4K HDR filmovi...serije... dokumentarci

poruka: 280
|
čitano: 62.920
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Re: 4K HDR filmovi...serije... dokumentarci
tommmyyy kaže...
antimadridista kaže...
Da, HDR radi bez problema. Čitam da postoje nekakvi neslužbeni buildovi Kodija za Shield na kojima radi Dolby Vision ali nisam probao, možda budem kroz par dana ako uhvatim vremena.

Čisto da se nadovežem na prethodnu diskusiju, posložio TV + Shield i stavio neslužbenu verziju Kodi-ja. Uredno čita sve HDR/DV formate (mkv, bluray). Skinuo ciljano Apocalypse Now Final Cut remux sa Profile 7 FEL i uredno čita. Ne mogu vidjeti da li ignorira FEL layer ili ga čita ali u svakom slučaju nema primjetnih problema sa slikom (red push ili slično). Audio AC-3 5.1 (nemam surround pa ne znam da li radi Atmos). Probao sam također Narcos sezonu 3 u DV paralelno prebacivati Kodi Shield / Netflix TV i nema primjetne razlike u slici (iako pišu po forumima da Shield ima općenito problem sa DV sadržajem). BTW slika na ovom C1 je živa perverzija  

ajd super, glavno da si zadovoljan

ocito si vidio po netu razlicite slike/dokaze za probleme, pretpostavljam da su to najizrazenije situacije i da se opcenito bas i ne primjeti, pogotovo ako ne znas za bolje i nemas s necim usporediti, ali takoder ovisi i o postavkama/kalibraciji TVa (ako TV napuca sve boje ne moze se skuziti da odredena boja ne stima)... ni sam ne znam sto da mislim, puno i tehnickih i subjektivnih faktora, cas otkantam DV jer mi se ne da zezati sa svime, al onda opet vidim neki sadrzaj koji stvarno dobro izgleda i tak u krug...

za FEL, koliko sam uspio skuziti jedino sa pravim blu ray playerom mozes dobiti pravilno obraden FEL (zavisi o HW, potreban dodatni dekoder ili tako nesto), svi ovi playeri rade tako da ga zanemare i da je to najbolje sto se moze... i koliko sam citao, generalno je nebitno sto se zanemari, ali nade se koji materijal ili scena gdje ipak nije nebitno, ali sam dobio dojam da su u manjini...

11 godina
offline
Re: 4K HDR filmovi...serije... dokumentarci
CyberDemonVZ kaže...
Spike1983 kaže...

imam jedno pitanje, skuzio sam neki dan gledajuci The Wheel Of Time prvu epizodu da je puno oštrija i detaljnija slika ako se gleda preko VLC-a na PC-u nego preko VLC app-a na android TV-u. zasto? isprobao sam i Kodi i Mx player (za android TV) i PC verzija je u kvaliteti slike bila bolja.

btw source je 1080p 3.5GB file (SS scene na 23min u privitku)  

 

 

https://ibb.co/848V4VS

 TVu je slika drugačije podešena nega na PCu?

TV i PC monitor koriste portpuno drugačiju tehnologiju prikaza?

App na androidu "smanji detalje" jer ne može raditi obradu slike ko na PCu?

Tko zna :D

 

generalno, monitori ce biti ostriji jer je tako po dizajnu, monitor ti je ispred nosa dok je TV nekoliko metara od tebe, monitor ima manju dijagonalu a TV ima vecu, za istu rezoluciju monitor ce imati gusce piksele nego TV i samim time moci prikazati ostriju sliku

a onda na to dodaj hrpu ovih faktora i varijacija na temu i razlika je neizbjezna

11 godina
offline
Re: 4K HDR filmovi...serije... dokumentarci
Bratija kaže...
CyberDemonVZ kaže...
Spike1983 kaže...

imam jedno pitanje, skuzio sam neki dan gledajuci The Wheel Of Time prvu epizodu da je puno oštrija i detaljnija slika ako se gleda preko VLC-a na PC-u nego preko VLC app-a na android TV-u. zasto? isprobao sam i Kodi i Mx player (za android TV) i PC verzija je u kvaliteti slike bila bolja.

btw source je 1080p 3.5GB file (SS scene na 23min u privitku)  

 

 

https://ibb.co/848V4VS

 TVu je slika drugačije podešena nega na PCu?

TV i PC monitor koriste portpuno drugačiju tehnologiju prikaza?

App na androidu "smanji detalje" jer ne može raditi obradu slike ko na PCu?

Tko zna :D

 

generalno, monitori ce biti ostriji jer je tako po dizajnu, monitor ti je ispred nosa dok je TV nekoliko metara od tebe, monitor ima manju dijagonalu a TV ima vecu, za istu rezoluciju monitor ce imati gusce piksele nego TV i samim time moci prikazati ostriju sliku

a onda na to dodaj hrpu ovih faktora i varijacija na temu i razlika je neizbjezna

 

hehe, ma ne, ne govorim nis za monitor, PC je spojen HDMI-em na 4K TV, govorim o VLC playeru za PC i istom za Android TV 

11 godina
offline
Re: 4K HDR filmovi...serije... dokumentarci
Spike1983 kaže...
Bratija kaže...
CyberDemonVZ kaže...
Spike1983 kaže...

imam jedno pitanje, skuzio sam neki dan gledajuci The Wheel Of Time prvu epizodu da je puno oštrija i detaljnija slika ako se gleda preko VLC-a na PC-u nego preko VLC app-a na android TV-u. zasto? isprobao sam i Kodi i Mx player (za android TV) i PC verzija je u kvaliteti slike bila bolja.

btw source je 1080p 3.5GB file (SS scene na 23min u privitku)  

 

 

https://ibb.co/848V4VS

 TVu je slika drugačije podešena nega na PCu?

TV i PC monitor koriste portpuno drugačiju tehnologiju prikaza?

App na androidu "smanji detalje" jer ne može raditi obradu slike ko na PCu?

Tko zna :D

 

generalno, monitori ce biti ostriji jer je tako po dizajnu, monitor ti je ispred nosa dok je TV nekoliko metara od tebe, monitor ima manju dijagonalu a TV ima vecu, za istu rezoluciju monitor ce imati gusce piksele nego TV i samim time moci prikazati ostriju sliku

a onda na to dodaj hrpu ovih faktora i varijacija na temu i razlika je neizbjezna

 

hehe, ma ne, ne govorim nis za monitor, PC je spojen HDMI-em na 4K TV, govorim o VLC playeru za PC i istom za Android TV 

krivo sam te skuzio onda

al opet stoji prica oko rezolucije, materijal je u 1080p i mora proci upscaling ako ide na 4k TV, pa pitanje je tko ga radi (TV ili player) i na koji nacin, ovo je takoder vezano uz komentar o "smanjivanju detalja" odnosno koji player na koji nacin obraduje podatke, pretpostavka je da ovaj na PCu ipak ima prednost...

al ak gledas na 4k TVu, zasto ne koristis i materijal koji je 4k (ako je dostupan)? i onda recimo usporedis oba playera, ocekivao bih da je u tom slucaju ista slika

14 godina
online
4K HDR filmovi...serije... dokumentarci

Nedavno sam postao u temi za NAS ali nitko ne ogovara...pa mislim da bi možda tu mogao dobiti odgovor. Naime u bliskoj budućnosti planiram uzeti neki NAS i želim moći gledati 4k filmove (u mkv formatu) preko lokalne mreže.

E sad mene zanima koji NAS će tu potrebu zadovoljiti? Radi se o loalnoj mreži i sve što želim je imati centralno mjesto za pohranu i pristup tom mjestu putem lokalne mreže. Znači ne treba mi transkodoranje signala i pristup sadržajima "iz vana".

Ako spojim hard disk na router ISP-a 1080p sadržaji rade bez problema, ali 4k štuca. Pretpostavljam da je to do nedovoljno snažnog HW samog routera.

Dakle zanima me hoće li mi dovoljno biti uzeti neki Synology NAS ili WD My Cloud Home i da nemam problema sa reprodukcijom 4k sadržaja?

Bit će!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: 4K HDR filmovi...serije... dokumentarci
unique83 kaže...

Nedavno sam postao u temi za NAS ali nitko ne ogovara...pa mislim da bi možda tu mogao dobiti odgovor. Naime u bliskoj budućnosti planiram uzeti neki NAS i želim moći gledati 4k filmove (u mkv formatu) preko lokalne mreže.

E sad mene zanima koji NAS će tu potrebu zadovoljiti? Radi se o loalnoj mreži i sve što želim je imati centralno mjesto za pohranu i pristup tom mjestu putem lokalne mreže. Znači ne treba mi transkodoranje signala i pristup sadržajima "iz vana".

Ako spojim hard disk na router ISP-a 1080p sadržaji rade bez problema, ali 4k štuca. Pretpostavljam da je to do nedovoljno snažnog HW samog routera.

Dakle zanima me hoće li mi dovoljno biti uzeti neki Synology NAS ili WD My Cloud Home i da nemam problema sa reprodukcijom 4k sadržaja?

mislim da sto god da uzmes od ovoga ne bi smio imati problema zbog samog NASa, jedino sto moze biti ako negdje u lancu imas sporu kariku

ja konkretno imam PC spojen ethernetom do routera, i onda ide wireless do Fire Sticka/TVa (relativno su blizu router i TV)

prvo sam imao problem jer je AC po defaultu bio iskljucen na routeru (logicno), nakon ukljucivanja bih tu i tamo imao nekih stucanja al to je bilo do odredene verzije Plexa na sticku (npr. Kodi na TVu ne bi imao uopce problema, isto wireless)

 

ovo sto kazes za stucanje, kako je player ili TV spojen na router? ako je ethernetom, mora biti 1 Gbps (100 Mbps je premalo, a mislim da TV najcesce ima 100 Mbps) ako je wireless onda ti treba 5 GHz (2.4 GHz premalo)

tu sad dalje moze biti svasta (brzina diska, koliko brzo je disk spojen na router i koliko router moze brzo citati), moze ovisiti i o samom playeru (opcenito ce playeri na zasebnom HWu bolje raditi nego nativni TV player)

 

7 godina
offline
Re: 4K HDR filmovi...serije... dokumentarci
unique83 kaže...

Dakle zanima me hoće li mi dovoljno biti uzeti neki Synology NAS ili WD My Cloud Home i da nemam problema sa reprodukcijom 4k sadržaja?

Imam Synology DS214 star 6 godina i vrti sve bez problema. Spojen na router kabelom (gigabitni lan). Radi 24/7 kao torrent klijent i nerijetko paralelno gledamo na dva tv-a (boravak, spavaca). Ne gledam direktno preko tv-a već dva kodi box-a spojena na tv (isto tako imaju gigabitni lan). Nekuvečer gledao mkv remux od 80gb. Nisi napisao preko čega gledaš, možda ti štuca zbog kodeka, procesora ili sl., ne mora nužno biti veza.

My redemption lies in your demise
14 godina
online
Re: 4K HDR filmovi...serije... dokumentarci
Bratija kaže...
unique83 kaže...

Nedavno sam postao u temi za NAS ali nitko ne ogovara...pa mislim da bi možda tu mogao dobiti odgovor. Naime u bliskoj budućnosti planiram uzeti neki NAS i želim moći gledati 4k filmove (u mkv formatu) preko lokalne mreže.

E sad mene zanima koji NAS će tu potrebu zadovoljiti? Radi se o loalnoj mreži i sve što želim je imati centralno mjesto za pohranu i pristup tom mjestu putem lokalne mreže. Znači ne treba mi transkodoranje signala i pristup sadržajima "iz vana".

Ako spojim hard disk na router ISP-a 1080p sadržaji rade bez problema, ali 4k štuca. Pretpostavljam da je to do nedovoljno snažnog HW samog routera.

Dakle zanima me hoće li mi dovoljno biti uzeti neki Synology NAS ili WD My Cloud Home i da nemam problema sa reprodukcijom 4k sadržaja?

mislim da sto god da uzmes od ovoga ne bi smio imati problema zbog samog NASa, jedino sto moze biti ako negdje u lancu imas sporu kariku

ja konkretno imam PC spojen ethernetom do routera, i onda ide wireless do Fire Sticka/TVa (relativno su blizu router i TV)

prvo sam imao problem jer je AC po defaultu bio iskljucen na routeru (logicno), nakon ukljucivanja bih tu i tamo imao nekih stucanja al to je bilo do odredene verzije Plexa na sticku (npr. Kodi na TVu ne bi imao uopce problema, isto wireless)

 

ovo sto kazes za stucanje, kako je player ili TV spojen na router? ako je ethernetom, mora biti 1 Gbps (100 Mbps je premalo, a mislim da TV najcesce ima 100 Mbps) ako je wireless onda ti treba 5 GHz (2.4 GHz premalo)

tu sad dalje moze biti svasta (brzina diska, koliko brzo je disk spojen na router i koliko router moze brzo citati), moze ovisiti i o samom playeru (opcenito ce playeri na zasebnom HWu bolje raditi nego nativni TV player)

 

 

tommmyyy kaže...
unique83 kaže...

Dakle zanima me hoće li mi dovoljno biti uzeti neki Synology NAS ili WD My Cloud Home i da nemam problema sa reprodukcijom 4k sadržaja?

Imam Synology DS214 star 6 godina i vrti sve bez problema. Spojen na router kabelom (gigabitni lan). Radi 24/7 kao torrent klijent i nerijetko paralelno gledamo na dva tv-a (boravak, spavaca). Ne gledam direktno preko tv-a već dva kodi box-a spojena na tv (isto tako imaju gigabitni lan). Nekuvečer gledao mkv remux od 80gb. Nisi napisao preko čega gledaš, možda ti štuca zbog kodeka, procesora ili sl., ne mora nužno biti veza.

  Gledam na TV-u. Neki TLC QLED, kupljen prije točno godinu dana...ne znam model sada iz glave...provjeriti ću jel 100Mbps ili gigabit. Spojen je na router kabelom. Inače koristim Nova player i kada čita direktno sa diska spojenog USB-om radi bez probema.

EDIT: Čini se da je ethernet 100Mbps jer imam 200Mbps brzinu neta a test na TV-u daje malo manje od 100. Ali sva sreća podržava 5GHz wifi i on ide punom brzinom.

Bit će!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2021 14:54 (unique83).
14 godina
offline
Re: 4K HDR filmovi...serije... dokumentarci
Kako skoro dolazi u kina četvrtki dio Matrixa, zanima me da li je tko nabavio Trilogiju u 4K formatu, na fizičkom mediju? Ako je gdje se može kupiti i ima li hrvatske titlove? Nešto sam tražio po njemačkom Amazonu, piše da ima hrv titlove, ali ne vidim da li je slika u DV i zvuk u Atmosu ili True HD-u? Možda je njemačko neko bezvezno izdanje, jer stoji da ima hrpu zvučnih zapisa, ali sve redom DD 5.1, pa i engleski.
Možda znate ako je izašlo naše izdanje u 4K? Može i pojedinačno?

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
4K HDR filmovi...serije... dokumentarci

Ako kupujete gdje kupujete fizičke 4K filmove?

Molim preporuku za web-shop.

(Zavvi.com u kojeg sam praktički do jučer kupovao filmove je izbacio RH iz podržanih zemalja za dostavu svoje robe)

Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf. -- Sam Ewing
 
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice