Kako izbjegavate da poneki sadržaji u DV budu pretamni; u scenama koje su inače tamnije ja niš ne vidim. Sad sam pročitao da neki čak DV gledaju na vivid settingsima. To ću probati danas.
LG C4 Dolby Vision settings?
- poruka: 52
- |
- čitano: 2.881
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
rtings ili AV forumi pa tjuniraj custom setingse. svakako se da izvuc puno bolja slika. Ili ako ti se neda igrat, vidid ce puno poboljsati stvar.
Kako izbjegavate da poneki sadržaji u DV budu pretamni; u scenama koje su inače tamnije ja niš ne vidim. Sad sam pročitao da neki čak DV gledaju na vivid settingsima. To ću probati danas.
Ja kad gledam Netflix (sve mi pušta na dolby vision), tv LG C4 automatski uključi Vivid mod.
Možda imaš loše ripan film, a tu ti ni G4 ne bi pomogao.
nikako, poznati problem OLED-a..probao sam sve i svasta ali u tamnim scenama je uvijek mrak da nista ne vidis..vivid nesto pomogne ali onda je ostatak loš..
Meni je DV s Netfixa OK.
OK su mi i tamne scene na četiri bluray filma (pogledao za probu, posudio player i filmove, magično dobro)na medijima od 150 GB.
Loše su mi samo kad skinem film s torrenta, e tu ga ovi "riperi" zbrljaju pa DV ili HDR+ ništa ne valja, tu mi se događa efekt da u mraku ne vidim niš.
Meni je DV s Netfixa OK.
OK su mi i tamne scene na četiri bluray filma (pogledao za probu, posudio player i filmove, magično dobro)na medijima od 150 GB.
Loše su mi samo kad skinem film s torrenta, e tu ga ovi "riperi" zbrljaju pa DV ili HDR+ ništa ne valja, tu mi se događa efekt da u mraku ne vidim niš.
Tebi je mozda ok, no ta crna je pretamna i nema veze s realnoscutaj oled je preisforsirani trend prepun mana!
https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/sbords/comment/jnyugd3/
Ja to baš ne bi, ali ako neko želi nek isproba.
Još ljudi pišu da je dobro uključuti Brightness AI, ostale AI poisključiti
Isključil jesam sve, al ovaj AI bum isprobal iako meni nije pretamno ili tamno ikaj.

Da, zato ću ga prodati i kupiti Grundig s IPS ekranom.
Još ljudi pišu da je dobro uključuti Brightness AI, ostale AI poisključiti
Isključil jesam sve, al ovaj AI bum isprobal iako meni nije pretamno ili tamno ikaj.
Svaki OLED ima "skrivenu" opciju ABL (Auto Brightness Limiter). Kod prikaza jako svijetle slike svaki pixel automatski smanji svjetlinu radi zaštite ekrana. (vuče manje energije).
To je kao nekakav Downgrade CPU procesora ili grafičke kartice na PC-u. (to boris zna što znači)
To se na OLED-u ne dira.
Kome slika nije dovoljno svijetla neka si kupi LG G4 ili QDOLED Samsung 95D.
Meni je DV s Netfixa OK.
Tebi je mozda ok, no ta crna je pretamna i nema veze s realnoscutaj oled je preisforsirani trend prepun mana!
Samo Grundig, apsolutni vrh tehnologije TV-a ali i opcenito!
Primjer pretamnog DV je Equalizer 3 na Netflix-u; to je pretamno na C4, bar meni.
Našel sa di čovek piše da mu je apdejtom softvera to sam LG isključil.
Meni ne treba...
(Mislim da to prvenstveno delaju oni kojima smeta jaki dimming u game modu)
Problem, bar kod mog C9, je da u tamnim scenama TV zbog jedne debilne stvari "ASBL" (koju se da isključit u servisnom meniju) dodatno potamni tamne scene. Jedino privremeno riješenje je da stisneš npr na daljinskom da se otvori neki meni i odmah vidiš da se slika posvjetli, to onda traje nekih 5-6 min i onda isto sranje. Obično nikad baš tamne scene ne traju dugo tako da nije problem, ali nekad je iritatno. Koliko vidim to bi trebalo bit popravljeno u serijama od C3 pa naprijed.... ili možda nije?
na C3 uz odredene tweakove (bez nekih servisnih menija i slicnog) tamne scene su odlicne. DV Remuxi / WEB Netflix i slicno.
