Ne ide. Jer je ona velika fotelja sa naslonom za noge 😅
Imam vid 20/20 (barem tako pise na lijecnickom)
Volim taj kino ugodjaj i jbga 🤷♂️
volim i ja kino ugodaj al ne iz prvog reda
Ovo što sam ja gore stavio (63° horizontalno) i što je pisao Junior335 (51° horizontalno) nije baš prvi red u kinu ali je dosta naprijed. Prvi red u običnom kinu je 70°-90°što jest previše zato što je većina filmova (uz iznimke - vezana reddit tema) snimana sa relativno višom žarišnom duljinom (odnosno relativno nižim kutem, FOV).
Ali prvi red u kinu je neugodan i zbog jedne druge stvari - same pozicije platna u odnosu na gledatelja. Gledatelj mora gledati prema gore što je potpuno neprirodno. Kod velikog TV-a to uglavnom nije problem ako se pripazi na to kod izbora mjesta za montažu / stalka / stola / stolice / fotelje / kauča.
Ali tko god se odluči na velik FOV neka računa na to da bez nekog tipa uglađivanja pokreta (LG TruMotion, Sony Motionflow, TCL Motion clarity) 24 sličice u sekundi pod tim kutom izgledaju jako neugodno. Sa uglađivanjem pokreta na tako velikom kutu slika izgleda potpuno normalno, bez onog što neki zovu soap opera efekt.
E to nisam znao, hvala na informaciji, ako gledam tipa 75'' na 2,3 m da imam uključeno uglađivanje pokreta ne bi imao soap effect.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.