Čisto da se nadovežem na prethodnu diskusiju, posložio TV + Shield i stavio neslužbenu verziju Kodi-ja. Uredno čita sve HDR/DV formate (mkv, bluray). Skinuo ciljano Apocalypse Now Final Cut remux sa Profile 7 FEL i uredno čita. Ne mogu vidjeti da li ignorira FEL layer ili ga čita ali u svakom slučaju nema primjetnih problema sa slikom (red push ili slično). Audio AC-3 5.1 (nemam surround pa ne znam da li radi Atmos). Probao sam također Narcos sezonu 3 u DV paralelno prebacivati Kodi Shield / Netflix TV i nema primjetne razlike u slici (iako pišu po forumima da Shield ima općenito problem sa DV sadržajem). BTW slika na ovom C1 je živa perverzija
ajd super, glavno da si zadovoljan
ocito si vidio po netu razlicite slike/dokaze za probleme, pretpostavljam da su to najizrazenije situacije i da se opcenito bas i ne primjeti, pogotovo ako ne znas za bolje i nemas s necim usporediti, ali takoder ovisi i o postavkama/kalibraciji TVa (ako TV napuca sve boje ne moze se skuziti da odredena boja ne stima)... ni sam ne znam sto da mislim, puno i tehnickih i subjektivnih faktora, cas otkantam DV jer mi se ne da zezati sa svime, al onda opet vidim neki sadrzaj koji stvarno dobro izgleda i tak u krug...
za FEL, koliko sam uspio skuziti jedino sa pravim blu ray playerom mozes dobiti pravilno obraden FEL (zavisi o HW, potreban dodatni dekoder ili tako nesto), svi ovi playeri rade tako da ga zanemare i da je to najbolje sto se moze... i koliko sam citao, generalno je nebitno sto se zanemari, ali nade se koji materijal ili scena gdje ipak nije nebitno, ali sam dobio dojam da su u manjini...