Rasprava o 3D printanju

poruka: 653
|
čitano: 353.913
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
moderator
Re: Rasprava o 3D printanju

Reci što trebaš pa ćemo vidjeti štio se može napraviti.

Imaš već model ili treba raditi od nule?

“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov
9 godina
Rasprava o 3D printanju

nemam model, uglavnom radi se o ammo beltu, koji bi trebao biti cca 50cm dugacak, a visina je 10mm, i svaki clanak bi trebao biti gibljiv. dali je to uopce moguce printati tako sitno?

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Damir22 kaže...

nemam model, uglavnom radi se o ammo beltu, koji bi trebao biti cca 50cm dugacak, a visina je 10mm, i svaki clanak bi trebao biti gibljiv. dali je to uopce moguce printati tako sitno?

Ništa od ovoga ti ne odgovara? https://www.aliexpress.com/w/wholesale-ammo-belt.html?spm=a2g0o.home.search.0

9 godina
Rasprava o 3D printanju

nazalost ne, ali srecom nije zurba, imam kad to napraviti tako da istrazujem opcije

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Imaš neki primjer ili sliku kako bi to trebalo izgledati?

“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov
9 godina
Rasprava o 3D printanju

u medjuvremenu, imam stl, pa ako sto nekome pomaze, naravno, ja sam laik i neuk, pozeljno bi bilo da netko provjeri dali je to dobro napravljeno, i moze li se to tako printati, dimenzije, funkcionalnost i slicno.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2024 20:50 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Rasprava o 3D printanju

Baci file tu ili na PM da vidimo o kakvom stl je riječ.

Lp

0 0 hvala 1
9 godina
Rasprava o 3D printanju

quick pitanje, elegoo ili anycubic, konkretnije, photon mono x2 ili mars 4, eventualno ultra? ili nesto trece dobro a "jeftino"?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Rasprava o 3D printanju

Saturn 4 Ultra ako možeš buđet rastegnuti 

1 0 hvala 1
9 godina
Rasprava o 3D printanju

nebih isao na te skuplje modele, nesto od ovih osnovnih, najvjerovatnije photon 2x, cisto da se ufuram malo, lako se kasnije uzme nesto jace.

koliko sam vidio photon je i vise nego sposoban za isprintati svaku gresku koju pocetnici rade :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Rasprava o 3D printanju

Ok, pitanje za ekipu s resinskim printerima....

Imate li kakvu dedicated prostoriju, grijanu garazu, iznajmljeni stan u kojem printate, ili ima i onih koji to rade u zajednickom kucanstvu, jednoj prostoriji koja se koristi i za druge namjene i slicno?

U osnovi, vidim da anycubic bundla one air pure "prociscivace" zraka, navodno rade korektno, a kako je cijela tehnologija bazirana na ventilatoru i aktivnom ugljenu, ideja je jednostavno napraviti "kutiju" od necega, poklopac koji poklapa printer dok printa, unutar printera bi bila 2 ta air pure hepeka, a onda napraviti veliki "filter", s 120mm ventovima, te kilom aktivnog ugljena, da dodatno prociscava zrak unutar te kutije, to bi trebalo osigurati da vrlo malo ili nista smrada i stetnih cestica pobjegne iz kutije, doduse tu je i prozor koji se moze djelomicno ili potpuno otvoriti bez da utjece previse na temperaturu same prostorije....

Ideje, misli, rjesenja neka, kako se vi snalazite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 mjeseca
Rasprava o 3D printanju

Pozdrav,

Ima netko da bi mi isprintao jednu sitnicu u vjerojatno 2-3 primjerka ?
Šaljem više info u inbox. :)

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Javi se :)

16 godina
Ima li što bolje od Bambulaba P1S u rangu 600 eura?
Zanima me kakva su iskustva sa AMS-om na P1S?
To je onda još cca 250 eura više

0 0 hvala 0
13 godina
Rasprava o 3D printanju

Nema, imam dva. Jedan radi savrseno, dok je drugi dosao s losim karbonskim sipkama te je morao biti zamijenjen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rasprava o 3D printanju

Kako si skužio za ovaj drugi da to što spominješ ne valja?

0 0 hvala 0
13 godina
Rasprava o 3D printanju

Tako sto je bacao gresku za opusten remen te na kraju vise nije mogao ni kruznicu isprintati kako treba nego je radio elipsu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Rasprava o 3D printanju

AMS je zakon, imam ga na P1S i A1, rijetko printam u boji, ali toliko je korisno što staviš 4 filamenta i samo biraš kojim ćeš printati, ne treba svaki put mijenjat. Uz to služi kao pohrana za 4 špule filamenta.

Moj PC  
1 0 hvala 1
7 godina
Rasprava o 3D printanju

Da li sami crtate modele ili nalazite na internetu. Koliko je tesko da se prepravi vec napravljeni model i u kom programu bi to mogao da uradim?

0 0 hvala 0
13 godina
Rasprava o 3D printanju

Vecinu radim sam, meni je to profesija zadnjih 20 godina pa mi nije neki problem. Blender i Fusion 360 su dobri programi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Rasprava o 3D printanju

blender, meshmixer.....

ali ne zavaravaj se, nije to bas tako jednostavno....

a na netu mozes naci prakticki sve, nesto besplatno, nesto kupis, ne vidim preveliku potrebu ali sve ovisi o tome sto te tocno interesira, sto bi printao

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nemam95 kaže...

Da li sami crtate modele ili nalazite na internetu. Koliko je tesko da se prepravi vec napravljeni model i u kom programu bi to mogao da uradim?

Printam isključivo funkcionalne modele za svoje potrebe pa ih pravim sam, većinom Solidworks, nešto u Rhinocerosu.
Prepraviti već postojeći model? Ovisi na kakve izmjene misliš i kakav je model (datoteka), nešto se može i jednostavno je. Fajlovi za printanje su često uglavnom eksportirani iz nekog izvornog formata i imaju kaotičnu topologiju pa su nekakve veće promjene neisplative. Lakše je napraviti sve od nule.

13 godina
Rasprava o 3D printanju

Narucio A1 Mini+AMS pa cu vidjeti kako ce se pokazati. Kolege koje ga imaju su zadovoljni vise s njime nego s A1.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice