YouTube ne prikazuje FULL-HD na Samsung TV-u

poruka: 2
|
čitano: 1.322
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
YouTube ne prikazuje FULL-HD na Samsung TV-u

Pozdrav ekipa, imam jedan zanimljiv problem kojeg sam primjetio prije 2 dana. Naime posjedujem Samsung pametni TV (UE50JU6472 UHD) te kako sam rekao prije 2 dana kada gledam YouTube (preko službene aplikacije koje sam preuzeo sa trgovine aplikacija na televizoru) primjetio sam kako mi reprodukcija video-zapisa ne ide u maksimalno dostupnoj rezoluciji, već je "ograničeno na" 720p (HD).

 

Kažem do prije 2 dana bilo je sve uredu, dok sada mogu samo gledati HD rezoluciju (nema razlike dali je riječ o video-zapisu ili stream sadržaju). Dok recimo gledanje istog video-zapisa na kompu, tabletu ili mobitelu ide u maksimalnoj rezoluciji, nebitno dali je ona FullHD, 2K ili 4K.

 

Ono što me dodatno zbunjuje je recimo da neke sadržaje koji su označeni kao 4K mogu gledati u 4K, dok recimo neke koji nisu "naznačeni" nemogu.

 

Što se tiče brzine interneta probao sam i preko optike (tcom-kabelom), wifi te isto je i na A1 Homeboxu (WiFi).

 

Pokušao sam i obrisati svu povijest pretraživanja na YT aplikaciji kao i vraćanje na tvorničke postavke aplikacije ali nažalost nema pomaka.

Pokušao sam i sa deinstaliranjme YT aplikacije te ponovnom instalacijom ali također nema pomaka.

 

 

Ako je netko ima sličan problem ili možda zna u čemu bi mogao biti problem bio bi zahvalan kada bi se javio...  

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
YouTube ne prikazuje FULL-HD na Samsung TV-u

Javio sam se i Samsung Hrvatska na Facebooku:

 

"Dobar Dan Pokušao bih ovdje sa upitom vezanim uz Samsung Smart Tv. Riječ je o modelu UE50JU6472 UHD Naime prije 2 dana kada gledam YouTube (naravno preko aplikacije na televizoru) jednostavno mi ne želi prikazivati veću rezoluciju od (HD) 720p. Kažem do prije 2 dana bilo je sve uredu a onda sam taj problem primjetio na jednom live streamu. Dok na računalu prikazuje FullHD ili 4K ako je dostupno na SmartTv jednostvno maksimalna dozovoljenja rezolucija na YouTube odabrati je 720p Zanima me dali ste možda već čuli za ovaj problem te kako bi se mogao riješiti? Pokušao sam i sa vraćanjem na tvorničke postavke ali bez uspijeha."

 

A njihov odgovor je:

"Poštovani, imali smo sličan problem i radilo se o codecima za čitanje videozapisa. Vaš model može podržati veću rezoluciju, ali stvar je do youtube aplikacije. Teško je reći ovako bez Tv-a, ali mislim da je problem u aplikaciji jer ne nudi opciju za veću rezoluciju. Lijep pozdrav."

 

 

Rekli mi nešto a ustvari nisu rekli ništa

 

EDIT:

Evo i videa kako je to u praksi

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2020 15:54 (Gale92).
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice