Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.043
|
čitano: 21.007.464
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
maratonac1 kaže...

Jedino se daljinski dobrano izlizao i baterija mu se eventualno brzo trosi, ali to su sitnice.. stoga tko si gleda ove godine black friday, sigurno ce se dati upecati G3 po popularnijoj cijeni

Kako misliš baterija se brzo troši? Imam C2 već 2 godine i nisam mijenjao baterije, a stanje daljinskog besprijekorno. Bolje gledati C4/C5, G4/G5 na akcijama nego seriju 3.

LOL: Crobrother
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2025 9:58 (Najbrži).
12 godina
Najbrži kaže...
maratonac1 kaže...

Jedino se daljinski dobrano izlizao i baterija mu se eventualno brzo trosi, ali to su sitnice.. stoga tko si gleda ove godine black friday, sigurno ce se dati upecati G3 po popularnijoj cijeni

Kako misliš baterija se brzo troši? Imam C2 već 2 godine i nisam mijenjao baterije, a stanje daljinskog besprijekorno. Bolje gledati C4/C5, G4/G5 na akcijama nego seriju 3.

Bome frende imaš sreće, imam B1 nekih godinu i pol (star je 4g sveukupno) i daljinski se isto izlizao i mijenjao sam baterije već 2 puta od kad je kod mene, prvi put su bile originalne u njemu doduše.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2025 10:50 (gelon).
2 godine
picajzla0707 kaže...
točnost boja, doduše, potrebna za njihov posao je bila na strani ips

ips ne može imati 'čistu' crnu boju, kao niti va doduše, jer im je omjer kontrasta jako nizak, kod va je obično triput veći, ali tek oled ima 'čistu' crnu boju i to se jasno vidi u direktnoj usporedbi gdje svaki ips monitor u odnosu na va, a pogotovo u odnosu na oled, izgleda isprano i sivo

eto sve si i sam rekao. točnost boja, a ne nekakav dojam. slično kao "nabrijane" fotke i realne fotke. osobno uvijek naginjem prirodnom, a ne eye-candy efektu.

e sad, ne znam zašto misliš da imam predrasude prema VA panelima? naravno da su se vremenom razvili i da se razvijaju, ali razvija se i IPS, recimo ADS Pro ima vrlo dobar kontrast. nema šanse da ovo što vidim na trenutnom Hisensu izgleda isprano i sivo pored OLEDa jer sam radio usporedbu. 

imaš mini led modele koji prema rtingsu imaju jako visoke ocjene za crnu, 8.5 i više. uz napomene tipa: "Amazing black levels with barely any blooming.".

sad bi ti rekao da je to siva prema oledu? ok, nije 10 od 10, ali i 8.5 ili 9 od 10 je jako jako dobro.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2025 18:03 (millennial).
12 godina
millennial kaže...

eto sve si i sam rekao. točnost boja, a ne nekakav dojam. slično kao "nabrijane" fotke i realne fotke. osobno uvijek naginjem prirodnom, a ne eye-candy efektu.

e sad, ne znam zašto misliš da imam predrasude prema VA panelima? naravno da su se vremenom razvili i da se razvijaju, ali razvija se i IPS, recimo ADS Pro ima vrlo dobar kontrast. nema šanse da ovo što vidim na trenutnom Hisensu izgleda isprano i sivo pored OLEDa jer sam radio usporedbu. 

imaš mini led modele koji prema rtingsu imaju jako visoke ocjene za crnu, 8.5 i više. uz napomene tipa: "Amazing black levels with barely any blooming.".

sad bi ti rekao da je to siva prema oledu? ok, nije 10 od 10, ali i 8.5 ili 9 od 10 je jako jako dobro.

je ok, pričao si za monitore ips vs va, pa nisam uzimao u obzir mini led

isp puno manje napreduje od va zadnjih 10 godina, čak dapače, nekad su top ips bili s minimalnim isijavanjima, danas te ta 'lutrija' tresne bez obzira na klasu

moderni va paneli su kilometrima od onih otprije 10 godina, puno su popravili pokrivenost spektra i poznatu boljku sa ghostingom i ostalim manama

kontrast je kralj, ne samo za crnu, nego i same boje, što je kontrast bolji i boje imaju više dubine, ofkors za gledanje filmova prvenstveno

za grafičare je naravno točnost boja najbitnija, ali i to se lako podesi ako je pokrivenost dobra

huh, taj ads pro baš i nije neka sreća

doduše, nisam ga vidio uživo, meni je gledanje tv-a uvijek u mraku, po danu nisam doma najčešće i ne gledam skoro ništa nego filmove

zato sam uzeo lg oled, mislim da za te potrebe nema bolje

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2025 21:01 (picajzla0707).
17 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

pozdrav,

kakvo je misljenje o Hisense 75U7Q televizor, 75" - cirka 800 ojra

sluzil bi prvenstveno za filmove, onda komp/igre - zamracena soba skroz i spojilo bi se sa Samsung soundbar HW-Q990D

Da li se more nesto bolje za te neka pare ili je to ipak najbolje kaj se moze kupiti. Fala

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2025 2:12 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
cropunk kaže...

pozdrav,

kakvo je misljenje o Hisense 75U7Q televizor, 75" - cirka 800 ojra

sluzil bi prvenstveno za filmove, onda komp/igre - zamracena soba skroz i spojilo bi se sa Samsung soundbar HW-Q990D

Da li se more nesto bolje za te neka pare ili je to ipak najoblje kaj se moze kupiti. Fala

75U7Q je mini led IPS-ADS i mogu reći da za komp, rad u Windowsima i igre nema bolje osim ako se ne ide na OLED. Nema black smearinga, motion handling mu je super, ghostinga gotovo da nema. Za razliku od VA panela koji su dosta loši po tom pitanju, ovdje je sve puno čišće i ugodnije za oči. Flickering je minimalan, pa je stvarno dobar i za duže korištenje. Boje su odlične, jako precizne i konzistentne čak i kad gledaš iz kuta, gdje VA panel ima lošije kuteve gledanja te dolazi do efekta ispranih boja osim ako nisi više manje u centru ispred tv'a. I cijena cca 800 eura je top.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2025 1:00 (Cryogenic).
5 mjeseci
Najbrži kaže...
maratonac1 kaže...

Ocito imam kisele prste 

2 godine
picajzla0707 kaže...
millennial kaže...

je ok, pričao si za monitore ips vs va, pa nisam uzimao u obzir mini led

isp puno manje napreduje od va zadnjih 10 godina, čak dapače, nekad su top ips bili s minimalnim isijavanjima, danas te ta 'lutrija' tresne bez obzira na klasu

moderni va paneli su kilometrima od onih otprije 10 godina, puno su popravili pokrivenost spektra i poznatu boljku sa ghostingom i ostalim manama

kontrast je kralj, ne samo za crnu, nego i same boje, što je kontrast bolji i boje imaju više dubine, ofkors za gledanje filmova prvenstveno

za grafičare je naravno točnost boja najbitnija, ali i to se lako podesi ako je pokrivenost dobra

huh, taj ads pro baš i nije neka sreća

doduše, nisam ga vidio uživo, meni je gledanje tv-a uvijek u mraku, po danu nisam doma najčešće i ne gledam skoro ništa nego filmove

zato sam uzeo lg oled, mislim da za te potrebe nema bolje

vidi komentare na taj video...

12 godina
millennial kaže...

komentare obično stavljaju oni kojima nešto osobno ne paše u videu, tako da to ne bi uzimao kao nešto relevantno

da ne kažem da komentiraju kontrast koji vide na televizoru u trgovini, to je kao da ja komentiram televizor koji prelazi 10.000 nitsa u full mračnoj sobi i govorim kako me to osljepljuje i kako je ne samo nepotrebno nego i štetno po oči

da pogledaj komentare... jako relevantan pokazatelj ičega

7 godina

evo tebi jedna svježa usporedba

ovo je naš recezent i pazi i sam je rekao da je c7k bolji cak i od  55u8q (u8q je jos bolji od u7 serije ) bas zbog toga jer VA je bolji ads ips 

2 godine
picajzla0707 kaže...
millennial kaže...

komentare obično stavljaju oni kojima nešto osobno ne paše u videu, tako da to ne bi uzimao kao nešto relevantno

da ne kažem da komentiraju kontrast koji vide na televizoru u trgovini, to je kao da ja komentiram televizor koji prelazi 10.000 nitsa u full mračnoj sobi i govorim kako me to osljepljuje i kako je ne samo nepotrebno nego i štetno po oči

da pogledaj komentare... jako relevantan pokazatelj ičega

ti na primjer sad komentiraš TV koji uopće nemaš niti si ga vidio... i to je relevantno, ali nije ono što pišu vlasnici tog TVa. 

eXodia93 kaže...

evo tebi jedna svježa usporedba

ovo je naš recezent i pazi i sam je rekao da je c7k bolji cak i od  55u8q (u8q je jos bolji od u7 serije ) bas zbog toga jer VA je bolji ads ips 

i u videu koji sam ranije stavio je vidljivo da je U7 bolji od U8 u dosta toga, tako da to nije nikakvo iznenađenje. onda ni ostatak tvoje rečenice nije relevantan.

ono što ja mogu reći je da nemam tog bloominga i da moj TV izgleda poprilično drugačije od tog u recenziji.

slika na mom je slična ovoj

i na kraju krajeva ja sam iznimno zadovoljan sa modelom koji imam. svatko će na kraju kupiti što njemu odgovara, a dokazivanje je li TCL bolji ili Hisense mi spada pod uzaludno trošenje vremena. bez obzira što netko napisao ja sam gledao jedan i drugi i izabrao što je mom oku bilo bolje.

2 godine

upravo odradio ovaj "test" na svom TVu i nemam taj "halo efekt", što ide u prilog tome da imam IPS panel. Ako netko zna još neki način za provjeriti neka javi.

0 0 hvala 0
12 godina
Aj dobro... rtings laže, darko laže
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2025 2:14 (picajzla0707).
11 godina

Pozdrav,

Planiram kupiti TV tokom ovog Black Fridaya ako naiđe kakva dobra ponuda, imate li kakvu preporuku koji TV da gledam od 42-43"?

Možda: 

https://www.bigbang.hr/tv-43-samsung-qled-43q8f-4k.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

ili

https://www.bigbang.hr/tv-43-sony-bravia-k-43s35bp.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Do nekih 500eura.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2025 17:15 (MasterNerdx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
picajzla0707 kaže...

aj dobro, polako dolaziš sebi 

forumaš kaže...

fora, ali meni je projektor i dalje daleko bolja i povoljnija opcija.

12 godina
millennial kaže...
picajzla0707 kaže...

ne dolazim, po tvojim parametrima, jer tvoji parametri se svode na ego

kupio si hisens, pa te osobno ždere kad se preporuči nešto drugo

isto kao i 90% rasprava na forumu, pokreće ih ego kupca koji je zbog nečega uvjeren da išta drugo osim onog što je kupio je napad na njega osobno

zato ti vidiš anonimne komentare relevantnijima od recenzije, jer ti pašu narativu

btw., uz lg oled koji sam kupio kao zadnju akviziciju u televizore, doma imam još dva hisense televizora, niti jedan tlc

14 godina

Pozdrav svima. Planiram kupiti LG Oled 65C5 do kraja godine. Trenutno je najjeftiniji ok 1450€ (na ekupi). Da pričekam još (pravi BF) ili da uzmem sad? Ide li cijena još dolje? 

Hvala!

BattleTag - Yovitssa-2302; PSN - Yovitssa; Steam - jovica0106
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
picajzla0707 kaže...
millennial kaže...
picajzla0707 kaže...

ne dolazim, po tvojim parametrima, jer tvoji parametri se svode na ego

kupio si hisens, pa te osobno ždere kad se preporuči nešto drugo

isto kao i 90% rasprava na forumu, pokreće ih ego kupca koji je zbog nečega uvjeren da išta drugo osim onog što je kupio je napad na njega osobno

zato ti vidiš anonimne komentare relevantnijima od recenzije, jer ti pašu narativu

btw., uz lg oled koji sam kupio kao zadnju akviziciju u televizore, doma imam još dva hisense televizora, niti jedan tlc

odabrao si pravi nadimak 

11 godina
Yovitssa kaže...

Pozdrav svima. Planiram kupiti LG Oled 65C5 do kraja godine. Trenutno je najjeftiniji ok 1450€ (na ekupi). Da pričekam još (pravi BF) ili da uzmem sad? Ide li cijena još dolje? 

Hvala!

Tesko je bit Nostradamus. Po mom nekom visegodisnjem iskustvu, koje opet nista ne znači, najbolje cijene, pa jos dodatno popusti uz neke kartice budu sad u ovom dijelu 11. mjeseca posebno za vikende, pet-pon.

Inace za taj model imas i nižu cijenu na https://bijela-tehnika.hr/lg-oled-evo-ai-c5-65-incni-4k-smart-tv-2025/293972/product/

17 godina

Pozdrav,

planiram kupiti TV i muku mučim sa odabirom. U planu mi je 65" do max 1600 eur, razmak od zida do trosjeda je 3 m tako da su mi opcije 65-75", prozor je od zida di će bit TV nekih 4,5 metara bočno. 

E sad... nekako mi je favorit Sony Bravia 7 K-65XR70, a vidim da se u tom rangu naveliko preporuča LG C5 OLED ili TCL C8K pa dajte pomozite s prijedlozima. Ono što gledamo su filmovi preko Stremia u 4K kvaliteti, HBO Max, i naravno IPTV programi. Ne igramo igre na tv-u, za sad... :D 

Sad imam Samsung 50Q80T (mislim da model 2020) ali nam je premali.

0 0 hvala 0
12 godina

Najbolje isprobati u trgovini koliko se da.

Osobno bi prije išao na OLED opcije za te novce, pogotovo ako se nađe LG G5 na akciji nekoj možda ili Samsung S95F jer jedino što miniled nudi je veću svjetlinu kod highlightsa ali realna svjetlina scene im je slična.

S druge strane žrtvuje se savršena crna, malo bloominga i slično.

I dalje je to Sony i ne sumnjam da je top tv ali mislim da bi OLED ostavio veći wow efekt.

17 godina
Daynn kaže...

Pozdrav,

naveliko preporuča LG C5 OLED. Ono što gledamo su filmovi preko Stremia u 4K kvaliteti, HBO Max, i naravno IPTV programi.

Pozdrav kolega, preporuka LG C5 OLED pošto koristiš Stremio kao i ja, u postavkama namjestio i gledamo u DV+Atmos kvaliteti serije/filmove na C2 55" + soundbar. Za soundbar ne smijem pojačati preko 13% dok su ukućani doma, kad ostanem sam to ide na 100% 🔊ılıılıılıılılıılı🫨♒︎🏚️♒︎

LOL: Crobrother
17 godina

LG C5 se sada nađe za 1.376,24 € dok je Bravia 7 za 1.559,35 €

0 0 hvala 0
4 dana
pozdrav svima,
ima li netko tko može ocijeniti tv Hisense 55" OLED TV 55A85N - kvalitete / mane / općenita pouzdanost / kvaliteta u odnosu na neki npr. lg oled?

0 0 hvala 0
5 godina

Poz. Hisense u Vida OS-u ima oskudnu ponudu aplikacija (npr. nema Stremio). Ponekad zbog bagova moram iskopčati TV iz struje i ponovno ga  upaliti da bi aplikacije radile. Iako je riječ o jeftinijem modelu Hisens TV-a to se ne bi smjelo događati. Za razliku od Hisens TV-a  LG OLED C4 ima sve bitne aplikacije koje rade bez greške, a slika je 😍

16 godina

Pozdrav, molio bi preporuku 65" TV-a za spavaću sobu. Koristio bi se kao 3. TV u kući (ostali su LG C4, tako da mi ne treba nešto napredno), da djeca mogu pogledati crtić prije spavanja te eventualno poneki streaming servis. 

Vidio sam da se par puta preporučuje TLC 65C7K, no čini mi se da je to možda overkill za ono što meni treba. Ima li kakva alternativa, ili se ipak isplati ovaj model nego uštediti npr. 200 EUR? Također, da li je bolje čekati Black Friday/ Cyber Monday ili se ne očekuje neko daljnje padanje cijena?

Hvala unaprijed na pomoći!

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:19 (yox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Po meni ako je prije spavanja onda ti ne treba svjetlina koju ima C7K niti ti treba neka super slika iz kuta. C6K ti je odličan za ovo što tebi treba.

2 godine
zinaric kaže...
pozdrav svima,
ima li netko tko može ocijeniti tv Hisense 55" OLED TV 55A85N - kvalitete / mane / općenita pouzdanost / kvaliteta u odnosu na neki npr. lg oled?

vrlo kratko, za manje novaca dobiješ TV koji ćeš ako je ekvivalentan LGu ili Samsungu platiti daleko više. nema tu previše mudrolija.

Reali kaže...

Poz. Hisense u Vida OS-u ima oskudnu ponudu aplikacija (npr. nema Stremio). Ponekad zbog bagova moram iskopčati TV iz struje i ponovno ga  upaliti da bi aplikacije radile. Iako je riječ o jeftinijem modelu Hisens TV-a to se ne bi smjelo događati. Za razliku od Hisens TV-a  LG OLED C4 ima sve bitne aplikacije koje rade bez greške, a slika je 😍

aplikacije koje nemaš možeš sideloadati na VidaaOS. ovo za bugove ne znam, meni na mom sve radi savršeno i usporedbi sa drugim TVom na kojem mi je Google TV Hisense je raketa.

e sad LG C4:

panel: identičan, Hisense 55A85N ima isti OLED panel kao i LG C4

jamstvo: LG 2 godine, Hisense 5 godina

ostale karakteristike: LG C4 je generalno gledajući bolji TV (4x HDMI vs 2x, 144Hz vs 120Hz...), e sad je li to vrijedno 75% veće cijene? po meni nije.

cijena: LG 1140 eura, Hisense 650 eura, to je razlika od 75%

5 godina

Poz. Na Hisense nisam uspio "sideloadati" Stremio jer mi izbacuje grešku. LG daje +3 god garancije ako TV kupite kod ovlaštenog prodavatelja. Na popisu ovlaštenih se ne nalazi  Mall.hr i još poneka trgovina pa budite oprezni. Razumijem da je i Hisense 55A85N zanimljiv s obzirom na cijenu. U svakom slučaju ne kupujte TV bez 5 god garancije.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:20 (Reali).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice