Bok svima,
Prije nekoliko dana mi se na Google tražilici javila informacija "Unusual traffic from your computer network" i morao sam riješiti CAPTCHA slike da dođem na Google. To mi je bilo sumnjivo. Resetirao sam ruter i nakon toga nisam imao više problema.
Iskon mi je danas poslao mail da "je došlo do nedopuštenog pristupa brute force napadom na udaljeni server s Vaše lokacije", i priložili su log.txt kao dokaz. Budući da sam skeptičar, proslijedio sam mail natrag u Iskon da ih pitam da li je poruka fakat od njih ili me netko pukušava zeznuti. Za sad još nisam dobio njihov odgovor. Mail je navodno došao s adrese abuse@iskon.hr.
Imam instaliran Avira free i Comodo firefall free, nisam imao nikakvih dojava o napadima. Nisam priključivao tuđe USB-ove niti instalirao piratski softver u posljednje vrijeme.
Instalirao sam dodatno i Malwarebytes, AVG, Spybot i Simply super trojan remover - sva četiri scana nisu našli ništa.
Provjerio sam i mobitele od djece (jer su stalno na wifi) i instalirao Bitdefender, scan nije našao ništa.
Bilo kakva helpful informacija ili savjet su više nego dobrodošli. Vjerujem da se nešto događa na kompjuteru jer mi Google ne bi za bezveze davao CAPTCHA provjere, ali ne mogu naći o čemu se radi.
Ako ti je nakon restarta routera sve bilo u redu, znači da si dobio blacklistanu IP adresu. Drugim riječima, dobio si IP adresu s koje je netko slao spam ili čak radio brute force napade. Nakon restarta, dobio si drugu, čistu IP adresu koja nije završila na nikakvim blacklistama.
Da li se tvoja IP adresa nalazi na nekoj blacklisti, možeš provjeriti ovdje i ovdje.