Moze biti i do materijala / loseg materijala kojeg se konzumira.
Mislim, kak znati da to tak ustvari i je ili nije zamišljeno da bude?
S režiserove strane, onog koji je film napravil
Problem, bar kod mog C9, je da u tamnim scenama TV zbog jedne debilne stvari "ASBL" (koju se da isključit u servisnom meniju) dodatno potamni tamne scene. Jedino privremeno riješenje je da stisneš npr na daljinskom da se otvori neki meni i odmah vidiš da se slika posvjetli, to onda traje nekih 5-6 min i onda isto sranje. Obično nikad baš tamne scene ne traju dugo tako da nije problem, ali nekad je iritatno. Koliko vidim to bi trebalo bit popravljeno u serijama od C3 pa naprijed.... ili možda nije?
Nisi pročitrao moj post.
To je Auto Brightness Limiter koji je tvornički uključen i ne smije ga se isključivati, ako ne želiš da ti ekran crkne za dvije godine.
Servis to vidi kad testiraju neispravan panel na tv-u i ne priznaje garanciju.
Dakle, to nije "pogreška" na televizoru, već njegova tvornički podešena funkcija čuvanja pixela.
Meni je DV s Netfixa OK.
pa da, netflix, max, disney..bilo što. vec smo prosli sve to u temi o televizorima..nema smisla opet samo cekam da se pixel javi
na LG OLED-u slika u DV jednostavno ne valja i točka, nema natrag. ako je nekome to ok onda preporucam hitan odlazak okulisti.
da, ASBL vise nije problem, on se ukljuci samo kod staticne slike nakon određenog vremena..ovaj problem nema veze sa tim. ovdje je problem kod tamnih boja da se tako izrazim.
npr.crnac se jedva vidi na ekranu, o tamnim scenema da ne govorim..
Mislim, kak znati da to tak ustvari i je ili nije zamišljeno da bude?
S režiserove strane, onog koji je film napravil
o tom kako je reziser nesto zamislio mi se bljuje iskreno.
znaci velis da je na, bezveze velim, samsungu, philipsu..LCD-u, LED-u zamislio jedno, a na LG OLED-u je reziser rekao montaži, "dečki ovdje smanjite svjetlost na minimum da korisnici LG-a ništa ne vide"
znaci cilj filma je da korisnik ne vidi scenu, već da uživa u mraku. logika...
Znači, imal samsung q80 (koji je jaako svijetli qled) i sad c4.
Ne vidim razlike u svjetlini, oba složena prema rtings, osim da je na c4 slika detaljnija i "dublja", a boje "prirodnije" da ne spominjem blooming.
Mogu i na c4 staviti vivid ili dodatno posvijetliti; jel to ispravno ili ne?
Puno je stvar navike, ali i očiju.
Ne treba odma k okulisti, recimo daltonizam ti niko nebre rešiti jer jednostavno nemaš receptore, rođen si bez...
Tak da bi i ti i svako trebal krenuti od sebe tj. meni je slika pretamna ili nekaj drugo, a nekom možda nije 🤷🏻

Slažem se sa svim što se tiče još uvijek nedovoljno svijetlog OLED-a. (bar na C1, C2, C3, C4) nisu od C1 do C4 napravili velik pomak u svjetlini.
Ove G4 i Samsung QDOLED nisam imao prilike vidjeti, ali "neki" na tv temi ih hvale kao da ga je bog sunca i svjetlosti napravio, a Rtingsu i dalje jedva navuku 9.1 ocjenu za HDR, dočim dobar mini led dobije ocjenu 9.6
No kontrast na OLEDU ubija i za sad ni jedan tv ne može imati tako beskonačno duboku crnu.
Nema fleka po ekranu od probijanja, kad u filmu dođe nova scena s prekidom, pomislim da mi se tv isključio, sve je apsolutno crno bez "fleka", ne skontaš da je tv uključen.
Eto, ja nisam od tih koji svoga konja beskompromisno hvale, bez racionalnog razmišljanja.
"Neki" tamo na preporukama televizora govore da je to tako redatelj zamislio, što nije istina, čista laž koju je netko na nekom stranom forumu provalio i sad se stručljaci drže za to kao pijani plota.
Isto tako neki preporučavaju filmmaker mode za gledanje filmova ?!
What ?
Nema gore opcije od te.
Tek je na toj postavci sve negledljivo.
Vozil sam se trajektom po mraku i čini mi se dosta realna svjetlina
Meni 🤷🏻
Okolina je ok, no brod bi trebao biti svjetliji, u tome je problem.
Inače, vidim da ti je tv ispred prozora, a filmove na OLEDu nikad ne gledam u svijeloj prostoriji.
Znači, imal samsung q80 (koji je jaako svijetli qled) i sad c4.
Ne vidim razlike u svjetlini, oba složena prema rtings, osim da je na c4 slika detaljnija i "dublja", a boje "prirodnije" da ne spominjem blooming.
Mogu i na c4 staviti vivid ili dodatno posvijetliti; jel to ispravno ili ne?
Puno je stvar navike, ali i očiju.
Ne treba odma k okulisti, recimo daltonizam ti niko nebre rešiti jer jednostavno nemaš receptore, rođen si bez...
Tak da bi i ti i svako trebal krenuti od sebe tj. meni je slika pretamna ili nekaj drugo, a nekom možda nije 🤷🏻
nije stvar u meni, imas pun youtube o tom problemu, uglavnom je stvar u LG-u.
imaju i drugi TV-i filmmaker mode, znaci onako kako je netko "zamislio", pa sve izgleda super. imao sam i ja Q70 pa isto nisam vidio taj problem..jer je slika puno svijetlija.
da se razumijemo, OLED je super, kutovi gledanja fantasticni, boje, crna..i sve to, ali tamne scene, pogotovo DV, banana. sigurno nikome nije bio cilj da se to ovako vidi (ne vidi).
Probajte nabaviti 4K film na bluray mediju, nekih 100-150 GB
Sve je puno svjetlije i OLED tek tu dolazi do izražaja.
Netflix i ostali servisi kompresiraju i HDR+ i dolby visiion, pa ne možete očekivati čudo.
Probajte nabaviti 4K film na bluray mediju, nekih 100-150 GB
Sve je puno svjetlije i OLED tek tu dolazi do izražaja.
Netflix i ostali servisi kompresiraju i HDR+ i dolby visiion, pa ne možete očekivati čudo.
Teska glupost, oled trazi previse drkanja po slici za svaki kurac i tome nema kraja kakav god sadrzaj da pustiš, na vrhunskom IPS tih problema nema osim tog "nedostatka" kontrasta no kako covjek ima cca 30 stopa DR ova crna na oledu kad ne vidis kurca u sjenama nema veze s realnoscu pa ispada da je Ips daleko blizi realnosti nego oled... Netflix i svi ostali servisi kod mene na IPS izgledaju čudesno od boja do impresivne oštrine i prikaza teksta bez obzira na nedostatak svijetline/kontrasta tj pravog punog HDR-a no nema drkanja po sliderima i opcijama za svaki film ili seriju! Ne postoji teza da je to tako htio režiser prikazati zna se kako izgleda šuma pod mjesecinom, zna se kako izgleda pustinja u podne...nismo s marsa iako trendovi to pokusavaju tako prikazati
Ajd se malo smirite.
Ti imaš IPS i nek imaš, ja ga neću i mislim da MENI ne valja (nit ću savjetovat da ga se kupi osim u situacijama u kojima je "najbolji"; širok kut gledanja sporta u krčmi, a jeftiniji od OLEDa. Za doma!?Meni nikako.)

Sramota je tako razgovarati s tajom.
Sine, razbit ću ti taj IPS i namjerno kupiti OLED, pa da uživaš u malo boljem kontrastu no što ga daje IPS s kontrastom 1000:1
IPs je odličan tv , ali za apartmane, vikendice, birtije itd.

Sramota je tako razgovarati s tajom.
Sine, razbit ću ti taj IPS i namjerno kupiti OLED, pa da uživaš u malo boljem kontrastu no što ga daje IPS s kontrastom 1000:1
IPs je odličan tv , ali za apartmane, vikendice, birtije itd.
Dobro je nagledao sam se oleda i kao sto rekoh ne treba mi tv kojem pola slike ne radi dok gledam filmove i serije, u stvarnom zivotu takva crna ne postoji cak i kad te zatvore u tamnicu