Rasprava o 3D printanju

poruka: 673
|
čitano: 378.903
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Rasprava o 3D printanju
Damir22 kaže...

pitanje za korisnike filament printera.....

koliko su vidljive layer lines prilikom printanja medium sized objekata?

konkretnije, razne figure i slicno, 1/4 i 1/6 mjerilo?

resin je (vjerujem) nenadmasan sa 30um ili 50um layer heightom, no, printanje nekih vecih stvari, posebice postolja ili nekih baza za diorame i sl je nezgodno iz puno faktora i razloga, pa je ideja kojom se bavim nabaviti neki el cheapo fdm printer i koristiti ga za takve velike stvari koje uglavnom ni nemaju neke extra finw detalje, a i sama naknadna obrada poput smirglanja nije problematicna, naravno, ukoliko je moguce dobiti koliko toliko gladak print?

usput i neka preporuka za fdm printer, ne treba biti nista extra brz, niti pun featurea, bitno da radi i da je jeftin.....

Ovisno o layer hegihtu, za sada na fdm najniže 0.06mm s 0.2mm nozlom. 
Evo ti par primjeraka, sve je s kobrom 3 rađeno.

Prva slika 0.08mm layer height, ostalo sve na 0.2mm, na nekim stvarima se dogodio layer shifting. Također na zadnje 2 slike imaš vidljive seamove i layere, tu sam testirao nešto s seamovima.

Mjesec mi je ujedno najdraži print, nisam očekivao da će uopće završiti print(Kobra Max) no nakraju je ispao BRUTALNO, a i ima još par faktora da ne duljim previše.

EDIT
Za sve koji planiraju kupiti printer, ukoliko kliknete odmah s njim i ne naživcirate se jer nikako da nešto isprintate i tek nakon 5 dana isprintate prvi print kako spada. E onda vam slijedi jedna "ovisnost". Dogodi vam se situacija da imate model koji traži 2-3 printa, vi to isprintate i budete sretni zbog toga. Pa nakon tog printa se ponovi opet ista situacija i onda krenete razmišljati kako bi bilo dobro još 1 uzeti. Frend i ja smo uzeli endera 3 s1 pro, pa smo rekli hajde još 1 i klippera(sonic pad) puknuti na njih. Nakraju se dogodilo da smo s 2 printera završili na 4 trenutno u cca mjesec dana od kupovine prvog printera. Nakon tog nismo si mogli pomoći pa smo još orderali 2 kobre. Nakraju vam se dogodi da ne možete prestati, vjerujte mi vrlo je zanimljivo i da se čak i zaraditi s njima bez problema(bez modeliranja zaboravite na neki jači profit).

Tako da braćo, priupitajte se dali vama ovo treba :D Jedina sreća što izumiru 3d printeri s ručnim štelanjem kreveta pa vam neće biti sexozovno toliko kao s ovim starim Enderima 3 s1 pro :D

A vi kolega iznad, uzmite si za 300 ili 400 eura nisam siguran Kobra S1 bez AMS(multi color, multi filament) i to je i više nego pristojno. Ako vam se ne čeka, imate Kobru 3 bez AMS za 300 eura, A1 za 330 eura, P1P cca 500 eura(samo napravite enclosure isti je kao p1s samo bez enclosurea), a ako će te gledati jeftinije ove onda nekakvog Endera obavezno s klipperom(nije to što ubrza, nego printer je puno precizniji i daleko bolje printeve izbacuje).

0.08mm+layer+height 0.08mm+layer+height
ABS ABS
Mjesec+1 Mjesec+1
Mjesec+2 Mjesec+2
layer+shifting layer+shifting
https://www.youtube.com/@balkan-e-sports-racing
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 15:55 (kruskar).
13 godina
Rasprava o 3D printanju

Stigao je Anycubic S1C, za sada fino sve radi. Kasnije stavim neke usporedbe.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
ivanzu kaže...

Stigao je Anycubic S1C, za sada fino sve radi. Kasnije stavim neke usporedbe.

Kad si ga naručio i koliko mu je trebalo?
Mog S1 su poslali u Četvrtak, jučer je stigao u ZG, tako da ga sutra očekujem.

Daj baci neku brzinsku recenziju nešto, ne mogu dočekati svog.

Edit

S Anycubic.de si uzeo? Došao je čitav? 

3ding.hr@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 6:58 (kruskar).
9 godina
Rasprava o 3D printanju

ja sve uzimam s anycubic de, nikad problema s dostavom ili ostecenim paketima, sve stigne super zapakirano.,...

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Damir22 kaže...

ja sve uzimam s anycubic de, nikad problema s dostavom ili ostecenim paketima, sve stigne super zapakirano.,...

Uzeo sam i ja gro stvari do sada no gledam u dosta grupa ljudi prijavljuju ajme oštećene pakete a bome budu i printeri oštećeni. I to baš s tom S1 postovi budu. Dapače nisam do sada imao nikakvih problema s njima iskreno.

3ding.hr@gmail.com
16 godina
Rasprava o 3D printanju

Gledam sad taj Anycubic S1 i S1C...
Jel Bambu vrijedan razlike u cijeni?

Čekam recenzije od vas koji ste kupili da ne trošim bezveze više novaca na P1S.

Ako se odlučim za S1 uzeti ACE Pro ili ne?

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 13:07 (tintin).

0 0 hvala 0
13 godina
Rasprava o 3D printanju

Došao danas S1C, odradio 4-5 printova i više nego zadovoljan i iznenađen. Jedino me muči što nema mogućnost mjenjanja z offseta na njemu samom.

No ovako, tiši je od k3c ajme. Usudio bih se reć izgleda je to onaj kojem pukneš print zatvoriš vrata i odeš svojim poslom, no ne želim ga ureć prije vremena.
Vidjet ćemo kroz 100tinjak sati. No ovako ako nastavi to je to, ne razmišljam više o bambuovim printerima.

Za vikend ću testirati abs i asa kako će funkcionirati pa javim.

3ding.hr@gmail.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Rasprava o 3D printanju

Nakon 24 sata druženja s S1C i zadnjeg printa koji sam puknio i otišao nazad na posao ugodno sam iznenađen!

Uopće nije kiksala niti najmanje, doslovce pukni print zatvori vrata i dođi kad završi.

Čista preporuka!
Iskreno sad mi je krivo što nisam uzeo više komada po preorder cijeni...

3ding.hr@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji filament si koristio?
Jel sposoban printati pla i petg skroz zatvoren?

0 0 hvala 0
13 godina
tintin kaže...

Petg, s full zatvorenim sam printao, moram još pla s zatvorenim probati, pa iza toga idem asa i abs.

3ding.hr@gmail.com
16 godina
Rasprava o 3D printanju

Želim jedan dio isprintati u dvije boje pa sam na određenom dijelu printa mislio ubaciti ovaj kod (Orca slicer i Ender 3 V3 KE sa klipperom) pa me zanima jel to ok ili trebam što ispraviti:
; Pause
PAUSE
M104 S[last extruder temperature] ; Zadrži temperaturu extrudera
M140 S[last bed temperature] ; Zadrži temperaturu radne ploče
G91 ; Postavi relativno pozicioniranje
G1 E5 F1500 ; Extrudiraj 5 mm filamenta (prilagodi po potrebi)
G90 ; Postavi apsolutno pozicioniranje
G1 Z[last Z height] F300 ; Spusti nozzle na zadnju Z visinu
G1 X[last X position] Y[last Y position] F3000 ; Vrati nozzle na zadnju poziciju
M117 Nastavljam Print ; Prikaži poruku na LCD-u

0 0 hvala 0
12 godina
kruskar kaže...

Došao danas S1C, odradio 4-5 printova i više nego zadovoljan i iznenađen. Jedino me muči što nema mogućnost mjenjanja z offseta na njemu samom.

No ovako, tiši je od k3c ajme. Usudio bih se reć izgleda je to onaj kojem pukneš print zatvoriš vrata i odeš svojim poslom, no ne želim ga ureć prije vremena.
Vidjet ćemo kroz 100tinjak sati. No ovako ako nastavi to je to, ne razmišljam više o bambuovim printerima.

Za vikend ću testirati abs i asa kako će funkcionirati pa javim.

di si ga kupio?

dal je ovo jedina tema za 3d printanje il ima jos kaj? nemrem nis drugo nac

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2025 20:23 (b00).
16 godina
kruskar kaže...
tintin kaže...

Petg, s full zatvorenim sam printao, moram još pla s zatvorenim probati, pa iza toga idem asa i abs.

Meni je bitno da ima filtraciju (ionako me dosta zeza disanje nakon korone) i da to može odraditi bez opasnosti od cloga.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 8:39 (tintin).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice