Pozdrav svima,
Razmišljam o uvođenju pametnog/pametnijeg video portafona na dvorišnu ogradu pa ovim putem pokušavam prikupiti iskustva forumaša.
Amazonov Ring mi je prvi pao na pamet, jer koliko sam vidio/čuo, uglavnom svi modeli omogućuju dvosmjernu komunikaciju (primjer, poštar zvoni - ja mu javim mobitelom da mi ostavi paket dok misli da sam doma, a ja 500km daleko) što bi stvarno volio imati kao feature, no ono što me još zanima je:
- kako točno funkcionira pretplata ako ju netko ima, pretpostavljam mjesečna pretplata pa onda se u tom dobije neki prostor za pohranu videa i i/ili još neki featurei?
- što se autodetekcije tiče koliko je zapravo osjetljiva kamera? naime, stavio bi je na dvorišna vrata okrenuto prema ulici i tamo bi stalno prolazili auti i ljudi, a ne želim da mi mobitel šalje notifikaciju za svakog čovjeka koji prošeta psa
- vidio sam da postoji žičana i bežična verzija... ima li neke posebne razlike među njima tipa ima li smisla da povućem ethernet do Ringa - nije problem imam bužir slobodan. Također, nekako mi je blesav koncept da punim zvono
- vjerujem da postoje neke bolje alternative, neke preporuke? iskreno two-way communication mi je dost dobar feature, kao i snimanje i detekcija ( s mogućnošću prilagodbe osjetljivosti )
Bilo kakva razmjena mišljenja i iskustava i više nego dobrodošla