Kutak za ljubitelje Formule 1
- poruka: 30.585
- |
- čitano: 3.964.470
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Max je stroj jer RedBull je jako los u zadnje vrijeme.
Kako covjek iz kante izvlaci sve... svaka mu cast a jos je k tome i bez dlake na jeziku.
Nadam se da ce poslozit bolid za 2026 inace ode Max u Merecedes ili Aston Martin.
F3 prekinutra radi kise.
F2 mokro
Ako F1 bude imala ovakvo promjenjivo vrijeme, mogli bi imati uzbudljivu utrku.
Prema nekim informacijama, nadogranja koje je RBR donio za RB21 na Silverstone, a pogotovo nakon rekonfiguracije nakon FP2/FP3 bi moglo riješiti veliki problem koji ih muči još od početka prošle sezone i problema na RB20.
Ako je to istina, Max bi mogao sve bliže i bliže biti prednjem dvojcu.
Naravno to uzimam sa zrnom soli dok se ne potvrdi u nadolazećim utrkama, ali zvuči jako zanimljivo za nastavak prvenstva.
Prema sadašnjim modelima, kiša možda izostane kroz utrku, ali mogli bi vidjeti početak na Intersima.
Btw jeste gledali F2? Jako sadržajna utrka nažalost upropaštena zadnjim SC-om.

Fascinantno je da uvjek RB pocetkom vikenda bude nevozljiv onda iznenda uskrsne u FP3.
Jedva cekam na plazi spreman tablet!
I pivkan naravno

Piastri je zaslužio kaznu, al 10 sekundi? Vjerojatno neće biti uopće bitno na kraju, al svejedno. Verstappen je namjerno udario u Russella u situaciji gdje ga nije smio ni napadati i dobio istu kaznu.
Tsunoda se drži svoje unutarnje strane, ne gubi kontrolu, Bearman ga stisne i opet 10 sekundi. Wtf. Verstappen je namjerno udario u Russella u situaciji gdje ga nije smio ni napadati i dobio istu kaznu.
S druge strane, Go Stroll!
HUUUUULKEEEEENBEEEEERG P3 P3 P3 P3 naaapoookon !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nicooo Huuuuulkenbeeeeg! Ako Hulkenbergov P3 znači Maxov raspad - I go for it.
Ali jaaaako kontroverzno. Zahuktava se sad prvenstvo. Oscar je pooopizdioo.

Norris je odvozio nepogriješivu trku i uzeo ponuđeno od Piastria čiji glupi potez pod SC-om je teško shvatljiv pa mi je razumljiv njegov bijes na sebe samoga. Možda bi bio isti konačni ishod i da nije bilo tog mentalnog sumraka jer Norris je imao konstantno dobar ritam. McLareni su stvarno klasa za sebe i u normalnim okolnostima drugim momčadima su prva dva mjesta na podiju nedodirljiva. Inače bilo je previše izletanja etabliranih vozača što je ipak iznenađujuće.
Odlična, veoma sadržajna utrka.
Highlight je naravno Hulkovo postolje.
Piastri je pokušao biti Max protiv Maxa pod safetom, ali je malo pretjerao i sam je sebi kriv.
Lando je bio veoma dobar danas, bez grešaka u vožnji, a istovremeno veoma brz tako da nije nezasluženo pobijedio.
Max je platio cijenu kockanja sa low downforce postavkama. Čak sam iznenađen da nije imao jednu od onih svojih boli me k faza kad je pao na P10 pa da skroz sve upropasti.
Uglavnom većina vozača i timova su pravili dosta grešaka, jedino bih rekao da su Lando, Hulk i djelimično Hamilton i Stroll imali utrku za najviše ocjene...
Max ide u Mercedes po meni,pun mu je kufer.

Za sad svi su sumnjičavi prema RB motoru, ali ako je sve OK, jedino gdje bi mogao Max ići je u AM i to za bolesnu lovu.
Druga stvar je, po meni još važnija. RB radi koncept prema tom nekom ludo osjetljivom prednjem kraju koji Max može, a nitko drugi ne može, voziti (da ne napišem slučajno da se radi za njega). Mijenjati koncept, pa makar i sada, kad je već sve pokrenuto za 2026. je valjda i prekasno. Siguran sam da je George, a i Kimi valjda, dao neke naputke, a Max već svoje u RB. Krenuti u 2026. u novom timu, za njega, pa jel to ima smisla?
Nema. Upravo tako i ja razmišljam. Mislim da će u RB-u biti i 2026., a nakon toga...
Upravo sam na F1 stranici pogledao video koji pokazuje utrku iz perspektive Nice Hulkenberga i tek se tu vidi kako je dobar posao odradio.
U prvih nekoliko krugova tim ga je forsirao da prijeđe na slikove i on je odbijao, a prije nego što će početi kiša nisu htjeli da idu na promjenu guma po nove intere, ali je on sam rekao da ulazi u box i to mu je uz odličnu vožnju na kraju kada su prešli na mediume na vlažnoj stazi donijelo taj dugo čekani podijum.
https://www.formula1.com/en/video/2025-british-grand-prix-hulkenbergs-race-from-p19-to-his-first-podium.1837009840297168222
Christian Horner je dobio nogu nalon 20 godina.
Laurent Mikkies je promoviran iz Racing Bullsa u RBR.
Šef Mercedesa je dao zeleno svjetlo da se isplati Maxov ugovor RBR-u od 100M Eura.
Događaju se tektonske promjene!!!

Jel to sve znači manje više sigurno da Max sjeda u Mečku? :D. Ako da, onda se Mečka opet vraća u vrh.
Kontam da to znači da je Max sad u lošijoj pregovaračkoj situaciji.
Može source za Mercedes?
Ja se nadam da će Horner u Ferrari, makar sad bi mu bilo najbolje u Cadillac ili Audi. Oni bi ga mogli platiti u zlatu.
Po meni, Horner je jedino pogriješio što nije riješio da RB ima auto za dva vozača. Ovako je Max dobio 2 titule, a RB kiticu cvijeća.
Činjenica da je čovjek u 20 godina osvojio toliko, i to u periodu kad je Mercedes bio toliko dominantan, svaka čast. Nisam fan, ali čovjek je odradio super posao.
Zašto bi bio u lošijoj kad ga i dalje Aston hoće platit koliko god traži? Plus nije ni malo nerealno da Aston vrlo brzo bude auto za vrh? Plus je Max i dalje bez dvojbe najbri vozač koji postoji i svaki tim bi ubio za njega?
Zao mi samo Osama Bin Russella,vrlo dobro vozi vec godinama i jbg opet uzalud sve.
Sad mu preostaje samo RB ili AM,taman pred nove regulacije di bu Meca vjerojatno glavna.
Makar opet, Jos nije podnosio Horndoga pa opet ko zna...
Brundle govori da je ovo veća šansa da Max ostane.
Odlazak Hornera je zbog toga što Max odlazi iz Red Bulla.
Odlazak Hornera je zbog toga da Max ne ode iz Red Bulla.
Treća opcija ne postoji.
Od rekordne 2023. do sada, otišla su velika imena - Newey, Wheatley, Marshall... Raspad Red Bulla se treba studirati.
Od tima koji je u 2023. osvojio sve i otkako su došli na grid od 2005. osvojili čudesa - do ovakvog raskola.
Stvarno se svašta sad s timom može dogoditi.
A Maxu je sve otvoreno.

Ja opet mislim da je sada vjerovatnije da Max ostane i da se ovo radi jer tata Jos nije u dobrim odnosima sa Hornerom.
Čak su se i u Silverstoneu opet nešto zakačili.
Vidjećemo da li će uspjeti da ga nagovore.
Ali mi se čini da Red Bull definitivno tone u prosječnost, Otišli su im ključni ljudi na čelu sa Neweyem i Rob Marshallom, Honda odlazi i ova saradnja na motoru sa Fordom je nepoznanica. Još ako im i Max ode postoji mogućnost da će se boriti za poneki bod ako je suditi po drugim vozačima koji su vozili Red Bull bolid posljednjih sezona...
Ali opet treba skinuti kapu Horneru. Ipak 20 godina na čelu jednog tima nije baš redovna pojava u F1.
Zašto bi bio u lošijoj kad ga i dalje Aston hoće platit koliko god traži? Plus nije ni malo nerealno da Aston vrlo brzo bude auto za vrh? Plus je Max i dalje bez dvojbe najbri vozač koji postoji i svaki tim bi ubio za njega?
Zato što je sad definitivno očigledno da nešto ne štima u RB-u i da stvarno želi van.
Ali da, to je Max, vjerojatno će svejedno dobiti koliko god zatraži.
Ja mislim da će Max otići 100% ako ima priliku. Jer kako je već rečeno, nije drama što je otišao Horner samo nego prije toga sam vrh tehnički i dizajnerski. Plus s motorima situacija gdje su sada završili eru s usavršenom Hondom, idu nagodinu s motorom koji je nepoznanica. Ja im predviđam McLaren eru od kad su ono s Hondom bili pred nekoliko godina. Jednostavno ne vidim način da RB bude narednih godina u borbi za vrh s obzirom na to sve.
Siguran sam naravno da Max sam i njegov tim znaju sve to skupa bolje nego mi, tako da ne znam što bi ostao tu, osim ako nema izbora.
Sada slijedi ljetna sezona kiselih krastavaca gdje mediji svakog dana mijenjaju radna mjesta za deset vozača i šefova timova. Horner je otvorio pad domina.