Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.204
|
čitano: 15.337.923
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav svima,

i ja sam također u dilemi...tv star 12godina je napokon došao na red za zamjenu. 

E sad udaljenost je malo više od 3metra i nekako bi radije išao na 75" nego 65" i shodno tome tražim tv.
Budget bi bio oko 1500€ (ako je nešto baš znatno bolje od ostalog u ponudi za nešto više novaca možda bi se mogao protegnuti).

OLEDA me malo "strah" zbog burn in-a jer žena dosta ima upaljen tv sa našim programima i klinci znaju pauzirat nešto i ostavit tako itd...a dodatno kako bi radije 75" su oledi dosta skuplji od mog budgeta.

Nekako bi najradije da je os googletv al nije nužno.

Gledao sam i recenczije TCL-ova. Ne mogu baš puno pronaći o ovom novom TCL 75Q9B https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/Televizori-i-oprema/Televizori/TCL-MINI-LED-TV-75Q9B/p/EK000634484
Gledah i hisense 75U8N. nekako sam čak naginjao prema tcl-u (možda pričekati da c855 padne cijena? ako se to isplati)

I sad iskreno čitajući reviewe sa svih strana i vaše tu komentare nisam više pametan.
Znači tv primarno bi se koristio naši hd tv. Gledamo i dosta filmova i serija pa bi poceo skidati kvalitetniji sadržaj.

Koje bi bile best buy preporuke za cca 1500€ za 75" tv.
Ili da radije uzmem manji 65" pa nešto "kvalitetnije" ?

Nije mi žurba tako da mogu pričekati i sa akcijskim cijenama ako je nešto zaista dobro/bolje

Hvala puno na pomoći

Poruka je uređivana zadnji put danas u 0:34 (CmokniGa).

0 1 hvala 0
13 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Ne zelim ti nametati ništa, ali to na rtingsu nije neko mjerilo jer to su ekstremni testovi i scenariji rađeni iskljucivo zbog potreba testa . Neće niko od nas sigurno držati tv upaljen mjesecima na jednom kanalu kao što oni rade sa cnn-om 😀
16 godina

Sony x90L je dokazan FALD all rounder, pogotovo vs neki fald TLC/Hisense slične a pogotovo niže cijene.

Od x85L osim razlike u cijeni, razlika je velika u svjetlini i kvaliteti slike u korist x90L. Vidi se što su mane i prednosti na već godnu staroj recenziji

.

○Lijepog li djeteta! Koliko je star?○ -Trideset i pet godina!
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:59 (kunof00).
16 godina
kunof00 kaže...

Sony x90L je dokazan FALD all rounder, pogotovo vs neki fald TLC/Hisense slične a pogotovo niže cijene.

Od x85L osim razlike u cijeni, razlika je velika u svjetlini i kvaliteti slike u korist x90L. Vidi se što su mane i prednosti na već godnu staroj recenziji

.

Ma sve vidio, procitao ali opet...😑😑...mislio sam ako ima neki korisnik da ima neki od tcl -a ili ovu 85L...90L sam siguran da bi mi bio top.

Ne znam zasto svi potenciraju svjetlinu, stari samsung 3d mi je dovoljno bright...

Kazes izmedju 85 i 90 velika razlika u slici...vidio ili po recenzijama govoris? Kod mene razlika 300 eura u cijeni...za to mora biti bas puno bolja.

Mako
13 godina
Jbg , bez bar 600 700 nita svjetline nema dobrog HDRa. Jako je bitna za kontraste i kvalitet slike općenito ( naravno, uz neke druge stvari koje su važne) :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo danas stigao LG C2 65" iz Pevexa i drago mi je što je danas stigao, da već sutra mogu pogledati F1 kvale na njemu. 😁

Telkač me je oduševio (prelazak sa 55" Samsung AU9072) i sa zvukom, ali pogotovo sa slikom. Lijeva strana je imala problema sa bandingom, ali jedan pixel refresh je sve rijesio.

Ako imate kakve preporuke za postavke SDR, HDR i Dolby postavke, slobodno pišite. 😁

Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina

Šta je bolji izbor LG 65c41la ili Samsung qe65s90d.
Uz LG se dobije soundbar i garancija 5 godina te je Samsung je nešto skuplji. Gledam malo recenzije i uglavnom malu prednost dobija Samsung, ja nekako zbog garancije i soundbara naginjem LGu...

0 0 hvala 0
3 mjeseca

Tv je nov imao banding iz kutije,one okomite crte?Kuzim rijesi se ali postoji mogucnost da se pojavi opet...Sad mi je drago da ga nisam ipak uzeo.Ima li toga tko na c4?

16 godina
Mako kaže...
Pixel kaže...
Mako kaže...

Hocu 65 inca...oled preko 65 inca preskup a i cisto sumnjam da ce izdrzati preko 5 godina na ovim logo kanalima kad radi 10 i plus sati dnevno. Sonya gledam cisto zbog upscalinga i izdrzljivosti. Ima li ijedan obicni led da ima dobar upscaling?

Edit...isprike na odgovoru...nisam odavno bio na forumu 😁

Izdrzat ce sigurno, imam ja jednog već više od 5 godina

Svi ti oledi imaju dobar upscaling LG/Sony/Samsung.  Neke male razlike su kod procesitanja sadržaja niskog bitratea/jako komprimirani, ali u praksi nećeš primjetiti neke velike razlike između ova ti tako da se ne obaziri na to, pogotovo ne moraš uzimati skupi sony radi tog. Ako su ti baš te sitnice ekstremno bitne, LG u C4/G4 ima odličan procesor koji je na razini Sony-a, ali kažem, u praksi su ti to jako male razlike

Od 65" oleda,  gledaj LG C4 , Samsung S90C,  ako ti nije preskupo Sasmsung S95C , LG G3/G4 
Ok su i starije serije LG-a C2/C3 , ali ovi gore su bolji

Ti modeli su debelo i preko sonya 90l...koliko sam vidio na rtingsu...svi dobiju burn in ako se gleda cnn itd...a kod mene non stop hrt, nova, rtl, arena...naravno i film cu pogledati ali opet...za 2000+ eura ocekujem puno vise od 5 god rada.

Ne mozes te testove tako gledati, miras znati sto predstavljaju, to je ubrzano starenje tva koje simuliraju, ti tvi su podeseni na max svjetlinu i namjerno firsiraju iste staticne elemente na slici. da bi se to dogodilo u realnim uvjetima morao bi gledati jedan te isti kanal godinama.

Vec sam ti rekao da imam jedan oled vec preko 5 godina i panel je potouno cist, a nisam ga stedio.

Ne kuzim o kakvih 2000+ € pricas, oledi 65" su ispod 1500€.

pa ja sam svoj 77" platio 2500€ na akciji.

Pitao si i dobio odgovor iz prve ruke, ne kuzim zapravo sto zelis. Savjet i preporuku ili da se samo slozimo s tvojom odlukom :)

14 godina
Ekipa,

ima li tko iskustva sa Philips mini led PML serija? Gledamo nešto od 65" i gledao sam OLED7x9 i mana mu je TitanOS i relativno niska svjetlina, a OLED8xx je izvan našeg budžeta. Philips isključivo zbog Ambilght-a.
Pokušao sam naći neku usporedbu sa Samsung QLED i ne nalazim ništa. Isto sam pokušao naći izloženi Mini Led Philips i nisam uspio. Pa ukoliko netko ima iskustva ili mišljenje, bit ću zahvalan, ako ga podijeli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pixel kaže...
Mako kaže...
Pixel kaže...
Mako kaže...

Hocu 65 inca...oled preko 65 inca preskup a i cisto sumnjam da ce izdrzati preko 5 godina na ovim logo kanalima kad radi 10 i plus sati dnevno. Sonya gledam cisto zbog upscalinga i izdrzljivosti. Ima li ijedan obicni led da ima dobar upscaling?

Svi ti oledi imaju dobar upscaling LG/Sony/Samsung.  Neke male razlike su kod procesitanja sadržaja niskog bitratea/jako komprimirani, ali u praksi nećeš primjetiti neke velike razlike između ova ti tako da se ne obaziri na to, pogotovo ne moraš uzimati skupi sony radi tog. Ako su ti baš te sitnice ekstremno bitne, LG u C4/G4 ima odličan procesor koji je na razini Sony-a, ali kažem, u praksi su ti to jako male razlike

Od 65" oleda,  gledaj LG C4 , Samsung S90C,  ako ti nije preskupo Sasmsung S95C , LG G3/G4 

Ti modeli su debelo i preko sonya 90l...koliko sam vidio na rtingsu...svi dobiju burn in ako se gleda cnn itd...a kod mene non stop hrt, nova, rtl, arena...naravno i film cu pogledati ali opet...za 2000+ eura ocekujem puno vise od 5 god rada.

Ne mozes te testove tako gledati, miras znati sto predstavljaju, to je ubrzano starenje tva koje simuliraju, ti tvi su podeseni na max svjetlinu i namjerno firsiraju iste staticne elemente na slici. da bi se to dogodilo u realnim uvjetima morao bi gledati jedan te isti kanal godinama.

Vec sam ti rekao da imam jedan oled vec preko 5 godina i panel je potouno cist, a nisam ga stedio.

Pitao si i dobio odgovor iz prve ruke, ne kuzim zapravo sto zelis. Savjet i preporuku ili da se samo slozimo s tvojom odlukom :)

U BiH C3 1300 eura 55''...Htio sam iskustva korisnika TCL-a ili sony x85L...da vidim jel  razlika velika... :)

Mako
5 godina
Mako kaže...
Pixel kaže...
Mako kaže...
Pixel kaže...
Mako kaže...

U BiH C3 1300 eura 55''...Htio sam iskustva korisnika TCL-a ili sony x85L...da vidim jel  razlika velika... :)

Ja c1 platio 1550 EUR 55" i ne zalim ....

13 godina
mali od foruma kaže...
Ekipa,

ima li tko iskustva sa Philips mini led PML serija? Gledamo nešto od 65" i gledao sam OLED7x9 i mana mu je TitanOS i relativno niska svjetlina, a OLED8xx je izvan našeg budžeta. Philips isključivo zbog Ambilght-a.
Pokušao sam naći neku usporedbu sa Samsung QLED i ne nalazim ništa. Isto sam pokušao naći izloženi Mini Led Philips i nisam uspio. Pa ukoliko netko ima iskustva ili mišljenje, bit ću zahvalan, ako ga podijeli.

PML serija je mini led serija, crna je dosta konkurentna OLED crnoj. Ja imam PML9008 120 hz, 4k i ja prezadovoljan, ips panel, dosta bolji motion handling nego VA panel dok se gleda sport, igraju igre, skoro neprimjetan ghosting, naravno nekome to izraženije smeta nekom ne, najbolje da se sam uvjeriš koji baš tebi panel odgovara.  VA je više za sporije scene, filmovi serije, dok IPS za sve ostalo, sport, igre + bolji kut gledanja, mada je meni perfektna slika in na mom ips panelu + skoro neprimjetan ghosting + naravno ambilight. PML 9009 je isto IPS panel dok PML9019 serija ima VA panel. 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:02 (Cryogenic).
14 godina
Hvala puno na odgovoru. Sad znam zašto su tolike razlike u cijeni između modela 90x9. Ja više naginjem prošlogodišnjem modelu zbog ovog TitanOS koji mi ne ulijeva neko povjerenje.

U svakom slučaju mi tvoj odgovor pomaže i još jednom hvala.

Još me zanima svjetlina ekrana. Dnevni boravak je dosta svijetao.
13 godina
mali od foruma kaže...
Hvala puno na odgovoru. Sad znam zašto su tolike razlike u cijeni između modela 90x9. Ja više naginjem prošlogodišnjem modelu zbog ovog TitanOS koji mi ne ulijeva neko povjerenje.

U svakom slučaju mi tvoj odgovor pomaže i još jednom hvala.

Još me zanima svjetlina ekrana. Dnevni boravak je dosta svijetao.

Po danu/noći, slika odlična, nije da je tamna slika ili tamnija ili tome slično. Žena čak i smanjuje nekad brightness predvečer kolko zna bit svijetlo. Ako se odlučiš za mini led, ne zaboraviti podesiti local contrast da mini led dođe do izražaja da crna bude crnija. A što se OS'a tiče imaš za kupit jeftino android boxove ili hdmi stickove/fire stick pa imaš punokrvni android.

14 godina
Hvala na odgovoru .

Za stickove i Android boxeve znam. Probao sve to i ili mi leži po ladicama ili ima neku treću namjenu.

14 godina
Hvala na odgovoru .

Za stickove i Android boxeve znam. Probao sve to i ili mi leži po ladicama ili ima neku treću namjenu.

11 dana
Daj ljudi burn in, burn in... kao papagaji ;)
Kolega Pixel spomenuo valjda 10 puta da ima 5 godina star oled, ja šest godina star oled ... x ljudi kupuje OLED jer je najbolji, da kvarovi su mogući ali rijetki slučajevi. Kupi OLED koji ti daje 5 godina garancije i ne sikirajte se glupostima, bit će kako mora biti. Eventualno uzmi LG C serije zbog kvalitetnije izrade vanjštine i okvira naspram Samsunga, ako se već bojiš nekog kvara. Ili ako hoćeš top svjetlinu i top sliku uzmi samsung oled.

@CmokniGa pauza na OLED je riješena prije valjda deset godina, jednostavno LG pali čuvar zaslona nakon nekoliko sekundi pauzirane slike. a CNN ili HRT gledam 6 godina non stop cijele dane i to za logo burn in je riješeno odavno, tako što algoritmi statičnu sliku (logo HRT ili CNN npr.) neprimjetno pomiču, tako da pojedine pixele pale i gase i manje ih opterećuju nego da statično gore non stop isti pixeli.

Ja kad sam vidio oled nema šanse da se ikad više vratim na nešto drugo.

Vi kojima treba ekstra svijetal ekran uzmite nešto drugo.
15 godina

Ekipa, gledam da upecam za BF neki TV jer trenutni je 32" LCD iz 2011. Podstanarski stan, nismo neki gledaći TV-a (definitivno se ne gleda svaki dan, povremeno Netflix, torrenti, Youtube, IPTV, većina contenta u 1080p, eventualno možda Netflix nadogradim na 4k). Tako da mi se sad ne kupuje nešto top ali niti neki šrot. Išao bi do max 50" (već to mi je knap). Volio bi da je Android/Google ali nije nužno jer se može stick uzet. Ambilight bi bio fora ali nije nužno.

TCL 50C805 je zasad favorit jer mi po svim recenzijama dijeluje kao no-brainer za te pare. Da se nabavit 550€. Jel to OK cijena za njega? Ima li tu nekih problema s njima (pošto će trebati upscalling radi HD contenta)? Ima li nešto bolje? Dio mene se želi protegnuti do 48" LG C4 ali to je skoro duplo više love a i vjerojatno mi je OLED overkill za moje potrebe. Eventualno sam još gledao Samsung 50Q90N, negdje na pola puta cijenom između TCL i C4. Nešto od LG/Sony/Philips?

TCL daje 5 godina garancije + 2 godine kaska (pa sam miran ako mi ispadne odmah kod postavljanja ). Također miran 5 godina, a poslije toga kud koji mili moji, za te novce. Jedino im je daljinski fuj, ko da je u pitanju 50$ TV sa Temu-a. Ali to je manje bitno.

Nešto manje od 50" uopće? Tu mi se čini da je nikakav izbor. Stao bi meni i veći TV ali moram onda izbacit zvučnike i gramofon a to mi se ne da. Udaljenost je cca 2, 2.5 metara.

0 0 hvala 0
9 godina
Sirotanovic kaže...
Kolega Pixel spomenuo valjda 10 puta da ima 5 godina star oled, ja šest godina star oled ... x ljudi kupuje OLED jer je najbolji, da kvarovi su mogući ali rijetki slučajevi. Kupi OLED koji ti daje 5 godina garancije i ne sikirajte se glupostima, bit će kako mora biti. Eventualno uzmi LG C serije zbog kvalitetnije izrade vanjštine i okvira naspram Samsunga, ako se već bojiš nekog kvara. Ili ako hoćeš top svjetlinu i top sliku uzmi samsung oled.

@CmokniGa pauza na OLED je riješena prije valjda deset godina, jednostavno LG pali čuvar zaslona nakon nekoliko sekundi pauzirane slike. a CNN ili HRT gledam 6 godina non stop cijele dane i to za logo burn in je riješeno odavno, tako što algoritmi statičnu sliku (logo HRT ili CNN npr.) neprimjetno pomiču, tako da pojedine pixele pale i gase i manje ih opterećuju nego da statično gore non stop isti pixeli.

Hvala ti na info.
Baš sam otišao u Elipso malo pogledati da vidim u živo razlike ekrana (da da znam da se na svima vrti "store" kontent). Stvarno je oled top.
Moram priznat da ste mi s komentarima malo promijenili mišljene tako da mislim da ću se ipak radije odlučiti na OLED, jedino što onda ću morati ići na 65" (jer sam htio 75" - udaljenost 3.2m od zida) al mislim da će biti i 65" dovoljno.
Tako da onda mislim da je odluka pala na LG 65" C4.
Sad samo naći dobru akciju.

Vidim santa domenica ga ima za 1600€ ali uz to ide na poklon Soundbar LG S60T (nemam zabine kartice pa ne mogu dodatnih 10% ubost)
I jedino di je jeftiniji trenutno na bazzaru za 1480€https://bazzar.hr/p/JKZ4MN4-lg-oled-tv-oled65c41la

Ima tko iskustva s tim soundbarom i imali potrebe uopće dati tih 120€ više za to?

ili pricekati još kakvu akciju...

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:22 (CmokniGa).
7 godina

U istoj smo situaciji... 

Razmisljam se izmedu c4 i s90 d/c ... Slijedeći tjedan pocinje ovaj kvazi BF pa se nadam da ce past na 1.300 barem kroz 12ti mjesec...

16 godina
Mako kaže...
Pixel kaže...
Mako kaže...
Pixel kaže...
Mako kaže...

Mislio sam da kupujes u HR, za BIH nemam pojma kako se cijene krecu.

5 godina
CmokniGa kaže...
Sirotanovic kaže...

Hvala ti na info.
Baš sam otišao u Elipso malo pogledati da vidim u živo razlike ekrana (da da znam da se na svima vrti "store" kontent). Stvarno je oled top.
Moram priznat da ste mi s komentarima malo promijenili mišljene tako da mislim da ću se ipak radije odlučiti na OLED, jedino što onda ću morati ići na 65" (jer sam htio 75" - udaljenost 3.2m od zida) al mislim da će biti i 65" dovoljno.
Tako da onda mislim da je odluka pala na LG 65" C4.
Sad samo naći dobru akciju.

Vidim santa domenica ga ima za 1600€ ali uz to ide na poklon Soundbar LG S60T (nemam zabine kartice pa ne mogu dodatnih 10% ubost)
I jedino di je jeftiniji trenutno na bazzaru za 1480€https://bazzar.hr/p/JKZ4MN4-lg-oled-tv-oled65c41la

Ima tko iskustva s tim soundbarom i imali potrebe uopće dati tih 120€ više za to?

ili pricekati još kakvu akciju...

TV zvuk je smece na svakom tvu... Ako ne mozes nadograditi na 5.1 soundbar uzmi ovaj. Daleko bolji zvuk ce ti biti svakako ako nista zbog bas zvucnika,,,,

11 godina

LG B8 55 kupljen krajem 2018g,korišten,ali ne na tv programima.Nikakav burn in,svaki dan se iznova nadam da će crknuti da mogu kupiti LG OLED 65 ali nikako,nadživit će me izgleda.Već razmišljam da ženi lažem kako se pokvario,nema pojma o tehnici pa će sigurno povjerovati,šta god izvedem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice