HRT2 HD - nema slike samo zvuk

poruka: 56
|
čitano: 32.098
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Zahvaljujem kolegici Arandelle na pojašnjenju,

ja znam razliku između interlaced/progressive signala, ali kolega je (krivo) rekao da signal od HRT-a ide na 25 Hz,

a u specifikaciji tv-a za podržani video format stoji tablica:

Resolution     Refresh rate

...                   ....

1080i             50, 60 Hz

1080p            23, 50, 60 Hz

1080p            24, 25, 30 Hz

Po tome sam automatski zaključio da ne podržava, nisam ni razmišljao niti znao da se ovih 50 kod 1080i odnosi na broj poluslika (što je i logično) a to je onda jednako 25 FPS = 25 Hz kod progressive.

1 0 hvala 1
9 godina
odjavljen
Re: HRT2 HD - nema slike samo zvuk

I, jesi na kraju probao promijeniti regiju na npr. Njemačku u sučelju televizora? Nema veze što si kupio novi uređaj, ovo je za utaživanje (moje) znatiželje. :D

http://informanka.blogspot.hr/ (Ili jednostavno pretražite Google s ključnom riječju ‘informanka’.)
12 godina
protjeran

Philips TV LCD 42-PFL-3606H/58 i radi HRT2 HD ko lud, tv kupljen 2012 god za onda sitnih 3500kn i eto ga još uvijek je dovoljno dobar 

0 0 hvala 0
13 godina

Ja gledam preko B.neta, neki dan se pojavio na broju 13..(dosad gledao preko kućne antene :) ).ukoliko vam se ne prikazuje, probajte ponovno skenirati listu kanala...

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 14:56 (Purger155).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Arendelle kaže...

I, jesi na kraju probao promijeniti regiju na npr. Njemačku u sučelju televizora? Nema veze što si kupio novi uređaj, ovo je za utaživanje (moje) znatiželje. :D

U mojem slučaju Philips 32PFL7404H/12 je na regiji Njemačka od kupovine (savijet prodavača). Slovenski HD kanali rede , radio je i testni HRT HD ali HTV 2HD ne radi . Stanujem u Zg. Dubravi , antena je na krovu sa kojeg se vidi odašiljać na Sljemenu. Sa Iskrinim prijamnikom preko HDMI kabla sve radi super. Poslao upit u vezi problema mailom na Philips Hrvatska , ali ne odgovaraju. (TV ima zadnji izdani firmware).

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 15:01 (Mirda 1).
8 godina
neaktivan
Imam problem s HRT2 HD-om, naime, uopce ga ne mogu naci. U Zagrebu sam na Heinzelovoj ulici. Nova zgrada (nova infrastruktura), novi LG smart lcd-led tv. U cemu je problem? Pokusao sam namjestiti tv na hrv i njem regiju i dalje isto -.- svaka pomoc dobrodošla:)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lybaasta kaže...
Imam problem s HRT2 HD-om, naime, uopce ga ne mogu naci. U Zagrebu sam na Heinzelovoj ulici. Nova zgrada (nova infrastruktura), novi LG smart lcd-led tv. U cemu je problem? Pokusao sam namjestiti tv na hrv i njem regiju i dalje isto -.- svaka pomoc dobrodošla:)

Koristiš li zajednički antenski sustav (ZAS)?

16 godina
PaleRider kaže...

Zahvaljujem kolegici Arandelle na pojašnjenju,

ja znam razliku između interlaced/progressive signala, ali kolega je (krivo) rekao da signal od HRT-a ide na 25 Hz,

a u specifikaciji tv-a za podržani video format stoji tablica:

Resolution     Refresh rate

...                   ....

1080i             50, 60 Hz

1080p            23, 50, 60 Hz

1080p            24, 25, 30 Hz

Po tome sam automatski zaključio da ne podržava, nisam ni razmišljao niti znao da se ovih 50 kod 1080i odnosi na broj poluslika (što je i logično) a to je onda jednako 25 FPS = 25 Hz kod progressive.

PAL-NTSC, povijest.. i Hz elektronike tkao je npr USA na 60Hz EU na 50Hz (struja) s time je sve povezano jer im je tad bilo 'logično' napraviti (PLL sinkro signal) 25-30 slika/x2 poluslika, neovisno kako ih označavamo (jer to je tek divlji zapad). U tu priču ubaciti filmskih 24 frejma, pa omjere 4:3, pa wide 16:9 pa .. bezbroj sitnica, koje su nasljeđe analogne povijesti. Danas sva elektronika radi na oba standarda (većinom, tj može biti nešto ograničeno na USA-EU..), ekrani su danas samo ekrani, neovisno o PC-TV.. LCD, digitalija, sve se promijenilo ali su standardi ostali zbog kompatibilnosti unazad. Ne miješati PC oznake s TV oznakama, jer tad se ništa ne razumije. (a isto je..) :)

Mirda 1 kaže...
Arendelle kaže...

U mojem slučaju Philips 32PFL7404H/12 je na regiji Njemačka od kupovine (savijet prodavača). Slovenski HD kanali rede , radio je i testni HRT HD ali HTV 2HD ne radi . Stanujem u Zg. Dubravi , antena je na krovu sa kojeg se vidi odašiljać na Sljemenu. Sa Iskrinim prijamnikom preko HDMI kabla sve radi super. Poslao upit u vezi problema mailom na Philips Hrvatska , ali ne odgovaraju. (TV ima zadnji izdani firmware).

-kad su to već savjetovali, objašnjenje.. kanali, različito se broje, različite frekvencije ovisno o zemlji, opet USA-EU.. a CRO je 'sitna', naš raspored kanala odgovara npr GER (AUT..) odabirom nekog drugog raporeda jednostavno neki kanali nebi bili skenirani (a na digitaliji je dovoljan jedan kanal.. ovo je opet ono starinsko, 2-4 UHF, 5-12 21-69 VHF.. + cable kanali itd.). Zemlje namjerno mixaju područja tako da eliminiraju smetnje preko granice ili namejrno zbog politike (istočna-zapadna njemačka nekad..)

-zato je najjednostavnije reči, prebaci na GER, poskeniraj pa nakon tog podesiš jezik (jer je često povezana postavka jezika i kanala, pogotovo prvo paljenje kad automatika sve obavi a digitalija ne može baš ništa ako nije na pravom kanalu (nema snježne slike, nema ničeg)).

lybaasta kaže...

antena? zgrade često imaju ograničene (pogrešno napravljeno) kanale.. nije se predvidjelo propuštanje čistog signala nego naprave internu kabelsku.. to je OK za stare TV ali jednostavno nemaš kanale osim onog što oni emitiraju. Tad moraš imati svoju antenu.. za test, bilo koja (sobna) samo da uhvati signal...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
neaktivan
Koristim da, imam 40 kanala ali HRT2 HD nikako pa nikako
14 godina
neaktivan
lybaasta kaže...
Koristim da, imam 40 kanala ali HRT2 HD nikako pa nikako

Ne možeš uhvatiti zato što osoba koja održava ZAS mora namjestiti antenski sustav da prima taj kanal. Moraš kupiti sobnu antenu da bi mogao pratiti HRT 2 HD.

12 godina
neaktivan

Meni je taj hrt2 UHD  puno pretaman-

Philips OLED. gledam BR hdr10 - Dovi-hdr10+ I ostale hdr materijale s YT svi izgledaju predobro al ovaj HRT2 UHD je turbo pretaman. ak su svi ostali na 50 svjetline ovaj mora bar na 70.

svi programi ostali ukljucujuci hrt2 FHD je svjetlina 50 - eto samo taj UHD je pretaman. sto su oni slijepi ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2024 19:10 (livada2).

0 0 hvala 0
15 godina

Na MaxTV nije pretaman. Mada imam visoke kriterije, ugodno sam iznenađen.

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Da i meni je pretamna slika na tome HRT UHD kanalu

0 0 hvala 0
13 godina
Meni je skroz tamna....zato jer mi je Tv full HD😆😆
Sve da i imam,otkud mi
Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
BlackMoon kaže...

Na MaxTV nije pretaman. Mada imam visoke kriterije, ugodno sam iznenađen.

