Koji televizor kupiti - vodič za odabir
- poruka: 45.050
- |
- čitano: 13.117.320
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Baš me zanima kakva će bit, ako mi se ne svidi ide nazad
Dobro došao u klub. Kupio sam TCL C735 i slika je daleko ispod mojih očekivanja.
Što točno nije dobro?
Kakvi su komentari vezano za Gruding GG970B OLED TV?
Jel mozes malo detalja napisati? TCL C805 je isti model kao i C745 C755 vani, tako da se ne radi o istom modelu ako si uzeo C735..
@ivanooo
Bolje se potrudi i napiši dvije smislene rečenice o manama/problemima koje imaš s TVom nego što proispaš "mudrosti".
Daj malo opširnije s čime nisi zadovoljan...
Jel mozes malo detalja napisati? TCL C805 je isti model kao i C745 vani, tako da se ne radi o istom modelu ako si uzeo C735..
C755
https://www.notebookcheck.net/TCL-reveals-new-C755-C805-QD-Mini-LED-4K-TVs.746834.0.html
Evo iskustva korisnika C805 modela.
Realno, ja i dalje ne vidim što može biti bolje u 600 eura rangu (55"). Ako mislite da je bolje uzeti neki Samsung ili LG edge lit 60Hz umjesto, go for it.
https://www.avforums.com/threads/tcl-c805-owners-thread.2474425/
Pozdrav,
Volio bi uloviti TCL 65C8054K ako ima negdje bolja ponuda za black friday, nego što je inače. Najjeftinije što nalazim je 849 €, jel to ok cijena?
Dnevna mi je nekih 3,5x3,5 i stavio bi telku na zid, jel 65" pravi odabir?
Čini mi se kao trenutno najbolja ponuda ali sam još uvijek skeptičan jer je dosta forumaša popljuvalo marku
Lik trola žešće, nije niti napisao zbog čega je razočaran.
Na kraju narucen LG c3 55 za nesto malo više od 1100 eur.
Ja pred jedno 2,3 tjedna uzeo Sony 55X89J (X85J) Google TV, sa HDMI 2.1, Dolby Vision i Atmos, 120Hz ekran, VRR, za 540e na nekoj rasporadaji.
Ukratko slika vrhunska, dobre crne, jako zadovoljan, frend vidio i trazio isti ali nema vise na stanju nigdje taj model, izletio mu taj 805 i po spec trebao bi biti dosta bolji od mog modela ali nije bio zadovoljan na kraju smo usporedivali jedan pored drugog i teska k**** sony po svemu ima bolju sliku, boje, processing i fluidnije radi sustav, po spec na papiru to nema smisla, mislim slika nije losa ali ovaj Sony model iz 2022 ga dere, lik vratio tv i rekao nikad vise TCL, a gledao sam i ja C735 i hvala Bogu da mi je izletio ovaj Sony.
Ja pred jedno 2,3 tjedna uzeo Sony 55X89J (X85J) Google TV, sa HDMI 2.1, Dolby Vision i Atmos, 120Hz ekran, VRR, za 540e na nekoj rasporadaji.
Ukratko slika vrhunska, dobre crne, jako zadovoljan, frend vidio i trazio isti ali nema vise na stanju nigdje taj model, izletio mu taj 805 i po spec trebao bi biti dosta bolji od mog modela ali nije bio zadovoljan na kraju smo usporedivali jedan pored drugog i teska k**** sony po svemu ima bolju sliku, boje, processing i fluidnije radi sustav, po spec na papiru to nema smisla, mislim slika nije losa ali ovaj Sony model iz 2022 ga dere, lik vratio tv i rekao nikad vise TCL, a gledao sam i ja C735 i hvala Bogu da mi je izletio ovaj Sony.
Onda se ljudi pitaju kaj je točno taj Sony tax. Ima nešto veću cijenu od konkurentskih proizvođača TVa zato jer Sony, IMO, ima najbolji image processing. Jedini problem je cijena zato jer FALD modeli su cijenom jako blizu OLED modelima pa onda ljudi automatski odu na OLED. Inače, mislim da je "J" serija iz 2021. godine, "K" je 2022. Ako se ne varam, X85 niti nije imao XR procesor i bio je doslovno Sonyev entry level model, a bolji je od dvije godine novijeg TCL mini LEDa. Puno govori o tome kakav je TCL kao proizvođač TVa, super za ljude koji ne znaju istražiti dalje od tehničkih specifikacija. K tome, još sam na nekoliko mjesta po netu pročitao kak ekipa preuzima firmware updateove sa TCL Telegram kanala. Nuff said.
Mislim, TCL je super za nezahtjevne korisnike koji su na ograničenom budžetu. Ima par postova iznad link na AVForums gdje raspravljaju od C805 modelu, prestrašno za čitati. Kao da raspravljaju o proizvodu u beta fazi testiranja, a ne nečemu kaj možeš kupiti u slobodnoj prodaji. Ali hej, ljudi uglavnom ne vide dalje od toga kaj proizvođač napiše kak ima brightness 1.5k nitsa, mali milijun local dimming zona i ostale gluposti koje ne znače apsolutno ništa ako je image processing loš i TV ne zna pravilno iskoristiti zone. QC im je katastrofa pa stalno igraš lutriju sa panelima a koliko sam i uspio pročitati, imaju dosta visoki failure rate. Zato valjda svi i ganjaju 5 godina garancije.
Gdje si uzeo?
Inače, u elipsu su LG CS6 OLEDi 850 i 1300 eura za 55" i 65". To su trenutno sigurno best buy OLED tv-i.
I 5 godina garancije uključeno
Gdje si uzeo?
E kupi uz 5% popusta, gorila kod 60 eur i diners 10 posto
Imas pravo, upravo procitao, sredina 2021. Jos smijesnije kad razmislis da se radi o 2 godine novijem uredaju jer razlika je bila ocita u korist Sonya, testirali vise stvari..TCL probali sa default postavkama i sa nekim preporucenim (forum), vise puta vracao i stavljao nove verzije sustava (navodno najbolje) uvijek ista slika, dok meni na Sonyu zadnji sustav i sve postavke default, nevjerovatno.
Evo nešto za TCL hatere: koji QLED/MiniLED TV do 500-600€ je po vama bolji od C735 koji je dosta hvaljen ovdje na forumu, a da ima iste specke poput njega? Jedina alternativa mu je Sammy Q60C ali po speckama čini se lošiji od C735....
Vidim da je jedan kolega uspio ubost Braviu X89J za male pare, ali pitam se u kojoj trgovini? Evo sad gledam ponude za njega na Nabavi i ima ga samo u TM-u, ali ga trebaju naručiti pa čekat par dana da stigne na lager, pa pretpostavljam da si ga tamo uzeo?
Evo nešto za TCL hatere: koji QLED/MiniLED TV do 500-600€ je po vama bolji od C735 koji je dosta hvaljen ovdje na forumu, a da ima iste specke poput njega? Jedina alternativa mu je Sammy Q60C ali po speckama čini se lošiji od C735....
Vidim da je jedan kolega uspio ubost Braviu X89J za male pare, ali pitam se u kojoj trgovini? Evo sad gledam ponude za njega na Nabavi i ima ga samo u TM-u, ali ga trebaju naručiti pa čekat par dana da stigne na lager, pa pretpostavljam da si ga tamo uzeo?
Pevex, bila rasprodaja ali otislo u danu.
Imas pravo, upravo procitao, sredina 2021. Jos smijesnije kad razmislis da se radi o 2 godine novijem uredaju jer razlika je bila ocita u korist Sonya, testirali vise stvari..TCL probali sa default postavkama i sa nekim preporucenim (forum), vise puta vracao i stavljao nove verzije sustava (navodno najbolje) uvijek ista slika, dok meni na Sonyu zadnji sustav i sve postavke default, nevjerovatno.
Gle ja mogu vjerovati da taj Sony i bolji u prikazivanju zemaljskog programa ili sporta zbog famozne sony motion kontrole, ali nekako teško mi je povjerovati da je bolji kad pustiš malo kvalitetnije sadržaje, a pogotovo HDR
Gle ja mogu vjerovati da taj Sony i bolji u prikazivanju zemaljskog programa ili sporta zbog famozne sony motion kontrole, ali nekako teško mi je povjerovati da je bolji kad pustiš malo kvalitetnije sadržaje, a pogotovo HDR
A stari vjeruj u sto zelis ja sam ovdje rekao moje iskustvo i da ljudi znaju, probali smo sve pa tako i HDR sa bluray diskom i sa streaminga jer je frend navalio oce vracat ili ne, nisam nigdje rekao da je slika katastrofa ali ocigledno je bilo da model Sonya koji sam naveo jednostavno bolje odraduje posao i sve ukupno ima kvalitetniji prikaz.
A kaj ti stvarno misliš da možeš dobiti TV sa višom kvalitetom prikaza za takve pare? Uopće mi je smiješno gurati kineske budget proizvođače tamo gdje nemaju kaj tražiti. Kaj misliš zašto stalno naglašuju tehničke specifikacije? Zato jer je to sve što imaju, a to kaj pojma nemaju kako iskoristiti sve te specifikacije je već nešto drugo.
I opet se tu moram vratiti na ono...specifikacije nisu apsolutna alfa i omega. Stalno lupaš po specifikacijama, a jesi li ikada spomenuo kak radi softverska strana na tom presvetlom TCLu? Video processing, upscaling, blooming, uniformiranost boja, uniformiranost sive, black crush, itd.? Ili samo znaš prepisivati specifikacije iz manuala i stalno vikati muh nits i muh garancija? Da išta znaš o prikazu slike na TCLu, onda bi znao da ima ogroman black crush, žrtvuje dosta detalja samo da bi mogao prikazati što dublju crnu, a to kaj će pojesti pola detalja iz slike na ekranu, kog briga, to je pRaVa cRnA. Isto tako, TCL je ozloglašen po tome da rade tzv. brightness cannon TVe. Ista stvar kao i sa prikazom crne, toliko isforsiraju brightness da u jednom trenutku počne žderati detalje na prikazu.
I ne, nemam doma TCL, a da mi netko ide preporučivati TCL, nabavio bi si kvalitetnu motku kojom bi ga gurnuo što dalje od sebe. Ovo sve što sam naveo sam istražio kroz nekoliko mjeseci čitanja iskustva ljudi koji imaju TCL, gledanja reviewa, usporednih testova i slično. Nedavno sam umirovio Panasonic VT plazmu nakon 12 godina pa eto, TCL je bio jedan od kandidata jedno kratko vrijeme. Više nije.
U7kq je trenutno 600 eura
https://www.hgspot.hr/qled-tv-hisense-55-55u7kq-55-140cm-uled-miniled-ultra-hd-4k-144hz-hdr10-smart-tv-wifi-dvb-t2-c-s2-hevc-h-265
hisense 65u7kq
nakon tri dana druženja....koji odličan 65" TV za 700 eura
IPTV max TV; HD sliku upscala odlično, naravno treba imati realana očekivanjima, ali sasvim gledljivo
4k materijal; hebeno odlično, HDR je odličan, svjetlina jako dobra, crna je crna (ne oled crna) ali crna. Kontrast odličan, modovi slike odlični
Gaming; spojen je PC, odličn, 144 hza, freesync radi kako treba, hdr radi kako treba, nikave mušice nisam vidio,
Zvuk; za TV odličan 2x10 + 1x20 W i glasan je full, neki modovi daju jasau prostornost zvuka npr. kazališni mod.
Ono kaj ne valja.
Kut gledanja, tipično za VA, nije to loše ali kad se gleda sa strane vidi se pad kontrasta, očekivano.
VIDAA...na žalost to nije Android pa da si možeš skinuti VLC player i sl. Instalirani player radi odlično ali koliko sam vidio nema mogućnost odabira vanjskog titla. Nema HBO aplikacije. Ali npr. ima A1 app za njihov IPTV kome je bitno.
Dvije godine garancije.
Inače TV je brz, daljinski ima premium filing. Negativne strane mi nisu bitne, spojen je PC pa windowsi dozvoljavaju baš sve i radim kaj želim.
Sobzirom na cijenu, ocjena 9/10
A kaj ti stvarno misliš da možeš dobiti TV sa višom kvalitetom prikaza za takve pare? Uopće mi je smiješno gurati kineske budget proizvođače tamo gdje nemaju kaj tražiti. Kaj misliš zašto stalno naglašuju tehničke specifikacije? Zato jer je to sve što imaju, a to kaj pojma nemaju kako iskoristiti sve te specifikacije je već nešto drugo.
I opet se tu moram vratiti na ono...specifikacije nisu apsolutna alfa i omega. Stalno lupaš po specifikacijama, a jesi li ikada spomenuo kak radi softverska strana na tom presvetlom TCLu? Video processing, upscaling, blooming, uniformiranost boja, uniformiranost sive, black crush, itd.? Ili samo znaš prepisivati specifikacije iz manuala i stalno vikati muh nits i muh garancija? Da išta znaš o prikazu slike na TCLu, onda bi znao da ima ogroman black crush, žrtvuje dosta detalja samo da bi mogao prikazati što dublju crnu, a to kaj će pojesti pola detalja iz slike na ekranu, kog briga, to je pRaVa cRnA. Isto tako, TCL je ozloglašen po tome da rade tzv. brightness cannon TVe. Ista stvar kao i sa prikazom crne, toliko isforsiraju brightness da u jednom trenutku počne žderati detalje na prikazu.
I ne, nemam doma TCL, a da mi netko ide preporučivati TCL, nabavio bi si kvalitetnu motku kojom bi ga gurnuo što dalje od sebe. Ovo sve što sam naveo sam istražio kroz nekoliko mjeseci čitanja iskustva ljudi koji imaju TCL, gledanja reviewa, usporednih testova i slično. Nedavno sam umirovio Panasonic VT plazmu nakon 12 godina pa eto, TCL je bio jedan od kandidata jedno kratko vrijeme. Više nije.
Slatko mi je kada netko pljuje po nečemu s čim nema iskustva.
Valjda su svi drugi onda debili (u svijetu) i nemaju pojma o ničem, nezahtjevni korisnici su i sl.
Ili ipak nisu, pa je velika većina i više nego oduševeljena s TCL MiniLed verzijama.
Tu pričaš bajke da ekipa nezna oanovne pojmove, a jesi li ti iščitao probleme oko Samusng TVa, LGa i sl? Govorim od Qledovima tj miniledovima.
Nešto se puno znalaca stvorilo odjednom zadnjih par stranica na forumu, i to baš rokanje po TCLu, baš čudno.
TCL nije budget kineska marka u verzijama minileda, mislim da bi se ovoga puta ti trebao malo bolje informirati
Imam C845, radi ko podmazano, OS fluidan, slika vrhunska.
Ali ja nemam pojma tak da djabe i meni sva čitanja i live usporedbe kad sam debil koji ima budget kinesku marku od soma eura
Iskreno sve sto si naveo je ispravljeno u tim mid-high end QLED modelima zadnjih 2 god.
Ne znam konkretno koji brend ima bolje procesiranje osim Sonya. Samsung je isto smece ispod QN90. Objektivno u tom segmentu nema boljeg tva od C735 kojeg sam uzeo svojima. A doma imam LG C2 i Q90T i razliku jako slabo vidim u contentu koji nije (HBO) Max 4K HDR.