Imam glupo pitanje. Ja sam ekonomist iz obitelji ekonomista, znaci nisam zna promjenit žarulju dok ste vi radili pitaj boga šta u elektrotehničkoj. Dobro, nakon 20 godina braka ja ti sad mogu bojler promjenit. Hehe. I kako sam cili život sa kompovima tako sam ustvari developer, čak znam linux jer sam root server admin, znači nisam više njufer :)
Ali, ovoga, imam 2 glupa pitanja, već godinu-dvije želim to pitat i nikako da upitam, zaboravim...
Prvo - jebote oni novi lusteri. Ti kad izgasis svitlo - i dalje nešto svijetli tu. Vidiš niti. Jesu li to te nove led žarulje ili štajaznam šta u tim rasvjetlim tijelima. Uopće mi nije jasna logika. Ako izgasim svijetlo, valjda želim da bude izgašeno 100%. Plus potrošnja. Mislim, pričam gluposti i crnim se ali stvarno mi ide na...
Druga stvar, ona stand by svijetla na uređajima, recimo na tv-u. Kad dite ja se sićam to je bilo malo crveno svijtlo a dans to je komad botuna koji mi svijetli u facu dok spavam. Pa koliko to troši struje kad se zbroju svi uređaji na cijelom svijetu. Koja je funkcija toga tj. može li se diskretnije i ekonomičnije to napravit ako baš treba zbog signaliziranja statusa uređaja...
Eto. Nemojte me krivo shvatit. Nisam nervozan nego više pokušavam bit humorističan kad se izražavam ovako zdravoseljački. Ustvari mi je neugdno pitat da ne vidite koji sam debos a zanima me i nemam koga pitat nego vas. Nije valjda da sam jedini kojemu to nije jasno.