Pozdrav,
tražim konfiguraciju za PC bez periferije do 1000€ (sa PDV-om) međutim prvo me zanima koje je najbolje ili pravo vrijeme za kupnju s obzirom na izlazak nove generacije gpu-a. Nije mi u interesu imati 50xx ali me zanima hoće li i kada doći do pada cijena starijih komponenti i koje je općenito najbolje vrijeme za kupnju. Ne gori nigdje da moram kupiti odma, trenutno imam laptop sa gtx 1050Ti grafom i za dosta indie i starijih naslova koje igram mi je sasvim u redu međutim ima i puno stvari koje jednostavno ne mogu pokrenuti. Više ne studiram i imam i poslovni laptop pa mi ne treba još jedan. U interesu mi je da mi novo računalo traje što duže, za kučište mi je bitno da ima mjesta za buduće nadogradnje i dobru ventilaciju, RGB me ne zanima ni najmanje. Preferiram AMD CPU, uzeo bih 32GB RAM-a i 1 TB SDD mi je sasvim dovoljno. Ne vjerujem da ću za ovu cifru moći igrati zahtjevne naslove u 4K na barem high postavkama međutim ako je moguće slušam prijedloge.
Nije mi problem odraditi kupnju u više dućana ili u inozemstvu, ali bi bilo poželjno da dućan može izdati R1 račun.
Isplati li se možda uzeti koje komponente rabljene?
I provjerio sam threadove za recenzije o dućanima međutim nisam uspio doći do nekog zaključka iz kojeg je najbolje (povoljno, nema problema sa povratima ili garancijom itd.) pa molim i savjet po tome, može i privatnom porukom ako nije dopušteno u threadu.
Hvala unaprijed