže...

HOME123456 kaže...

A jeste takvi prema microsoftu, koji vam je kroz godine toliko veselja pružio. 

Evo, ja i danas jedno kumulativno instalirao, sve OK.

Čim je meni ponuđen upgrade na 24H2 (ranije nije), znači da je sve OK. to sam davno primjetio s tim apgrejdima.

Nikada ih ne dobijem odmah, nego tek kad su 100 % ok.

Citirat ću kolegu @john_ryder: "sigurno je sigurno".  

https://imgur.com/0m9Zjxv

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2024 14:18 (HOME123456).
11 godina
Windows 11 - općenito

Naišao sam na čudan problem koji se javlja kod jednih domenskih korisnika. Naime u toku rada im povremeno ne radi tipka za natrag u file exporeru (u lijevom gornjem uglu). Ne znam je li netko naletio na sličan problem?

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 11 - općenito

Pozz ekipa imam jedno onako pitanje? Jel tko pokušavao kad bi mjenjao citav hw, recimo sad je intel u sistemu a kupio sam ryzen pa reko da ponovno ne instaliram win 11 da samo pokusam bez formata dali će funkcionirati to na windowsu.Hoce li ga boot to mi je najveće pitanje 

Intel i AMD fanboy Po danu navijam za AMD a preko većeri za Intel
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

to ti je apsolutna igra sreće....

složio jednom delanec server s Asus Q55 pločom - crkla, zamijenim isto Asusicom drugi model ali isto Q55 chipset - samo BSODovi, nikako na zelenu granu, reinstalacija...

pajdo se bavi glazbenom produkcijom, složio mu komp s Phenomom 9850 s AMD chipset MBO, radi 3-4 godine, onda jeftino kupi stroj s i7-2600k, naravski i Intel chipset ploča, prebaci diskove u novi..

i Windowsi rade glatko ?!!? Još su u Device Manageru bili prikazani 4x Phenom 9850 pod Processors kao skriveni...

dan danas radi ko urica...

Ju je je? Je ju je!
3 godine
Windows 11 - općenito

Htjedoh napisatislično što i ti Jura, niti reći ovo što ću napisati, da se kolega ne naljuti jer smo u ok forumskim odnosima.

Ne razumijem da netko izvadi staru matičnu, dekablira kućište, skine cpu cooler itd. složi u kućište 80% novih komponenata, a onda mu je teško instalirati svježi windows.

Zbog save gejminga ?

I tu postoji rješenje.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 14:33 (Zaporožac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Slušaj nebih ja ovo pitao bezveze, nije meni zbog Save igara nego zato što 5 dana imam šta prebacivati, ali očito ču morati zbog veće sigurnosti. Svejedno jer imam dosta walleta koje sam svejedno instalirao na druge diskove ali uvjek neki vrag ode na sistemski dio pa da mi još ne bude corupt file i onda mogu pjevati to ću svakako uraditi ali ako mi ne bude tražio fresh install još bolje.Imam nekih 500€ u cryptu na računalu pa ću to prvo sve poslati na mjenjačnice, save game mi je totalno nebitno.Imam i nekih dokumenata slika video zapisa pa su mi oni onako bitni pitao sam čisto da znam i preporuke svejedno.Znam da to nikad nije savršeno radilo ali reko opet bolje upitati.Imam ja u hw wallete ali nemaju svi tokeni i coini podršku za te hw wallete
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 15:09 (dreadmoore).
3 godine
Windows 11 - općenito

Da, jasno.

U početku nisam no kasnije sam shvatio da ti ne bi pitao da nije nešto ozbiljno, a to je.

Rizik je onda po tebe još veći tako mijenjati komponente.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 15:17 (Zaporožac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Pa da to mi je najveći rizik kad su novci u pitanju 😂😂😂😂
15 godina
Windows 11 - općenito

Moj je savjet NE raditi to! Zbog eventualnih konflikata, BSOD-ova, smeća u registry bazi itd i mogućih problema u radu. Ne kažem svima, ali rizik je veliki. Osim toga, šta vam nije draže nakon montaže novog hardvera uživati u čistoj instalaciji?

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Evo radi ali vidjet ćemo win 11 je ne aktivan malo ću još pogledati ako me bude zezalo ići ću fresh install
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ipak fresh install sam upravo pokrenuo sad ono pitanje licence, s obzirom da sam kupio davno bio win 8.1 pa upgrejd radio na 10, evo opet 11, jel se može isti ključ koristiti na drugačijem sistemu.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2024 11:57 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
dreadmoore kaže...
Ipak fresh install sam upravo pokrenuo sad ono pitanje licence, s obzirom da sam kupio davno bio win 8.1 pa upgrejd radio na 10, evo opet 11, jel se može isti ključ koristiti na drugačijem sistemu.

Ako je pc za osobnu upotrebu i ne proradi ti licenca onda massgrave.dev i vozi. Nema smisla opet kupovati na nekom key shopu jer ms ionako ne vidi ni centa od toga

14 godina
Hvala ti puno izgleda onaj ključ je bound za onu mbo.Ma je za osobnu upotrebu
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2024 12:56 (dreadmoore).
13 godina
Windows 11 - općenito

Jel netko riješio problem s nadogradnjom Windows 11 24H2 na Lenovo ThinkBook 16 G6 IRL u slučaju kad nadogradnja prođe do kraja, računalo se restarta i onda javi da nadogradnja nije bila uspješna. U event vieweru je greška: "Instalacija nije uspjela: sustav Windows nije uspio instalirati sljedeće ažuriranje s pogreškom 0x80242016: Windows 11, version 24H2" Ne forsiram ništa, čekao sam da dođe nadogradnja kroz Windows update ali očito ga nešto muči a ne mogu dokučiti što točno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Windows 11 - općenito

24H2 - zesce njasre. Prvo mi javilo da kao nije uspjela instalacija, da bi pokazalo da je ipak instalirano. Nakon toga gledam sto mi je veza odjednom losija, a ono enable-ao mi onboard wifi.

Vidim da mi je poremetio hrpetinu toga. Bas kada je sve profunkcioniralo kako treba sa 23h2, eto njih da ukenjaju sve.

0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 11 Insider preview, beta, developer, Windows 11 - problemi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice