Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.552
|
čitano: 16.510.615
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
BugLove kaže...

Mene je jednom prilikom netko napao sa virusom i došlo je do toga da je napravio 2000 eur troška na kreditnoj kartici. Po mene je sve završilo ok  jer je banka sve blokirala i ništa nisam morao platiti.

Onda sam malo počeo gledati po hakerskim forumima kako se rade virusi i skužio da možeš uzeti bilo koji poznati virus i sam ga kriptirati i imaš virus kojeg niti jedan antivirusni program neće  prepoznati barem 5-10 dana.

Od tada ne koristim antivirusne programe.

netko te napao virusom i odjednom ti je napravio 2000 eura troška na kreditnoj? 

što sve čovjek neće pročitati na ovom forumu.

i onda si ti gledao po forumima...  i došao do genijalnog zaključka 

7 godina
millennial kaže...

genijalac jesi li barem probao nekada napraviti virus i zaraziti neki kompjuter ili ti to onako teoretski djeliš savjete?

22 mjeseca
BugLove kaže...

genijalac jesi li barem probao nekada napraviti virus i zaraziti neki kompjuter

Zašto bi to probao? Zašto lupetaš po forumu?

2 godine
BugLove kaže...
millennial kaže...

genijalac jesi li barem probao nekada napraviti virus i zaraziti neki kompjuter ili ti to onako teoretski djeliš savjete?

kao klinac sam bio poznati haker u lijepoj našoj 

7 godina
SharkZ kaže...

Zašto bi to probao? Zašto lupetaš po forumu?

Malo kulture ti ne bi falilo. 

Ajde žutokljunac reci ti meni što sam ja to lupetao?

Moja jedina tvrdnja je da svatko sa malo informatičkog znanja  može zakamuflirati virus/trojan  i ni jedan antivirusni program ga neće prepoznati.

Ajde reci mi da to nije istina 

PS: probaš  kako bi znao kako nešto radi, pa onda ne lupetaš po forumu. Ali takvima kao ti je to teško objasniti. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2026 9:36 (BugLove).
7 godina

I to što je još gore bilo koji poznati virus/trojan

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2026 9:39 (BugLove).
7 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Istina, u početku su anti-virusi radili na principu otiska, to su virusi vrlo lako zaobišli.

Danas rade na principu heuristike. (gledaju što virus radi, a ne kako virus izgleda.)

To virusi isto lako zaobilaze jer postoje legitimni softveri koji su jako slični zlonamjernom softveru po ponašanju.

18 godina

Izzy 

Mislim da se tu možda radi i o krađi cookie sessiona i svih dostupnih racuna koji idu preko preglednika.

Lako moguće i da se siri dalje preko email-a pa treba biti oprezan i mozda upozoriti svoje kontakte.

Najsigirnije bi mu bilo da napravi cistu reinstalaciju Windowsa, sto se tiće PC-a, a jos vaznije je promijeniti lozinke/PIN-ove od apsolutno svega sto ima.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
djigibao kaže...

Izzy 

Mislim da se tu možda radi i o krađi cookie sessiona i svih dostupnih racuna koji idu preko preglednika.

Lako moguće i da se siri dalje preko email-a pa treba biti oprezan i mozda upozoriti svoje kontakte.

Najsigirnije bi mu bilo da napravi cistu reinstalaciju Windowsa, sto se tiće PC-a, a jos vaznije je promijeniti lozinke/PIN-ove od apsolutno svega sto ima.

U redu, prenesem mu. Hvala.

16 godina

Već dugo ne pratim taj av-test. Vidiš i sam da po njima skoro svi antimalware programi imaju maksimalnu ocjenu za zaštitu. Realnost izgleda drugačije. Testovi su im prelagani.

BugLove kaže...

Mene je jednom prilikom netko napao sa virusom i došlo je do toga da je napravio 2000 eur troška na kreditnoj kartici. Po mene je sve završilo ok  jer je banka sve blokirala i ništa nisam morao platiti.

Onda sam malo počeo gledati po hakerskim forumima kako se rade virusi i skužio da možeš uzeti bilo koji poznati virus i sam ga kriptirati i imaš virus kojeg niti jedan antivirusni program neće  prepoznati barem 5-10 dana.

Od tada ne koristim antivirusne programe.

Bolji antivirusni programi imaju behaviour blocker i druge razine zaštite koje mogu presresti maliciozne radnje, bez obzira dali je taj specifični virus u bazi podataka ili ne.

Nakon kratkog vremena, taj će virus biti u bazi podataka. Ako nemaš antivirus, onda je razdoblje u kojem je virus efektivan neograničeno.

Postoji hrpa izvora zaraza, čak i poznate stranice mogu biti inficirane i servirati malware posjetiteljima. Nikad se ne zna. Naravno, našim ponašanjem i oprezom možemo općenito smanjiti rizik.

16 godina

edit: duplikat

nisam dugo bio ovdje. nema opcije za izbrisati poruku? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2026 1:12 (njonji).
4 godine
njonji kaže...
Već dugo ne pratim taj av-test. Vidiš i sam da po njima skoro svi antimalware programi imaju maksimalnu ocjenu za zaštitu. Realnost izgleda drugačije. Testovi su im prelagani.

Dobro, Njonjo !

Koji je po tebi onda antivirus najbolji i koji se plaća, a da će presresti sve hakerske napade, sav malware

Gdje si to gledao ocjene za takve antivirusne programe kad kažeš da su ovi s moga linka prelako opterećeni pa su skoro svi dobili 5/5

合気道 五段
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice