Pozz,
molim pomoć u vezi kvara, kako se meni čini ,na televizoru.
Radi se o Grundig 49GDU7500B, kupljen krajem 2019. Jučer je iznenada prestao raditi digitalni signal: naime, kada pokrenem Automatsko traženje signala, od svih, nudi samo ATV (fotografija ekrana u prilogu). TV je bio spojen na sobnu antenu (dvb-t je ugrađen u tv) i budući da neke lampice na toj anteni nisu svijetlile, ja sam okrivila antenu i kupila danas novu, također sobnu OFA SV9360 5G. Međutim, niti nakon spajanja nove antene situacija se nije pomakla (ova fotografija je sa novom antenom). Probala sam spojiti i vanjski dvb-t receiver (Strong srt 8541), ali ništa. Inače internetski signal preko LAN kabla uredno prima i gledamo pjesme preko YouTubea :)
Zvala sam servis i mlada gospođa koja odgovara na telefon kaže mi da može biti da nešto rade na OiV-u i da zato nekima zbrčka signal, da su imali takve slučajeve prije i da je moguće da to potraje i 2-3 dana koliko njima treba da naprave to što trebaju na odašiljaču. Da pričekam, a ako se ne popravi da onda mogu donijeti TV u servis ako hoću (iako takav kvar po opisu po njoj ne spada pod garanciju).
Molim stoga pomoć ako netko zna o čemu se radi i može li se popraviti.
Unaprijed zahvaljujem 🙏
PS - TV se inače nalazi na području grada Rijeke