Panasonic prestaje s proizvodnjom TV-a

poruka: 5
|
čitano: 1.084
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Došao i taj dan, nekadašnji div plazma televizora prestaje s proizvodnjom TV-a, a kako je to danas i običaj, kineski Skyworth preuzima proizvodnju i prodaju Panasonic brendiranih TV-a.

2010. godine Panasonic je držao preko 40% tržišta, da bi došli do situacije da se danas u Japanu više ne proizvode TV uređaji, jer su Hitachi, Sharp, Toshiba i Pioneer prestali s proizvodnjom ili prodali TV/kućnu zabavu kinezima, a i Sony je ranije ove godine prodao 51% udjela odjela kuće elektornike kineskom TCL-u.

Izvor.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2026 9:00 (Apachy).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Ah, kinezi sve pojeli. Od autoindustrije, preko potrošačke elektronike pa do poljoprivrede. Tužna vremena.

Ali plazma u vikendici laganini odrađuje svoju 16.-u godinu, s tim da je do pred 4 godine radila non stop u dnevnom.

Alane, bježmo, njih je dvojica, a mi smo sami.

2 0 hvala 0
16 godina

danas je dan žalosti

1 0 hvala 0
5 godina

Veliki jedu male. Panasonic-Technics

1 0 hvala 0
13 godina
Re: Panasonic prestaje s proizvodnjom TV-a
Prije tjedan dana vijest da i Vivax prestaje sa proizvodnjom TVa zbog konkurencije TCla i Hisensea.
Prije toga i Sony prodaje dio TCLu.
Prije toga Asus prestaje sa proizvodnjom mobitela, prije toga Nokia nece prodavati licencu s obzirom da im je istekla sa HMDom..
Uglavonom ostajemo bez brdo marki polako...jesam li koga zaboravio?

Neki dan bio gledat TV i od svega sto sam uspio usporediti Philips je los, Vivax,Tesla,Grunding a ni Hisense nije nesto...vivax sam kupio 2019.te godine sa IPS panelom i jos uvijek radi, sad koji god povoljan tv da kupis ima problem kad gledas sa strane jer previse blijedi slika. To je problem do sadasnjih VA panela u svim televizorima, osim ako ne kupite skupi OLED. Ja sam se sjebao sa Philipsm al aj bio je jeftin pa nije velika steta.
Ali opet sto se tice povoljnih tva samsung, tcl, LG su ok koliko sam uspio usporediti..sad kako poskupljuju cipovi, bice kaos
Temu pozivnica: https://temu.to/m/u9kmi7rv2wy Kod za -30% za nove korisnike: aam11835
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice