Pomoc sa PHP kodom i HTML ili CSS kodom u DW?

poruka: 9
|
čitano: 1.857
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

e ovako strucnjaci:

1: imam neki zadatak sa fakulteta napraviti neko sučelje, odnosno programčić neki, nebitno, zanima me kako u login-u napraviti ad netko pogresno unese podatke da mu odmah tu pise pogreska? jer kod mene kad pogresno unese pređe na drugu stranicu i tu pise,pa se mora vraćati ponovo da bi se logiralo? radi se o PHP kodu

2: drugi problem je dizajn, imam background i login, i sad ispod logina imam kao background malo ko sivo nesto,kao okolo toga logina, problem je sto kad gledam recimo u browseru normalno ok je,ali kad uprem F11 pobjegne mi login iznad, piranje je:

a)kako to fixirat?

b)kako napraviti da background pase na sve monitore,jer kod mene kad prelazi recimo sa mog,gdje sam namjestio velicinu i ok je, na neki laptop ili manji, pocne se ponavljati, gdje je kraj stranice,pocne isposetka..mislim da znate sto zelim reci..

e hvala!Smijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoc sa PHP kodom i HTML ili CSS kodom u DW?

Nisam nikakav stručnjak za PHP (počeo sam ga učit prošli tjedan) ali za ovo prvo pitanje mogu ponudit odgovor.

Znači, možeš jednostavno ubacit sljedeći kod (koji se pokreće klikom na "login")

if (/** provjera ispravnosti podataka **/)
{
     /** preusmjeravanje na drugu stranicu **/
}
else
{
     echo ("Podaci su neispravni, molimo pokušajte ponovo!");
}

I naravno umjesto ovih komentara ubaciš kod.

I daj postavi ovdje css pa ću probat vidit kako ako mogu nešto sredit. (za ovaj drugi problem)

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 12:41 (CroModder).
16 godina
neaktivan
CroModder kaže...

Nisam nikakav stručnjak za PHP (počeo sam ga učit prošli tjedan) ali za ovo prvo pitanje mogu ponudit odgovor.

Znači, možeš jednostavno ubacit sljedeći kod (koji se pokreće klikom na "login")

if (/** provjera ispravnosti podataka **/)
{
     /** preusmjeravanje na drugu stranicu **/
}
else
{
     echo ("Podaci su neispravni, molimo pokušajte ponovo!");
}

I naravno umjesto ovih komentara ubaciš kod.

I daj postavi ovdje css pa ću probat vidit kako ako mogu nešto sredit. (za ovaj drugi problem)

hvala...uspjeli smo napraviti ovo(grupa smo) ali tako da nam sljedeci prozor u desing modu bude zajedno sa ovim prozorom login,samo između ona ikonica php, znaci..drugi se ne vidi kad ides preview i normalno radi,ali mi je problem posto neznam kako cu sad na taj drugi prozir background promjeniti jer mi nije isti na loginu i ostalim prozorima..

ovo drugo sve smo radili preko onih style, a ovo je za pozadinu
body
{
background-image:url('tester.jpg');
background-repeat:scroll;
background-attachment:fixed;
background-position:center;
}
16 godina
neaktivan

A čuj, bez screenova ti/vam ne mogu pomoć previše. Mogu ti/vam samo preporučit da se poigraš/te sa position: fixed; i position: relative; (link)

Heh, a opet ne kužim ni koju pozadinu misliš promijenit. Ak ti nije problem baci bar screen od login forme. (a i kod da vidim kako ste to sredili)

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 18:20 (CroModder).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo ovdje mozes vidjeti dizajn : http://markok14.110mb.com/

znaci samo sliku kako sam to zamislio..i sve je tako samo sto su mi korisnicko ime i password iznad textboxova..a vidis ovo sivo, pozadina textboxova , to nemogu da ubacim nikako, napravio sam i background sa tim fixirano,ali mi kad uprem full screen, odnosno F11 pobjegne login forma malo iznad sivog.. znaci mene zanima kako napraviti da to bude fixirano,za web browser, jer kako onda ove stranice koje gledamo na netu, nemaj usvi isti monitor a ipak svima pasu..to je problem kod nas/mene...

posalo sam t ibackground kod,a evo od tablice

<table width="232" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
  <tr>
    <td width="232">

<form action="" method="post">
      <p><span class="style7">Ime:</span>
        <input name="ime" type="text" class="textboxstyle" />
            <span class="style7">Lozinka:</span>
            <input name="lozinka" type="password" class="textboxstyle" />
      </p>
      <p>
        <input name="Login" type="submit" class="buttonstyle" id="Login" value="Login" align="left"/>
      </p>
    </form></td>
  </tr>
</table>

hvala puno.

16 godina

Čekaj, ti želiš da ti textbox izgleda kao ovo na slici sivo polje za upis šifre i korisničkog imena? To sve možeš odrediti CSS stilom i namjestit da se ne pomiče kad zumiraš i odzumiraš. Ako misliš postaviti sliku kao background i onda iznad nje stavit textbox, to ti baš ne preporučam jer postoji jednostavniji i bolji način.

16 godina
neaktivan

gle..vidis textbox i button, rađeni su u ps-u i ja sam vec to sve namjestio..oni su mi takvi..e sad ja sam kontao ovo plavo je background,ali mi nekako fali nesto,pa sam na background dodao ovo sivo,okvir ovaj..i sad,problem mi dođe kad ja radim preview jer kad uprem F11,bjezi mi malo gore sve..a treba mi fullscreen,a ionako bez sivog se vidi da se pomakne login forma gore...

sta predlazes,na koji nacin da to odradim..

16 godina
Tomica12 kaže...

gle..vidis textbox i button, rađeni su u ps-u i ja sam vec to sve namjestio..oni su mi takvi..e sad ja sam kontao ovo plavo je background,ali mi nekako fali nesto,pa sam na background dodao ovo sivo,okvir ovaj..i sad,problem mi dođe kad ja radim preview jer kad uprem F11,bjezi mi malo gore sve..a treba mi fullscreen,a ionako bez sivog se vidi da se pomakne login forma gore...

sta predlazes,na koji nacin da to odradim..

Pa taj okvir od textboxa dodaj na texbox putem css a ne u pozadinu kao slika. zato ti i bježi jer si stavio kao bg cjele stranice, a ne bg texboxa.

EDIT:
Sad ću ti ja napravit onako kako ja mislim da bi trebalo, pričekaj.

EDIT2:
Evo ti u rar datoteci primjer. Ovako sam ja mislio da napraviš textbox i login tipku, samo što ti malo bolje to uredi.Osmijeh
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 13:44 (Ivan M.).
16 godina
neaktivan

hvala prijatelju...ja sam vec prije nego si ti poslao ovo napravio na ovaj nacin textboxove i login, a ona slika je samo kao neka ideja bila..

ma sredit cemo mi to..vec smo dobro napredovali..na 0 bili...hvala jos jednom ..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice