Telemach – Fiksne i mobilne usluge [Rasprava]

poruka: 2.030
|
čitano: 1.444.221
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Da li ste primjetili ogroman delay na EON TVu u odnosu na ostale IPTV provajdere ?

Znači gledanje utakmica je takva banana, A1 i T-Com oko pola minute skoro prije vide gol od mene, katastrofa...

Istina je da su najjeftiniji i da ostale stvari je skroz ok gledat, ali nogomet je bolje ugasit i upalit neki stream online na internetu manji je delay od ovog.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2026 10:18 (Thermal).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Telemach – Fiksne i mobilne usluge [Rasprava]
Thermal kaže...

Da li ste primjetili ogroman delay na EON TVu u odnosu na ostale IPTV provajdere ?

Znači gledanje utakmica je takva banana, A1 i T-Com oko pola minute skoro prije vide gol od mene, katastrofa...

Istina je da su najjeftiniji i da ostale stvari je skroz ok gledat, ali nogomet je bolje ugasit i upalit neki stream online na internetu manji je delay od ovog.

a1 i ht imaju na hrtu instant stream ako tvoja mreža zadovolji uvjete, kasni doslovno mozda 2 sec.... Mozda telemach nema to :)

battletag:MasnaKrvavic#2275 steam:Hitman
16 godina
Thermal kaže...

dado16 kaže...
Thermal kaže...

a1 i ht imaju na hrtu instant stream ako tvoja mreža zadovolji uvjete, kasni doslovno mozda 2 sec.... Mozda telemach nema to :)

ima u sportskim kanalima HRT2 LL, s niskim kašnjenjem

6 godina

Na EON TV je dodan kanal 222 HRT2 nisko kašnjenje za tekme :)

16 godina
dado16 kaže...
Thermal kaže...

Na 2Gbps optici sam pa nema smisla da ne zadovolji uvjete da ne bude doslovno instantno.

ministar kaže...
Thermal kaže...

dado16 kaže...
Thermal kaže...

ima u sportskim kanalima HRT2 LL, s niskim kašnjenjem

bluzer kaže...

Na EON TV je dodan kanal 222 HRT2 nisko kašnjenje za tekme :)

Puno hvala za ovo, nisam uopće skužio.

EDIT:
Baš gledam utakmicu kasni stream 13 sekundi i dalje u odnosu na real time od kad počne utakmica.

Kašnjenja HRT2 LL u odnosu na druge provajdere:

A1 - 6-7 sekundi
T-Com - 6 sekundi

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2026 21:00 (Thermal).
16 godina

Pitao sam ih danas zašto im i dalje prijenos toliko kasni i na LL kanalu, oni kažu da je to normalno.

Kažem im ja pa dobro šta se ne može izjednačit sa kašnjenjem od t-coma i a1 mislim na tako modernoj infrastrukturi i sa takvim brzinama mislim da to nebi trebao biti problem. Kažu da ne može bolje od ovog. Šteta...

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2026 19:22 (Thermal).

0 0 hvala 0
16 godina

Svi kasne osim DVB-T-a.

0 0 hvala 0
16 godina
Netocno...
Napravit cu jednom temu koja ce se baviti ovime da jednom imamo sve popisano.
A1 DVB-C najmanje kasni, a potom MaxTv i A1 IPTV (ali s pravim STB-om koji se dodatno plaća i kod jednih i kod drugih), zatim DVB-T, a onda su ovi njihovi android boxevi na zacelju ukljucujuci i Telemach koji ocito jos dodatno kasni.
U stanu imam paralelno i DVB-T i DVB-C pa znam sta pricam..., osim ako je moguce da ovisno o regijama DVB-T ima drugacije kasnjenje
16 godina

Napravi pa onda dođi ... do tada bye

0 0 hvala 0
16 godina
gamer001 kaže...
Netocno...
Napravit cu jednom temu koja ce se baviti ovime da jednom imamo sve popisano.
A1 DVB-C najmanje kasni, a potom MaxTv i A1 IPTV (ali s pravim STB-om koji se dodatno plaća i kod jednih i kod drugih), zatim DVB-T, a onda su ovi njihovi android boxevi na zacelju ukljucujuci i Telemach koji ocito jos dodatno kasni.
U stanu imam paralelno i DVB-T i DVB-C pa znam sta pricam..., osim ako je moguce da ovisno o regijama DVB-T ima drugacije kasnjenje

I na boxu od Telemacha i na Appu na LG C5 TV-u jednako kasni. Znači do streama im je generalno neovisno o boxu.

Što se tiče cable ili optika od A1 jednako kasni na svima možda je tu neka sekunda max. razlike jer stream ide sa istog izvora.

DVB-T bi trebao najmanje kasnit, nisam isprobao u zadnje vrijeme, ali nazad u dane kada sam isprobavao i paralelno imao IPTV na klasičnoj ribljoj kosti koja je spojena na box je delay na utakmicama bio najmanji od svih provajdera.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2026 18:02 (Thermal).
2 godine

Pozdrav, trenutačno sam korisnik Hrvatskog Telekoma i ugovorna obveza mi istječe krajem rujna ove godine. Zainteresiran sam za prelazak u Telemach, točnije za paket EON Trio Premium. Može li mi se javiti neki prodajni predstavnik, ako ih ima ovdje? Također, zna li netko koje pogodnosti mogu ostvariti s obzirom na to da je na mojoj adresi dostupna samo optička infrastruktura Hrvatskog Telekoma?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2026 12:17 (D.123).

0 0 hvala 0
18 godina

Pozdrav svima!

Molim savjet, idem u BiH na tjedan dana pa mi treba info isplati li se opcija aktiviranja roaminga?

U smještaju imam wifi, ali bit ću i na putu.

Ili je isplativija neka druga opcijia? Ne trebam ništa posebno, za koji sms i nekoliko poziva.

Hvala!

TrustNo1

0 0 hvala 0
13 godina

ja sam isao proslo ljeto, kupio online e-sim par maraka, imao internet sto mi je bilo dovoljno za pozive i poruke, po meni bolja i jeftinija opcija nego roaming aktivirati

Durbin d.o.o. za geodetske poslove
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2026 9:21 (dennocro).
18 godina

Hvala na odgovoru!

Gdje si kupio online? Može uputa...

TrustNo1
13 godina

ako se ne varam https://novotel.ba/eSIM-na-bonove, al baci pogled na ostale iz BIH sto nude

Durbin d.o.o. za geodetske poslove
4 tjedna
Pozdrav, trenutno imam HT usluge i jučer sam prihvatio ugovor za EON Trio Premium paket na optičkoj infrastrukturi HT-a. Zanima me koliko ste čekali na dolazak tehničara i kada se može napraviti registracija za EON TV (može li prije dolaska ili poslije dolaska tehničara)?

0 0 hvala 0
13 godina

Imam problem sa fiksnim internetom, tj. da mi je port forward ispravno postavljen na laptopu (WIFI, OSX) i PC (LAN, Win 11), ali da nemam nikakav upload speed. Na drugoj lokaciji radi kako spada (preko A1). Pokušao sam pitati Telemach za pristup postavkama firewalla, no ne dopuštaju to. Je li netko imao sličnih problema u zadnje vrijeme? Postavljanje uređaja na DMZ je nešto sitno pomoglo, ali i dalje izgleda kao da je throttlea promet.

0 0 hvala 0
9 godina
Ramazor kaže...

Imam problem sa fiksnim internetom, tj. da mi je port forward ispravno postavljen na laptopu (WIFI, OSX) i PC (LAN, Win 11), ali da nemam nikakav upload speed. Na drugoj lokaciji radi kako spada (preko A1). Pokušao sam pitati Telemach za pristup postavkama firewalla, no ne dopuštaju to. Je li netko imao sličnih problema u zadnje vrijeme? Postavljanje uređaja na DMZ je nešto sitno pomoglo, ali i dalje izgleda kao da je throttlea promet.

A o kojoj se usluzi radi? Port forward sam po sebi nema nikakve veze s uploadom. 

5 godina

Najlakše ti je provjeriti dizanjem VPN-a prema nekome ili npr. Hetzner virtualka samo za test, ako ti idu max UL brzine na torentima, imaš potvrdu da ISP throttla torente u uploadu.

Mi koji testiramo mobilni dio vidimo već neko vrijeme kako Telemach limitira sve živo kako bi držali stabilnost mreže i velik broj korisnika pa me ne bi čudilo da isto rade i na fiksnom dijelu.

15 godina

Imam neka pitanja za predstavnika pa ako može netko ovdje odgovoriti. Želimo zadržati postojeći fiksni broj, sad mso na A1 kabelskom, a Telemcah optika je povućena do stana. Kako izgleda postupak prijenosa broja i ugovaranja usluge.

Također me zanimaju sljedeće informacije:

1. Koliko mjeseci traje promotivna cijena od 1 € mjesečno?
  2. Naplaćuju li se oprema i instalacija dodatno?
  3. U opciji EON Trio Premium, dobivam li EON Smart Box u svoje vlasništvo ili je on u najmu?
  4. Ako je EON Smart Box u najmu, kolika je cijena najma nakon isteka ugovora od 24 mjeseca i je li najam uključen u mjesečnu cijenu usluge?
  5. Kolika će biti točna mjesečna cijena EON Trio Premium paketa nakon isteka ugovorne obveze od 24 mjeseca?
  6. Kako se aktivira HBO Max koji je uključen u Premium paket?
  7. Naplaćuje li se HBO Max dodatno nakon isteka ugovora od 24 mjeseca ili ostaje uključen u cijenu paketa?
  8. Naplaćuje li se snimanje programa/emisija dodatno, prije i nakon isteka ugovora?
  9. Naplaćuje li se gledanje filmova iz Videokluba?
  10. Naplaćuje li se preuzimanje filmova iz Videokluba za naknadno offline gledanje?
  11. Nakon isteka ugovora od 24 mjeseca, nastavlja li se usluga automatski ili se ugovor mijenja na redovnu cijenu?
  12. Nakon isteka ugovorne obveze od 24 mjeseca, može li se usluga nastaviti koristiti bez nove ugovorne obveze?
  13. Postoje li bilo kakvi dodatni mjesečni troškovi ili naknade koji nisu uključeni u cijenu EON Trio Premium paketa?
    Ako se nekome da odgovarati, dok mi se ne javi predstavnik. Može pomoći i ostalim forumašima.
http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D https://dariodrvodelic.wordpress.com/ https://www.flickr.com/photos/95774435@N02/?hide_photostream_welcome=1

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice