NAS (kućni mrežni disk)

poruka: 3
|
čitano: 898
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
NAS (kućni mrežni disk)

Nadam se da nisam pogrešio oko smještanja ove teme jer nisam našao posebnu rubriku za NAS.

Dakle, u planu mi je nabaviti NAS (za kućne potrebe-do 12-tak TB).

Prema preporuci nekih kolega, odluka je pala na Synology (navodno mu je softver baš "userfriendly").

Prvo sam mislio nešto rabljeno ubosti, ali naletio naa ovo:

https://www.hgspot.hr/nas-synology-ds223j-plus-2x-tvrdi-disk-synology-4-tb-hat3300-4t-bundle?sort=%27

Jedino ne znam za pouzdanost ovih iskova.

Iskreno, nisam niti znal da Synology ima svoje diskove.

Mišljenja/prijedlozi?

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
Re: NAS (kućni mrežni disk)

Ima dobra tema za to već: https://forum.bug.hr/forum/topic/mrezni-hardver/kucni-nas-iskustva-preporuke/265648.aspx?jumpto=6807991&sort=asc&view=flat

Mislim da je to OK, nisam niti vani vidio nešto posebno jeftinije (odnosno ono što je, poštarina pojede cijenu), no osobno ne bih nikada išao na gotovo rješenje-

Gledam te!
16 godina
Re: NAS (kućni mrežni disk)

Ne bi ni sa Qnapom pogriješio, ali kao što je već Veliki Brat napisao, ne mora ni biti gotovo rješenje, bar je danas ogroman izbor hardvera i softvera, npr. nešto na nekom hypervisoru tipa Proxmoxa sa virtualkama za svaku od uloga koja ti treba.

Synology ne proizvodi diskove, to su rebrandirane Toshibe ili Seagate. Iako oni to pravdaju "boljim" firwareom, meni to izgleda samo kao isprika za veće cijene. Za sada se ta politika odnosi samo na velike, rack modele, dok za ove male kućne još uvijek dopuštaju i diskove ostalih proizvođača, odnosno preostala 3 :) (WD, Seagate, Toshiba i Hitachi koji je pod kapom WDa).

edit: komentirao sam ponudu koju si linkao ali sam krivo zbrojio, to ispadne 230€ za NAS što je prihvatljivo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 15:28 (Mladen).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice