TCL C805 televizor i problemi sa slikom

poruka: 29
|
čitano: 3.890
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Prije nekoliko mjeseci sam pisao o problemima sa slikom na televizoru TCL C805, ali na pogrešnoj temi i na kraju nisam ništa riješio. Hvala svima koji su se tamo javili ali previše je postova bilo pa nisam stigao ni kvalitetnije popratiti riješavanje problema. Volio bi da ovdje riješimo problem jer vjerujem da nisam jedini koji ima problem s ovim TV-om.

Prvo posjedujem navedeni TCL 65 C805, nisam do sada ništa namještao sa slikom i stoje tvorničke postavke. Međutimm dok gledam sport ili neke ubrzanije pokrete na filmu događa se da oko igrača ili glumaca, auta i čega god postaje sve oko njih mutno. Neki su spomenuli da se to naziva ghosting.

Molim sve koji se kuže u postavke slike da mi pomognu kako bi riješio ovaj problem jer ne vjerujem baš da je TV sa greškom.

0 0 hvala 0
15 godina

Ja baš mislim da je TV s tvorničkom greškom i treba ga što prije reklamirati. Ako se neda riješiti, vraćanjem na tvorničke postavke, onda je za servis.

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
Moj PC  
0 1 hvala 0
3 godine

Baš si se pojavio kad je mrzitelj VA panela Cryogenic suspendiran.

Na toj temi si se javio 1.10. 2024 zbog tog "problema" i tek sad "ponavljaš" pitanje, tako naivno, tako prozirno. (tamo ti je Cryogenic jedini i imao kontakt s tobom)

Pozdravi ga na odmoru.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2025 15:57 (Zaporožac).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Re: TCL C805 televizor i problemi sa slikom

Prvo ne poznajem tog lika niti sam imao ikad kontakt s njim.

Drugo nisam mrzitelj VA panela jer realno ni ne znam što je to. Treće kupio sam TV koji mi je bio najisplativiji, cilj mi je da budem zadovoljan s TV i volio bi da nema gore navedenih smetnji, za skuplje ili bolje nisam imao love, uz to sam dobio 2 godine kaska i 5 godina garancije.

Četvrto javio sam se ovdje još jedanput da mi ljudi pomognu ako se može pomoći.

Peto nije mi ni najmanje u cilju da serem po bilo kojem TV niti se kužim previše u njih.

Šesto ljudi su prezadovoljni s TCL ovim modelom i zanima me jel moj s greškom ili su u pitanju postavke ili možda nešto drugo.

11 godina
ent_x kaže...

Prvo ne poznajem tog lika niti sam imao ikad kontakt s njim.

Drugo nisam mrzitelj VA panela jer realno ni ne znam što je to. Treće kupio sam TV koji mi je bio najisplativiji, cilj mi je da budem zadovoljan s TV i volio bi da nema gore navedenih smetnji, za skuplje ili bolje nisam imao love, uz to sam dobio 2 godine kaska i 5 godina garancije.

Četvrto javio sam se ovdje još jedanput da mi ljudi pomognu ako se može pomoći.

Peto nije mi ni najmanje u cilju da serem po bilo kojem TV niti se kužim previše u njih.

Šesto ljudi su prezadovoljni s TCL ovim modelom i zanima me jel moj s greškom ili su u pitanju postavke ili možda nešto drugo.

sedmo, nakon tvog upita na temi o televizorima - masa nas ti je probala pomoći sa savjetima kako da si probaš podesiti TV, a ti se tek sad javljaš i još kažeš da uopće nisi dirao nikakve postavke :)

za početak - pogasi svu automatiku u postavkama slike i zvuka, eco mod zgasi... a onda možemo dalje (ima kolega s točno tim modelom pa bi oni mogli biti i pametniji)

kao neki starting point, pogledaj malo Darkov video > 

(ovo su neke osnovne postavke i što ugasiti/upaliti, ostalo kao svjetlinu, kontrast i boje si podesi kako tebi odgovara)

12 godina

Istina, priznajem da sam stavio upit i nakon toga su me neke obaveze na poslu okupirale i kasnije kad sam se vratio bilo je previše postova i nisam mogao pohvatati. Sorry na tome svima koji su tada pokušali pomoći.

