PS. Sada koristim hard disk star 10ak godina...posto na njemu drzim slike dali je bolje uzeti ssd pa prebaciti na njega ili ostavit na hardu?
Nikako koristiti SSD kao jedini backup. Nije to HDD. SSD samo krepa i gotovo, bez ikakvih upozorenja. Radije nabavi neki jeftini HDD, pa na njega kopiraj (dakle, još jedna kopija) sve što ti je bitno.
Imam ovaj HDD od 1TB i njega ću koristiti za slike a kupiti ću dva SSD za windowse i ostale stvai. Nije me briga maš za nekom turbo brzinom, koji god bio biti će bolji od hard diska. Može li link :)
www.youtube.com i pogledaj recenzije SSD-ova. Što god da odabereš, gledaj da ima što dulje jamstvo.
Što kažete na OVAJ, gledam recenzije ali su sve stare. Ima li ovaj SSD DRAM cache, recenzije kažu da nema.
Stare recenzije? Sve unutar jedne godine je itekako ok. Kako koji model razvikane firme izađe, tu je recenzija. Ali prvo moraš raščistiti sam sa sobom koja vrsta SSD-a ti treba i po fizičkom modelu (2.5" ili m.2) i po namjeni, jer se SSD-ovi razlikuju po mogućnostima, neki su za nezahtjevno korištenje, imaju manju brzinu čitanja i pisanja, manji broj ukupnih zapisa dok ne krepaju, dok su drugi SSD-ovi za kreativce, gejmere i slične koji od SSD-a traže vrh. A to košta. I nekih nema na našem tržištu. Novi top modeli su WD black 850x (stari model je bez x) i Samsung 990 Pro, ali to su top, ponavljam, top modeli. Nekih modela iz tiih recenzija nema na našem tržištu. I trebaš vidjeti koju podršku imaš na PC-u ili u laptopu za koju generaciju SSD-ova (Pcie 3.0 ili 4.0)