Outlook 365 na Win11 zoom

poruka: 4
|
čitano: 1.305
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Outlook 365 na Win11 zoom

Evo još jednog bisera iz nepresušne vreće MS bisera zadnjih godina.

Vjerojatno većina koja koristi Outlook koristi i preview pane za mail. Zgodna stvar da se ne mora otvarati jedna po jedna poruka. I "oduvijek" je postojala funkcionalnost zooma (npr. CTRL + kotačić miša, postaviš na recimo 140% i to vrijedi za sve poruke).

Nedavno sam promijenio laptop i ovaj ima Win11. E pa u kombinaciji Outlook 365 i Win 11 nema više "trajnog" zooma. Može se zumirati, ali kad prikažeš drugu poruku onda opet vrati na 100%. 

Pitao sam čak i famoznog Copilota o tome i evo njegovog ljubaznog odgovora:

Hvala ti na pitanju! Nažalost, Outlook 365 na Windows 11 trenutno ne podržava trajno pamćenje razine zooma u Preview (Reading) oknu — tj. onom gdje pregledavaš poruke bez da ih otvoriš u zasebnom prozoru. Ovo je potvrđeno i od strane Microsoftovih predstavnika 

Što možeš učiniti:

Ako želiš da Outlook pamti postavljenu razinu zooma, postoji jedno rješenje — ali ono vrijedi samo kada otvoriš poruku u zasebnom prozoru (dvostruki klik na poruku)

Bravo Microsoft!!!

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Re: Outlook 365 na Win11 zoom
Macumba kaže...

Evo još jednog bisera iz nepresušne vreće MS bisera zadnjih godina.

Vjerojatno većina koja koristi Outlook koristi i preview pane za mail. Zgodna stvar da se ne mora otvarati jedna po jedna poruka. I "oduvijek" je postojala funkcionalnost zooma (npr. CTRL + kotačić miša, postaviš na recimo 140% i to vrijedi za sve poruke).

Nedavno sam promijenio laptop i ovaj ima Win11. E pa u kombinaciji Outlook 365 i Win 11 nema više "trajnog" zooma. Može se zumirati, ali kad prikažeš drugu poruku onda opet vrati na 100%. 

Pitao sam čak i famoznog Copilota o tome i evo njegovog ljubaznog odgovora:

Hvala ti na pitanju! Nažalost, Outlook 365 na Windows 11 trenutno ne podržava trajno pamćenje razine zooma u Preview (Reading) oknu — tj. onom gdje pregledavaš poruke bez da ih otvoriš u zasebnom prozoru. Ovo je potvrđeno i od strane Microsoftovih predstavnika 

Što možeš učiniti:

Ako želiš da Outlook pamti postavljenu razinu zooma, postoji jedno rješenje — ali ono vrijedi samo kada otvoriš poruku u zasebnom prozoru (dvostruki klik na poruku)

Bravo Microsoft!!!

Microsoft manijakalnim ritmom stalno nešto mijenja. Mislim da sam u zadnjih 7 dana barem dvaput povukao neke nadogradnje i zakrpe za Office 365.

Outlook postoji tamo negdje od 1998. i nevjerojatno je smeće. Maloprije sam koristio Outlook on the Web, dakle, Web verziju maila na poslu i našao mi je sve u sekundi. Ovo smeće od Outlooka na PC-u je živi užas i za pretraživanje i za bilo što drugo. Ma da mi je prije smrti vidjet nekoga tko koristi barem 50% ovih nepotrebnih funkcija i da barem jednom mogu nešto obaviti u Outlooku, a da ne psujem.

9 godina
zelenapaprika kaže...

Microsoft manijakalnim ritmom stalno nešto mijenja. Mislim da sam u zadnjih 7 dana barem dvaput povukao neke nadogradnje i zakrpe za Office 365.

Outlook postoji tamo negdje od 1998. i nevjerojatno je smeće. Maloprije sam koristio Outlook on the Web, dakle, Web verziju maila na poslu i našao mi je sve u sekundi. Ovo smeće od Outlooka na PC-u je živi užas i za pretraživanje i za bilo što drugo. Ma da mi je prije smrti vidjet nekoga tko koristi barem 50% ovih nepotrebnih funkcija i da barem jednom mogu nešto obaviti u Outlooku, a da ne psujem.

Da, sve točno.

Outlook su pretrpali gomiletinom nepotrebnih gluposti koje valjda nitko ne koristi. 

A search ne radi dobro već puno godina. Ja mu ne vjerujem, jer radi nepouzdano, ne zna pronaći ništa ili pronađe samo nešto...

Na žalost web verzija mi ne igra osim kao rezervna opcija. 

BTW, za privatni mail koristim Thunderbird i iako i on ima mušica i neobičnih rješenja, postao je puno bolji mail klijent od Outlooka. Da, neki će reći da je Outlook više od maila. S tim se mogu složiti, ali... došao je do faze kada bi ga trebalo baciti i napisati čisto iz početka.

A to vrijedi i za Windowse.

Life is jazz. Play it cool.
5 godina
Macumba kaže...
zelenapaprika kaže...

Da, sve točno.

Outlook su pretrpali gomiletinom nepotrebnih gluposti koje valjda nitko ne koristi. 

A search ne radi dobro već puno godina. Ja mu ne vjerujem, jer radi nepouzdano, ne zna pronaći ništa ili pronađe samo nešto...

Na žalost web verzija mi ne igra osim kao rezervna opcija. 

BTW, za privatni mail koristim Thunderbird i iako i on ima mušica i neobičnih rješenja, postao je puno bolji mail klijent od Outlooka. Da, neki će reći da je Outlook više od maila. S tim se mogu složiti, ali... došao je do faze kada bi ga trebalo baciti i napisati čisto iz početka.

A to vrijedi i za Windowse.

Webmail: hrpa ljudi je pojavom Gmaila intenzivnije prešla na Webmail ako već prije toga nisu koristili Yahoo mail ili Hotmail. Dodatak Gmailu kao Webmailu je aplikacija za mobitel. I to je to. I prestali su koristii aplikacije za PC.

PC: od aplikacija za PC koje se tiču e-maila, ostalo ih je samo par na tržištu. I ja privatno koristim Thunderbird i sasvim mi je ok. Outlook je već odavno postao bloatware koji je polukoristan. Na primjer, u Outlooku označim da mi poruka ne ode sada, nego sutra ujutro u 8:00. I Outlook na PC-u mi to sutra ujutro ne pošalje. Ako to napravim u Outlooku na Webu, onda poruke ode sutra ujutro. A to je sve međusobno povezano putem istog accounta na poslu i to se sve synca. Možda su to popravili u ovih nekoliko upgradeova i zakrpi.

Pazi ovo, zakrpa 1.7. "We fixed an issue where print preview may stop working when printing long emails." i to su napisali uz Word, a ne uz Outlook. 2025. je godina, a Office softver ne može isprintati duži e-mail.

Ili ovo: "Resolved an issue where Outlook may stop working for users when trying to reply to or forward a message.". Dat ću na kraju URL, pa pogledaj sam.

Ili "We've made performance improvements when performing Mail Merge with large text files." U 2025.!!

Provjeri sam: https://learn.microsoft.com/en-us/officeupdates/current-channel

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice