S obzirom da još nismo kupili tv a najvjerojatnije ćemo uzeti https://www.sancta-domenica.hr/tv-85-samsung-neo-qled-85qn90d.html sa dodatnom garancijom ovom skupljom i cijena je sveukupna cca 3750€ (s 5% popusta Diners).
Zanima me da li mislite da bi bilo bolje sačekati crni petak hoće li se ovaj tv moći dobiti za bolju cijenu? (ovdje se dobije još gratis soundbar, nekakva narukvica, slušalice i mobitel, iako mi sve to ne treba, radije bi platila jeftinije tv sa dobrom garancijom).
Pozdrav,
Mislim da vas ništa ne košta da pričekate još desetak dana za veći popust. Znam da i ja čekam istu stvar.😀
To je odličan tv al isto mislim da je Sony bolja opcija. Čak i Bravia 7 je u testovima bolji tv a njega imate u svijet medija sa 5g garancije za 2999.
Pa evo izgleda da ćemo pričekati.. a ta Bravia 7, koja je uopće razlika, mi se u te specifikacije ništa ne razumijemo, samo ako se laički objasni onda možemo shvatiti 😅 jedino oko veličine znamo da ne želimo ispod 85" i što se tiče novca, zaista ne bi preko 4000€ ali što smo bliže toj cifri onda zaista da to bude kvalitetan tv i max garancija. Ostale značajke su nam što bi se reklo-špansko selo. Zato smo i pitali ovdje, tj.ja, moj suprug bi kupio najvjerojatnije nešto što bi mu prodavač u trgovini preporučio a s obzirom kakva je situacija oko kadra u većini trgovina, iskreno se bojim što bi donio doma 🤔
Ja mogu iznijeti osobno misljenje. Bravia 7 je itekako jedan od vrhunskih televizora sa miniled tehnologijom. Bravia 9 jeste bolji u svim parametrima od 7.mice, ali je i puno skuplji, te se po meni ne isplati tako velika razlika za 85 inch ako je tolika kako je vidim sada (1000 i vise eura).
Bravia 7 je televizor koji ima sasvim dovoljnu svijetlinu da bi se gledai i po danu bez vecih problema i u odnosu na Bravia 9 je malo slabiji u live tv i sport kanalima koji idu preko nekog operatera ili provajdera, mada to nije nista alarmantno, ali je u gledanju filmova, pod HDR skoro jednak svom skupom bratu. Bravia 9. Ima malih problema sa refleksijom, ali to se odnosi na sobe u koje direktno udara po danu svijetlo i toliko je jako da ga Bravia 7 ne moze savladati. Ali to su opet kazem ekstremni uslovi za svijetlo.
Da zakljucim, Bravia 7 ima isti, potpuno isti procesor sa Bravia 9 (Pentonic 1000), isti chip cognitive od sony.ja (dakle vrhunska slika, odmah izvan kutije, bez kalibracije), isto rama i mijesta za pothranu aplikacija, i kao kupovina itekako dolazi u obzir i nalazi se tocno u grupi onih televizora koji su dolazili kod vas za razmisljanje kao kupovina
samsung q90d ili q95d (koji je jos skulji),dali je to opravdano ili ne, po meni ne, ali opet ovisi o puno faktora
hisense u8n (ili ux)
tcl 855
panasonic w95a
i vrhunski bravia 9.
Najvjerojatnije da Bravia 7 u ovom drustvu (osim Bravia9) zasluzuje punu paznju i po meni mozda bi imala najbolju sliku (u odnosu na ono sto je slika u prirodi), ali ponavljam, bilo koji da kupite od ovih televizora ne mozete pogrijesiti (s time sto sa Sony televizorima ne morate brinuti od dodatnoj kalibraciji ili namestanja slike do "prave" slike)/ Garancija od 5 godina se podrazumjeva u kalkulacijama.
Hvala, hvala! Sačekat ćemo pravi crni petak pa kako bude.
Imam još jedno pitanje, sjetila sam se jer je tu niže netko komentirao za čišćenje ekrana.. e to smo i mi primijetili na jednom tv-u koji je bio izložen u svijet medija da nije kao full glatki ekran kao staklo nego više kao mat. Nadam se da to ovi ponuđeni tv-i nemaju jer baš to ne želimo. Znam da postoje sredstva za čišćenje s kojima se to lijepo očisti ali svejedno mi se čini lakše održavanje onih ekrana koji su ko staklo.
Tako da bi eliminirala takve televizore.
Iiiiiiii evo gaa, kupljeno!! U svijet medija za 3360€ sa 5 godina garancije!! Samo da ne jave sad da nije dostupan proizvod. Nije nam se dalo čekati black friday da ne bi bilo da se rasprodao i jer mislimo da je ovo stvarno dobar ulov 😅
Molim vas sad info, treba li nam nekakva dodatna oprema za tv, da odmah naručim?
Lijepi pozdrav svima, presretnii smo 😁😁
Jeste li narucili Samsung qn90d. Ako da, neka vam je sa srecom. Televizor je top. Ne treba vam nikakva dodatna oprema, mada zavisi sto zelite spojiti, pa ce vam trebati neki kvalitetan hdmi kabel.
Nismo Samsung nego ipak ono najbolje 😂 Sony Bravia 9
https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-sony-k-85xr90p-bravia-9-mini-led-4k-120-hz-google-smart-tv-ps5-ready/123940
Pošaljite mi molim vas link za neki dobar hdmi kabel ako se razumijete u to, možete i u pp.
Hvalaa :D
Auuuu, isto kao da sam ja kupio. Top Topova, namjerno sa velikim T.
Ovo je po meni best bay kabel, ima karakteristike i propusnost a ne kosta brdo novca.
Pozz