Pomoć u gradnji ITX računara

poruka: 63
|
čitano: 8.169
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Pomoć u gradnji ITX računara

Pozdrav dobri ljudi,nadam se da ste svi koji ovo čitate dobro u vrijeme ove pandemije !!! Nego sklapam ITX računar i uzeo sam cooler master NR200p kućište pa sam zapeo oko odabira cpu kulera, ne znam koji noctua kuler da odaberem jer bi isao samo sa the best air kulerom hehe, cpu je 5600x. Svakako bi isao bez staklo stranice jer su lose temperature tako da cu ici sa prozracenom tj supljom stranicom. Ako neko ima iskustva sa vec pomenutim kucistem bio bi zahvalan puno. Pozz ljudi i cuvajte se.

Bišć@n
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 mjeseci
online
Re: Pomoć u gradnji ITX računara
Biscan kaže...

Pozdrav dobri ljudi,nadam se da ste svi koji ovo čitate dobro u vrijeme ove pandemije !!! Nego sklapam ITX računar i uzeo sam cooler master NR200p kućište pa sam zapeo oko odabira cpu kulera, ne znam koji noctua kuler da odaberem jer bi isao samo sa the best air kulerom hehe, cpu je 5600x. Svakako bi isao bez staklo stranice jer su lose temperature tako da cu ici sa prozracenom tj supljom stranicom. Ako neko ima iskustva sa vec pomenutim kucistem bio bi zahvalan puno. Pozz ljudi i cuvajte se.

 Nisam imao prilike imat to kučište ali kolko vidim dosta je "zatvoreno"..Kak to radi?Jel če ti tu bit temperature ok?

Inače sam več par komada složio Phanteks Enthoo Evolv ITX TG Black/Red i mogu ti reč da su sasvim solidna..Čak sam več spomenuo negdje prije da bi si točno i ja uzel jedno kolko mi je zanimljivo i ok..

Evo možda mala preporuka za neko drugo kučište

11 godina
offline
Re: Pomoć u gradnji ITX računara
renato1977 kaže...
Biscan kaže...

Pozdrav dobri ljudi,nadam se da ste svi koji ovo čitate dobro u vrijeme ove pandemije !!! Nego sklapam ITX računar i uzeo sam cooler master NR200p kućište pa sam zapeo oko odabira cpu kulera, ne znam koji noctua kuler da odaberem jer bi isao samo sa the best air kulerom hehe, cpu je 5600x. Svakako bi isao bez staklo stranice jer su lose temperature tako da cu ici sa prozracenom tj supljom stranicom. Ako neko ima iskustva sa vec pomenutim kucistem bio bi zahvalan puno. Pozz ljudi i cuvajte se.

 Nisam imao prilike imat to kučište ali kolko vidim dosta je "zatvoreno"..Kak to radi?Jel če ti tu bit temperature ok?

Inače sam več par komada složio Phanteks Enthoo Evolv ITX TG Black/Red i mogu ti reč da su sasvim solidna..Čak sam več spomenuo negdje prije da bi si točno i ja uzel jedno kolko mi je zanimljivo i ok..

Evo možda mala preporuka za neko drugo kučište

Kuciste je vrhunsko supljo sa svih strana i bas je popularno tako da mislm da tu nisam pogrijesio, nego me brine cpu kuler koji da uzmem, i dugo sam razmisljao o napojnoj jedinici, htio sam sf750 i citam da imaju nekih velikih problema sf serija citava evo link koga zanima https://hardwaresfera.com/en/noticias/hardware/lote-defectuoso-fuente-alimentacion-corsair-sf-platinum/ i onda uzmem seasonic sgx650w sfx mislim da sam odabrao dobro?!

Bišć@n
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2021 23:13 (Biscan).
13 mjeseci
online
Re: Pomoć u gradnji ITX računara
Biscan kaže...
renato1977 kaže...
Biscan kaže...

Pozdrav dobri ljudi,nadam se da ste svi koji ovo čitate dobro u vrijeme ove pandemije !!! Nego sklapam ITX računar i uzeo sam cooler master NR200p kućište pa sam zapeo oko odabira cpu kulera, ne znam koji noctua kuler da odaberem jer bi isao samo sa the best air kulerom hehe, cpu je 5600x. Svakako bi isao bez staklo stranice jer su lose temperature tako da cu ici sa prozracenom tj supljom stranicom. Ako neko ima iskustva sa vec pomenutim kucistem bio bi zahvalan puno. Pozz ljudi i cuvajte se.

 Nisam imao prilike imat to kučište ali kolko vidim dosta je "zatvoreno"..Kak to radi?Jel če ti tu bit temperature ok?

Inače sam več par komada složio Phanteks Enthoo Evolv ITX TG Black/Red i mogu ti reč da su sasvim solidna..Čak sam več spomenuo negdje prije da bi si točno i ja uzel jedno kolko mi je zanimljivo i ok..

Evo možda mala preporuka za neko drugo kučište

Kuciste je vrhunsko supljo sa svih strana i bas je popularno tako da mislm da tu nisam pogrijesio, nego me brine cpu kuler koji da uzmem, i dugo sam razmisljao o napojnoj jedinici, htio sam sf750 i citam da imaju nekih velikih problema sf serija citava evo link koga zanima https://hardwaresfera.com/en/noticias/hardware/lote-defectuoso-fuente-alimentacion-corsair-sf-platinum/ i onda uzmem seasonic sgx650w sfx mislim da sam odabrao dobro?!

 Kažem nisam imao prilike uopče vidjet to kučište nego sam ovak bacio oko po slikama online,a ne volim išta komentirat a još manje preporučat ako to nisam imao prilike vidjet/isprobat(mislim da me razumiješ)

A šta se tiče Seasonic-a mislim da je to to..A za hlađenje,ne znam još si pogledaj šta bi ti pasalo ali sad točno nisam siguran negdje sam gledao test par hladnjaka i noctua se baš nije pokazao nešto naj naj..Temperatura tak tak ali je bio dosta bučan(malo za ne povjerovat ali)..Ali po meni ako nečeš raditi oc i ubijat cpu 0-24 za renderiranja i takve stvari uzmi si neki prosječni hladnjak i miran si-glavno da nije stock

10 godina
offline
Pomoć u gradnji ITX računara

Uzmi Seasonic SFX, ja iskreno i ne bi bas preporucio phanteks enthoo evolv ITX imam ga i sam.Problem je u tome sto ces morat rezat PSU shroud inace ce se grafa bezveze zagrijavat a ukoliko je neka glomazna mozda ce cak i blokirat ventilatore da se vrte uopce.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
offline
Re: Pomoć u gradnji ITX računara
MGloc kaže...

Uzmi Seasonic SFX, ja iskreno i ne bi bas preporucio phanteks enthoo evolv ITX imam ga i sam.Problem je u tome sto ces morat rezat PSU shroud inace ce se grafa bezveze zagrijavat a ukoliko je neka glomazna mozda ce cak i blokirat ventilatore da se vrte uopce.

Uzeo sam Seasonic sfx-L  sgx650 i odgovara u NR200p kuciste,ima tacno kavez sa sfx i sfx-L napajanja,tako da sam to rijesio,samo sam pitao jesam dobro odlucio sa ovim napajanjem,hvala Vam na odgovorima, bas vec par dana trazim i pregledam koji cpu kuler da uzmem  cisto za gaming i malo streaming nikakav overclocking niti rendering.

Bišć@n
6 godina
neaktivan
offline
Pomoć u gradnji ITX računara

cpu cooler mozda big shuriken 3 i noctua a12x25?

abadabadu
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
offline
Re: Pomoć u gradnji ITX računara
Taj phanteks nije ni i od itx. To je dimenzijama maltene atx kućište ograničeno na itx (čitaj:skupe) matične.
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
offline
Pomoć u gradnji ITX računara

Sto se tice kucista NR200P vjerujte dugo sam u ovim vodama i kuciste je fantasticno,za 100eura dobijete full kompaktno kuciste sa par varijacija kako da sklopite racunar, malo je zaista mozda vam se cini da je veliko ali kad ga vidite zaljubite se u njega,full metalno je i bas dobro prozraceno i kvalitetno, plus dodje tempered glass panel i riser cable u toj cijeni, sto jest zaista je kvalitetno za 100 eura. E jos da skontam koji cpu kuler da uzmem, u svakom slucaju postacu slike ovdje mozda nekome pomogne ko bude u izradi sličnog racunara sa ovim kućištem.

Bišć@n
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2021 22:32 (Biscan).
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Pomoć u gradnji ITX računara
Biscan kaže...

Sto se tice kucista NR200P vjerujte dugo sam u ovim vodama i kuciste je fantasticno,za 100eura dobijete full kompaktno kuciste sa par varijacija kako da sklopite racunar, malo je zaista mozda vam se cini da je veliko ali kad ga vidite zaljubite se u njega,full metalno je i bas dobro prozraceno i kvalitetno, plus dodje tempered glass panel i riser cable u toj cijeni, sto jest zaista je kvalitetno za 100 eura. E jos da skontam koji cpu kuler da uzmem, u svakom slucaju postacu slike ovdje mozda nekome pomogne ko bude u izradi sličnog racunara sa ovim kućištem.

 obavezno slike 

 

6 godina
neaktivan
offline
Re: Pomoć u gradnji ITX računara
abadabadu kaže...

cpu cooler mozda big shuriken 3 i noctua a12x25?

 eo ja san ti odgovoria koji cooler

abadabadu
11 godina
offline
Pomoć u gradnji ITX računara

Razmisljam o ovome U9S CHROMAX ili dok izadje U12A CHROMAX :) . Samo mi nije jasno izgleda da ne isporucuju montazni kit za AM4 platformu ?!

Bišć@n
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2021 0:39 (Biscan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Pomoć u gradnji ITX računara
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2021 9:52 (grgaRi).
2 godine
offline
Pomoć u gradnji ITX računara

Kad se slaže itx treba pazit na sve. Moja preporuka je da kreneš od matične ploče i držiš se QVL liste proizvođača matične, odnosno službenih preporuka. Pa onda gledat koji cooler paše, a da ne lupa u hladnjak od recimo vrm-a i slično. Pa tek onda ram koji neće smetat cooleru gabaritima i po mogućnosti da je sa QVL liste jer možda ti neće frekve rama (XMP) radit ok na prvu, već na 2666Mhz po defualtu. Nije nužno, al bit će ti život lakši. Pozdrav!

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
offline
Re: Pomoć u gradnji ITX računara
FrostyHR kaže...

Kad se slaže itx treba pazit na sve. Moja preporuka je da kreneš od matične ploče i držiš se QVL liste proizvođača matične, odnosno službenih preporuka. Pa onda gledat koji cooler paše, a da ne lupa u hladnjak od recimo vrm-a i slično. Pa tek onda ram koji neće smetat cooleru gabaritima i po mogućnosti da je sa QVL liste jer možda ti neće frekve rama (XMP) radit ok na prvu, već na 2666Mhz po defualtu. Nije nužno, al bit će ti život lakši. Pozdrav!

Matična je kupljena dole je slika, ram cu uzet Gskill Trident Neo 3600Mhz, a kuler cu najvjerovatnije C14S Noctua, mozda U9S ili U12A. Cpu je 5600x, kuciste znate koje je, napojna takođe kupljena seasonic SGX 650W, jos graficka,ram i kuler. Nevjerovatno kakva oskudica sa grafickim kartama i cijene su boze sacuvaj, inace mislim uzet 3060ti. I da SSD 980 pro sam uzeo i 860 pro.

Bišć@n
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2021 23:14 (Biscan).
2 godine
offline
Pomoć u gradnji ITX računara

Bit će to super. Stavi slike kad složiš!

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Pomoć u gradnji ITX računara
FrostyHR kaže...

Bit će to super. Stavi slike kad složiš!

Naravno,tu sam podjelicu sve sa Vama braćo moja, mozda nekom pomogne, ali dok dođe još par ovih komponenti, kao da sastavljam atomsku bom..kolika je kriza za hardware :D Ne znam da li da uzmem 32gb ili 16gb ram-a ?

Bišć@n
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2021 16:58 (Biscan).
8 godina
offline
Re: Pomoć u gradnji ITX računara

A za tvoje potrebe, igranje i stream, je dosta i 16. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2021 20:08 (grgaRi).
11 godina
offline
Pomoć u gradnji ITX računara

Ljudi moji znam nije ovo tema majning ali moram pitati bolje receno izjadati se pa kad ce ovo stati sa kopanjem, graficke ne moguce nabaviti i ako je ima, ima je po nekoj suludoj cijeni !?!?!? Stvarno sam potrefio kad cu sklapati pc :(

Bišć@n
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2021 21:28 (Biscan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
offline
Pomoć u gradnji ITX računara

Ne vidim da će ludilo stat ubrzo. Bitcoin, ethereum još snažno rastu. Pa ekipa vani je počela s laptopima u kafićima se ubadat u struju, za boga miloga! Opcija je uzet polovnu 2080 super ili Ti za razumnu lovu. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
offline
Re: Pomoć u gradnji ITX računara
FrostyHR kaže...

Ne vidim da će ludilo stat ubrzo. Bitcoin, ethereum još snažno rastu. Pa ekipa vani je počela s laptopima u kafićima se ubadat u struju, za boga miloga! Opcija je uzet polovnu 2080 super ili Ti za razumnu lovu. 

 Ništa, idemo majnovati ethereum

Bišć@n
11 godina
offline
Pomoć u gradnji ITX računara

Glasajte :D

6 32GB 3200Mhz CL16 180eura
2 16GB 3600Mhz CL16 125eura
4 32GB 3600Mhz CL16 200eura
Bišć@n
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2021 0:23 (Biscan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
offline
Pomoć u gradnji ITX računara

Na novim ryzenima infinity fabric clock je 1900MHz. Idealno bi trebao uzeti RAM na 3800MHz da pogodiš omjer 1:1. Ja bi osobno išao na 3600MHz kit pa overclockao do 3800MHz uz veće latencije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2021 8:36 (FrostyHR).
Moj PC  
1 0 hvala 2
2 godine
offline
Re: Pomoć u gradnji ITX računara

Mislim da sa SFX-L napajanjem gubiš sekundarni 120mm exaust fan. Nema mjesta za ugradnju kad je kavez gore u sfx-l položaju.

11 godina
offline
Re: Pomoć u gradnji ITX računara
FrostyHR kaže...

Mislim da sa SFX-L napajanjem gubiš sekundarni 120mm exaust fan. Nema mjesta za ugradnju kad je kavez gore u sfx-l položaju.

Vidjecu da stavim 2 tanja ventilatora od noctua !? Mislim da bi mogli stati dva NF A12x15 ako sam dobro napisao mislim da su to tanji ventilatori ?!??!?! Nevjerovatno jedan NF A12x15 košta 40eura !!!

Bišć@n
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2021 22:32 (Biscan).
2 godine
offline
Re: Pomoć u gradnji ITX računara
Biscan kaže...
FrostyHR kaže...

Mislim da sa SFX-L napajanjem gubiš sekundarni 120mm exaust fan. Nema mjesta za ugradnju kad je kavez gore u sfx-l položaju.

Vidjecu da stavim 2 tanja ventilatora od noctua !? Mislim da bi mogli stati dva NF A12x15 ako sam dobro napisao mislim da su to tanji ventilatori ?!??!?! Nevjerovatno jedan NF A12x15 košta 40eura !!!

 

11 godina
offline
Re: Pomoć u gradnji ITX računara
FrostyHR kaže...

Mislim da sa SFX-L napajanjem gubiš sekundarni 120mm exaust fan. Nema mjesta za ugradnju kad je kavez gore u sfx-l položaju.

 Naručio sam i SF750 od Corsaira.

Bišć@n
2 godine
offline
Re: Pomoć u gradnji ITX računara

Neka si! Sad si bez brige duuuugo.

11 godina
offline
Pomoć u gradnji ITX računara

Da nema neko od Vas 980 pro ssd 500GB, vidim da je izašao firmware za njega pa reko da vidim jesu rijesili onaj problem citanja i pisanja, valjda je ssd usporavao nakon nekog vremena tj nije pokazivao referente brzine citanja i pisanja ?!?!?

Bišć@n
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice