Telemach – Fiksne i mobilne usluge [Rasprava]

poruka: 1.802
|
čitano: 872.384
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Telemach – Fiksne i mobilne usluge [Rasprava]
robogo kaže...
Ne kritizira nitko što je uzeo "prebrzo". Kritizira ga se što je uzeo stvari u svoje ruke bez da se informirao, pa sada plače što je dobio penale za prijevremeni raskid.

A svega toga bi se riješio da je samo prošao kroz reklamacijski proces. Sada je dobio račun za životnu školu, pa će možda naučiti za ubuduće.

Taj proces može potrajati mjesecima. Netko ne može toliko čekati. Nekada je jednostavnije platiti penale (kad već netko naivno pristane na ugovornu obavezu) i maknuti se i tako si poštedjeti živce i uštedjeti na vremenu.

4 godine
Re: Telemach – Fiksne i mobilne usluge [Rasprava]
Tirkiz kaže...
Oblivion1212 kaže...

Pozdrav ekipa,

Buduci da je ovo tema za Telemach evo moje price koja jos traje:

Naime, imao sam Telemach-ov total (neznam kako se zove) paket (internet, TV i telefon). Sve je bilo u redu dok negdje krajem 8. mjeseca ove godine su dosle smetnje. Prvo je telefon otisao, pa TV, pa internet nakraju. U razmaku od dan-dva. Zvao njihovu sluzbu, kazu da, vidimo nema mogucnosti resetiranja modema, nema komunikacije, proslijedili su dalje tehnickoj sluzbi. Ja nemam povratnu informaciju tjedan dana, pa ih ponovno zovem. Kazu, ostecenje kabela kod centrale. Buduci da je kabel (podzemni) na privatnoj parceli nemogu puno napraviti nego da cekamo. A mene nitko ne moze nazvat, nema interneta. To je potrajalo cijeli 9. mjesec, opet nema povratnih informacija i nista. 

Nakraju mi pukao film, ne samo meni nego i ukucanima i prebacimo se mi na T-mobile. Da skratim vec dosta veliku poruku...dosao mi racun za preuranjeni raskid ugovora u iznosu od 200 eura. Ja sam im poslao mali, ponovio sve gore navedeno, ali oni i dalje inzistiraju na placanju. A to sto oni nisu ispunjavali uslugu i nisu mi rekli sto po tome poduzimaju nego cekaj do unedogled, nikome nista...

Kada si bez usluge - šalješ prvostupanjski prigovor operatoru. Ako nisi zadovoljan odgovorom a očito je da ti operator ne može isporučiti uslugu zbog prekinutog podzemnog kabela, ide drugostupanjski prigovor istom tom operatoru. Ako ni tada nisi zadovoljan njihovim odgovorom - treći stupanj ti je HAKOM i da vidiš kako to riješe.

Dalje, HAKOM je propisao da operator TEBI treba plaćati u eurima naknadu ako si bez usluge dulje od X dana (ne znam sada na pamet koji točan broj dana i iznos), znači još si i mogao zaraditi od Telemacha što si bez neta bio.

I zadnje, danas svuda možeš naći u ponudi flat mobilni net bez ugovorne obveze i neki rabljeni 4G/5G router i privremeno se tako namiriti internetom ako radiš od kuće dok se ratuješ sa operatorom fiksne usluge

Prije no što podijeliš savjet, pogledaj koliko traje svaki korak i to napiši čovjeku. Tko ima vremena čekati mjesecima da se nešto riješi, pogotovo ako mu internet treba za posao? I meni je jedan telekom napravio spačku, pa sam otišao drugome, jer nikada nemam ugovornu obavezu. I njima je najlakše ponuditi raskid ugovora da se riješe problema koji možda ionako ne mogu popraviti.

Prigovori imaju svoj tijek i svoje vremenske rokove i to sve može potrajati mjesecima. Svatko treba za sebe promisliti isplati li mu se to ili ne. Mehanizam postoji, samo je pitanje koliko vremena i živaca netko misli potrošiti. I zato treba biti pametan i ne uzimati ugovornu obavezu zbog uštede par lipa nekada ili centa danas, a onda ne imati uslugu ili imati super lošu uslugu iz koje ne može lako izaći ili čak treba angažirati pravnu pomoć, koja također košta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2024 22:05 (zelenapaprika).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice