nista... dolazi od agrama... i nikakva dokumentacija osim otpremnice... iskreno ne znam dal uopce imamo pravo na novu garu sad?
nista... dolazi od agrama... i nikakva dokumentacija osim otpremnice... iskreno ne znam dal uopce imamo pravo na novu garu sad?
Imaš, samo moraš tražiti od osiguranja da pošalju račun servisu ako ti se pokvari. A otpremnica ti služi kao dokaz vlasništva tv-a prema osiguranju.
Imaš, samo moraš tražiti od osiguranja da pošalju račun servisu ako ti se pokvari. A otpremnica ti služi kao dokaz vlasništva tv-a prema osiguranju.
Ne nužno, treba pročitati uvjete tog Protecto jamstva
Ne nužno, treba pročitati uvjete tog Protecto jamstva
Imao sam protecto, iskoristio, dobio novu televiziju sa otpremnicom na isto pitanje što je sa računom su naveli ovo što sam napisao.
dam ti ja svoj za 1000€ LG G4 oled 55" :P
Isplati li se platiti TCL 65C7K 230eura više nego HISENSE 65U7Q PRO?
Ako cijeniš dobre zvučnike , Android i heben kontrast idi na TCL , ako nemaš $ idi na HiSense.
Pozdrav svima, molim savjet za kupnju telke za klince u sobi, ekran 55, uglavnom im služi za PS, dakle što jeftinija, a da baš i nije neki šrot.
Hvala!
hmmm....
TCL 55P71K:
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/TCL-55P71K/
ima i Google TV, ima i GamAccelerator mode (120 Hz osvježavanje), VA je (igra se direktno pred TVom) pa je kontast jači....
i još 3 g. dodatnog jamstva do kraja kolovoza...
hmmm....
TCL 55P71K:
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/TCL-55P71K/
ima i Google TV, ima i GamAccelerator mode (120 Hz osvježavanje), VA je (igra se direktno pred TVom) pa je kontast jači....
i još 3 g. dodatnog jamstva do kraja kolovoza...
Hvala, jako dobar savjet!
Valja li sto Hisense 50U7SE?
Na ekupi je 512€
Trazim TV 50" max zbog blizine kauca do 500€, nista specijalno, samo TV, YT i Netflix, nikakav gaming...
Mozda bolje TCL 6K?
Hvala na pomoci
Danas sam bio u Pevexu jankomir jer tražim hitno klimu zbog enegetske obnove. I vidio sam da u pevexu imaju dosta stvari sa narančastom cijenom piše rasprodaja. Ima televizora od 25 do 40% , drugo nisam stigao gledat.
Valja li sto Hisense 50U7SE?
Na ekupi je 512€
Trazim TV 50" max zbog blizine kauca do 500€, nista specijalno, samo TV, YT i Netflix, nikakav gaming...
Mozda bolje TCL 6K?
Hvala na pomoci
Ne vrijedi 500e za taj tv... bolje ovaj p7k dva posta iznad za 379
Uzeo sam taj 50P7K iz A1 za 319€, vidit cemo kad stigne
Uzeo sam taj 50P7K iz A1 za 319€, vidit cemo kad stigne
Imam taj novi, dobio uz produljenje, stigao jučer ako kome treba, cijena po dogovoru, preuzimanje u Šibeniku.
Što bi odabrali od navedenog (Vidaa OS nije problem):
HISENSE 75E7S PRO https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-75E7S-PRO/
TCL 75P61K https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/TCL-75P61K/
LG 75NU850B3LA.AEU https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-75NU850B3LA.AEU/
Ili nešto drugo te dijagonale u cca 700€? Osobe kojima se kupuje TV nisu filmofili koji traže pravu nijansu trepavice u kadru koji traje 2 sekunde.
HISENSE 75E7S PRO https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-75E7S-PRO/
LG 75NU850B3LA.AEU https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-75NU850B3LA.AEU/
Ili nešto drugo te dijagonale u cca 700€? Osobe kojima se kupuje TV nisu filmofili koji traže pravu nijansu trepavice u kadru koji traje 2 sekunde.
LG odmah otpisi, njihove su C i G serije (OLED) top ovaj low range lcd je kanta.
Izmedu ova dva E7S Pro je bolji tv. Ima 144hz sto pokriva eventualni gaming (uz VRR i sve te fore). Jedina prednost TCLa je sto je Google TV, dakle nesto otvoreniji nego VIDAA os.
Inace, imas ga jeftinije u Harvey Normanu uz ZABA karticu (674€): LINK
Pozdrav, zna li netko tko prati cijene TV-a, do koliko najniže pada LG G serija...konkretno 55G6. Zanima me isplati li se čekati da padne na 1200/1300 ili kupiti odmah?
Pozdrav, zna li netko tko prati cijene TV-a, do koliko najniže pada LG G serija...konkretno 55G6. Zanima me isplati li se čekati da padne na 1200/1300 ili kupiti odmah?
Pa samo prati koliko je G5 padao, bude isto tako i G6. Sada su cijene najviše jer je novi model, oko crnog petka i kraja godine očekuju se niže, a tokom iduće godine rasprodaje uoči izlaska G7
Sad sam moraš odlučiti koliko t ise žuri i kakv tv imaš sad
što nije lakše pitati AI?
LG odmah otpisi, njihove su C i G serije (OLED) top ovaj low range lcd je kanta.
Izmedu ova dva E7S Pro je bolji tv. Ima 144hz sto pokriva eventualni gaming (uz VRR i sve te fore). Jedina prednost TCLa je sto je Google TV, dakle nesto otvoreniji nego VIDAA os.
Inace, imas ga jeftinije u Harvey Normanu uz ZABA karticu (674€): LINK
Meni se iskreno Nanocell pokazao kao dobar, štoviše čak i bolji od samsungovog crystal uhd ili obicnih hisense-ovih lcd-a, najmanje ghostinga i zamjetno probijanje ledica... ali se slazem za 700 eura se već da naći mini led ( koji me u ovih 2-3 tjedna koliko ga imam, oduševljava ) sa time da sam ja uzeo S-Budget mini led ( cjenovno ).
Bok, preći ću na stvar; 55" s centralnim stalkom (radi prirode lokacije). Bude onako polumrak do dan, ali ne ultra puno svjetla jer nema puno staklenih površina. Plafon koji bi dao je 1000eur; gledam BluRay filmove, igram s PS5 pro VRR/120hz i gledam streamove. Normalni TV program mi nije toliko bitan. Spojen bi bio i 620W soundbar koji već imam pa mi je svejedno kakvi su stock zvučnici.
Jučer sam onsite gledao (koliko je moguće na 100% brightnessa u trgovini) i zapali su mi za oko od svih LG C5 i TCL C7K. Ono baš su se istaknuli. Na žalost oba samo izložbena ostala i nigdje za kupiti. Samsung QN80F koji je bio na akciji jednostavno ima pre malo dimm zona (iako je upscaler zakon) i tu je priča stala. No da skratim, prespavao sam i mislim da ni ne bih OLED i sad po trenutnim akcijama da li uzeti:
a) C7L
b) C8L
8 je 150eur skuplji.
Znači i C7K mi je super izgledao, muči me procesiranje pokreta koje je na C8 navodno bolje jer je drugi procesor. Mada koliko vidim dovoljno dobro je i na C7L (barem po YT). Što bi uzeli? TV ne planiram zamijeniti cca 5-10 godina. Danke!
| 2 | TCL C7L za 850eur |
|---|---|
| 5 | TCL C8L za 1000eur |
Ako ciljas na vise od 5god. A to je minimalna garancija 2+3god, uzmi skuplji.
Neces ni osjetiti nakon toliko vremena.
Je to 100e gore od tvojeg maksimuma ali top telka
Samo izložbeni na žalost. Inače kod njih većina što je sad na akciji je izložbeni; LG C5 55 za 850, TCL C7K za 649 i sl. Par modela sam pitao i ništa nemaju, samo ono što je vani.
EDIT: Kolega junior335, to 2+3g jamstvo promo je na žalost samo za 65+ modele (tj. imaju listu i ovaj nije gore).
Imaš ovog za oko 1000e
Pratim ovu temu u zadnje vrijeme i dvoumio sam se između TCL 55C6K i Hisense 55U7Q PRO, na kraju sam uzeo Hisense pa evo kratki osvrt na njega.
Radi se o modelu s IPS-ADS panelom i mogu reći da sam jako zadovoljan slikom. Boje izgledaju odlično, od out-of-the-box postavki sam promijenio samo picture mode sa standard na dynamic i color temperature sa cool na standard. Svjetlina je velika, uključio sam ambient light sensor jer inače bude i neugodno za gledati. Kutevi gledanja su odlični, makar mi to nije toliko bitno. U igrama nema niti malo ghostinga/smearinga, niti pri korištenju spojenog PC-a/Maca. RDR2 s uključenim HDR-om izgleda stvarno impresivno. Jedina mana koju sam primijetio što se tiče panela je lagani blooming kada se u mraku gleda letterboxed sadržaj ako je pri rubu slike nešto izrazito svijetlo u datom trenutku.
Što se tiče povezivosti, ima 4 porta gdje su svi 4K@165Hz što je top, PS5 radi na 4K@120Hz. Isprobao sam Apple Airplay i funkcionira bez problema. Zvučnici na prvu ne zvuče loše ali ih nisam puno testirao jer imam soundbar. Daljinski je okej i donja polovica gdje su glavne naredbe je osvjetljena, nema promjenjivih baterija nego se puni na USB-C i ima mali solarni panel. To mi se i ne sviđa pretjerano jer je baterija već na 75% pala nakon 2-3 tjedna korištenja, nekako bi radije promijenio baterije jednom u nikad nego dopunjavao ovako, ali dobro.
E sad - VIDAA OS.
Plusevi: radi izrazito brzo, aplikacije se otvaraju puno brže nego na android tv-ima što sam imao prilike koristiti, instant se pali iz 'sleep' modea tj. dok je uključen u struju, a za samo nekih 15-ak sekundi se cold-boota nakon isključenja iz struje.
Minusi: Ponuda aplikacija - ima ove najpopularnije ali ništa van toga, koliko vidim sve aplikacije su nekakav PWA pa recimo Stremio postoji ali nema mogućnost torrenta, na home screenu je na vrhu banner s reklamama netflix i amazon prime serija (nije nešto pretjerano ali bode u oči).
Cijena je bila 459 eura u Elipsu.
Točan model: https://www.displayspecifications.com/en/model/c0da40da
Pratim ovu temu u zadnje vrijeme i dvoumio sam se između TCL 55C6K i Hisense 55U7Q PRO, na kraju sam uzeo Hisense pa evo kratki osvrt na njega.
Radi se o modelu s IPS-ADS panelom i mogu reći da sam jako zadovoljan slikom. Boje izgledaju odlično, od out-of-the-box postavki sam promijenio samo picture mode sa standard na dynamic i color temperature sa cool na standard. Svjetlina je velika, uključio sam ambient light sensor jer inače bude i neugodno za gledati. Kutevi gledanja su odlični, makar mi to nije toliko bitno. U igrama nema niti malo ghostinga/smearinga, niti pri korištenju spojenog PC-a/Maca. RDR2 s uključenim HDR-om izgleda stvarno impresivno. Jedina mana koju sam primijetio što se tiče panela je lagani blooming kada se u mraku gleda letterboxed sadržaj ako je pri rubu slike nešto izrazito svijetlo u datom trenutku.
Što se tiče povezivosti, ima 4 porta gdje su svi 4K@165Hz što je top, PS5 radi na 4K@120Hz. Isprobao sam Apple Airplay i funkcionira bez problema. Zvučnici na prvu ne zvuče loše ali ih nisam puno testirao jer imam soundbar. Daljinski je okej i donja polovica gdje su glavne naredbe je osvjetljena, nema promjenjivih baterija nego se puni na USB-C i ima mali solarni panel. To mi se i ne sviđa pretjerano jer je baterija već na 75% pala nakon 2-3 tjedna korištenja, nekako bi radije promijenio baterije jednom u nikad nego dopunjavao ovako, ali dobro.
E sad - VIDAA OS.
Plusevi: radi izrazito brzo, aplikacije se otvaraju puno brže nego na android tv-ima što sam imao prilike koristiti, instant se pali iz 'sleep' modea tj. dok je uključen u struju, a za samo nekih 15-ak sekundi se cold-boota nakon isključenja iz struje.
Minusi: Ponuda aplikacija - ima ove najpopularnije ali ništa van toga, koliko vidim sve aplikacije su nekakav PWA pa recimo Stremio postoji ali nema mogućnost torrenta, na home screenu je na vrhu banner s reklamama netflix i amazon prime serija (nije nešto pretjerano ali bode u oči).
Cijena je bila 459 eura u Elipsu.
Točan model: https://www.displayspecifications.com/en/model/c0da40da
ja sam super zadovoljan sa svojim, imam ga nekih 6 mjeseci, platio ga oko 480-490 eura. ne vidim za te novce što bi bolje dobio. slika je odlična, s tim da sam ja dosta toga poštelao prvi dan i nakon toga sam bio zadovoljan.
daljinac dopunjavam svakih 30-40 dana, ali koristim i mob za upravljanje TVom, imaju dobru aplikaciju.
Samo izložbeni na žalost. Inače kod njih većina što je sad na akciji je izložbeni; LG C5 55 za 850, TCL C7K za 649 i sl. Par modela sam pitao i ništa nemaju, samo ono što je vani.
EDIT: Kolega junior335, to 2+3g jamstvo promo je na žalost samo za 65+ modele (tj. imaju listu i ovaj nije gore).
Koliko vidim još uvijek se daju se naći Samsung S90F i LG C5 do 1000e ako je 55".
Naravno osim ako ti je OLED baš totalno ispao iz izbora ali iskreno previše prednosti ima i mislim da ga ne bih zaobišao...
Jednom kad probaš nema nazad, imam i par miniled-a u svom okruženju ali nije to to jednostavno.
Osobno još ciljam OLED 1000+ nita i to je to, endgame.
Ima opcija za 55" S90F model za 800€, samo je pitanje jel kod nas taj model dolazi s WOLED ili QD-OLED panelom
ovo nikako ne moze biti woled
SAMSUNG QE55S95FATXXH
oznaka FAT znaci qd oled od samsunga
vrh