Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.511
|
čitano: 16.428.573
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
22 mjeseca
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav,

Trebao bih pomoc/savjete u vezi kupnje novog tv-a. Velicina bi bila 65". Tv bi se koristio za svasta, gledanje sporta, filmova, serija, IPTV-a i nasih zemaljskih programa.
Gledao sam TCL C835 https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/TCL-65C835/ , ali skoro se po toj cijeni može naći i OLED.
Jedno od najbitnijih stvari mi je da je sustav fluidan, da nema zastajkivanja i sl. i da kada cast-am sliku s laptopa na tv, nema stekanja (znam da je HDMI tu najbolja opcija, ali mi se neda laptop svaki put vuci do tv-a). Primjera radi, isprobao sam to kod frenda na TCL 65c735 i nije bas najbolje, slika zastajkuje, zbog cega, ne znam, ali znam da na mom  najjeftinijem smart tv 32" grundigu nema tih problema.
OS mi nije toliko bitan, jer vecinom svaki ima neku aplikaciju za gledanje IPTV-a, a to bi mi bilo dovoljno.

Budzet je do nekih 1100€. Imate li kakvih prijedloga/sugestija?

0 0 hvala 0
10 godina

Lp, s obzirom da se stvarno ne razumijem u televizore trebao bi mi jedan savjet . Nudi mi se ovaj televizor 50AU7092 uz produljene ugovora za nekakvih 240eur, zanima me kakav je ovo televizor te isplati li ga se uzeti . Ne mogu nigdje naći reviewe ili nesto slicno posebno za ovaj gore navedeni model pa pretpostavljam da je to slično ovakvome nećemu 50" 4K UHD AU7000

0 0 hvala 0
4 godine
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
lumiks kaže...

Pozdrav,

Trebao bih pomoc/savjete u vezi kupnje novog tv-a. Velicina bi bila 65". Tv bi se koristio za svasta, gledanje sporta, filmova, serija, IPTV-a i nasih zemaljskih programa.
Gledao sam TCL C835 https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/TCL-65C835/ , ali skoro se po toj cijeni može naći i OLED.
Jedno od najbitnijih stvari mi je da je sustav fluidan, da nema zastajkivanja i sl. i da kada cast-am sliku s laptopa na tv, nema stekanja (znam da je HDMI tu najbolja opcija, ali mi se neda laptop svaki put vuci do tv-a). Primjera radi, isprobao sam to kod frenda na TCL 65c735 i nije bas najbolje, slika zastajkuje, zbog cega, ne znam, ali znam da na mom  najjeftinijem smart tv 32" grundigu nema tih problema.
OS mi nije toliko bitan, jer vecinom svaki ima neku aplikaciju za gledanje IPTV-a, a to bi mi bilo dovoljno.

LG C2 ili TCL C845 po meni su jedina 2 best buy TVa, C2 je OLED, a C845 MiniLED.

Svaki ima svoje prednosti i mane, ali s niti jednim nećeš pogriješiti.

Naravno, ako ih možeš ulovit na nekoj akciji u tom rangu cijene.

6 godina
MaciStyle kaže...

Lp, s obzirom da se stvarno ne razumijem u televizore trebao bi mi jedan savjet . Nudi mi se ovaj televizor 50AU7092 uz produljene ugovora za nekakvih 240eur, zanima me kakav je ovo televizor te isplati li ga se uzeti . Ne mogu nigdje naći reviewe ili nesto slicno posebno za ovaj gore navedeni model pa pretpostavljam da je to slično ovakvome nećemu 50" 4K UHD AU7000

Po meni, vrlo dobar TV samo ak gledaš naše TV kanale i tu i tamo YT i Netflix ali ak gameaš i više streamaš sadržaje bolje nadodaj pa napiši iduću dvojbu

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
10 godina
Vavoom kaže...
MaciStyle kaže...

Po meni, vrlo dobar TV samo ak gledaš naše TV kanale i tu i tamo YT i Netflix ali ak gameaš i više streamaš sadržaje bolje nadodaj pa napiši iduću dvojbu

Ma sluzio bi mi samo za streaming , iptv i klasicni TV kanali

14 godina
lumiks kaže...

Pozdrav,

U edigitalu je vidim Hisense 65A85H OLED 1041 euro. Što se kvalitete slike tiče, bolje za ovu cijenu nema.

Vjerojatno zadnji komadi jer se edigital online zatvara.

Imaš i Sony FALD model u toj cijeni. 65X85L u elipsu. Sa njim ziher nemaš brige oko kvalitete slike

5 godina

Jesi li siguran da je Sony X85L FALD? Koliko se ja kužim FALD ide od 90.

0 0 hvala 0
14 godina

Jest. Konačno je Sony nakon dugo godina odlučio tehnologiju staviti i u niži rang

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Palo mi je na pamet danas stihijski, iznenada i iznebuha kupiti taj 65x85L. Čini se kao dobra kupnja za tu cijenu u Elipsu. Treba mi za filmove i serije sa kompa ili preko netflix/hbo aplikacija i za dvb-t, 50hz majka, svemirski fičeri mi ne trebaju, ako ima responzivan OS i dobru sliku, to je to.

Ima li netko argument protiv?

marching up and down the squaaare
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina

Ima li itko iskustva sa ovim Loewe WE. telkačima? Konkretno ovaj 55" model:

https://www.mall.hr/tv-prijemnici/loewe-we-see-60514r70-televizor-4k-uhd-led-hdr-steaming-tv-integrirani-soundbar

Zna se da je Loewe poznat po paprenim cijenama (davnih dana za cijenu njihovog 42" LCD-a si mogo kupit Pioneer ili Panasonic plazmu ) i da je to oduvijek "dizajnerski" brand za elektroniku, ali koliko vidim ovaj TV mi je zapeo za oko jer sam naletio na njega u Mallu gledajući neke TV-ove manjih dijagonala i nisam mogo vjerovat šta vidim Pa, kolege experti (pogotovo Megatama), da li ovaj TV vrijedi 980€?

Jedini nedostatak koji sam našo je da nema nijedan HDMI 2.1 port, Dolby Vision i Atmos, ali vidim da ima ugrađeni soundbar, IPS panel (perfekt za Groznog Borisa), 120Hz refresha i nekakav svoj We.OS (koliko vidim u pitanju je zapravo rebrandirani Hisenseov Vidaa OS, jer koliko znam Loewe je u njihovom vlasništvu već godinama)

Zapravo, po meni se ne isplati, radije bi za te pare kupio ili TCL C845 ili Sony Braviu X92K sa duplo više specifikacija, štaviše ni LG A2 nije tako skup (čak je jeftiniji od ovog We.).....

Moj PC  
0 0 hvala 0
22 mjeseca

Ja sam trenutno u dvojbi između TCL 65C845 i tog Sony 65X85L. Cekam neke popuste sad u 11. mjesecu radi Black Friday-a (ne nadam se previše), pa ako TCL padne na oko 1000€ mislim da bi išao na njega.

6 godina

65c835 je znao biti po 900eur. Tako da vjerujem da ce i ovaj noviji model ubrzo na popustu negdje biti.

2 0 hvala 0
16 godina

Stigao je 77" S95C, odgledao sam za početak dovoljno sadržaja, sdr, hdr, PS5, pa mogu napisati prve dojmove i usporedbe s 65" LG C8

Kvaliteta izrade mi nije u skladu s premium tv-om, iza ima neki plastični pokrov koji je na par mjesta bio odvojen od tva pa sam morao to utisnuti nazad, znači poslovično loš QC kod Samsunga.
LG je daleko bolje složen, robustan, iza ima metalnu ploču. Samsung je sam po sebi čvrst, ne savija se , za sad ništa ne škripi niti pucketa plastika. Stavio sam ga na zid, ali postolje koje ide uz njega je poprilično masivno i djeluje kvalitetno.
Daljinski je ok, ništa posebno, služi svrsi.
Tizen miljama zaostaje za webOS- om od lg-a , pogotovo što na tizenu nemam pokazivač na ekranu pa je navigacija sporija, pogotovo kad treba neki film skippati i sl, na webosu samo ppiknem gdje treba ovdje moraš pikat sto put po gumbu i čekat dugo.
Sam tizen je dovoljno brz iako sporiji nego webos na 5 godina starom lg-u, ima to neko malo kašnjenje pa nekad preklikam i odem gdje nisam planirao. I dosta je sporiji kod prebacivanja s jednog izvora slike na drugi, to na lgu daleko bolje radi.
Ove stavri su lošije , ali meni osobno ne toliko bitne jer mi je sve ionako spojeno na AVR pa imam samo jedan vanjski source i interne aplikacije koje se koriste.
Zvuk na teveu me stoga isto ne zanima jer zvuk ide preko AVR-a.
E tu sam naletio na prvi problem. Sve radi dobro osim Dolby Atmosa s npr Netflixa/HBO/Disney kad se koristi eARC, zvuk šteka, tj bude konstantni prekidi po par sekundi, ne znam je li kriv samsung ili Denon receiver (novi model 4800h), ali nekako bi se kladio da je Samsung kriv.
Srećom, streaming servisi koriste ionako komprimirani zvuk pa ako se isključi eArc na samsungu i koristi stariji ARC onda Dolby Atmos radi ok.
Što se slike tiče i usporedbe s C8 , nekerazlike koje vidim možda su zbog same razlike u veličini panela, ali ovako na prvu rekao bi da LG ima bolji processing slike, kao trunčicu oštriji, ali možda je dojam jer je panel manji, 77" je zaista ogromna razlika u odnosu na 65".
I sam motion mi je nekako draži kod LG-a , ne mogu tično reći što ali kao malo prirodniji. Kažem možda je samo radi razlike u veličini ekrana pa je doživljaj drugačiji.
S druge strane na samsungu je manje izražem stutter kod panning scena, i dalje ga ima ali manje smeta i manje je uočljiv pogotovo u hdr-u, mogući razlog je što je samsung rgb panel , lg wrgb.
Ono što me najviše brinulo su raised black kod samsunga ako u prostoriji ima svjetla, ne znam kako je to na prvoj generaciji qdoleda bilo, ali ovdje to zaista nije problem. Istina lgev panel je malko više crn kad je prostorija osvjetljena ali razlika je mala i zaista potpuno nebitna.
A kad je slika na ekranu razlike više niti nema. Ali ono što je daleko bitnije jesu refleksije, lg je kao ogledalo, sve živo je reflektirao čak i kad je u prostoriji malo svjetla, pa onda taj crni panel ništa ne vrijedei kad ionako vidim samo refleksije.
Samsung je tu miljama od C8, ali ono , neusporedivo, Tamo gdje lg ima uočljive refleksije , samsung nema doslovno ništa. Kad je puno scjetla u prostoriji tek se onda malo nadzire nešti kad je panel ugaše, a kad je upaljen ne vidi se ništa. Moraš doslovno uperiti svjetlo u panel da bi se vidjelo.
Znači za gledati po danu samsung neusporedivo bolji.
Slika u SDRu im je vrlo sličana, nema tu neke mudrosti ako se oba korektno podese, osim što je na 77" daleko impresivnije gledati nego na 65".
E sad HDR, tu staje usporedba, nažalost LG tu nema šanse iako se zaista dobro drži, zapravo me iznenadilo koliko je dobar i dalje (znači ako se mijenja oled ima jedino smisla iči na MLA ili qdoled).
Znači ovja samsung je toliko svjetao i realističan , to toliko oživi sliku, ali za razliku od lga, boje su toliko dobre i živitipisne. Ne govorimo ovdje o prenapucanim bojama, to sam sve podesio da bude što precizniji, negko koji je to color volume, pa kad scena zahtjeva 1000 nits u nekoj bojji to izgleda spektakularno.
Sad mi je jasno čemu ti hvalospjevi oko qdoleda, zaista je panel superioran u odnosu na wrgb u hdr-u. Pgledati na disney-u Encanto , vau m taj crtić zaista pokazuje što ovaj panel može.
Gaming je isto odličan, nije bilo nikakvih dropouta koje neki korisnici ovog modela imaju, probao na PS5 par igara, TLOU 1 remake, Horizon Forbidden West ... , Hotrizon je izgledao pektakularno i na C8 jer je igra puna boja i vizualno atraktivna, ali na S95C to je jednostavno van konkurencije kako to dobro izgleda. Game mode radi odlično, ALLM, VRR sve se odmah aktiviralo i radi bez greške.
Jedino na TLOU 1 koji je dosta tamna igra u mnogim dijelovima primjetim ponekad onaj VRR flikker na tamnim dijelovima, ali zaista lagano (ali to je problem svih oleda pa nema za sad pomoći), ne smeta.

Kako sad stvari stoje tv definitivno ostaje jer slika je stvarno odlična i za sad nema nekih problema s tvom, stvari kojih sam se bojao kod tva su ispale da nisu nikakav problem. Budemmo vidjeli kako će dalje biti, malo me strah s obzirom što se samsung voli kvariti i update-i firmwarea znaju skršiti neke stvari, ali budemo vidjeli.

Update:

Zaboravio saam spomenuti nedostatak Dolby Vision-a na Samsungu.  Sad nakon što sam pogledao par filmova u HDR10 na S95C, mogu samo reći Dolby što ?  Tolko mi je nedostajao da sam ga zaboravio i spomenuti 
HDR10 na ovom tv-u je daleko bolje od DV na LG-u , da i tu raspravu završimo.  Us raised black to mi je bio najveći strah , srećom neopravdano. 

Update 2:

Provjerio sam uniformnost ekrana sad kad je odradio malo, puno bolje nego na lg-u. C8 mi je bio dosta čist iako s desne strane dolje je bio jedan malo tamniji dio koji se mogao primjetiti ako se prikazivala uniformna tamnija boja, ali kod gledanja sadržaja nije bilo prblema. S95C je skroz uniforman, nema takvig oscilacija na 5% sivoj, ali nije 100% čist da ne bude zabune. Ako se približi skroz ekranu lagano se nadziru okomi te linije, ali to je toliko teško uučljivo i na test patternu, s njesta odakle se gleda tv niti se ne vidi, a pogotovo ne kad je neki sadržaj. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2023 20:58 (Pixel).

11 0 hvala 1
14 godina

Pozdrav,

Koji tv bi preporučili od 55", cijenovni rang do 1500€ max, gledao bi se većinom netflix i digitalni programi.

Privlači me lg zbog webOS, i Tizen mi je oke na Samsungu pa eto neki prijedlog od ta dva proizvođa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zaki23 kaže...

Pozdrav,

Koji tv bi preporučili od 55", cijenovni rang do 1500€ max, gledao bi se većinom netflix i digitalni programi.

Privlači me lg zbog webOS, i Tizen mi je oke na Samsungu pa eto neki prijedlog od ta dva proizvođa?

ovo su tri najbolja tva u toj cijeni, imaš još i lg G3 , ali je on preko tog iznosa a  po slici je u rangu S95C 

https://www.centar-tehnike.hr/tv-oled-samsung-qe55s95catxxh-proizvod-33522/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

https://www.centar-tehnike.hr/tv-oled-samsung-qe55s90catxxh-proizvod-30660/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

https://www.harveynorman.hr/4k-oled-tv-lg-oled55g23la?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

koji god da odabereš imat ćeš odličnu sliku

S95c je od ovih najbolji, pogledaj moj komentar gore

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2023 14:01 (Pixel).
16 godina

duplikat

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2023 14:01 (Pixel).
16 godina

Svašta...

Kompletna BF ponuda svih trgovaca kreće za cca 3 tjedna.

A za te pare će se 101% moć kupit Sony 55" OLED...nategnuto čak i 65"..

If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
16 godina
MENIT kaže...

Svašta...

Kompletna BF ponuda svih trgovaca kreće za cca 3 tjedna.

A za te pare će se 101% moć kupit Sony 55" OLED...nategnuto čak i 65"..

Koji sony, nije svaki sony najbolji  !

A iskustveno iz prošlih godina cijene za sam BF neće biti ništa posebno bolje nego ove po akcijama od prije.  A ove top serije opleda obično ni nisu na prevelikim popustima osim kad ide smjene generacija onda stave malo veći popust.  Ali defeinitivno ako mu se ne žuri može pričekati pa vidjeti. Ja sam samo stavio listu tri najbolja tva koja trenutno možeš  kupiti do tog iznosa, a i generalno nema boljih niti  za bilo koju cijenu (osim g3 i A95L), eventualno bi g3 mogao upasi ako mu još dodatno spuste cijenu ili soni A95L (ali on je generalno dosta skuplji pa teško da će upasti)

15 godina
neaktivan

Pozdrav, trebao bi mi savjet oko "sekundarnog" TV-a. Trenutno imam LG C1 koji primarno koristim, a trebao bi mi TV za sobu koji bi uglavnom sluzio za gaming. Ne treba biti nista u rangu C1, nego samo nesto da nije smece i ima pristojne performanse. Ako je moguce do 55" i cijena oko 500-700€. Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
slimyyy kaže...

Pozdrav, trebao bi mi savjet oko "sekundarnog" TV-a. Trenutno imam LG C1 koji primarno koristim, a trebao bi mi TV za sobu koji bi uglavnom sluzio za gaming. Ne treba biti nista u rangu C1, nego samo nesto da nije smece i ima pristojne performanse. Ako je moguce do 55" i cijena oko 500-700€. Hvala!

ovako nešto:
https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-50-samsung-qled-50q80c.html
https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-55-samsung-qled-55q60c.html

pogledaj si na rtings.com prednosti i mane , za gaming bi trebao poslužiti sasvim ok i jedan i drugi

14 godina
Teoretski, isplati li se upgrade sa 65" C9 na G3 iste veličine?
Nadoplata bi bila cca 1000 eur.
Namjena streaming apps, gaming, Youtube, najmanje tv kanali, gotovo ništa.
TV je u dnevnom boravku i ima umjereno svjetla, sa sadašnjim C9 je prek dana itekako problem pogotovo kod HDR sadržaja.

Malo čitam i ovo pa me obeshrabrilo:
https://linustechtips.com/topic/1510310-got-an-lg-g3-and-i-cant-tell-the-difference-between-it-and-my-old-c9/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
slimyyy kaže...

TCL C735 se nameče kao best buy u tom rangu

Možeš također uzeti u obzir ovaj novi Hisense U7KQ u hgspot na akciji. Mini LED i po testu se navodi kao dobar gaming TV

16 godina
zvone07 kaže...
Teoretski, isplati li se upgrade sa 65" C9 na G3 iste veličine?
Nadoplata bi bila cca 1000 eur.
Namjena streaming apps, gaming, Youtube, najmanje tv kanali, gotovo ništa.
TV je u dnevnom boravku i ima umjereno svjetla, sa sadašnjim C9 je prek dana itekako problem pogotovo kod HDR sadržaja.

Malo čitam i ovo pa me obeshrabrilo:
https://linustechtips.com/topic/1510310-got-an-lg-g3-and-i-cant-tell-the-difference-between-it-and-my-old-c9/

C9 je sličan kao i C8 kojeg imam u 65" , razlika na G3 se itekako vidi jer je daleko svjetliji, boljie  upija refleksije i daleko je bolji tv.

Ako ti je gaming bitan, G3 je zbrljao game mode i nije najsretniji odabir za gaming.  Ja sam uzeo S95C koji je jeftiniji od G3  i ima daleko bolji game mode.

A i za ostalo se lome koplja koji je zapravo bolji.  Pogledaj na prošloj stranici moj osvrt na S95C

A ovo s linus foruma da je isto je totalna glupost, ili nije podesio tv ili je čorav. Isto tako nije sav sadržaj jednako sniman, čak dosta sadržaja na kojem piše hdr nije  hdr nego običan sdr u hdr  containeru pa izgleda i dalje kao običan sdr.

G3 bi trebao biti u higlightsima čak malo scjetliji od S95c kad je bijela boja u pitanju, a s95c  je daleko svjetliji i u highlights i full screen od C8 kad sadržaj to zahtjeva.  A C8 je čak svjetliji od C9 kojeg imaš 

Ja sam se isto dvoumio G3  ili S95C , planirao sam G3 jer volim LG ali Samsunga sam našao po daleko boljoj cijeni i išao riskirati. Sad mi je drago što jesam jer rgb panel je stvarno vizualno superioran  u odnosu na lg-ev wrgb u hdr-u. Mislim da je bolji upgrade nego G3. E sad jedino ako te strag što je sasmsung recomo nepouzdan brand , LG je kvalitetniji i pouzdaniji i generalno manje problema ima s lg-em. 

Biraj svoj otrov :) 

Da je samo do slike preporučo bih ti samsung.  

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2023 17:01 (Pixel).
16 godina

opet krivi gumb :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2023 17:00 (Pixel).
9 godina
neaktivan

Pozdrav,

Gledam nešto u cjenovnom rangu kao na linku TCL 50C645.

Ima li nešto pametnije od toga, s obzirom da mi je TV za gledanje i vrlo malo igranja?

Svakako ne bi uzimao veći TV od 50'' zbog udaljenosti. Čak sam razmišljao i o manjem od toga, pa slobodno neka preporuka.

Hvala

0 0 hvala 0
6 godina
Platyp kaže...

Pozdrav,

Gledam nešto u cjenovnom rangu kao na linku TCL 50C645.

Ima li nešto pametnije od toga, s obzirom da mi je TV za gledanje i vrlo malo igranja?

Za ono šta si naveo, pogledaj Samsung Q80B ili TCL C735, malo boljih specifikacija, jedino šta 735-ica ima samo 2 HDMI 2.1 porta (dok Sammy ima sva 4) i Dolby Vision te je baziran na GoogleTV-u, no svakako to ti apsolutno ne igra nikakvu ulogu jer ćeš rijetko kada streamat

6 godina

Odlična cijena za najnoviji OLED koji parira u najvećoj klasi OLEDA

Televizor Samsung OLED QE65S95CA UHD 4K SMART TV | Svijet-medija.hr

Tim više jer sve ostali brendovi bar u HR nisu se pojavili u trgovinama a i kad se pojave sumnjam u ovakvu cijenu u tim inčima....

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2023 21:07 (Blackcastle).
10 godina

Pisao sam ja ovde jos prosle godine o Samsungu S95B kada se pojavio, igrao se malo sa njime u Skoplju u Neptunu, odusevio me tv, jedini konkurent mu je bio Sony X95, tako da je stvarno vrh tv, pravi pogodak kad je Samsung u pitanju

14 godina
Hvala ti na detaljnom odgovoru.

Iskreno, kod Samsunga me brine nedostatak Dolby Visiona jer serije i filmovi u tom formatu su perverzija. Kakva je alternativa na Samsungu?
17 godina
Blackcastle kaže...

Odlična cijena za najnoviji OLED koji parira u najvećoj klasi OLEDA

Televizor Samsung OLED QE65S95CA UHD 4K SMART TV | Svijet-medija.hr

Tim više jer sve ostali brendovi bar u HR nisu se pojavili u trgovinama a i kad se pojave sumnjam u ovakvu cijenu u tim inčima....

Pa imas najnoviji LG za jos nizu cijenu.

TV LG 65" OLED65G33LA, OLED, 4K, 120Hz, Smart TV (bijela-tehnika.hr)

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice