Imas ga u tcomu za 785,00 EUR!
Samsung Galaxy S24/S24+/S24 Ultra [Rasprava]
- poruka: 520
- |
- čitano: 207.697
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
A da, uz tarifu od 34 eura mjesečno i onu foru "manje plati pa zamjeni" gdje moram dati još 300 eura za dvije godine ili se opet obavezati na slijedeće 2 godine preskupih tarifa. Nastojim izbjeći operatere. Mada, nije loša ponuda, iskreno.
Ma ok, recimo da je korektna, napisao sam da nije loša.
Ja tražim na rate, a 34 eura za tarifu ne dam iz principa. Trenutno imam 40+ giga za pola te cijene što mi je i više nego dovoljno. Bez da se vezujem za operatere i dvogodišnje ugovore.
628 eura je sa kodom.
mos mislit sto se isplati 785e i 34e x 24mj=816e, ukupno 1601euro. za najslabiji model, 512gb je 2125e:D
To je debela pretplata tarife. Koristim bonbon za 11e imam prakticki unlimited, bas sam pogledao stanje 38 od 46gb 8000min itd, visak prebacujem u sljedeci, mjesec. Zapravo nikad ni ne gledam stanje, racun mi dođe na moj telekom platim skup s fiksnim uslugama. Ispadne me 264e kroz 2god, da je i 300e ostaje mi 1300e u odnosu na 256gb ili 1800 za jaci. Uredno si za tu lovu u ducanu kupim na nabavi u ducanu od 900e vec novi, ili na njuskalu za manje i ustedim okruglo 500e. Prosle akcije su bile bar na 50% u 12mj
A mogu i jeftinije ako ću uzimati ponovo novi mob za dvije godine jer me to veseli!...dozvoljavaš!?🤭
Onda može:) Ma nije loše, nego se sjetim davnih dana kad si uzeo najjacu pretplatu jer su ove slabije bile loše i mogao si dobro zaraditi na mobitelu na prodaji. Sad s dodatnih 20% računica je malo bolja da(al bez tih akcija im je ponuda dost loša). Prije 2god kad je išla ona najava za poskupljenje, sam uzel 22ultru tak na 50% kad je bilo u 12mj, odmah sam otkazao pretplatu bez penala, mobitel sam prodao na njuskalu, zaradil 400e, malo nadodal i za 2mj uzel novi model.
Kad sam uzimao 24U mi se pokazalo najbolje uzeti odmah kad izađe jer uvijek bude akcija vise gb po cijeni nižeg pa ih bude dosta u oglasnicima isto, i ne pada tak brzo cijena. Tak bum vjerojatno i 25icu čekal jer mi je 512gb uvjet.
kad će se ispaltit mjenajt ultru, negdje kad bude s27 vani?
ne mislim duiže vremena, ali šta mislite, pričamo, kad će ultra 24 bit spora, zastarjela i novi model će je jesti u svemu?
Ja se nadam da po prijasnjem iskustvu imam jos minimalno 3-4 godine koristenja S24U prije nego zamjena bude trebala dolaziti u obzir. Na nju sam presao sa Note9 i to samo zato jer mi je baterija tamo drzala manje od jednog dana ne intenzivnog koristenja i htio sam nesto novo, a ne samo zamijeniti bateriju. Sad da primjetim neke razlike u odnosu Note9 i S24U, bas i ne osim sto je defaultna kamera na S24U losija, ali veci refresh rate na ekranu mi je definitivni benefit.
kad će se ispaltit mjenajt ultru, negdje kad bude s27 vani?
ne mislim duiže vremena, ali šta mislite, pričamo, kad će ultra 24 bit spora, zastarjela i novi model će je jesti u svemu?
pa sad, oni mogu već idući model napraviti da bude bolji u svemu, ali u praksi to su neznatne razlike. znam par ljudi da još uvijek imaju note-ove koji i danas rade super, tako da moja "hrabra" procjena je 5-6 godina. android se toliko sporo razvija u zadnjih nekoliko godina i baš zbog tog razloga svi proizvođači produžuju softversku i sigurnosnu podršku. ako je komad hardvera dobar (kao što je to slučaj kod flagshipa) i ako nemaš ozbiljni kvar zamjena nije potrebna.
o tebi ovisi želiš li nove funkcionalnosti ili ne. uglavnom se tu radi o novom softveru, AI i sličnim stvarima. hardverski je već sve bitno izmišljeno, nema generacijskih skokova. povremeno zamijeniš bateriju i to je to.
skakao sam sa s4 na s10e, pa s22, pa sad ultra.
dakle nisam hobista i da mjenjam jako, već me samo zanima, kažem čista diskusija, koliko će dat godina.
a ciljao bi bar 4-5 god da sam miran i da se može nosti sa svime što mu bacim.
hvala Vam na mišljenjima.
Mobiteli sve sporije napreduju(uvijek je to 10-15% bolje), pa ako mijenjas bateriju i imas srece mogao bi potrajati. Ja promjenim svake godine, i to uvijek ima neke musice budu pa jedva cekam zamijenit s novim. Jedini mob koji mi je radio odlicno vise godina je huawei, ali ne vracam se nazalost na njega. Eventualno honor vs 25U, ali samsung ima puno bolji video sto mi je bitno
One UI 7 će imati 3 beta verzije do kraja ove godine
One UI 7 Beta roadmap reveals three beta versions by end of 2024
niti jedan od problema nisam iskusio...povećana mi je osjetljivost radi anti spy stakla kojeg imam, ali nikakav problem.
boje su vividne klasika, zrnasti prikaz na što točno misliš?
The display has flaws which may be obscure or fixable along the way but mar the overall impression.
Apropos ”Vivid” načina zaslona, vjerojatno imate na umu ”Živopisno” kolega ?!?!
Upravo sam provjerio na svojem SGS24 Ultra sa instaliranim One UI 6.1 android verzije 14 iz 01 studeni 2024 i u ”Živopisnom” modu i u ”Prirodnom” modu uz balans bijele boje na medium, odnosno sredina, nikakve zrnatosti, , osjetljivost je onakva kakvom sam ju podesio u postavkama, a RGB u naprednim postavkama su na MAX!
Osobno, osim nekih ”moje skromno subjektivno razmišljanje” problema, u ovih desetak mjeseci koliko imam u rukama ovaj komad mobilnog gadgeta, još nisam uočio neku ZABRINJAVAJUĆU situaciju, aplikaciju, ukupno postupanje, čak štoviše, zbog sve učestalijeg aktivnog učešća u planinarskim pohodima, moram još učiti finese o detaljima u pojedinim aplikacijama, ostalo sve 5+, zlo nečulo!!!!!!
Upravo sam provjerio na svojem SGS24 Ultra sa instaliranim One UI 6.1 android verzije 14 iz 01 studeni 2024 i u ”Živopisnom” modu i u ”Prirodnom” modu uz balans bijele boje na medium, odnosno sredina, nikakve zrnatosti, , osjetljivost je onakva kakvom sam ju podesio u postavkama, a RGB u naprednim postavkama su na MAX!
Osobno, osim nekih ”moje skromno subjektivno razmišljanje” problema, u ovih desetak mjeseci koliko imam u rukama ovaj komad mobilnog gadgeta, još nisam uočio neku ZABRINJAVAJUĆU situaciju, aplikaciju, ukupno postupanje, čak štoviše, zbog sve učestalijeg aktivnog učešća u planinarskim pohodima, moram još učiti finese o detaljima u pojedinim aplikacijama, ostalo sve 5+, zlo nečulo!!!!!!
kako se nosiš s veličinom uređaja obzirom na savladavanje terena/misije/ aktivnosti u specijalnoj policiji?
mene iznenađuje koliko je masivan, nemali broj puta lupam o štok njime kad sam u trenirci, i za sjest uvijek ga okreći.
Znam da mora bit velik, ali sa s22 na ovo mi je još uviek nakon 4mj šok i teško se navikavam
kako se nosiš s veličinom uređaja obzirom na savladavanje terena/misije/ aktivnosti u specijalnoj policiji?
mene iznenađuje koliko je masivan, nemali broj puta lupam o štok njime kad sam u trenirci, i za sjest uvijek ga okreći.
Znam da mora bit velik, ali sa s22 na ovo mi je još uviek nakon 4mj šok i teško se navikavam
U svezi policijskih aktivnosti, specijalne policije, već oooodavno ih ne prakticiram, ali, planinarenje, trčanje, duuuugo hodanje (u pripremi je projekt 100000 koraka u danu iduće godine) pa i pokoji puta biciklizam, skorom svaki dan!
Kako se nosim sa veličinom, komentirati ću da je i ”upakiran” u original maskicu, onu sa pomoćnom trakom straga, gdje je deblji, višlji i duži a barem 4 milimetra, još ga uvijek mogu ”uhvatiti” u pedalj svoje i lijeve i desne ruke, tako da baš i nije neki big deal za mene.
Ono što je moguće bio potencijalni problem kao nošenje u hlačama, eventualno jaknama, prslucima, riješio sam ”pouch bags”, torbicama koje se stave na remen i slobodno vise sa strane, gdje držim i ostale dokumente ili ostale potrebite predmete, kao i ANKERov punjač.
Recimo da bezžične slušalice su isto tako dobra opcija da se izbjegne potencijalno nezgodna situacija sa nošenjem u ruci, dok recimo hodaš, trčiš na stazi, pa čak i kada si sam u kakvoj kupnji, ali u gužvi obavezno paziti gdje je novčanik, ključevi od stana i takve vrijedne stvari.
Vivid je bio popravljen valjda 1. updateom, a zrnasti prikaz ti ovisi o sreći - ako ga dobiješ, imaš ga zauvijek.. većina ljudi ga ni ne primijeti (blago njima)
primjetio sam blagi pad fps pri snimanju noći...ono wtf
ajde probajte malo, postavke uhd 60
stabliziacija on, moguće da kad skuži on baci u 30 da zadrži kvalitetu videa i po noći no nisam to vidio dosad
stabliziacija on, moguće da kad skuži on baci u 30 da zadrži kvalitetu videa i po noći no nisam to vidio dosad
Malo preciznije molim, ne preskačite detalje kolega (znate onaj vic)!
Što ste konkretno snimali, statičku scenu sa puno svjetla, ili pokretnu sa malo svjetla, ili nešto peto deseto ?!?!
Što ste konkretno snimali, statičku scenu sa puno svjetla, ili pokretnu sa malo svjetla, ili nešto peto deseto ?!?!
Vrijeme oko 20h.
osvjetljena ulica i vozila parkirana, s visine od 4 m, s balkona.
krene ok, onda kao zatrza malo pa se dobije, kao da mjenja fps ili nešto u međuvremenu radi stablizacije
Vrijeme oko 20h.
krene ok, onda kao zatrza malo pa se dobije, kao da mjenja fps ili nešto u međuvremenu radi stablizacije
Budem probao večeraske i sam nešto snimiti pa javim dojmove!
Vrijeme oko 20h.
Budem probao večeraske i sam nešto snimiti pa javim dojmove!
ajde de, ako stigneš poigraj se sa szablizacijom gasi pali da viidmo jel do toga
Upravo sam iz busa snimio je dva videa od minutu svaki, 8K 30FPSa i UHD 60FPSa, niti na jednom problema sa fokusom i oštrinom, jedino obzirom je umjetna svjetlost vidi se onaj glare ako sam se dobro odrazio, rozi pogotovo!
Kod mene sve fercera samo tako kolega, da nije moguće do samog objektiva, da se nije šundrao?!?!
Nakon ovih svih Samsungovih S plus mobova zadnjih ne znam koliko godina konačno uzeo Ultru S24. Dolazi mi za koji dan i tražim masku za njega. Do sada kupovao za sve S pluseve original maske i bio prezadovoljan. Gledam što kupiti za S24 Ultru od original maskica ali su tako sve popljuvane i s lošim ocjenama od korisnika, doslovne sve od shielda, silikona, kožne, da više ne znam što kupiti (neke su previše skliske, neke se brzo oštećuju ili trgaju djelovi ili kutevi....). Nemam problema s glomaznom maskom niti cijenom, dapače, bolje neka čvrsta, samo da bude dobra jako kvalitetna maska. Koju bi mi preporučili? Da li stavljati neku ne original na mob? Htio sam kupiti ovaj original Samsung Shield ali u recenzijama pišu da je jako skliska i da ne drži dobro mob u ruci. Što baš za ovaj mob i nije poželjna karakteristika.
Nakon ovih svih Samsungovih S plus mobova zadnjih ne znam koliko godina konačno uzeo Ultru S24. Dolazi mi za koji dan i tražim masku za njega. Do sada kupovao za sve S pluseve original maske i bio prezadovoljan. Gledam što kupiti za S24 Ultru od original maskica ali su tako sve popljuvane i s lošim ocjenama od korisnika, doslovne sve od shielda, silikona, kožne, da više ne znam što kupiti (neke su previše skliske, neke se brzo oštećuju ili trgaju djelovi ili kutevi....). Nemam problema s glomaznom maskom niti cijenom, dapače, bolje neka čvrsta, samo da bude dobra jako kvalitetna maska. Koju bi mi preporučili? Da li stavljati neku ne original na mob? Htio sam kupiti ovaj original Samsung Shield ali u recenzijama pišu da je jako skliska i da ne drži dobro mob u ruci. Što baš za ovaj mob i nije poželjna karakteristika.
U ovih desetak mjeseci imam onu sa trakom iza, sivu sa zelenim detaljem ispod trake. Padao mi je a barem pet puta sa raznih visina, do 2 metra, zlo nečulo niti ogrebotine, za sada!
U pripremi imam još original case sa poklopcem i rupom gore desno i još jednu maskicu normalnu zelenu,a i dvije ”SPIGEN” čini mi se model ”Liquid Air”, zaliha za slijedjećih makar 5 godine. Obzirom će idući mjesec, iduće godine početi dolaziti S25 linija, očekujem debele popuste na maskice za S24 liniju!
Shield je stvarno klizava i malo veća, ali je u ruci ok.. "kožna" je dobra, ali ne prekriva bočne rubove ekrana, dobro drži u ruci.. silikonska je glatka, ali ne toliko klizava i velika kao Shield i dobro drži u ruci.. ona s trakom iza je isto silikonska, ali zbog trake mob nije ravan kad ga staviš negdje, ali dobro dođe za nešto pogledati