Tutorial za Web dizajnere izdvojena tema

poruka: 196
|
čitano: 101.609
|
moderatori: Danny_HR, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Tutorial za Web dizajnere

Treba mi brzo pomoc zaboravio sma kako ono u html-u stavis da ti otvori automacki link

<a href="http://www.bug.hr/">Bug</a>

ali znaci da se samo otvori cim ocitas

to mi treba imo sam prije flash i instaliranu jomlu u folderu a sad sam skinio flesh pa d ami je da odma otvara jomlu...........

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
RE: Tutorial za Web dizajnere
B_O_J_A kaže...

Treba mi brzo pomoc zaboravio sma kako ono u html-u stavis da ti otvori automacki link

<a href="http://www.bug.hr/">Bug</a>

ali znaci da se samo otvori cim ocitas

to mi treba imo sam prije flash i instaliranu jomlu u folderu a sad sam skinio flesh pa d ami je da odma otvara jomlu...........

Huuuh?? Daj molim te malo pojasni. Ja te uopće nisam uspio skužiti što želiš napraviti.

Q: U čemu radiš site? A: Pa u Dreamweaveru! Naravno! - hahahahahahaha
11 godina
offline
Tutorial za Web dizajnere

znaci treba mi kod da se otvara odma jomla iz foldera sada je ovako stoji:

www.domena.com/index.html(i u tom html-u se pokrece flash)i iz tog flasha ides na stranicu koja je u jomli njena je domena (www.domena.com/jom/)

a ja bih sada da se odma cim se otvori www.domena.com otvara sve automacki iz foldera (jom) da ne ide preko flasha i da moras klikniit na udji

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Tutorial za Web dizajnere

E ovo mi je trebalo

<meta http-equiv="refresh" content="2; URL=http://www.domena.hr/index/">

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 16:47 (B_O_J_A).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
d

sve je vec to isfurano

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 23:34 (facko).
 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

a moze li neko da stavi link za download knijga o HTML-u, CSS-u, javascriptu itt.......

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
RE: Tutorial za Web dizajnere
Sk8eR kaže...

a moze li neko da stavi link za download knijga o HTML-u, CSS-u, javascriptu itt.......

evo za mog 50-50 nick imenjaka...imaš google, a bome sigurno znaš i kako se koristiti torrentom. Jednostavno upiši HTML ebook...i ovi "For Dummies" su dosta popularni sa tim tutorialima

Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!!! | Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
11 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

Svaka cast na tutorijalu sefe Namigiva

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 0:33 (xZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Tutorial za Web dizajnere

isplati li mi se ici na tecaj za web dizajnera u algebre?? 

 
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
offline
RE: Tutorial za Web dizajnere
Svaka cast! Tutorijal je odlican za pocetnike!
Nitko nikada nije postigao nešto zaista veliko, a da se nije izložio riziku. Denis Waltley
9 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

evo jedan dobar tutorial o HTML-u i CSS codu..isto izrađuje u notepadu. :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Tutorial za Web dizajnere

Evo nešto i iz BiH, naime riječ je od Distance Learning, fakultet informacijskih tehnologija-FIT:
1.Uvod u Web tehnologije

2.Back End komponente 1.dio

Nadopunjavati ću kako budu izlazili i nastavci.

Life is Computers, Tobacos, Women, Trucks, you live better?
Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

imam 3 problema

jedan je kako unositi tekst na stranicu

znači imam napravljenu stranicu i sada bi htio na nju ubaciti neku vijest, radi li se to isključivo tako da ga upisujem u sami HTML kod izrade stranice ili nekako drugčije

znači ovo što sam rekao kod upisivanja u HTML mislio sam na ovo:

 

<h1>NASLOV VIJESTI</h1>

<p>PRVI ODJELJAK</p>

<p>DRUGI ODJELJAK</p>

<p>...</p>

 

drugi je kada ovako stavljam vijesti onda mi je prikazuje č,ć,ž,š... kako to riješiti

 

i treći kada imam napravljenu stranicu da na nju želim dodati pod stranicu na drugom linku, npr. O meni (http://www.blabla.com/o_meni) moram li nju raditi posebno (drugi HTML file) ili postoji neki drugi način

 

 

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Tutorial za Web dizajnere

1.

Ako nekoristiš bazu, moraš upisivati u kod, možda dadoteke, ali teže.

2.

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">

Kad spašavaš pod encoding stavi UTF-8.

3.

Problem je nejasan, što hoćeš, napisao si KUPUS!

Tag je <a></a>, atribut ti je href, name,...

Hoćeš  Google?
<html>

<body>

<a href="http://www.google.ba">Google</a>

</body>

</html>

 

Jel ovo hoćeš ili nešto drugu?, na neki dio stranice, postaviš target pomoću taga name, i samo dodaš u <a> tag.

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
8 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

ovo prvo ne razumijem

 

kod ovoga drugoga me zanima gdje to treba upisati ?

 

 

a ovo 3. me nisi razumio

znači ja imam stranicu npr. http://www.nogomet.com i sada bi želio dodati npr. podstranicu lupam Liga prvaka (http://www.nogomet.com/ligaprvaka.html) e sada kako to napraviti, to me zanima, treba li raditi novi HTML i onda ubaciit link toga ili ima neki drugi način ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Tutorial za Web dizajnere

Kako ne razumiješ?, moraš unositi u kod ako nekoristiš bazu ili dadoteke.

 

Drugo:

<html>

<head>

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">

</head>

</html>

 

Treće:
Znači, imaš napravljene stranice "Home.html", "Galerija.html", "Download.html", "O nama.html", "Kontakt.html".
Hoćeš link na "Galerija.html", ako su u istom folderu, mada bi bilo bolje staviti cijelu putanju, <a href="Galerija.html">Galerija</a>Jel to hoćeš?

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
8 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

e hvala, to mi je trebalo

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

e da, evo opet ja malo dosadan

 

sredio sam sve grafički uredio, prilagodio monitoru na laptopu (1366x768), ali kada gledam na većem zaslonu (1680x1050) onda mi se sa desne strane pokazuje sve ispočetka

mogu li kako namjestiti da glavni dio (body) bude na sredini na kojem god monitoru gledam ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Tutorial za Web dizajnere

Pa centriraj sadržaj:
<center></center>

, si na to mislio?

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
8 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

ne, nego ja sebi nalaptopu namjestim da mi je širina 1366px, ali kad gledam na većem monitoru nakon tih 1366, stranica počinje nanovo ispočetka

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Tutorial za Web dizajnere

Malo si nejasan u svojim pitanjima, daj SS-ove, pa ćemo vidjeti.

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
8 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

ovako bi trebalo izgledati

 

http://i.imgur.com/y1JA5.jpg

 

 

ovako izgleda na većem ekranu

 

http://i.imgur.com/cIZ4Q.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

To bi trebalo rješiti sa javascriptom da se prilagodi širi ekrana, ali za početak sa <center> </center> i za body stavi:

 

body

{ background:......... no-repeat ;

 

S tim ćeš dobiti da ti se ne ponavlja background. 

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

hvala na ovome, pomoglo mi je

 

e sada kod ovoga ubacivanja slike kako namjestiti da text ide skroz oko slike a ne ovako kao na slici

 

http://i.imgur.com/fFbQW.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Tutorial za Web dizajnere
pato007 kaže...
e sada kod ovoga ubacivanja slike kako namjestiti da text ide skroz oko slike a ne ovako kao na slici

Imaš middle, absmiddle, davno sam centrirao sliku, ali probaj kombinaciom nekih alignova ili googlaj, pa vidi.

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
8 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

ma ne centrirati sliku, nego staviti da text ide svuda oko slike, a ne kao gore na primjeru da prvi red ide na dnu slike, a svi slijedeći ispod

 

treba mi da text kreće na vrhu slike

 

+

 

kako smanjiti razmak između redova u textu

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2011 19:59 (pato007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

<div>

<div id="slika"><img /></div>  // #slika float:left

<div id="tekst"><p>iksDe</p></div> // #tekst float:right

<div>

 

Za razmak između redova koristišline-height

http://bit.ly/fEJAtE
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 9:56 (k1c0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Tutorial za Web dizajnere

treba mi pomoć oko izrade padajućeg izobrnika

ne treba li običan izbornik ono imam text i kad dođem na njega "padne" mi 5 novih opcija

nego da na tih 5 opcija se može dodati da kad se dođe na njih "ispadne" u novom izborniku još 5 opcija

 

ovo 5 sam bubnuo tako za primjer

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 15:31 (pato007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Re: Tutorial za Web dizajnere

Imaš unutar dreamwevera razrađen taj dio zovu ga spry menu, možeš probat pod jQuary vjerovatno ima gotovih takvih menija samo si ih prilagodiš izgledom. Svi takvi meniji su ti liste koje su pomoču kombinacije CSS i javaScripta evoluirale u meni.

12 godina
offline
Tutorial za Web dizajnere

To se zove na engleskom 'nested menu'

 

http://onehackoranother.com/projects/jquery/droppy

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice