Rekao sam u postu prije nekih tjedan dana (nakon što je prošlo 2 tjedna od kupnje novog Samsung OLED a 95b 55") da sam očito se preduhitrio i to barem par godina, i da jednostavno NEMA sadržaja za gledati ako tražiš i titlove, a da iskoristiš pun potencijal Tv a.
A1 box, novi koji sam dobio upscalea signal na 4 K ali isti vrag na Philipsu od 2500 kn ili mom Tv u.
Netflix ima dosta sadržaja ali niti oni ne koriste HDR najaće verzije u svemu a i program im je 95% "trash".
HBO pušta večinu programa u HD rezoluciji , pa recimo LOTR je kod njih HD.
SkyShowtime je HD rezolucije.
Kako moja žena je lijena ( bez uvrede njoj) gledati tv program bez prijevoda tako ne gledam Apple niti Amazon Prime putem appa , nego " skinem sa tilom" USB i deri ali tako ne mogu koristiti full opcije HDR a ili DV (koji moj tv ni ne podržava ali to je do Samsunga).
Što se tiće entry lvl Tv ova prije 2 godine sam uzeo u A1 na produženju ugovora Philips Ambilight 50" i televizor je čisto , apsolutno grozan Tv u segmentu panela, procesuiranja slike , bilo čega vezanog sa slikom.
Tv sam nakon cca manje od mjesec dana dao dalje jer je slika bila toliko zrnata, rubovi rezani kao nožem , jednostavno TV sa kojim sam ga zamijenio sam vratio u spavaću sobu.
Tako da u potpunosti podržavam post da ljudi se ne trebaju zaletavati i derati na 60 rata TV samo da čim im dođu gosti ga vodi u dnevni, "pogleć ovo".
Ali također , ja osobno ne pušim, ne pijem, ne pijem kavu i uz mirovinu dovoljno zaradim da se mogu počastiti nekim stvarima koje mi predstavljaju gušta a da ne osjetim na kučnom buđetu.
E sada. Ovaj forum pogotovo ova podsekcija mi je pomogla jako puno da skužim što bi za mene bilo "to", pogotovo što odlazak u dučan nekome tko prelazi sa Tv a od 1500 kn na Tv od 11 000 kn i gledanje onih demo slika te samo zbuni.
Proveo sam ovdje više od 2 mjeseca svaki božji dan, shvačajući svaki dan sve više postavljajući podpitanja, "ankete" i na kraju izbor je pao na jedan od 2 modela gdje je moja osobna preferencija izabrala Samsung ne LG.
To što moj Samsung je pun problema što se tiće softwera jbga to se nadam da će popeglati .
Tako da ja ovim putem zahvaljujem aktivnoj ekipi koja je sudjelovala "u mojoj potrazi".
Ne slažem se da je bolje uzeti 75" ako imaš cca 6000 kn entry lvl nego neki best buy 55" ali to je osobni stav ja bih rađe manje incha nego zrnatu sliku jer sam to prošao, i rađe bih uštedio pa možda "samo" 1000 kn više gdje će biti puno zadovoljniji na duge staze.
Također se slažem da ekipa kada ih se pita za Tv ove ,ovdje, cijene 2000-3000 kn , baš i ne daje odgovore , ali dali ste možda razmislili da netko ne želi dati odgovor za taj TV jer je upoznat samo sa premium proizvodima određenih proizvođaća i da samim time ne daje odgovor zato jer ne zna ili nije siguran što reći o tom modelu?
Evo moja 2 zrna , sa napomenom da ne želim nikome nametati svoje mišljenje već ga samo izražavam.
Lp,