Imaš li novi prijamnik , ili stari ?

Ja imam stari i ne nađem HRT 2UHD kao poseban kanal.

合氣道
15 godina
Gledam preko aplikacije. Inače od STB imam Kaon, ali ga ne koristim. Na njemu nisam probavao, jer mi nije ni spojen. Puno mi je bolja slika kroz aplikaciju!
Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.7.2024 11:13 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BlackMoon kaže...
Gledam preko aplikacije. Inače od STB imam Kaon, ali ga ne koristim. Na njemu nisam probavao, jer mi nije ni spojen. Puno mi je bolja slika kroz aplikaciju!

a preko aplikacije imas HRT2 UHD ? jer je jučer svima nestao sa popisa.

3 godine
protjeran
Igor666 kaže...
BlackMoon kaže...

a preko aplikacije imas HRT2 UHD ? jer je jučer svima nestao sa popisa.

Je netko dobio odgovor zasto su nam svima uklonili kanal s aplikacije !?

16 godina

maknuto je sa svega osim kaona(pretpostavljam radi štekanja, kanal je znao trzat i ak nemas problema sa bandwithom)

battletag:MasnaKrvavic#2275 steam:Hitman
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.7.2024 17:27 (dado16).
3 godine
protjeran
dado16 kaže...

maknuto je sa svega osim kaona(pretpostavljam radi štekanja, kanal je znao trzat i ak nemas problema sa bandwithom)

Bez veze , mogli su pustiti onima koji imaju optiku ili staviti upozorenje ljudima jer ovako smo opet svi popušili. 

5 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.7.2024 17:46 (zelenapaprika).
3 godine
protjeran

evo na susjednom forumu su pitali razlog i dobili su ovaj odgovor , na EON-u bez problema radi. Koji lopovi..

Evo sada kontaktirao tehničku službu tcoma i kažu da su jučer maknuli kanal jer nema mogućnosti za rad na android sustavu i Samsung TV , a do jučer navečer uredno radio. Kod konkurencije uredno radi na android i Samsung TV, a kod njih problemi. Ha, ha ha, koji nesposobnjakovići, ne možeš vjerovati.

0 0 hvala 0
14 godina
Sarevok kaže...

evo na susjednom forumu su pitali razlog i dobili su ovaj odgovor , na EON-u bez problema radi. Koji lopovi..

Evo sada kontaktirao tehničku službu tcoma i kažu da su jučer maknuli kanal jer nema mogućnosti za rad na android sustavu i Samsung TV , a do jučer navečer uredno radio. Kod konkurencije uredno radi na android i Samsung TV, a kod njih problemi. Ha, ha ha, koji nesposobnjakovići, ne možeš vjerovati.

pa ja imam LG C3 pa nema..znaci nema nikakve veze sa samsungom pa ni androidom.

16 godina

Ja gledam preko EON TV-a i slika je blago rečeno odvratna. Sad ide finale turnira u Umagu, toliko je zemlja crvena da me oči bole. Na HRT2 normalno narančasta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Da. Imam i ja na Tizenu, samo je ispod HRT loga nestalo ono UHD, što je pisalo prije.
Sliku su uspjeli pokvariti. Sad je zbilja pretamna, boje su prejake, a čini mi se oštrija na običnom HD, nego ovdje...
Sad ne znam zašto, da li je bitrate u pitanju ili njihovo neznanje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BlackMoon kaže...
Da. Imam i ja na Tizenu, samo je ispod HRT loga nestalo ono UHD, što je pisalo prije.
Sliku su uspjeli pokvariti. Sad je zbilja pretamna, boje su prejake, a čini mi se oštrija na običnom HD, nego ovdje...
Sad ne znam zašto, da li je bitrate u pitanju ili njihovo neznanje...

zato jer to i je obicni HD, UHD vise ne postoji na maxtv-u, a na EON-u izgleda vrhunski, barem kad je live prijenos, jer snimke konvertiraju u nizu rezoluciju i SDR pa to jako lose izgleda.

a live prijenos je los na obicnom HD-u jer ide u 4k HDR, a konvertira se u HD SDR i to onda izgleda sve jako tamno.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice