Ekipo, kupio sam si ovaj tv https://www.panasonic.com/hr/consumer/televizori-ravnog-zaslona/4k-led-lcd/tx-50ex700e.html
Zna li netko, kako da napravim najbolje postavke prikaza slike, je li potrebna kalibracija te kako se ona napravi?
Ekipo, kupio sam si ovaj tv https://www.panasonic.com/hr/consumer/televizori-ravnog-zaslona/4k-led-lcd/tx-50ex700e.html
Zna li netko, kako da napravim najbolje postavke prikaza slike, je li potrebna kalibracija te kako se ona napravi?
pogledam još malo, ali i meni se svidja jako taj model jos je iz 2018, pogotovo ambilight :) ai mozda dobijem jos koji android update, javim se za koji dan sto sam odlucio
Pozdrav,
Vidim da ima na forumu puno znalaca
molio bih ako mi mozete poslati postavke za najbolju sliku za Tv Sony 55 XE8577,koji sam upravo kupio,
unaprijed zahvalan na pomoci
pozdrav
To je americka verzija mu8000, review mozes vidjeti ovdje :
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/mu8000
ima isti rating kao i x850e:
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850e
tako da vjerojatno nisi pogrijesio, nijanse su tu razlike.
Ovdje imaš postavke.
Picture mode Normal
Backlight 50
Contrast 90
Brightness-4
Colour saturation 43
Colour temperature Normal
Tint / Hue-2
Sharpness 50
Vivid Colour off
Adaptive Backlight Control off
Ambient Sensor off
Noise Reduction auto
MPEG Remaster auto
Resolution Remaster auto
Clear Motion off
Film Cadence Mode auto
moram povedati slovenski da me vsi razumijo
Ima još ponešto grešaka, ali za prvi put veoma dobro..
anđeo se sprema na planinarenje na trdina peak, s majicom na kojoj piše "tudi tukaj je hrvaška" i zadatkom da vam sjebe odašiljač
ubuduće buš gledal samo satelit
@imalive
pa ja ne vidim da PUS7303 ima 5 g. jamstva
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-43PUS7303/
mislim da ću ga i ja kupiti, ali tih 5 g. jamstva mi zvuči jako dobro, pa bi bilo šteta da ga ipak nema...
ima netko iskustva sa STRONG televizorima?
ovako na prvu mi se cini da su negdje u rangu Vivax i Philips smeca, mozda se varam
Ovaj model cijenom i garancijom mi se cini kao dobra kupnja, medutim ne vidim koji je panel niti ima na webu ikakvih osvrta korisnika niti recentija, bar ja nisam uspio naci
po tehnickim specifikacijama mi izgleda da je IPS, mozda se varam
pa ako netko zna vise neka podijeli koji info
hvala
@imalive
mislim da ću ga i ja kupiti, ali tih 5 g. jamstva mi zvuči jako dobro, pa bi bilo šteta da ga ipak nema...
Mislim da ti je ovo puno pametnije i sony sada ima akcije 5g garancije.
Sony KD49XE8005 4300kn na akciji inace sam vidjao da kosta po 6000kn.
ps.vidio sam sada da si pitao do 43 ali uzmi ovo ako moze stat.
Pozz ljudi, evo si kupujem novi TV. Trazim neki od 42" 4k oko 4000 kn.SAMSUNG mi se niti malo ne svidja, pa sam gledao LG-ja i Philips-a,pa neznam koji mi je sustav bolji webOS ili Android, koji mi je kvalitetniji. Vecinom bi se TV koristio za gledanje filmova, ps, tu i tamo upalit koji naš program ono...
Gledam u elipsa sad su mi nekakve akcije i imaju 2 philips ova TV-a koja mi se svidaju.
Prvi:
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-43PUS6412/ 3500 kn
Drugi:
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-43PUS7303/ 4500 kn
5 godina garancije oba zbog prvenstva, pa da se pokvari nakon tih 5 ja zadovoljan
Zanima me jel ovih 1000 kn razlike u cijeni opravdano, jel ovi drugi ima nesto bolje sta ovi prvi nema? Mozda san cak razmislja da bi mi bilo bolje uzet Android tv ka jer ima chromecast, mogu stavit kodi itd? Vasa misljenja?
Hvala
fino je imati VPN
ima netko iskustva sa STRONG televizorima?
Nema baš nekakvih podataka na ovoj temi osim da je taj tv proizvod kineske firme SKYWORTH.
@imalive
Zašto bi uzimao osjetno lošiji televizor..? Sad se vidi koliko ste pošteni oko preporuka, da ljudima preporučate lošije televizore :) A mene osuđivate, da nisam pošten oko preporuka..
Ima li itko kakav popust u sancta domenici?
Zapeo mi je jedan tv za oko
@imalive
pa ja ne vidim da PUS7303 ima 5 g. jamstva https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-43PUS7303/
Mislim da ti je ovo puno pametnije i sony sada ima akcije 5g garancije. Sony KD49XE8005 4300kn na akciji inace sam vidjao da kosta po 6000kn.
Zašto bi uzimao osjetno lošiji televizor..? Sad se vidi koliko ste pošteni oko preporuka, da ljudima preporučate lošije televizore :) A mene osuđivate, da nisam pošten oko preporuka..
Pa neznam gdje ti vidiš, da je Sony KD49XE8005 osjetno lošiji televizor. Dok ima PUS7303 još obični LED displej, ima Sony Triluminos displej, što znači viši spektar boja, i višu svjetlost, a ima i bolji procesor X1.
taj Sony je kao i većina televizora koje ovdje kupimo low range tako da ti plakanje nad sudbinom ne pomaže.
svi u tom cjenovnom rangu su "tu negdje", ono..... a kaj sad ?
koliko novaca toliko glazbe..
no reći da je taj Philips "duplo bolji" od ostalih iz tog cjenovnog ranga je već pomalo bezobrazno, spamerski, trolerski, ne znam više koju riječ upotrijebiti.
Prebaci se na Hisense, Strong, jer je to Philips klasa pa možda i prodaš kojega na ovoj temi...
ii !!
dobar ti tek
@imalive
pa ja ne vidim da PUS7303 ima 5 g. jamstva https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-43PUS7303/
Mislim da ti je ovo puno pametnije i sony sada ima akcije 5g garancije. Sony KD49XE8005 4300kn na akciji inace sam vidjao da kosta po 6000kn.
Pa neznam gdje ti vidiš, da je Sony KD49XE8005 osjetno lošiji televizor. Dok ima PUS7303 još obični LED displej, ima Sony Triluminos displej, što znači viši spektar boja, i višu svjetlost, a ima i bolji procesor X1.
Da to je istina, da ima Sony nešto bolji prikaz boja po specifikacijama..Ali kad usporediš uživo ta dva modela, vidiš, da baš nema nekakve osjetne razlike:) Philips ima veoma" dobru nasičenost boja. Što se tiče svjetlosti sta tu negdje, jer ti nečeš vidjet razliku između 400 nitsa koliko ima taj Sony i recimo dobrih 350 nitsa koliko ima Philips:)) Ali ionako sam več napisao, da ti televizori nisu baš najbolji što se tiče gledanja HDR sadržaja.. Uošte ne taj Sony koji ima IPS panel i daleko premalu svetilnost za pravi doživljaj gledanja HDR sadržaja. A sad prednosti Philipsa..Philips ima osjetno bolji procesor:) Taj Sony ima stari X Reality Pro procesor..A philips ima P5 procesor , koji je u rangu Sony-evega X1 Extreme procesora i Panasonikovog HCX2 procesora..Onda mislim, da je tu sve jasno:)) Poslije ima taj Philips osjetno bolji kontrast, prikaz crne, bolju uniforimranost panela, ima Direkt Led panel, a što je veoma važno ima i 10 bitni panel..Pa poslije sam Android radi bolje, ima i daljinski s glasovnim naredbama i s tipkovnicom itd..Tako, da se taj Sony nikako ne može uspoređivat sa Philips modelom:)) A koliko vrijedi "odličan" Procesor, si možeš pogledat tu usporedbu..A da je procesor odličan , je veoma važno kako su posloženi sami algoritmi na procesoru..A tu je Philips, prošle godine sa tim procesorom napravio odličan posao:)) A ove godine dolazi još bolji P5 procesor..
http://www.uhdtv-vergleich.de/vergleich/philips-55pus7502-vs-sony-kd-55xe8505.html
Da to je istina, da ima Sony nešto bolji prikaz boja po specifikacijama..Ali kad usporediš uživo ta dva modela, vidiš, da baš nema nekakve osjetne razlike:) Philips ima veoma" dobru nasičenost boja. Što se tiče svjetlosti sta tu negdje, jer ti nečeš vidjet razliku između 400 nitsa koliko ima taj Sony i recimo dobrih 350 nitsa koliko ima Philips:)) Ali ionako sam več napisao, da ti televizori nisu baš najbolji što se tiče gledanja HDR sadržaja.. Uošte ne taj Sony koji ima IPS panel i daleko premalu svetilnost za pravi doživljaj gledanja HDR sadržaja. A sad prednosti Philipsa..Philips ima osjetno bolji procesor:) Taj Sony ima stari X Reality Pro procesor..A philips ima P5 procesor , koji je u rangu Sony-evega X1 Extreme procesora i Panasonikovog HCX2 procesora..Onda mislim, da je tu sve jasno:)) Poslije ima taj Philips osjetno bolji kontrast, prikaz crne, bolju uniforimranost panela, ima Direkt Led panel, a što je veoma važno ima i 10 bitni panel..Pa poslije sam Android radi bolje, ima i daljinski s glasovnim naredbama i s tipkovnicom itd..Tako, da se taj Sony nikako ne može uspoređivat sa Philips modelom:)) A koliko vrijedi "odličan" Procesor, si možeš pogledat tu usporedbu..A da je procesor odličan , je veoma važno kako su posloženi sami algoritmi na procesoru..A tu je Philips, prošle godine sa tim procesorom napravio odličan posao:)) A ove godine dolazi još bolji P5 procesor..
http://www.uhdtv-vergleich.de/vergleich/philips-55pus7502-vs-sony-kd-55xe8505.html
Ovo što ti radiš više nije normalno. Tvoji pokušaji da ljudima uvališ ovog Philipsa prelaze sve granice.
Philips je do prije mjesec dana u svojoj ponudi imao isključivo IPS panele najlošijeg kontrasta, tj. 800:1 u odnosu na 1.000:1 i više koje je nudila direktna konkurencija, ili pojednostavljeno ugrađivao je najjeftinije panele koje je bilo moguće naći na tržištu. Jedina dobra strana ovih panela, barem što se tiče serije 6/7/8, je da su ti paneli radili na 100Hz pa su imali dosta dobru pokretnu rezoluciju. Ove je godine Philips gotovo u potpunosti odustao od 100Hz televizora. Jedini Philips koji ima 100Hz je seria 8 kojoj je preporučena cijena za 55" 1500€. 15 dana nakon početka prodaje televizor se može naći za 20% (naglašavam slovima: 20 posto) manju cijenu. Sada da li to označava šarlatansku politiku formiranja cijena kod Philipsa ili taj televizor ima ozbiljnih problema neznam. I da unaprijed odgovorim na pitanje. Ne zanima me razlog i ne namjeravam provjeravati.
Kako Philips do ove godine u svojoj ponudi nije imao doslovno niti jedan televizor sa VA panelom zaista mi je drago da se Philips odlučio da ponudi neke modele i sa tim panelom. Sada ispada smiješno koliko si se ti do sada trudio da dokažeš kako VA panel nema nikakvih prednosti u odnosu na ono što je Philips tada nudio. No nema veze. Koliko ja vidim osnovni problem ovih novih televizora je 350 nitsa koliko ima Philips (čuj ti njega: dobrih, skoro sam pao sa stolice). U trenutku kada sva konkurencija u usporedivoj seriji ima 400 nitsa i više Philipsova serija 7 nudi osvjetljenje na razini klase ispod. I još usto na stranicama proizvoda reklamira HDR Plus podršku.
Tako, da se taj Sony nikako ne može uspoređivat sa Philips modelom:)).
Ovo što ti radiš više nije normalno. Tvoji pokušaji da ljudima uvališ ovog Philipsa prelaze sve granice.
Philips je do prije mjesec dana u svojoj ponudi imao isključivo IPS panele najlošijeg kontrasta, tj. 800:1 u odnosu na 1.000:1 i više koje je nudila direktna konkurencija, ili pojednostavljeno ugrađivao je najjeftinije panele koje je bilo moguće naći na tržištu. Jedina dobra strana ovih panela, barem što se tiče serije 6/7/8, je da su ti paneli radili na 100Hz pa su imali dosta dobru pokretnu rezoluciju. Ove je godine Philips gotovo u potpunosti odustao od 100Hz televizora. Jedini Philips koji ima 100Hz je seria 9 kojoj je preporučena cijena za 55" 1500€. 15 dana nakon početka prodaje televizor se može naći za 20% (naglašavam slovima: 20 posto) manju cijenu. Sada da li to označava šarlatansku politiku formiranja cijena kod Philipsa ili taj televizor ima ozbiljnih problema neznam. I da unaprijed odgovorim na pitanje. Ne zanima me razlog i ne namjeravam provjeravati.
Kako Philips do ove godine u svojoj ponudi nije imao doslovno niti jedan televizor sa VA panelom zaista mi je drago da se Philips odlučio da ponudi neke modele i sa tim panelom. Sada ispada smiješno koliko si se ti do sada trudio da dokažeš kako VA panel nema nikakvih prednosti u odnosu na ono što je Philips tada nudio. No nema veze. Koliko ja vidim osnovni problem ovih novih televizora je 350 nitsa koliko ima Philips (čuj ti njega: dobrih, skoro sam pao sa stolice). U trenutku kada sva konkurencija u usporedivoj seriji ima 400 nitsa i više Philipsova serija 7 nudi osvjetljenje na razini klase ispod. I još usto na stranicama proizvoda reklamira HDR Plus podršku.
Tako, da se taj Sony nikako ne može uspoređivat sa Philips modelom:)).
Ajde Leo nemoj pisati gluposti:)) A ovdje si možeš pogledat i test. E moj prijatelju, tebi fali još dosta, da naučiš što se tiče tv tehnologije:)
http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/137941-philips-50pus7303-test-ambilight-jest-dobry-na-wszystko-kazdy-powinien-go-miec.html
I usporedba.
Da me baš zanima ovaj Philips sigurno ne bih gledao od strane Philipsa plaćene testove sa poljskih stranica već bih uzeo svoju mjernu opremu i sam testirao taj televizor.
Post prije je bio samo radi toga da ljudi ne nasjednu na tvoje reklamiranje Philipsa. Postavio sam ti par konkretnih pitanja. Pa ako može bez izmotavanja da mi odgovoriš na njih.
Da me baš zanima ovaj Philips sigurno ne bih gledao od strane Philipsa plaćene testove sa poljskih stranica već bih uzeo svoju mjernu opremu i sam testirao taj televizor.
Post prije je bio samo radi toga da ljudi ne nasjednu na tvoje reklamiranje Philipsa.
A sad ne valaljaju i testovi.. Pa ja osobno ionako ne trebam testove, jer si mogu sam testirat šta me zanima..Ali, da drugi ljudi malo vide.. A što se tiče tvog posta, je napisano toliko gluposti, da če se smijat i onaj ko se ne kuži dobro u tv tehnologiju:))
Samo toliko, a ti i dalje piši čitave romane, možda, če ko ipak pročitati..
Jel kupio ko mozda onaj SONY XE9005 u 55 ili 65" ?
Zanima me kakav je Android na tim TVima serije XE90, jel TRZA/Steka ?, kako salta kanale, ima li nekog laga? Kolko brzo se pali TV (ima li neki fast boot ili se ceka ono 15 sec da se TV upali???)
Hvala
Post prije je bio samo radi toga da ljudi ne nasjednu na tvoje reklamiranje Philipsa. Postavio sam ti par konkretnih pitanja. Pa ako može bez izmotavanja da mi odgovoriš na njih.
Dzaba se trudis ista pisati...ovo je obicno provociranje na razini diteta od 4 godina.
Em reklamira,lazno oglasava jos provocira...ja ne znam koji k...on radi na forumu uopce nego eto.Jebe mi se nek mene slobodno banaju,ali ovakve prevarante treba u startu natrat.
Hvala Leo, lijepo si sve napisao.
Dzaba se trudis ista pisati...ovo je obicno provociranje na razini diteta od 4 godina.
Em reklamira,lazno oglasava jos provocira...ja ne znam koji k...on radi na forumu uopce nego eto.Jebe mi se nek mene slobodno banaju,ali ovakve prevarante treba u startu natrat.
Ajde dečko malo se smiri..To nije forum, na kome bi se pisale samo riječi koje se tebi sviđaju:)) Ako ti se ne sviđaju moji komentari, ne treba uopšte, da jih čitaš..Pa nečeš biti nervozan..
Zanima me kakav je Android na tim TVima serije XE90, jel TRZA/Steka ?, kako salta kanale, ima li nekog laga? Kolko brzo se pali TV (ima li neki fast boot ili se ceka ono 15 sec da se TV upali???)
Hvala
Android radi sasvim solidno.. Nešto bolje radi verzija 7.0. Nešto brže ide kod promjena kanala.Ali ipak potraje koju sekundu.. Pa i same Aplikacije idu nešto brže. Ali naravno Webos i Tizen, su tu bolji što se tiče samog vmesnika i smart aplikacija. Ali uglavnom Android ipak radi nešto brže, napram 2 ili 3 godine nazad. Što se tiče samog paljenja televizora potraje nešto vremena, ali ne 15 sekundi..
Hvala
Kupilo je nekoliko osoba i napisalo osvrt pa nabrzinu prolistaj nekoliko desetaka stranica unazad dok ne nađeš pa ih možeš preko PM detalnije pitati.
kako da ne da će ti odgovoriti, osim ovoga da pričaš gluposti (što ti je već nabacio na prvu), da si laik i nemaš pojma, da trebaš još učiti ili da je on stručnjak i serviser pa valjda bolje zna... tako svima koji se ne slažu s njim
nitko nema pojma osim njega i svi su se urotili protiv njega na osobnoj razini, klasični erjavec
isto je bilo kad smo dokazali kakvo smeće od komponenti ugrađuju u pilipse, pa je trubio da je bitna slika a ne ono u televizoru
isto je bilo kad sam osobno otišao je jednu od trgovina i radio direktne usporedbe - gdje je slika na pilipsima naočigled lošija od konkurencije u istoj klasi, za što sam izrazio sumnju kako štede na unutarnjim komponentama da vjerojatno štede i na panelima te kupuju najjeftinije
isto je bilo kad sam rekao da pilipsov procesor nemer prismrdit sony ili panasonic modernim procesorima
isto tako nikad nije pokazao slike iznutrica iako već par godina ovdje kenja kako on ima pristup servisu i sve može vidjeti, tako da se ne nadaj bilo kakvoj slici
isto kao što je sva usta hvalio 100hz panele i pričao kako sony to nemere stići samo procesorom, da bi sad promijenio ploču i pjeva sasvim suprotno, iako je pilipsov p5 procesor lošiji od sony x1 extreme
ponekad se osjećaš kao da se boriš protiv vjetrenjača nakon par godina jedne te iste priče, ali jebiga, treba kolege koji ulete naivno po savjet ipak pomoći da ih ovaj ne naguzi
Čovjek samo (izrazito tvrdoglavo, doduše) brani svoje stavove. Niti vrijeđa nikog, niti psuje, niti omalovažava tuđa mišljenja, niti ni na bilo koji način krši pravila foruma...
evo ti kako ne omalovažava tuđa mišljenja i ne vrijeđa
kolega Leon4rdo dođe s hrpom konkretnih argumenata, ovaj mu na prvu odgovara da piše gluposti i da ima još puno učiti, drugom kolegi je pak na prvu odbrusio da laže i prijeti se moderatorima
Vidim da hvalite ovaj Sony ali ni QLED mi se ne čini loš, jel vrijedi soma kuna više? U dućanu mi nisu mogli pustiti naše programe na televizoru pa pitam ako netko ima iskustva da mi pomogne.
5 | Samsung QE55Q6F - 7.469,10 kn |
---|---|
3 | Sony KD-55XE8505 - 6.569,10 kn |