Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.558
|
čitano: 16.591.344
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
BugLove kaže...

Mene je jednom prilikom netko napao sa virusom i došlo je do toga da je napravio 2000 eur troška na kreditnoj kartici. Po mene je sve završilo ok  jer je banka sve blokirala i ništa nisam morao platiti.

Onda sam malo počeo gledati po hakerskim forumima kako se rade virusi i skužio da možeš uzeti bilo koji poznati virus i sam ga kriptirati i imaš virus kojeg niti jedan antivirusni program neće  prepoznati barem 5-10 dana.

Od tada ne koristim antivirusne programe.

netko te napao virusom i odjednom ti je napravio 2000 eura troška na kreditnoj? 

što sve čovjek neće pročitati na ovom forumu.

i onda si ti gledao po forumima...  i došao do genijalnog zaključka 

7 godina
millennial kaže...

genijalac jesi li barem probao nekada napraviti virus i zaraziti neki kompjuter ili ti to onako teoretski djeliš savjete?

23 mjeseca
BugLove kaže...

genijalac jesi li barem probao nekada napraviti virus i zaraziti neki kompjuter

Zašto bi to probao? Zašto lupetaš po forumu?

2 godine
BugLove kaže...
millennial kaže...

genijalac jesi li barem probao nekada napraviti virus i zaraziti neki kompjuter ili ti to onako teoretski djeliš savjete?

kao klinac sam bio poznati haker u lijepoj našoj 

7 godina
SharkZ kaže...

Zašto bi to probao? Zašto lupetaš po forumu?

Malo kulture ti ne bi falilo. 

Ajde žutokljunac reci ti meni što sam ja to lupetao?

Moja jedina tvrdnja je da svatko sa malo informatičkog znanja  može zakamuflirati virus/trojan  i ni jedan antivirusni program ga neće prepoznati.

Ajde reci mi da to nije istina 

PS: probaš  kako bi znao kako nešto radi, pa onda ne lupetaš po forumu. Ali takvima kao ti je to teško objasniti. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2026 9:36 (BugLove).
7 godina

I to što je još gore bilo koji poznati virus/trojan

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2026 9:39 (BugLove).
8 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Istina, u početku su anti-virusi radili na principu otiska, to su virusi vrlo lako zaobišli.

Danas rade na principu heuristike. (gledaju što virus radi, a ne kako virus izgleda.)

To virusi isto lako zaobilaze jer postoje legitimni softveri koji su jako slični zlonamjernom softveru po ponašanju.

18 godina

Izzy 

Mislim da se tu možda radi i o krađi cookie sessiona i svih dostupnih racuna koji idu preko preglednika.

Lako moguće i da se siri dalje preko email-a pa treba biti oprezan i mozda upozoriti svoje kontakte.

Najsigirnije bi mu bilo da napravi cistu reinstalaciju Windowsa, sto se tiće PC-a, a jos vaznije je promijeniti lozinke/PIN-ove od apsolutno svega sto ima.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
djigibao kaže...

Izzy 

Mislim da se tu možda radi i o krađi cookie sessiona i svih dostupnih racuna koji idu preko preglednika.

Lako moguće i da se siri dalje preko email-a pa treba biti oprezan i mozda upozoriti svoje kontakte.

Najsigirnije bi mu bilo da napravi cistu reinstalaciju Windowsa, sto se tiće PC-a, a jos vaznije je promijeniti lozinke/PIN-ove od apsolutno svega sto ima.

U redu, prenesem mu. Hvala.

16 godina

Već dugo ne pratim taj av-test. Vidiš i sam da po njima skoro svi antimalware programi imaju maksimalnu ocjenu za zaštitu. Realnost izgleda drugačije. Testovi su im prelagani.

BugLove kaže...

Mene je jednom prilikom netko napao sa virusom i došlo je do toga da je napravio 2000 eur troška na kreditnoj kartici. Po mene je sve završilo ok  jer je banka sve blokirala i ništa nisam morao platiti.

Onda sam malo počeo gledati po hakerskim forumima kako se rade virusi i skužio da možeš uzeti bilo koji poznati virus i sam ga kriptirati i imaš virus kojeg niti jedan antivirusni program neće  prepoznati barem 5-10 dana.

Od tada ne koristim antivirusne programe.

Bolji antivirusni programi imaju behaviour blocker i druge razine zaštite koje mogu presresti maliciozne radnje, bez obzira dali je taj specifični virus u bazi podataka ili ne.

Nakon kratkog vremena, taj će virus biti u bazi podataka. Ako nemaš antivirus, onda je razdoblje u kojem je virus efektivan neograničeno.

Postoji hrpa izvora zaraza, čak i poznate stranice mogu biti inficirane i servirati malware posjetiteljima. Nikad se ne zna. Naravno, našim ponašanjem i oprezom možemo općenito smanjiti rizik.

16 godina

edit: duplikat

nisam dugo bio ovdje. nema opcije za izbrisati poruku? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2026 1:12 (njonji).
4 godine
njonji kaže...
Već dugo ne pratim taj av-test. Vidiš i sam da po njima skoro svi antimalware programi imaju maksimalnu ocjenu za zaštitu. Realnost izgleda drugačije. Testovi su im prelagani.

Dobro, Njonjo !

Koji je po tebi onda antivirus najbolji i koji se plaća, a da će presresti sve hakerske napade, sav malware

Gdje si to gledao ocjene za takve antivirusne programe kad kažeš da su ovi s moga linka prelako opterećeni pa su skoro svi dobili 5/5

合気道 五段
16 godina
Zaporožac kaže...

Dobro, Njonjo !

Koji je po tebi onda antivirus najbolji i koji se plaća, a da će presresti sve hakerske napade, sav malware

Gdje si to gledao ocjene za takve antivirusne programe kad kažeš da su ovi s moga linka prelako opterećeni pa su skoro svi dobili 5/5

CIS 
Ajmo opet ko u stara dobra vremena...

Sad za istač... danas si zaštićen dosta dobro sa svih strana ali jedino nisi od ljudske gluposti!
1. Modem ima neku zaštitu

2. DNS ako si stavio posebni ima neku 

3. Browser ti ima neku zaštitu, pogotovo ako si namjestio "Enhanced protection"

4. Na tom browseru vjerojatno imaš neki AdGuard ili slično koji opet ima neku svoju zaštitu

5. Vjerojatno imaš neki AV koji te donekle štiti a i da nemaš opet je tu "Windows Security" koji te uglavnom štiti

6. I na kraju sam Windows 11 je danas puno sigurniji sa svakakvim zaštitama unutar sebe nego što su prijašnje verzije winsa bile.

Kad se sve zajedno zbroji i oduzme, danas si prilično dobro zaštićen bez obzira koji AV program koristiš ali ništa tu od svega ovoga ti neće pomoći ak si glup ( govorim generalno )!!!

npr. moja zaštita na Win.11 je free BitDefender + Cloud Flare DNS + AdGuard i Traffic Light na Chrome browseru koji je namješten na "enhanced protection"

STEAM: x_ANDI_x
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2026 19:30 (andi.cro).
4 godine

Ništa nisi rekao što sam pitao, radiš konverziju.

Ja surfam kao guest +ExpressVPN, pazim gdje lurkam  i nemam nikakvih problema goooodinamaaa.

Što će mi antivirus. 

(to me je naučio legendarni kolumnist tadašnjeg novinskog izdanja PC Chip Branko Špoljarić – Barney-RIP)

Ako on ne zna koji je bio vrhunski informatičar, tko ste vi da to osporite, pa ti bahato kažeš; "ajmo opet kao u dobra stara vremena, aludirajući da ćeš ti nešto objasniti neznalicama."

合気道 五段
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2026 11:04 (Zaporožac).
18 godina

Info za ove koji ne znaju.

U Windows security postoji mogučnost uključenja one opcije "Pametni nadzor aplikacija" (Smart App Control) koja dosta "pojacava" zastitu.

Ova opcija će blokirati sve neprovijerene aplikacije, može se desit i da vam blokira neku app koja nije baš jako poznata, ali u globalu većina korisnika koji koristi najčešće/najpoznatije programe ne bi trebali imat problema.

Potrebno ukljucit opciju u Registry-u, vise o tome u videu.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
Zaporožac kaže...

pa ti bahato kažeš; "ajmo opet kao u dobra stara vremena, aludirajući da ćeš ti nešto objasniti neznalicama."

Nisi shvatio poantu te moje rečenice...

Također, nisam nikome želio "solit pamet" niti gledat na nekoga "sa visoka" ili biti "bahat" kao da ja sve znam a ti ( ili netko drugi ) nemate pojma... sorry ak si dobio takav dojam jer zaista mi to nije bila namjera.

Ti si pitao "koji je najbolji antivirus" a ja sam ti želio dati svoje iskreno mišljenje na tu temu.

STEAM: x_ANDI_x
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2026 19:02 (andi.cro).
4 godine
andi.cro kaže...
 Nisi shvatio poantu te moje rečenice...

Također, nisam nikome želio "solit pamet" niti gledat na nekoga "sa visoka" ili biti "bahat" kao da ja sve znam a ti ( ili netko drugi ) nemate pojma... sorry ak si dobio takav dojam jer zaista mi to nije bila namjera.

Ti si pitao "koji je najbolji antivirus" a ja sam ti želio dati svoje iskreno mišljenje na tu temu.

Ili ja nisam shvatio ili ti nisi napisao kako bi trebalo da ne izazoveš takvu moju reakciju. 

Ali ono; "Ajmo opet ko u stara dobra vremena...", kao na početku foruma kada su početnici pitali osnovne stvari o antivirusima ... ccc

Nisam ja blesav 

Sve Ok 

合気道 五段
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2026 13:04 (Zaporožac).
16 godina
Zaporožac kaže...

Dobro, Njonjo !

100% zaštita od svega što će ikada izaći bi bilo nerazumno očekivati.

Ali kao što je andy rekao, Comodo Internet Security (CIS) sa auto-sandboxom bi mogao biti blizu. Samo što to ne bih preporučio zbog user-experience.

Općenito ovako

Plaćeni: Kaspersky

Free: Bitdefender Free

i neki adblocker u browseru.

Može se i Windows Defender koristiti sa dodatnim postavkama, ali po defaultu nije baš sjajan. Svaki malware autor prvo testira da njegov malware može proći Defendera prije nego što ga pusti u optjecaj.

Testove već neko vrijeme nisam gledao, ali razni nezavisni testovi su pokazali koliko je lagano Defender zaobilažen. Ljudi su pokazivali naprednije tehnike i malware. Recimo na MalwareTips ili Wilder Security forumima, YouTube ili stranicama security istraživača. Kaspersky i Bitdefender su bili na vrhu.

Ta AV-Test stranica uvijek pokaže skoro sve antiviruse sa maximalnim ocjenama. Ispada da su svi jednako dobri. Ali drugi testovi su jasno pokazali da to nije tako.

Ako ne klikćeš svugdje možeš i sa Defenderom dobro proći. Ali uvijek ostaje određeni (mali) rizik, šta ako poznata dobra stranica bude hakirana ili preko drive-by-downloada se automatski isporučuje malware.

Ti si napisao da ne koristiš uopće antivirusne programe. Jeli to podrazumijeva i Windows Defendera?

Btw.

Kaspersky više ne nudi free verziju i kada joj istekne licenca ne može se više produljiti. Meni je prije tjedan dana istekla.

Norton Power Eraser (NPE) je također End-of-Life i ne može ga se više skinuti sa službenih stranica.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice