Mad Ant , hvala.
A za ovo kaj si rekao ( "SDR (obični programi) se ne preporuča držati 100/100 (pixel brightness/contrast) da ne prži cijeli ekran bezveze, ja osobno imam na 80/90, neki 60/85 itd. Za HDR je normalno da bude 100/100 jer same informacije u HDR materijalu (metadata) govore TV-u koliko bi trebao biti svijetao svaki pojedini pixel.") , da li ja onda svako malo mijenjam postavke ili tv to sam radi ?
TV će sam prebaciti na SDR/HDR10(+)/DV. Modove unutar SDR/HDR/DV-a moraš sam mijenjati (osim Filmmaker moda za koji postoji opcija za auto-paljenje i eventualno game moda ako TV podržava ALLM (auto-low-latency-mode iliti Gamemode auto-paljenje za konzole)). Za svaki od modova možeš namještavati skoro sve, pa tako i svjetlinu.
Npr. ja za SDR koristim "Standard" mod i u njemu imam namješteno pixel brightness na 80%. Ima još modova za SDR (Standard, Eco, Sport, Game...) od kojih koristim još samo ISF Dark room (tamniji sa brightness 60%) kada je večer i potpuni mrak, a oči umorne. Za HDR/DV koristim većinom samo jedan mod na 100/100 jer HDR nikada ne gledam umoran pa da mi treba manje svjetline.
Znači ideja je da si namjestiš/koristiš modova koliko ti treba, većina ljudi unutar SDR/HDR/DV-a uglavnom ima jedan svjetliji, jedan tamniji i jedan za igranje (u Game modu je isključena većina procesiranja da bude što manje kašnjenja kontrola (input lag)). Isto tako često ljudi stave na modove za filmove žući (warm) White Point, a za igre ili SDR plaviji (cool) white point. To dvoje (pixel svjetlina i White point) se najčešće mijenjaju, dok ti neki modovi (Filmmaker, Cinema, Cinema Home i sl.) neke opcije ne daju dirati (npr. gamma).
EDIT: izbjegavaj Eco modove jer smanjuju dosta svjetlinu i pale neke funkcije koje previše procesiraju sliku (eye-care i slično). Isto tako, većina izbjegava Vivid mod koji je zapravo sve na max, pa je stoga i slika netočna sa pojedenim (spaljenim) detaljima, nešto kao demo mod za dućan da sve pršti.