6 godina
Ma nisi ti mrzitelj VA panela nego Cryogenic.
🤷🏻

1 0 hvala 0
4 godine
Klasicni problem vecine tv, a vecina ih je s va panelom zbog boljeg kontrasta. Marketing i trendovi čuda rade.
Kupi ips telku ili oled i tvoji problemi ce nestati.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2025 0:01 (Boris grozni).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 mjeseci

Ja imam 55" C805 TCL-a, i isto me taj ghosting izluđivao pogotovo kod utakmica.. Mislim da sam ovdje na forumu čitao kad je netko pitao isto, i više od 50% postavki sam isključio od eco moda itd.. i sad je slika odlična.. :) a ti sad uspoređuješ ovdje OLED, stvarno, cjenovno, isto? haha

11 godina
Boris grozni kaže...
Klasicni problem vecine tv, a vecina ih je s va panelom zbog boljeg kontrasta. Marketing i trendovi čuda rade.

ajmo ne generalizirati jer ima ljudi sa istim TV-om i bez tih "problema", nek prvo isproba osnovne postavke koje su mu preporučene (kao što je kolega iznad napisao također)...

15 godina

Koji je izvor signala? 

0 0 hvala 0
4 godine
60nine kaže...
Boris grozni kaže...

ajmo ne generalizirati jer ima ljudi sa istim TV-om i bez tih "problema", nek prvo isproba osnovne postavke koje su mu preporučene (kao što je kolega iznad napisao također)...

Ne postoji ta preporučena čudnovata opcija na kojoj ce se ispraviti presporost va panela

11 godina
Boris grozni kaže...

Ne postoji ta preporučena čudnovata opcija na kojoj ce se ispraviti presporost va panela

baš voliš trolat? :)

nisi vidio da dosta ljudi nema probleme s istim tim panelom kojeg on ima?

također imam VA panel (c835), nemam tih problema ili su toliko minimalni da ih ne primjećujem (pogotovo ne ovaj ghosting)

6 godina
Ma ti emotikoni me na nekog sveznadara podsjećaju...
Ili na njih više 🤷🏻

1 0 hvala 0
4 godine
60nine kaže...
Boris grozni kaže...

baš voliš trolat? :)

nisi vidio da dosta ljudi nema probleme s istim tim panelom kojeg on ima?

također imam VA panel (c835), nemam tih problema ili su toliko minimalni da ih ne primjećujem (pogotovo ne ovaj ghosting)

blago tebi kad ne vidiš, inace i 835 ima identicni fičr va panela, doslovno u svakoj recenziji se vidi

11 godina
može link na neku takvu recenziju?
pogledao sam ih podosta prije kupovine i nisam to vidio...

uostalom, vidno ne želiš pomoć čovjeku pa ne vidim čemu opet ova nepotrebna rasprava, a pogotovo jer OP još nije javio dal je probao išta podesit?

btw većina TCL modela ima užas out of the box postavljenu sliku
4 godine
60nine kaže...

uostalom, vidno ne želiš pomoć čovjeku pa ne vidim čemu opet ova nepotrebna rasprava, a pogotovo jer OP još nije javio dal je probao išta podesit?

Piše u apsololutno svakoj recenziji doticne perfomanse tih modela treba znati sto citati a ne se voditi za trendovima! nemaš tu kaj podesavati

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 9:53 (Boris grozni).
11 godina
Boris grozni kaže...
60nine kaže...

Piše u apsololutno svakoj recenziji doticne perfomanse tih modela treba znati sto citati a ne se voditi za trendovima!

i dalje čekam neki youtube link na recenziju u kojoj se to vidi... do tad -trolaš

12 godina

Dečki HVALA svima koji su dali savjet, posebno 60nine. Isključio sam neke opcije i gledao sam jučer tekmu Dinama i sve je štimalo kako treba. Nisam primjetio tzv gosting iliti kada brže igrač trči u krupnom planu da se muti oko njega.

Punti izvor je A1 xplore aplikacija.

3 0 hvala 0
15 godina
Ajde napiši koje si to opcije u postavkana isključio da i drugima onda to pomogne.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 12:13 (kran).
11 godina
ent_x kaže...

Dečki HVALA svima koji su dali savjet, posebno 60nine. Isključio sam neke opcije i gledao sam jučer tekmu Dinama i sve je štimalo kako treba. Nisam primjetio tzv gosting iliti kada brže igrač trči u krupnom planu da se muti oko njega.

Punti izvor je A1 xplore aplikacija.

da, napiši što si napravio da ti je pomoglo - to bi bilo korisno i drugima... (iako sam ja već napisao da je za početak poželjno isključiti bar eco mod i automatsko podešavanje svega pa poštelati svjetlinu i kontrast/boje po guštu) 

mislim da je Darko u videu kojeg sam gore linkao dao neke osnovne startne upute pa apeliram sve kolege koje zanima - nek si to malo pogledaju...

btw A1 xplore app sumnjam da ima bolji signal od STB-a od A1 (imam oboje i app mi se bar na kompu ne čini baš kvalitetna slika iako je namještena najbolja rezolucija koja postoji)

15 godina

brijem smanjio ili isključio pregresivno postavljeni soap opera efekt. Puno toga ovisi o izvoru signila, na kojoj rezoluciji ide itd.

Koliko strke oko jednog manje iskusnog korisnika, neki jedva dočekali da mogu gurati svoju VA agendu :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

TV ima u postavkama slike "motion" ; tamo je najlakše sve ugasiti i tako nestaju  problemi sa slikom kod bržih animacija.

Što se tiče samog TV-a , ja sam prezadovoljan. Definitivno loše odrađena tvornička kalibracija, obavezno se prvo treba poigrati sa slikom (boje, kontrast...)

Ja sam kombinirano pratio savjete na youtube , ali najbolje sam naučio na avforums.com pod threadom TCL c805.

3 godine

Ljudi se inače dosta zeznu kod motiona, misleći da će stavljanjem svega na 10 smanjiti podrhtavanje soap efekta , poboljšati u filmovima brze scene, a samo s tim naprave sranje, dogodi im se kontraefekt.

合氣道
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Zaporožac kaže...

Ljudi se inače dosta zeznu kod motiona, misleći da će stavljanjem svega na 10 smanjiti podrhtavanje soap efekta , poboljšati u filmovima brze scene, a samo s tim naprave sranje, dogodi im se kontraefekt.

točno tako nekako - i u hrpi recenzija po youtubeu govore kako to treba isključiti potpuno ili staviti na minimalne postavke (i.e. 3 od 10 ili manje)

hrpa ljudi ni eco mod ne zgasi odmah kod prvog paljenja novog TV-a, a on dodatno "unazadi" hrpu toga što se slike tiče...

3 tjedna
Pozz, isti problem kod mene, isti model, slika lagga, nekad se dupla, ljudi ostavljaju tragove a brze sportske utakmice su negledljive. Jučer gledam rukomet, lopta se ni ne vidi dok je recimo na maxtv to go aplikaciji u redu.
15 godina

Meni se čini da ti prebacuje mode u kojem gledaš. Kreni na podešenje slike od početka i u postavkama imas opciju "apply to all modes". Onda makni sav motion, a nakon toga se igraj sa slikom. Sad makneš taj apply to all i individualno složi movie, game, sport mode , kako ti odgovara.

11 godina

evo neki starting point (uz preduvjet da je sva automatika pogašena, kao i eco mod)

https://forums.whirlpool.net.au/thread/3l10m1rw?p=76#r72275763

(možda jedino ne dirati one ekspert postavke kalibracije i podesiti si svjetlinu, kontrast, gammu po svom guštu\uvjetima gledanja)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice