Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.397
|
čitano: 15.394.474
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
zooman kaže...
zeryx kaže...

kolegica kupuje tv i zapeo joj je ovaj za oko
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-55E7NQ/https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-55E7NQ/

ima li nesto bolje u tom rangu cijene?

Moji starci danas kupili ali pro verziju pa kasnije idem da podesim tv a i da vidimo kakav je..

Koliko sam proučavao trebao bi biti relativno dobar u tom rangu cijene, ako će uzet neka uzme pro verziju, 469€ je ovaj vikend.

a vec je kupila ovaj. ocito joj se zuri

5 godina
Enge kaže...

Koji dužina šarafa ide u c4 za zidni nosač jel netko zna?znam da je m6 ali neznam dužinu...

Uz zidni nosac bi trebao dobiti sve vijke. Uzmi cackalicu i izmjeri dubinu rupe za vijak na tvu i koristi prvi manjii

9 godina
zeryx kaže...
zooman kaže...
zeryx kaže...

kolegica kupuje tv i zapeo joj je ovaj za oko
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-55E7NQ/https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-55E7NQ/

ima li nesto bolje u tom rangu cijene?

Moji starci danas kupili ali pro verziju pa kasnije idem da podesim tv a i da vidimo kakav je..

Koliko sam proučavao trebao bi biti relativno dobar u tom rangu cijene, ako će uzet neka uzme pro verziju, 469€ je ovaj vikend.

a vec je kupila ovaj. ocito joj se zuri

Baš sam ti krenuo pisati da za istu cijenu iz Elipsa (376 eura) danas ima Pro verziju tog TV-a u Pevexu - 375.92 eura Hisense 55E7NQ Pro. Cijena vrijedi uz Pevex klub i Zaba kartice jer se popusti zbrajaju (i besplatna dostava).

7 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

https://www.centar-tehnike.hr/tv-lg-oled65c41la-proizvod-39477/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Mislim se ovo naruciti, addiko mi daje jos 10% na rate na danasnji dan... Jel ova tv dode sa nosacem za zid, zbunjen sa ..? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ne.dolazi sa standardnim nosacem za policu,komodu!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Kupih upravo LG 55C3 za 903 eur.Kao neki BF ali tu je zaba sa 20% samo danas
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina

Uzeo u Elipsu 65" pml9008, predzadnji. Cijena 780 eura, stiglo im je 10 komada, 8 se prodalo u 2 tjedna kako kaže radnik. Moj 55" pml9008 trenutno košta 800 eura u Elipsu, ja sam ga uzeo za 600 prije 6 mjeseci, zašt je tolko poskupilo neznam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2024 18:31 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
volegradele kaže...

Koji je ok za uzet da se moze naginjat i micat livo desno?

E sad vidim da je nesto skuplji c4 u samta domenice ali se dobije soundbar , ja trenutno imam lg NB4530A , dal da toga ostavim i idem na jeftiniji tv s garancijom 5g ili da idem u sante 2g plus soundbar

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2024 20:04 (hackyuz).
13 godina
Flagship kaže...
zuper kaže...

Ko ima ZABA karticu u pevexu 20% dolje i na sniženo.

Npr. 55C3 900 eura

A 65C3 bi trebao izać 1119€što je super prilika tko DANAS može ubost ovaj tv.

https://www.pevex.hr/oled-tv-lg-oled65c31la-aeu

Još jedna odlična prilika je bila TCL 85C803 za 1279€! No danas ujutro "misteriozno je nestao" iako ih je do prije nekoliko sati bilo raspoloživo u dosta poslovnica + online. Valjda nisu htjeli da se 85" miniled proda po tak niskoj cijeni, muljatori kao i svi ostali.

https://www.pevex.hr/qled-tv-tcl-85c803-uhd-dvb-t2-s2-android

A 77" Philips OLED je danas 1600 eura. Mislim da ta dijagonala nikad nije išla ispod 2000.

Šta je je za Pevexu se danas moglo reći da BF kakav bi trebao biti

3 tjedna
@Zaporožac ma isto imam u teretanici neki LG Nanocell od 50" sa VA panelom ali kod mene je još gora slika i od dolje kad vježbam i gledam TV isto blijeda slika užas, tako isto iz kosa sve blijedo. Dok je punica uzela isto LG Nanocell ali 55" i ima IPS panel a slika je odlična iz svih kuteva👌
Tako da nikome ne bih savjetovao da kupi VA, čak štoviše bježite od VA panela. IPS bih uzeo samo ako je budžet za TV nedovoljan za OLED, inače je samo OLED za preporučiti.
9 godina
DeniZg kaže...

Imate na Amazon.de za kupiti TCL QM8B (kod nas c805?) čak i povoljnije nego tu kod nas.

Ako je netko planirao uzeti 55" TCL C80x mini-LED seriju (803/805/809), u Pevex webshopu je do kraja dana TCL 55C803 za 447 eura uz Zaba kartice (559.90 eura akcijske cijene minus 20 posto sa Zabom za Black Friday).

Vrijedi 2+3 TCL jamstvo.

6 godina

Za one kojima je trebao 65" TV odlična kupnja bila je QLED TV TCL 65C61B za 439€ sa svim popustima (Pevex klub+ZABA), ali vidim da ga sada više nema. Za te novce i ono što nudi te 5 godina garancije stvarno nije moglo bolje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2024 21:48 (suixilak).

0 0 hvala 0
7 godina

odluceno... lg c4... 1453 s dostavom i -10% addiko black friday

javim kad stigne :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2024 22:56 (hackyuz).
Moj PC  
6 0 hvala 1
16 godina

U Pevexu preko ZABE Samsung OLED 65s90d za 1200€. QD panel.

0 0 hvala 0
5 godina
@sirotanovic
@zaporozac
Ja bi isto preporučil da bježe od IPS panela. Štoviše.
🤷🏻
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2024 0:05 (Iggivaggi).
3 mjeseca

Nema vise u pevexu zabe...Sad neznam ni koliko ljudi ima zagrebacku banku ali koji su danas imali top cijene stvarno.

0 0 hvala 0
15 godina
zooman kaže...
Injection kaže...

Jel znaš di mogu naći neke preporučene postavke? Znam da je to dosta individualno ali ja sam baš tudum za te stvari, prešao sam sa pratarog TV-a i meni su stvari poput HDR, DV i svega ostalog špansko selo, niti znam što je to i overwhelmed sam sa postavkama :D i što više čačkam, manje kužim. Pa bi volio neke postavke da dobijem prije svega uniformnu i jednaku sliku na svim izvorima, i čim prirodniju, da lijepo izgleda i da nije "teška za oči".

Za C805 ima na youtube (naš hrvatski majstor ali mislim da su postavke za c745, al ti tako postavi) ili imaš jedan nijemac šta radi kalibraciju...samo je tv pod nazivom QM8B

To ovaj sa HD Televizije? Našao video i pogledao, uff majko mila, špansko selo  "ako gledate ovo onda tako, ako gledate ono onda onako", kao da ću svaki put prije nego gledam TV čačkat postavke LOL. Ja tražim nešto generički da bude OK za sve. Ili eventualno ako se da po aplikaciji odnosno izvoru namjestiti (jedne postavke za IPTV koji je FHD a druge za Netflix 4k sa DV).

Nešto sam počačkao po onome kako je rekao pa ćemo vidjeti. 

11 godina

to su ti "različiti inputi" na tv-u...

jedna postavka ti je recimo za stb, druga za nešto što gledaš preko nekog app-a itd. (podesiš samo taj "input" i snimiš te postavke samo za taj "input")

meni su njegove postavke recimo pretople i pretamne za neke stvari (c835), al nemam problema prilagoditi si u par klikova nešto ovosno o sadržaju (falabogu postoji quick menu sa shortcutom na daljinskom)

naravno, sve je to i dosta subjektivno na kraju - plus različiti uvjeti u prostoriji (svjetlo\tama itd.)

bitno je najviše da pogasiš one neke stvari koje je spomenuo jer ne rade gotovo ništa

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 mjeseca

Bratu stigao lg c2 65 iz pevexa sa nedavne rasprodaje i nov ima uz lijevi rub nekoliko crnih pixela u nizu.Rade na nekim bojama tipa zelena ali na crvenoj i plavoj ne.Na bijeloj se skoro ni ne vide da su crni.Uz sami rub su lijevo,oled je i mali su ali ima ih nekoliko pa sad nas zanima jel vrijedi reklamirati i odlaze li tako kad krenu ili bi trebalo ostat na tome?

0 0 hvala 0
3 godine
Enge kaže...

Bratu stigao lg c2 65 iz pevexa sa nedavne rasprodaje i nov ima uz lijevi rub nekoliko crnih pixela u nizu.Rade na nekim bojama tipa zelena ali na crvenoj i plavoj ne.Na bijeloj se skoro ni ne vide da su crni.Uz sami rub su lijevo,oled je i mali su ali ima ih nekoliko pa sad nas zanima jel vrijedi reklamirati i odlaze li tako kad krenu ili bi trebalo ostat na tome?

Ne smije novi tv, pogotovo skupi OLEd imati nikakve mane.

To što navodiš su pogreške na panelu.

Odradi pixel refresh i ako je tako i dalje, neka vrati tv.

To je serija od prije dvije godine.

Možda su kupci taj tv već tri puta vraćali zbog istoga razloga, a trgovcu nije palo napamet vratiti ga dobavljaču.

合氣道
3 mjeseca

Napravili 2 puta refres i isto je.Tv je bio nov bar mislim jer su folije bile na njemu i daljinski sve nije dirano nikad...A širi li se to?Stvarno se tesko jako vidi ali izbliza se vidi.

0 0 hvala 0
3 mjeseca

Kakva je procedura sa vraćanjem u pevex pogotovo jer tv više nemaju takav na stanju?Stigao je prije 2 dana od njih

0 0 hvala 0
16 godina

Malo offtopic...
Trebam produžni sa prenaponskom za C4 u dolasku pa me zanima jel ovo ok ili može pls. preporuka za neki bolji ako ima

0 0 hvala 0
15 godina
60nine kaže...

jedna postavka ti je recimo za stb, druga za nešto što gledaš preko nekog app-a itd. (podesiš samo taj "input" i snimiš te postavke samo za taj "input")

meni su njegove postavke recimo pretople i pretamne za neke stvari (c835), al nemam problema prilagoditi si u par klikova nešto ovosno o sadržaju (falabogu postoji quick menu sa shortcutom na daljinskom)

naravno, sve je to i dosta subjektivno na kraju - plus različiti uvjeti u prostoriji (svjetlo\tama itd.)

bitno je najviše da pogasiš one neke stvari koje je spomenuo jer ne rade gotovo ništa

E jedino to još nisam shvatio, što TV-u značit "input"? Da li sprema za svaku pojedinu aplikaciju ili tipa sprema za vrstu signala odnosno tip contenta? Recimo da sad ja na MAX TV-u napravim neke postavke i ne checkiram da primjeni na sve inpute, kad uđem u neki drugi IPTV app (recimo TiviMate), hoće li onda on automatski koristit te iste postavke, jer je isti tip (FHD)? Dok recimo ako uđem u Netflix koji je 4k DV, tamo će onda koristit druge?

Meni se isto čini da su recimo na Netflixu stvari pretamne sa DV Dark modom. Zapravo kad su svjetle scene je OK (na Light DV mi pak u mraku svjetle scene ubijaju oči), dok kad je neka mračnija scena, ne vidi se jedan kuki.

Nikako da se naviknem na taj TV, nekad je presvjetao, nekad je pretaman. Ja sam ispočetka zapravo sve te automatske stvari bio popalio, misleći da će mi on to riješiti tako da dinamički podešava svjetlinu ovisno o sceni no sad sam sve izgasio po naputku sa videa. Cura je recimo probala gledati Youtube navečer u mraku i kaže da ju je glava zabolila koliko blješti, čak sa brightness na 0 kaže da joj je previše i preferira prastari LCD koji sam u sobu stavio . A opet ako ubiješ brightness i sve, na nekim scenama se ništa ne vidi.

Gaming funkcionalnosti očito neću moći iskoristit. Povezao sam laptop na HDMI i skužio da mi je HDMI out od laptopa (iako je u pitanju gaming mašina) zalockan na 60 Hz. Trebao bi nabaviti USB-C na HDMI, tamo ima puni potencijal. I TV mi ne da upalit ama baš ništa od onih opcija (VRR i slično) jer kaže da signal nije kompatibilan. Ah well, izgleda dosta dobro i bez toga, jedino se laptop malo pati sa 4K  do sada je bio naviknut na FHD jer jedino takve monitore imam po stanu.

Jel imaš ti vignette efekt u kutevima na C835? To me i dalje nervira, nikako da se naviknem. Mislim da je to tipično za VA panele, doma smo uzeli neki jeftinjara Grunding za konobu i taj ima još daleko više toga. Isto je 50" VA. Na mom C805 je puno puno manje ali se vidi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2024 10:55 (Injection).
13 godina
hackyuz kaže...
volegradele kaže...

Koji je ok za uzet da se moze naginjat i micat livo desno?

E sad vidim da je nesto skuplji c4 u samta domenice ali se dobije soundbar , ja trenutno imam lg NB4530A , dal da toga ostavim i idem na jeftiniji tv s garancijom 5g ili da idem u sante 2g plus soundbar

Za sve LG OLED televizore vrijedi tvorničko jamstvo 2+3 godine,registracija nakon kupnje TV u roku od 15 dana !

https://www.lg.com/hr/tv-5-godina-sigurnosti-2024

AUDIOFIL
7 godina

Uzeo jučer u Pevexu Sony Braviu 7 K65XR70

Nadam se da će dostojno zamjeniti stari ali i dalje odlični Sony Braviu 55 XE9005.

2 0 hvala 0
3 godine
volegradele kaže...
Za sve LG OLED televizore vrijedi tvorničko jamstvo 2+3 godine,registracija nakon kupnje TV u roku od 15 dana !

https://www.lg.com/hr/tv-5-godina-sigurnosti-2024

Samo mali ispravak

Tvorničko jamstvo je 2 godine.

Ovo + 3 ide preko Partum osiguranja.

合氣道
11 godina
Injection kaže...
60nine kaže...

E jedino to još nisam shvatio, što TV-u značit "input"? Da li sprema za svaku pojedinu aplikaciju ili tipa sprema za vrstu signala odnosno tip contenta? Recimo da sad ja na MAX TV-u napravim neke postavke i ne checkiram da primjeni na sve inpute, kad uđem u neki drugi IPTV app (recimo TiviMate), hoće li onda on automatski koristit te iste postavke, jer je isti tip (FHD)? Dok recimo ako uđem u Netflix koji je 4k DV, tamo će onda koristit druge?

Meni se isto čini da su recimo na Netflixu stvari pretamne sa DV Dark modom. Zapravo kad su svjetle scene je OK (na Light DV mi pak u mraku svjetle scene ubijaju oči), dok kad je neka mračnija scena, ne vidi se jedan kuki.

Nikako da se naviknem na taj TV, nekad je presvjetao, nekad je pretaman. Ja sam ispočetka zapravo sve te automatske stvari bio popalio, misleći da će mi on to riješiti tako da dinamički podešava svjetlinu ovisno o sceni no sad sam sve izgasio po naputku sa videa. Cura je recimo probala gledati Youtube navečer u mraku i kaže da ju je glava zabolila koliko blješti, čak sa brightness na 0 kaže da joj je previše i preferira prastari LCD koji sam u sobu stavio . A opet ako ubiješ brightness i sve, na nekim scenama se ništa ne vidi.

Gaming funkcionalnosti očito neću moći iskoristit. Povezao sam laptop na HDMI i skužio da mi je HDMI out od laptopa (iako je u pitanju gaming mašina) zalockan na 60 Hz. Trebao bi nabaviti USB-C na HDMI, tamo ima puni potencijal. I TV mi ne da upalit ama baš ništa od onih opcija (VRR i slično) jer kaže da signal nije kompatibilan. Ah well, izgleda dosta dobro i bez toga, jedino se laptop malo pati sa 4K  do sada je bio naviknut na FHD jer jedino takve monitore imam po stanu.

Jel imaš ti vignette efekt u kutevima na C835? To me i dalje nervira, nikako da se naviknem. Mislim da je to tipično za VA panele, doma smo uzeli neki jeftinjara Grunding za konobu i taj ima još daleko više toga. Isto je 50" VA. Na mom C805 je puno puno manje ali se vidi.

za svaki "input" si podesi sliku i snimi je (imaš opciju da snimiš samo za taj input ili za sve inpute - dolje na kraju menija)

Netflix je app, dakle drugi "input", druga postavka...

da i meni je u početku TV bio dosta svijetao u odnosu na stariji LG IPS kojeg sam imao prije, ali to je bilo za očekivati od miniled-a i VA panela - zato postoje postavke :) (brightness mi recimo nije preko 50 nikad, gamma zeru iznad najtamnije postavke)

automatiku sam pogasio pri prvom podešavanju - i za zvuk i za sliku, to je možda ok nekome tko gleda TV većinom preko dana u jako svijetloj sobi - ja nisam taj...

za gaming ne znam - ne koristim TV za to...

vignette nisam primjetio - možda si mislio na backlight bleed po rubovima? možda ga ima malo, ali vidljivo samo kod jako svijetlih i/ili jednobojnih scena (i.e. kad je recimo u nekoj reklami samo crvena i/ili bijela boja pozadine)

naviknut ćeš se s vremenom :) pogotovo kad si konačno nađeš neki sweet spot postavki za sadržaj... ono što je Darko u svojem videu preporučio od postavki je samo starting point

btw ja imam 55" TV, nisam ubrao da li je tvoj TV veći pa je možda i zbog toga sve još potencirano (pogotovo svjetlina)

3 mjeseca

Lg c2 vracen u pevex odmah u auto i vozi...Rekli su mail pa ovo ono ma nista nema sanse.Pregledali vidili sto i mi i svejedno mora na servis da kazu sta dalje ali popravak je brat odbio samo isti,slican tv ili povrat novaca.Nemogu vj da tv nov koji je jučer stigao sa manama nemogu zamjenit za drugi ili vratit novce na licu mjesta ali i na to smo pisali prigovor.

1 0 hvala 0
14 godina

Vjv jer su imh imali samo 10ak ili koliko vec..

A i pitanje u kakvom su stanju bili ostali tv..

Inace jucer sam postavio svoj 65"qn90c  ,i razmisljam si..btj 

kao to ljudi vracaju nazad ako nesta nevalja a on line si kupioo...

Inace blago sam razocaran tv,

na tako velikom ekranu i tako blizu 3.5m poprilicno lose mi izgleda eon tv app

I ne mogu naci jebb opcije za motion. to meni kao soap opera effect ima..

R33mba#2892
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2024 22:20 (R3nchi).
Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice