Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 30.500
|
čitano: 6.531.680
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
Bodybuilding - od početnika do naprednih

Samo da se nadovežem na ovo maintain vs bulk...

 

Bulkao (jako) sam samo jednom, i nemam neka dobra iskustva, zamastio sam se dosta, bilo mi je teško trpati tolko u sebe. Izgubio sam motivaciju, valjda jer je mi se nije svidjelo kako izgleda na većem body fat %, na na kraju sam morao to skidat (8-9kg) i dal je bilo nekog masivnog pomaka, nije.

 

Samo maintainam, lagani suficit kroz jesen/zimu i možda malo smanjim unos kroz proljeće/ljeto, čak i ne toliko jer sam dosta aktivniji tad.

 

No trebam naglasiti da sam više manje zadovoljan s tim di sam sad, ne ulažem tolko vremena i truda, iako radim 5-6 puta tjedno, i overloadam kolko mogu.

 

Nisam zadovoljan prsima, i nogama...No nikad nisam kročio u gym, i sve je odrađeno u socijalnom home gymu, razmišljam da probam, ali ovo od doma je jedan komfor bez kojeg mislim da možda nebi ni trenkao da ga nemam.

 

 

13 godina
offline
Bodybuilding - od početnika do naprednih

ovo je top, stvarno se vidi veliki rad obzirom da nisi u gym nikad ušao

svaka čast.

 

al doći će petar reć koju pametnu dati ti smjernice

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
3 godine
offline
Bodybuilding - od početnika do naprednih

ti si jedan hejter na ispod 100g proteina dnevno

15 godina
offline
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Promster kaže...

Samo da se nadovežem na ovo maintain vs bulk...

 

Bulkao (jako) sam samo jednom, i nemam neka dobra iskustva, zamastio sam se dosta, bilo mi je teško trpati tolko u sebe. Izgubio sam motivaciju, valjda jer je mi se nije svidjelo kako izgleda na većem body fat %, na na kraju sam morao to skidat (8-9kg) i dal je bilo nekog masivnog pomaka, nije.

 

Samo maintainam, lagani suficit kroz jesen/zimu i možda malo smanjim unos kroz proljeće/ljeto, čak i ne toliko jer sam dosta aktivniji tad.

 

No trebam naglasiti da sam više manje zadovoljan s tim di sam sad, ne ulažem tolko vremena i truda, iako radim 5-6 puta tjedno, i overloadam kolko mogu.

 

Nisam zadovoljan prsima, i nogama...No nikad nisam kročio u gym, i sve je odrađeno u socijalnom home gymu, razmišljam da probam, ali ovo od doma je jedan komfor bez kojeg mislim da možda nebi ni trenkao da ga nemam.

 

 

Svaka čast, ovo je vrhunski rezultat 

It is always darkest just before the dawn.
13 godina
offline
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
fila2208 kaže...
exer1234 kaže...

 lol, ne..

 

moj razlog je bila selidba, pa kupovina namjestaja, itd itd.  raskid ugovora s trenutnom teretanom (preselio se u drugo mjesto), pa nisam imao neku motivaciju

 a koliko si meni srao brojao kalorije pametovao, bio naporan kao petar hw, srao na svaku sliku nikad svoje stavio nisi...svi vi takvi što previše brijete ne opstanete, već propadnete. Ne znam jesi imao nekih većih problema, ili nedaj Bože nešto sa zdravljem, no ti izgovori su smiješni. 

kakva sranja ljudi prožu uživotu i nedaju se. Ima jedna cura kod nas u gym, imala rak, pobjedila ga, vratila se...kad pričaš s takvim ljudima pa iz njihove borbe nađeš novu motivaciju..e to je to. to je ljepota života, vidjeti da netko sa sjajem u oči pobjedi opaku bolest i vrati se.

 

Em sam se selio, adaptirao, mjenjao smjene/odjele na poslu,  noćne smjene borbe amo tamo, dobio dijete, upisao fax paralelno, čekam drugo...i sve se stigne, i opet se održavam, naravno za petra sam masni obični amater laik, no izgledam bolje od 97% ljudi koje znam i meni je to dosta

nikad stat, nikad se uprasit propast. Ne bi mogao sa sobom živjeti gledati se u ogledalo + danas sutra da dijete gleda slike pa kaže šta je tata tebi bilo...a ja samo lijeni prasac.

 

na stranu velike životne tragedije i sranja koja promjene čovjeka ali najjeftinija psihoterapija je rad na sebi i toga se nikad osim ako moram iz nekog većeg razlogha nebi ostavio

 

na stranu sve, nadam se da ćeš se dovest nazad u formu i bit u prvom redu zdraviji, a onda i zadovoljniji sobom.

 

 svoju sliku sam stavio ali davno.. tada sam vjerojatno i srao :D

 

pa smijesni su izgovori, ali nisam imao motivacije ;) đe je problem? :D

 

kile su za cas osle dole, mm radi svoje, valjda je to jasno.. 

 

da, ako ne treniram i jedem svakako, dosta brzo se zavodenim, tj nije da se bas doslovno umastim, da se masti lijepe, nego jedostavno nakupim pun k vode, i izgled bude skroz drugaciji, ali za mjesec dana treninga i 90% "ciste" prehrane, se sve vrati na staro.. 

 

 

13 godina
offline
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Cordas kaže...
Petar hw kaže...

dobar benc obzirom na bodyweight 

 

btw ako su donja leđa u pitanju, moze se raditi benc ali sa nogama gore na klupici bez ikakvog leg drive-a i higher reps 10+

Tenks! 

 

Znam za to, but where is fun in that... Osobno ne volim high reps treninge (iako bih vjerojatno trebao raditi zbog hipertrofije), 3-5 mi je optimalno na compound vježbama. High reps samo na izolacijama.

Ali dosta dobro sam ja odhendlao tu svoju ozlijedu. Bez ikakve pomoći, potpuno samostalno, uspio izgurati defku do kraja. I sad polako ubacujem teže vježbe. Bench sam se, kao što vidiš, već skoro vratio na puni kapacitet, squat sam krenuo pripremati tijelo pa radim lagane setove sa 80kg. Sumo deadlift sam krenuo sa 130kg i bilo je malo previše, odmah sam osjetio leđa tako da ću i njega krenuti sa 80-100 pa polako gore. 

OHP sam u potpunosti zadržao u odnosu na masu. Danas 75kg 1 ponavljanje čisto da vidim jel' mogu (čak malo i više od mog bodyweighta hehe), i to sam bez problema nekih RPE 6-7. Na masi (10kg više nego sada) su bile iste brojke. 


Tako da, sve u svemu dobro ide 

 

 3-5 isto utjece na rast misica, ali je problem puno veca mogucnost ozlijede, i moras vise serija uraditi za isti volumen, i nije isto 1 ponavljanje u rezervi ako radis samo 3 ponavljanja vs ako radis 10-15

13 godina
offline
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Petar hw kaže...

ti si jedan hejter na ispod 100g proteina dnevno

 zasto mislis da te hejta? 

 

evo da ti nisi spomenuo, ja ne bih nista hejterski procitao u njegovom komentaru, meni vise zvuci kao da si najveci znalac i najvise iskustva imas tu na forumu, i da mozes dati savjet

13 godina
offline
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Angelo97 kaže...


Dosta dobar klip po meni o svemu vezano za trening

 Dobar video, ali sad ce doci Petar i reci da nist ne valja, 10 serija je malo, nema tu napretka, ili 30 ili idi kuci

3 mjeseca
offline
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
exer1234 kaže...
Angelo97 kaže...
Mr.Natural kaže...
Angelo97 kaže...
Hahaha ovo mi je lakrdija teska, nadam se da netko ne primjenjuje ovo ozbiljno na sebi. Drago mi je da se ljudi sprdaju u komentarima iako je Mike postao popularan u zadnje vrijeme.

https://youtube.com/shorts/XTvB-XxJgaU?si=N5MA2hXEo-508WSk

 Ako radis ta 3 seta do otkaza bi trebalo biti dosta 

 To su 3 seta za cijelo tijelo, 1 set za lower body, 1 set pulldowna i 1 set incline pressa. Ne moramo ni vjezbat vise za gainse izgleda. Zato i imamo sve vise ovih debelih koji barataju sa svom literaturom, a gyma ne vide

 ima tu vise od 1 seta, i one serija zagrijavanja imaju takodjer utjecaj na hipetrofiju, jer ako pogledas, nisu bas lagane serije, zar ne? isto kao i kod Doriana, samo sto je Dorianov princip kudikamo bolji.

 

ovaj Mike je kao sto vec svi znaju, mrzio Arnolda iz nekog razloga, i trenirao i izgradio je tijelo na high volume principu kao i arnold i sva ekipa, i kasnije se prebacio na ovo samo da kontrira Arnoldu

 

to je isto kao kad ljudi izgrade tijelo na mesu, i onda predju u vegane i odrzavaju steceno i onda se hvale kako su ovo postigli veganizmom

 Do prije par godina jos svi su bili ono standard 3 do 4 serije po vjezbi, a sad u zadnje vrijeme po drustvenim mrezama samo tog Mikea forsiraju kao sto i ti kazes koji se sam nije izgradio na takvom stilu treninga. Mislim da je Petar upravu kad kaze da danas svi zele sve, a spremni su ulozit minimalno.

10 godina
online
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Angelo97 kaže...

  Mislim da je Petar upravu kad kaze da danas svi zele sve, a spremni su ulozit minimalno.

 To je to,najveci prblem danas u svemu ne samo treningu i nemas tu sta dalje filozofirat.

Origin_Steam: hrka11
13 godina
offline
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Angelo97 kaže...
exer1234 kaže...
Angelo97 kaže...
Mr.Natural kaže...
Angelo97 kaže...
Hahaha ovo mi je lakrdija teska, nadam se da netko ne primjenjuje ovo ozbiljno na sebi. Drago mi je da se ljudi sprdaju u komentarima iako je Mike postao popularan u zadnje vrijeme.

https://youtube.com/shorts/XTvB-XxJgaU?si=N5MA2hXEo-508WSk

 Ako radis ta 3 seta do otkaza bi trebalo biti dosta 

 To su 3 seta za cijelo tijelo, 1 set za lower body, 1 set pulldowna i 1 set incline pressa. Ne moramo ni vjezbat vise za gainse izgleda. Zato i imamo sve vise ovih debelih koji barataju sa svom literaturom, a gyma ne vide

 ima tu vise od 1 seta, i one serija zagrijavanja imaju takodjer utjecaj na hipetrofiju, jer ako pogledas, nisu bas lagane serije, zar ne? isto kao i kod Doriana, samo sto je Dorianov princip kudikamo bolji.

 

ovaj Mike je kao sto vec svi znaju, mrzio Arnolda iz nekog razloga, i trenirao i izgradio je tijelo na high volume principu kao i arnold i sva ekipa, i kasnije se prebacio na ovo samo da kontrira Arnoldu

 

to je isto kao kad ljudi izgrade tijelo na mesu, i onda predju u vegane i odrzavaju steceno i onda se hvale kako su ovo postigli veganizmom

 Do prije par godina jos svi su bili ono standard 3 do 4 serije po vjezbi, a sad u zadnje vrijeme po drustvenim mrezama samo tog Mikea forsiraju kao sto i ti kazes koji se sam nije izgradio na takvom stilu treninga. Mislim da je Petar upravu kad kaze da danas svi zele sve, a spremni su ulozit minimalno.

 jbg stalno neki trendovi dolaze, dizu ljude iz mrtvih..

 

ali eto to je izgovor onima koji zele trenirati samo 30-40 min 3 puta tjedno, pa onda nalaze razloge zasto bi to bilo dobro, posto Menzer to radi.

 

Ali da se razumijemo, ako mozes trenirati samo 3x tjedno po 30 min, onda definitivno moras apsolutno dati sve od sebe, i ici do otkaza, nije optimalno , ali nemas drugog izbora

 

kao sto rekoh volumen nadoknaduje intezitet. Dakle ili jedno ili drugo, ne mozes bez oboje, onda nemas napretka

 

Pa to za menzera nisam ja izmislio, pricala je ekipa koja je bila u to vrijeme (Franco Columbu itd) da je Mike znao biti u teretani duze od njih, dodje prije, i kasnije ode, i isto je trenirao s hrpu volumena, ne vidim smisao zasto bi itko od njih lagao.

 

lik je bio ogorcen na Arnolda, i onda je poceo filozifirati i nametati taj stil samo da bi bio totalno drugaciji od ostalih, i da bi se nametnuo u tome. I defitivno nitko drugi nije trenirao tako, kasnije je tek Dorian preuzeo, ali definitivno je to strukturirao puno bolje, 

cak je i sam Dr Mike Isreaetel rekao da je trening dobar kad ga je "kritizirao", forma je bila on top, full ROM, vise serija, vise vjezbi, ali je isto tako jedna serija bila max max, dok su ostale serije bile zagrijavanje ali su takodjer bile blizu otkaza, tako da su se i one racunale u volumen.

 

 

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2024 16:23 (exer1234).
7 godina
offline
Bodybuilding - od početnika do naprednih

30 min 3x tjedno je i dalje bolje od 0 min 7x tjedno.

 

I malo intenziteta je bolje od nimalo intenziteta.

10 godina
online
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
exer1234 kaže...
Angelo97 kaže...
exer1234 kaže...
Angelo97 kaže...
Mr.Natural kaže...
Angelo97 kaže...
Hahaha ovo mi je lakrdija teska, nadam se da netko ne primjenjuje ovo ozbiljno na sebi. Drago mi je da se ljudi sprdaju u komentarima iako je Mike postao popularan u zadnje vrijeme.

https://youtube.com/shorts/XTvB-XxJgaU?si=N5MA2hXEo-508WSk

 Ako radis ta 3 seta do otkaza bi trebalo biti dosta 

 To su 3 seta za cijelo tijelo, 1 set za lower body, 1 set pulldowna i 1 set incline pressa. Ne moramo ni vjezbat vise za gainse izgleda. Zato i imamo sve vise ovih debelih koji barataju sa svom literaturom, a gyma ne vide

 ima tu vise od 1 seta, i one serija zagrijavanja imaju takodjer utjecaj na hipetrofiju, jer ako pogledas, nisu bas lagane serije, zar ne? isto kao i kod Doriana, samo sto je Dorianov princip kudikamo bolji.

 

ovaj Mike je kao sto vec svi znaju, mrzio Arnolda iz nekog razloga, i trenirao i izgradio je tijelo na high volume principu kao i arnold i sva ekipa, i kasnije se prebacio na ovo samo da kontrira Arnoldu

 

to je isto kao kad ljudi izgrade tijelo na mesu, i onda predju u vegane i odrzavaju steceno i onda se hvale kako su ovo postigli veganizmom

 Do prije par godina jos svi su bili ono standard 3 do 4 serije po vjezbi, a sad u zadnje vrijeme po drustvenim mrezama samo tog Mikea forsiraju kao sto i ti kazes koji se sam nije izgradio na takvom stilu treninga. Mislim da je Petar upravu kad kaze da danas svi zele sve, a spremni su ulozit minimalno.

 jbg stalno neki trendovi dolaze, dizu ljude iz mrtvih..

 

ali eto to je izgovor onima koji zele trenirati samo 30-40 min 3 puta tjedno, pa onda nalaze razloge zasto bi to bilo dobro, posto Menzer to radi.

 

Ali da se razumijemo, ako mozes trenirati samo 3x tjedno po 30 min, onda definitivno moras apsolutno dati sve od sebe, i ici do otkaza, nije optimalno , ali nemas drugog izbora

 

kao sto rekoh volumen nadoknaduje intezitet. Dakle ili jedno ili drugo, ne mozes bez oboje, onda nemas napretka

 

Pa to za menzera nisam ja izmislio, pricala je ekipa koja je bila u to vrijeme (Franco Columbu itd) da je Mike znao biti u teretani duze od njih, dodje prije, i kasnije ode, i isto je trenirao s hrpu volumena, ne vidim smisao zasto bi itko od njih lagao.

 

lik je bio ogorcen na Arnolda, i onda je poceo filozifirati i nametati taj stil samo da bi bio totalno drugaciji od ostalih, i da bi se nametnuo u tome. I defitivno nitko drugi nije trenirao tako, kasnije je tek Dorian preuzeo, ali definitivno je to strukturirao puno bolje, 

cak je i sam Dr Mike Isreaetel rekao da je trening dobar kad ga je "kritizirao", forma je bila on top, full ROM, vise serija, vise vjezbi, ali je isto tako jedna serija bila max max, dok su ostale serije bile zagrijavanje ali su takodjer bile blizu otkaza, tako da su se i one racunale u volumen.

 

 

 Najbolje je volumen + intezitet :D. Volumena dosta jer volim trenirati a intezitet jer se tako napreduje, još ako je intezitet na većim kilažama, top ^^

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2024 18:07 (BeLLicus).
3 godine
offline
Bodybuilding - od početnika do naprednih

pa da, to je takav fejl kad ih vidim "ili intenzitet ili volumen, ne mozes oboje" i to tako sa sigurnosti tvrditi, ne znaju sta je trening kad nakon kojeg moras malo sjesti da dodes k sebi

 

 

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2024 20:35 (Petar hw).
3 mjeseca
offline
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Jel zna neko di mogu nabavit pdf za mukte arnoldove enciklopedije?
3 godine
offline
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
exer1234 kaže...
 moras apsolutno dati sve od sebe, i ici do otkaza, nije optimalno , ali nemas drugog izbora

 

 

citam opet i ne vjerujem kakve pizdarije se sire ovdje, i onda to cita klincadija koja tek pocinje pa se ustrucava na treninzima dati sve od sebe jer im je neki svinja-look lik na forumu napisao da tako treba i ako su pametni nek treniraju tako, u istoj situaciji sam bio 2009-2015, spreman trenirati kako god treba za max gainse ali se ustrucavao posteno odraditi misicnu skupinu jer su me uvjeravali da nevalja jako zgaziti misic, bio pogresno indoktriniran, koliko stete su mi nanijeli i gejnova usporili science motherfuckersi

 

dati sve od sebe i ici do otkaza nije dobro?? zelis vjerivati da je tako jer ti se neda dati sve od sebe i otkaz boli, 

 

i de se pliz prestani razbacivati sa tim terminom optimalno, jer ti ne izgledas optimalno, i svi koji zagovaraju isto ne izgledaju optimalno, i svi koji ce trenirati tako nece izgledati optimalno

 

oni koji izgledaju optimalno daju sve od sebe i idu do otkaza

7 godina
offline
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Jesi gledao možda Libgen?
13 godina
offline
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
robogo kaže...

30 min 3x tjedno je i dalje bolje od 0 min 7x tjedno.

 

I malo intenziteta je bolje od nimalo intenziteta.

 Da, ali ako vec zelis uraditi sto vise, onda deff ides na otkaz

13 godina
offline
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Petar hw kaže...

pa da, to je takav fejl kad ih vidim "ili intenzitet ili volumen, ne mozes oboje" i to tako sa sigurnosti tvrditi, ne znaju sta je trening kad nakon kojeg moras malo sjesti da dodes k sebi

 

 

 

I dalje ne kontas jel?

 

naravno da moras imati oboje da bi bilo optimalno

 

ali pricamo o 2 situacije:

 

gdje ljudi nemaju vremena za gym, mogu 3x po 45 min, onda moras ici do otkaza u malo serija

 

imas ljude koji trpaju hrpu volumena a vecina toga su daleko od otkaza

13 godina
offline
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Petar hw kaže...
exer1234 kaže...
 moras apsolutno dati sve od sebe, i ici do otkaza, nije optimalno , ali nemas drugog izbora

 

 

citam opet i ne vjerujem kakve pizdarije se sire ovdje, i onda to cita klincadija koja tek pocinje pa se ustrucava na treninzima dati sve od sebe jer im je neki svinja-look lik na forumu napisao da tako treba i ako su pametni nek treniraju tako, u istoj situaciji sam bio 2009-2015, spreman trenirati kako god treba za max gainse ali se ustrucavao posteno odraditi misicnu skupinu jer su me uvjeravali da nevalja jako zgaziti misic, bio pogresno indoktriniran, koliko stete su mi nanijeli i gejnova usporili science motherfuckersi

 

dati sve od sebe i ici do otkaza nije dobro?? zelis vjerivati da je tako jer ti se neda dati sve od sebe i otkaz boli, 

 

i de se pliz prestani razbacivati sa tim terminom optimalno, jer ti ne izgledas optimalno, i svi koji zagovaraju isto ne izgledaju optimalno, i svi koji ce trenirati tako nece izgledati optimalno

 

oni koji izgledaju optimalno daju sve od sebe i idu do otkaza

 Nisam rekao da nije dobro, kazem da nije NAJOPTIMALNIJE

i ne pricamo o svim serijama, nije isto cucanj, bp ili neka masina gdje si siguran da mozes sigurno ici do otkaza, pogotovo za manje misicne skupine

 

sve studije govore da imas isti napredak radio do otkaza ili 1-2 ponavljanja u rezervi, samo sto ces s ovim drugim imati veci prost za napredak i rast kilaze/snage/ponavljanja kroz duzi period

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2024 13:06 (exer1234).
3 godine
offline
Bodybuilding - od početnika do naprednih

hehehe mali dyel debeljuco dijeli savjete i tvrdi sta je optimalno a sta nije u bodybuildingu, hehehehe

7 godina
offline
Bodybuilding - od početnika do naprednih

A u raspravu s njim se upušta majstor na steroidima.

 

Ludnica

3 godine
offline
Bodybuilding - od početnika do naprednih

moram se boriti protiv zla koje namece, da u svoju mrezu trecerazrednih niskobudzetnih savjeta koji nikud ne vode ne uhvati mlade vjezbace

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2024 19:39 (Petar hw).
13 godina
offline
Bodybuilding - od početnika do naprednih

ja nisam rekao da sam TRENUTNO debeljuca :D rekao sam da sam bio prestao trenirati, to ne zanci da SAD ne treniram i da se nisam vratio u formu od prije, ma kakva god ona bila

zapravo nikad ni nisam bio debeljuca, samo se nakupi pun k vode koja ode za 2-3 tjedna racunanja kalorija i treninga, naravno i misicni volumen se vrati

 

 

a to sto si na anabolicima ti samo jos dokazuje da mozes trenirati  kako god zelis, i da ces napredovati

imas puno vise prostora, i zapravo i mozes UBITI taj misic kao sto i radis, i odmarati 7 dana kao sto i radis, jer sinteza proteina je duza nego kod naturalaca.. poslije 2-3 dana je na 0, i sta mislis sa ce se desiti ako odmaras misic jos tih 4-5 dana dodanto? da imas benefita od toga?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2024 0:41 (exer1234).
3 godine
offline
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
exer1234 kaže...

 to sto si na anabolicima ti samo jos dokazuje da mozes trenirati  kako god zelis, i da ces napredovati

imas puno vise prostora, i zapravo i mozes UBITI taj misic kao sto i radis, i odmarati 7 dana kao sto i radis, jer sinteza proteina je duza nego kod naturalaca.. poslije 2-3 dana je na 0, i sta mislis sa ce se desiti ako odmaras misic jos tih 4-5 dana dodanto? da imas benefita od toga?

 

 

 

 nije tako bato, napisao sam ti vise puta, anabolici ne rade tako kako mislis

 

ako odmaras misic dodatno 4-5 dana odmoriti ces CNS i dugorocno bolje napredovati, napisao sam ti vise puta ali vidim da se ne hvata, izbaci iz glave "sintezu proteina" i tjednu frekvenciju koja nije bitna stovise precesto pogađanje misica moze biti kontraproduktivno (osim za listove) nego je bitan dugorocan progress u snazi za svaki pokret, a ti se sada nastavi boriti i tjerati svoje teorije 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2024 7:10 (Petar hw).
2 godine
offline
Pileća prsa-priprema

Kako pripremate pileća prsa da budu ukusna?

Dosad sam ih pekao na tavi bez ulja, samo posolio, al su mi dosadila...slušam vaše ideje kako ih spremiti za prilog, a da su ukusna i da nemaju dodatno puno kcal...

13 godina
offline
Re: Pileća prsa-priprema
japaja55 kaže...

Kako pripremate pileća prsa da budu ukusna?

Dosad sam ih pekao na tavi bez ulja, samo posolio, al su mi dosadila...slušam vaše ideje kako ih spremiti za prilog, a da su ukusna i da nemaju dodatno puno kcal...

Vegeta Grill Classic, jednostavno i fino, koristim već dugo i nije mi 'dosadilo'.

10 godina
online
Bodybuilding - od početnika do naprednih

Petar hw 

 

Hoćeš izaći na natjecanje možda ove jeseni, ima u sportfest u poreču 19.10 bit će 4 katerogije i jesi li se ikad natjecao?... Mene je kolega odveo kod jednog lika koji se bavi trenerskim poslom već 20 godina u požegi na procjenu, rekao mi je da sam simetričan i čisti classic phyisque, njegova procjena je na mojih 175cm kad bi oderao se do kože za binu da bih bio na nekih 73 do 75kg... Moraš o svom trošku putovanje + boja za tijelo koja je 50e... Koliko ima smisla uopće ići natural na natjecanje kad znam da svi koji će biti tamo su na igli? Ima i u Srbiji i Jagodini 5.10 brutalno natjecanje bude 1000 eura odnosi pobjednik, tj tako je bilo prošle godine, Strmečki je odnjeo pobjedu. Mene privlači taj kompetativni bodybulding malo da putujem, natječem se upoznam ljude, imam vremena ^^ I ti si iz Zg jel znaš možda što se događa za Hrvatskim bodybuldingom, savezom, ima samo ovo natjecanje u poreču i to revijalno, gdje su prvenstva Hrvatske ili bilo što drugi, gdje god čitam vidim samo neki problemi sa savezom dogovorom, ljudi putuju na natjecanja o svom trošku recimo na euru prije par mjeseci u santa susani dečko i pž je morao sudjelovati pod IFBB zastavom a ne Hrvatskom.

 

Citiram "Treba napomenuti da je ovu medalju zlatnog sjaja Dario osvojio za hrvatsko srce, ali pod IFBB zastavom. Zbog toga se moraju zapitati čelnici Hrvatskog bodybuilding saveza zašto se međusobni antagonizmi i pravne bitke moraju lomiti na leđima natjecatelja te zašto sportašima nije pružena mogućnost da predstavljaju Hrvatsku na Europskom prvenstvu putem Hrvatskog bodybuilding saveza"

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2024 14:42 (BeLLicus).
13 godina
offline
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Petar hw kaže...
exer1234 kaže...

 to sto si na anabolicima ti samo jos dokazuje da mozes trenirati  kako god zelis, i da ces napredovati

imas puno vise prostora, i zapravo i mozes UBITI taj misic kao sto i radis, i odmarati 7 dana kao sto i radis, jer sinteza proteina je duza nego kod naturalaca.. poslije 2-3 dana je na 0, i sta mislis sa ce se desiti ako odmaras misic jos tih 4-5 dana dodanto? da imas benefita od toga?

 

 

 

 nije tako bato, napisao sam ti vise puta, anabolici ne rade tako kako mislis

 

ako odmaras misic dodatno 4-5 dana odmoriti ces CNS i dugorocno bolje napredovati, napisao sam ti vise puta ali vidim da se ne hvata, izbaci iz glave "sintezu proteina" i tjednu frekvenciju koja nije bitna stovise precesto pogađanje misica moze biti kontraproduktivno (osim za listove) nego je bitan dugorocan progress u snazi za svaki pokret, a ti se sada nastavi boriti i tjerati svoje teorije 

 CNS odmaras samo ako ga pretreniras i ubijes, a to s PAMETNIM treningom neces postici, razumijes li? logicno da ako svaki trening radis milion nepotrebnih serija do otkaza da ces ubiti CNS, ali ako treniras PAMETNO, to se nece desiti

 

cuj to, znaci listovi mogu biti cesto trenirani, a ostali misici ne? a zbog cega to listovi mogu? ajd objasni strucno, bas me zanima

 

svaki misic je isti, razlika je samo sto se neki brze a neki sporije oporavljaju.. 

logicno da frekvencija ovisi od oporavka, zar ne? ako se misic oporavi poslije 2-3 dana, zasto ga ne bi opet pogodio?

 

 

Noge, ok,,velika misicna skupina, ledja ok, velika misicna skupina, ali ruke i ramena se extra brzo oporavljaju i mozes ih cesto trenirati..

 

Postoje xx studija i videa na tu temu, i opet iste gluposti pricas koje su debankane prije 15 godina,

 

ne da mi se vise s tobom raspravljati jer nema smisla

 

ti si ocito jos u 2000 godinama, 

treniraws po old skul sistemu sto vise to bolje

jedna misicna skupina po danu

 

prehrana piletina i riza i whey samo poslije treninga, ali obavezno u roku odmah da ne promasis anabolic window,  s vodom i dextrozom da vratis izgubljeni glikogen

navecer samo proteini i masti jer uh preko noci debljaju

 

cardio samo ujutro na prazan stomak jer tada si prazan glikogena, pa se automatski tope masti

 

samo rotacija UH na defki jer moras sokirati tijelo, jedan dan 0 pa ga sokiras s 300, pa tijelo ne zna sta ga je snaslo i nema da ne topi masti

 

voce deblja, kruh deblja

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2024 15:11 (exer1234).
13 godina
offline
Re: Pileća prsa-priprema
japaja55 kaže...

Kako pripremate pileća prsa da budu ukusna?

Dosad sam ih pekao na tavi bez ulja, samo posolio, al su mi dosadila...slušam vaše ideje kako ih spremiti za prilog, a da su ukusna i da nemaju dodatno puno kcal...

nikako, ne jedem ih, kupim ponekad u rewe vec gotova, samo ih podgrijem malo u airfryer i to je to

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2024 15:05 (exer1234).
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice