misic se treba izubijat napumpat do otkaza, ostaviti cca tjedan dana odmoriti i onda ga jos jace zgaziti i kroz vrijeme polako pomjerati tu granicu zgazenosti (vece radne kilaze na odabranim vjezbama, vise repsa, vise serija, bolja forma...) to je recept za najvise misicne mase u najkacem roku, natural ili ne, ove gore price da je 6 serija 2x tjedno bolje od 12 serija 1x tjedno objesiti macku o rep
Sta ce trebati tjedan dana da se misic oporavi ako radis 12 serija do otkaza za pojedini misic, ili kako si mislio? Sta nije da synteza proteina poslije vjezbanja traje do 48 sati, ili treba tjedan dana da se cns odmori poslije takog workouta?
Koliko serija do otkaza da radim ako cu trenirati jednom tjedno za biceps/triceps, ramena i prsa?, ako jedem cca 80-100 grama proteina dnevno jel mi bolje ubacit biceps i triceps u isti dan ili odvojit na poseban dan, radim noge svakodnevno.
Sad na cutu jedem rucak(650-800 calorija) + 250 grama fresh cheese 0.3% iz lidla pilos + mjericu proteina, to bude nekih 80-100 grama proteina ovisno sta bude za rucak. taj posni sir mi je najbolji.
Vaga kaze 77.5-78kg nadam se da ce mi do 70kg bit dosta da vidim neke plocice, jos sam bio u svjetlosti ugradit EVO ICL lece pa sam morao mirovati 2 tjedna.
ne treba tjedan dana da se oporavi..
zapravo, ako misic radis samo 1x tjedno, onda mu treba duze da se oporavi nego ako ga radis cesce..probaj raditi misic 2-3 tjedno, isto ga mozes ubijati do otkaza, pa ces vidit da ce se naviknut i da ce sama upala i oporavak trajati krace..
Tijelo se jako brzo adaptira..
da, sinteza proteina traje kratko, tjedan dana je zaista previse za cekanje, jer u prvih 2-3 dana ima benefita, kasnije ne, i gubljenje vremena..
Svaka studija govori da je veca frekvencija bolja nego manja, ali opet.. dzabe i da ga radis 3x tjedno ako ne znas trenirati..
onaj tko zna trenirati i radi 1x tjedno vs onaj tko ne zna i radi 3x, onaj s 1x ce imati vise napretka, ali to nije zbog frekvencije nego samog inteziteta..
kako god okrenes, moras dati sve od sebe, trening ne moze biti lagan..
sto opet ne znaci da moras ici bas do otkaza ili preko otkaza, jer sam otkaz zna biti varljiv... vecina ljudi misli da je na otkazu, a zapravo mogu jos uraditi pad ponavljanja
Zato sam ja počeo rokati onaj dodatni rep koji dođe do pola i ne ide dalje tu znam da sam gotov, makar mi bučice pale na glavu idem taj 1 iako znam da ga ne mogu odratiti. Do otkaza se može rokati na 99% stvari nebih savjetovao bench do otkaza ako nemas spottera i čučanj ako nemaš kavez.