PHP ili ASP ?

poruka: 252
|
čitano: 54.466
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: PHP ili ASP ?
alankish kaže...

MVC,koju implementaciju koristiš?Jesam to dobro sročio?Sramim se

ASP.Net MVC (www.asp.net/mvc)

I'm going woo woo
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
CreatifCode kaže...

Definitivno se odlučujem za programski jezik kojim ću najbrže i najbolje riješiti zadan problem.

Najcesce kada puno saras po tehnologijama, nisi dovoljno strucan ni u jednoj. Pogotovo gdje su ASP.Net (bilo webforms bilo MVC) i PHP nebo i zemlja. Ne kazem da je to slucaj u tebe, ali po meni, najbolje se uhvatiti jedne tehnologije (koja ti najvise lezi) i onda gurati i usavrsavati istu.

tnakir ovo što si rekao je definitivno istina. Inače radim u PHP, za veće projekte koristim CodeIgniter framework, za manje koji su mi trenutno u developmentu sam uzeo Kohana, to je fork CodeIgnitera. .net nisam taknuo od verzije 2, i to sam onda koristio za desktop aplikacije. Nekidan sam si skinuo web developer express jer imam jedan projektić koji bi mi bio zgodan za odraditi u .net-u, a sve zbog storanih procedura u SQL-u.

(Znam sad će netko reći da imaš storane i u MySQL ali to jednostavno nije to, a i PHP baš ne hendla storane najbolje, btw. radim trenutno na db wrapperu za storane u php/mysql kombinaciji pa ako nekome treba nek se predbilježi.)

Eh problem je nastupio kad sam otvorio VS WD i kreirao ASP.net MVC aplikaciju, nisam znao kuda dalje. Trebalo bi mi vremena da se prešaltam na taj način programiranja, a zbog nedostatka istoga sam do daljnjega odustao. Iako mi se sviđa ono što sam vidio po video tutorijalima i netu. Stavio sam si na todo listu da to u narednih mjesec dva bolje prošaram i da napravim mali projektić u njemu.

Negdje dalje si napisao da je php dosta zbrčkan s html, to je istina samo zato što je "lagan" za pohvatati konce i onda se svatko prima toga i ona se vidi svega i svačega dok to kod .net nije tako i moraš imati nekakvo osnovno predznanje da bi uopće mogao početi raditi išta smisleno u dotičnom. Najveći problem je naučiti kako separirati logiku od html i onda samo neophodne loopove i varijable ubacivati u html stranicu, jednom kada se to svlada kod postoje pregledan kao i onaj u asp.net-u i code behind modelu. Uh neda mi se više pisati.

17 godina
CreatifCode kaže...

Eh problem je nastupio kad sam otvorio VS WD i kreirao ASP.net MVC aplikaciju, nisam znao kuda dalje. Trebalo bi mi vremena da se prešaltam na taj način programiranja, a zbog nedostatka istoga sam do daljnjega odustao. Iako mi se sviđa ono što sam vidio po video tutorijalima i netu. Stavio sam si na todo listu da to u narednih mjesec dva bolje prošaram i da napravim mali projektić u njemu.

Negdje dalje si napisao da je php dosta zbrčkan s html, to je istina samo zato što je "lagan" za pohvatati konce i onda se svatko prima toga i ona se vidi svega i svačega dok to kod .net nije tako i moraš imati nekakvo osnovno predznanje da bi uopće mogao početi raditi išta smisleno u dotičnom. Najveći problem je naučiti kako separirati logiku od html i onda samo neophodne loopove i varijable ubacivati u html stranicu, jednom kada se to svlada kod postoje pregledan kao i onaj u asp.net-u i code behind modelu. Uh neda mi se više pisati.

MVC i nije toliko kompliciran koliko izgleda. Obrnuta je logika u odnosu na PHP ili na WebForms ali kad ga jednom skuzis vidis kako je sve skupa logicno i kako stvari zapravo lagano idu.

Sto se tice codebehind... ja sam se preporodio kada sam presao sa ASP-a na .Net... cisci kod, lakse se snaci. Sto se tice "ubacivanja varijabli u HTML stranicu" za sve to postoje kontrole. Bile one datagrid, bilo nekakvi repeater ili custom user kontrole, sve se da izvesti cisto bez "šporke" interakcije biznis logike i prezentacijskog dijela. Razlika je u tome sto je ASP.Net cisto objektan, dok je PHP u svojoj osnovi bio proceduralan jezik. Nadogradnjom i razlicitim frejmworksima postao je objektan.

Kombinacija ASP.Net-a i MSSQL-a je po meni izvrsna. Iako to sve skupa izvrsno radi u kombinaciji ASP.Net i mySQL. Takodjer mi kod MSSQL-a fale neke stvari iz mySQL-a tako da miksam te baze, koristim ih po potrebi.

I'm going woo woo
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
CreatifCode kaže...

MVC i nije toliko kompliciran koliko izgleda. Obrnuta je logika u odnosu na PHP ili na WebForms ali kad ga jednom skuzis vidis kako je sve skupa logicno i kako stvari zapravo lagano idu.

Sto se tice codebehind... ja sam se preporodio kada sam presao sa ASP-a na .Net... cisci kod, lakse se snaci. Sto se tice "ubacivanja varijabli u HTML stranicu" za sve to postoje kontrole. Bile one datagrid, bilo nekakvi repeater ili custom user kontrole, sve se da izvesti cisto bez "šporke" interakcije biznis logike i prezentacijskog dijela. Razlika je u tome sto je ASP.Net cisto objektan, dok je PHP u svojoj osnovi bio proceduralan jezik. Nadogradnjom i razlicitim frejmworksima postao je objektan.

Kombinacija ASP.Net-a i MSSQL-a je po meni izvrsna. Iako to sve skupa izvrsno radi u kombinaciji ASP.Net i mySQL. Takodjer mi kod MSSQL-a fale neke stvari iz mySQL-a tako da miksam te baze, koristim ih po potrebi.

PHP je u biti u svom začetku bio template engine, ništa manje ništa više. Sve ostalo je povijest.

Ja znam da sam prije sad već 5-6 godina probao raditi PHP->MS SQL i C#->MySQL i da je to bila katastrofa, kakvo je danas stanje ne znam, ali evo ti kažeš da radi izvrsno.

Što ti to fali na MS SQL-u iz MySQL-a?

15 godina
odjavljen
PHP ili ASP ?

What the hell are they talking aboutSmijehSad su mi neke stvari jasnije

0 0 hvala 0
17 godina
CreatifCode kaže...
tnakir kaže...
CreatifCode kaže...

PHP je u biti u svom začetku bio template engine, ništa manje ništa više. Sve ostalo je povijest.

Ja znam da sam prije sad već 5-6 godina probao raditi PHP->MS SQL i C#->MySQL i da je to bila katastrofa, kakvo je danas stanje ne znam, ali evo ti kažeš da radi izvrsno.

Što ti to fali na MS SQL-u iz MySQL-a?

Evo banalan primjer iz mySQL-a LIMIT 10,20, za ovo treba kemijat podupite u MS SQL-u.

alankish kaže...

What the hell are they talking aboutSmijehSad su mi neke stvari jasnije

Sto ti nije jasno?

I'm going woo woo
16 godina

Teška rasprava, a i odluka u što ćeš uložiti iduće mjesece (i godine) truda i učenja.

Po meni je ipak nekakva osobna empatija prema programskom jeziku bitna.

Ako si u razvoju išao iz smjera webdizajnera - znači dobro si ispleglao slaganje i dizajniranje stranica, nekako mi je PHP prirodan odabir jer on neće tražiti puno truda oko učenja i omogućiti će ti da ostaneš fokusiran na oblikovanje i kompoziciju stranica. I osobni interes tu je naravno ključan. Ne možeš raditi sve, ako si naglasak stavio na dizajn, logično je da te neće zanimati novosti C# 2.0 3.0 itd...

Ako se budeš htio baviti više samim programiranjem  i custom business logikom - neznam do kojeg će te trenutka zadovoljavati PHP, koji je ipak .. budimo iskreni skriptni jezik.

Bilo je tu pokušaja da se usporede jezici al to je prilično teško, na koncu konca svaki od njih ima svoj put i ja vjerujem neki svoj djelokrug da ne kažem namjenu.

Isto tako bi te savjetovao da izostaviš uspoređivanje nekih riješenja na platformama tipa zamjena jer na koncu konca najbitnije je koliko neko riješenje na nekoj platformi podržava alat u kojem radiš.

PHP - jednostavan, brz, al nervira njegov include, neodlučnost kodera dal će koristiti polja ili klase, općenito šlampavost koda. S njim se nećeš bojati da ako godinu dana nisi pogledao novosti ili priručnik da si prilično zaostao

Java - uvijek me fascinirala različitost bazičnih koncepcija koje nude pojedine biblioteke za istu stvar, osobno navikao sam se na neke stvari u kojima mi C# daje konfor, a Java ih nema, logično je jer je Java služila kao predložak za C# a ne obratno

C# - pripremi se za stampedo, tko uopće kuži ove novosti 3.0 još ih aktivno koristi (provokacija kolege, provokacija), osobno ga najviše volim, al kažem promjene koje se dešavaju su fascinantne i šteta je ne pratiti ih, s druge strane nisi to uvijek u mogućnosti.

Tu je naravno i neizostavna opredjeljenost za platformu - Windows ili Linux. Ako simptiziraš Linux nemaš što razmišljati, neka ti PHP / Java budu izbor, a ako si na Win platformi još možeš malo razmišljati.

Možda bi bilo dobro da proučiš neke uvodne lekcije za svaku platformu posebno pa vidjeti što bi ti najbolje moglo ležati.

17 godina
neaktivan
PHP ili ASP ?

Kao i ostali ovdje učim i grebem po novim stvarima. Ono što me je od ASP/NET/MS platforme držalo podalje:

- subjektivan dojam brzine odziva web aplikacija napravljenih na toj tehnologiji

- subjektivan dojam brzine odziva ms win servera ( u odnosu na  linux varijantu)

- prečest eror page win ms sql stranica na koje sam naletio surfajući webom

- prečest eror page IIS na koje sam naletio surfajući webom

vatrom

0 0 hvala 0
16 godina
vatrom kaže...

Kao i ostali ovdje učim i grebem po novim stvarima. Ono što me je od ASP/NET/MS platforme držalo podalje:

- subjektivan dojam brzine odziva web aplikacija napravljenih na toj tehnologiji

- subjektivan dojam brzine odziva ms win servera ( u odnosu na  linux varijantu)

- prečest eror page win ms sql stranica na koje sam naletio surfajući webom

- prečest eror page IIS na koje sam naletio surfajući webom

Dotakao si jednu tužnu činjenicu da se često dešava to da u asp development zaluta "Forms" ekipa, ili im web development nije primaran pa se dešavaju neke stvari koje se inače nebi trebale dešavati.

S druge strane i administracija IIS.a ne mora biti tako jednostavan zadatak za "svakoga".

Ima i pozitivnih primjera npr:

http://stackoverflow.com/

14 godina
neaktivan
PHP ili ASP ?

neznam ja kazem PHP je the boss

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nisam radio sa PHP-om pa nisam kompetentan govoriti o ovoj temi ono sto mi je zapalo za oko u vise postova jest izjava kako .net samo kopira stvari koje vec postoje.

Pa ako je nesto kvalitetno zato to onda nekoristiti ??? 

MS nije nista kopirao tocnije nije kopirao niciji kod vec je iskljucivo napisao/doradio kvalitetnu ideju i pokusao ju napraviti jos boljom to sto ju on nije napisa prvi je sasvim sporedna stvar.

15 godina
neaktivan
PHP ili ASP ?

Ovo nikad neće završiti. Treba korisiti oba jezika ili ono što ti više odgovara. Ja inače kodiram u php-u, no ne mogu reći da je najbolji jezik. Prednost php-a nije jezik kao jezik već što  ima hrpa besplatnih projekata otvorenog koda. Svi smo čuli za worpdress, joomla, phpBB,  bbPress i hrpa drugih. To su sve jako kvalitetni i popularni CMsistemi i forumi koji se puno korsite, i olakšavaju svakodnevni posao i s pomoću kojih zaradimo koju lipu. To nam omogućuje da budemo i kvalietni wordpress, joomla i ostali developeri a ne samo php koderi. A sto se tice jezika baš nisam siguran i ne bih znao reći. Kada govorimo o php-u svi govore o razno raznim razvojinim okvirima kojih ima na tone po intrenetu. Dok za ASP developere ne pada ništa drugo na pamet osim .NET-a i to već puno govori koliko je zapravo moćan. Svaki drugi php-ovac kad govori o razvojim okvirima ima svoju priću tipa: ja koristim cakePHP, al mi se sviđa codeigniter zbog jednostavnosti, no ako želim raditi neke veće stvari onda mi više odgovara Zend. Kod ASP-ovca to nema, vec je samo .NET. Tako da treba dobro razmisliti što odabrati :D

Pozdrav

0 0 hvala 0
16 godina
PHP ili ASP ?

Odustao sam prije godinu i pol od MVC-a. Manje više ljenost, dok nisam do kraja shvatio nedostatke web formsa. U svakom slučaju, kamara tutorijala, par knjiga i zaokret u razmišljanju i totalno sam oduševljen.  Mislim da ljude dosta odbija .net zbog web formsa. Nešto najgore i najmučnije mi je kada dobijem drag - drop web aplikaciju u formsima na održavanje.  Plačem kada vidim <asp:GridView i recimo uz njega <asp:SqlDataSource

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PHP ili ASP ?

dok za php procesor ti zauzet npr 90%, u javi ili asp netu ce biti 10%, sto ako ce ti stranica imati dosta posjeta, ili biti kompleksna, onda je valjda boje asp ili javu koristiti. Bila je ona prezentacija na facebooku, sto su upravo to pokazivali.

Jos jedna prednost, ukoliko napravis neku stranicu u php-u, ukoliko se desi da ti neko pristupi serveru (administratoru), može dobiti kompletan kod php-a, dok u javi ne moze, a mislim ni u aspu takodjer.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ukoliko ti neko pristupi serveru n**ebo si ga iovak ionak, nije bas neka prednost, al aj!

www.lukasavic.com
16 godina
neaktivan

ako pravis neku jedinstvenu stranicu (tipa bug forum ili neka web aplikacija i sl.), pretpostavljam da ne bi zelio da ti neko prekopira kompletan kod koji si radio dosta dugo vremena. Zato za php imas nulled stranica koliko hoces, dok za ove druge nemas :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 18:00 (cristaln).
16 godina
southy kaže...
naxeem kaže...

Meni je, dakle, LINQ dovoljan razlog da odaberem C# povrh Jave.

Ne moram spominjati Silverlight i njegovu nadmoć nad JavaAppletima kao RIA sučelju, Parallel framework u C#-u, delegate i sl.

LINQ je zgodna stvar, postoje neki projekti na Javi koji rade nešto slično, no MS se ionako pomalo udaljava od njega i gura Entity Framework(koji je imitacija Hibernatea) u prvi plan. Korištenjem već gore spomenutih frameworka PHP dobiva slične mogućnosti...

Koliko je ono postotak korisnika sa instaliranim Silverlightom? Namigiva

Neznan jesi drogiran ili samo glup.

EF je LINQ u onon najprimitivnijen obliku, za seljačine. Ka vidi se da nismo pogledali PDC ove godine, ili ikada vjerojatno. Evo da više ne budeš glupan http://player.microsoftpdc.com/

Postotak korisnika sa instaliranim   Silverlightom? Tko je normalan, ima ga instaliranog.

DUMP udruga mladih programera
16 godina
cristaln kaže...

ako pravis neku jedinstvenu stranicu (tipa bug forum ili neka web aplikacija i sl.), pretpostavljam da ne bi zelio da ti neko prekopira kompletan kod koji si radio dosta dugo vremena. Zato za php imas nulled stranica koliko hoces, dok za ove druge nemas :)

Još glupih. BOL Forum je asp.net.

15 godina
odjavljen
Fearless kaže...
cristaln kaže...

Here he goes again.Fearless, imao si par dobrih postova, i sad opet s...s.Zgodna analogija je kupnja auta, svejedno je(uvjetno rečeno) da li češ uzeti Punto ili A6 Avant.I jedan i drugi će te odvesti na cilj.

16 godina
alankish kaže...
Fearless kaže...
cristaln kaže...

Here he goes again.Fearless, imao si par dobrih postova, i sad opet s...s.Zgodna analogija je kupnja auta, svejedno je(uvjetno rečeno) da li češ uzeti Punto ili A6 Avant.I jedan i drugi će te odvesti na cilj.

Ma i ja kazen :)

17 godina
neaktivan
Fearless kaže...
southy kaže...
naxeem kaže...

Meni je, dakle, LINQ dovoljan razlog da odaberem C# povrh Jave.

Ne moram spominjati Silverlight i njegovu nadmoć nad JavaAppletima kao RIA sučelju, Parallel framework u C#-u, delegate i sl.

LINQ je zgodna stvar, postoje neki projekti na Javi koji rade nešto slično, no MS se ionako pomalo udaljava od njega i gura Entity Framework(koji je imitacija Hibernatea) u prvi plan. Korištenjem već gore spomenutih frameworka PHP dobiva slične mogućnosti...

Koliko je ono postotak korisnika sa instaliranim Silverlightom? Namigiva

Neznan jesi drogiran ili samo glup.

EF je LINQ u onon najprimitivnijen obliku, za seljačine. Ka vidi se da nismo pogledali PDC ove godine, ili ikada vjerojatno. Evo da više ne budeš glupan http://player.microsoftpdc.com/

Postotak korisnika sa instaliranim   Silverlightom? Tko je normalan, ima ga instaliranog.

Bolje da ne mislis to sto si napisao. Ljudi ga mozda imaju instaliranoga jer im ga je instalirao "onaj koji im je install winse". Puno ljudi jos nezna sto je Flash, di ce znati za Silverlight{#}

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
16 godina

Bolje da ne mislis to sto si napisao. Ljudi ga mozda imaju instaliranoga jer im ga je instalirao "onaj koji im je install winse". Puno ljudi jos nezna sto je Flash, di ce znati za Silverlight{#}

Puno ljudi nezna ni kako vozit auto, pa to ne minja ništa u automobilskoj industriji. Ako surfaš internetom, očekuje se da imaš 2 ruke i 2 oka i da vidiš da ti piše na svkoj trecoj stranici instaliraj Flash ili Silverlight.

17 godina
neaktivan
Fearless kaže...

Puno ljudi nezna ni kako vozit auto, pa to ne minja ništa u automobilskoj industriji. Ako surfaš internetom, očekuje se da imaš 2 ruke i 2 oka i da vidiš da ti piše na svkoj trecoj stranici instaliraj Flash ili Silverlight.

Smart guy spusti se na zemlju. Nista se od nikoga ne ocekuje.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 22:30 (Lion King).
16 godina
Lion King kaže...
Fearless kaže...

Ma dobro,   to je tako slucajno ispalo  {#}

Poanta je da ako netko nema Silverlight, to je njegov problem a ne developera.

16 godina
cristaln kaže...

dll?

17 godina
Fearless kaže...
Lion King kaže...
Fearless kaže...

Ma dobro,   to je tako slucajno ispalo {#}

Poanta je da ako netko nema Silverlight, to je njegov problem a ne developera.

Zasto se onda jos uvik rade stranice koje su "kompatibilne" sa starijim browserima? Zasto svi ne odemo na HTML5? Jer postoje stefice. Jer stefice neznaju koliko i ti. Jer kao developer hoces zaradit. Ako ne prodas steficama zaradio si manje. Tako da je to svakako problem developera. Sve ima svoju ciljnu grupu. I ti se prilagodjavas njoj. Ne grupa tebi. Jer bude li se grupa morala prilagodjavat tebi ici ces u stecaj.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
16 godina
tnakir kaže..

Zasto se onda jos uvik rade stranice koje su "kompatibilne" sa starijim browserima? Zasto svi ne odemo na HTML5? Jer postoje stefice. Jer stefice neznaju koliko i ti. Jer kao developer hoces zaradit. Ako ne prodas steficama zaradio si manje. Tako da je to svakako problem developera. Sve ima svoju ciljnu grupu. I ti se prilagodjavas njoj. Ne grupa tebi. Jer bude li se grupa morala prilagodjavat tebi ici ces u stecaj.

Primjer je glup i nije na mistu. Kod Silverlighta/Flasha rijetko kad je rijec o kompatibilnosti, ili ga ima ili nema. HTML5 fino fallbacka na četvorku i to nije problem.

A ako programiraš za Štefice, onda si u banani. Trebaš se rješit Štefica i ostavit Štefice jadnicima koji moraju programirat za njih. Ako te Štefica koči da ubaciš JavaScript jer ga "neki nemaju", onda to ka stvarno nema smisla.

Lipo Štefici objasniš da nemože imat popup ili nešto drugo bez JS-a i riješen problem. Tvoj problem nisu korisnici nego samo onaj tko ti daje pare.

(Štefica je u ovon slučaju onaj tko te plaća, a ne onaj tko gleda web)

User-oriented zarada ne pali baš, samo payer-oriented. Uvjeri poslodavca, a ne publiku :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 23:28 (Fearless).
17 godina
neaktivan
PHP ili ASP ?

meni Moonlight sasvim fino radi na Mavericku. Al da dam svoj skromni prilog raspravi. 

Prvo i osnovno - glupo je birati jezik iz čistog ćeifa, ako već ne znaš ni jedan, ili znaš oba. Prvo složiš projekt, odrediš infrastrukturu i slično. Slažem se s kolegama koji su rekli da je portanje asp.neta na Linux glupost, isto kao i spajanje MSSQL-a na PHP kod. 

Ako trošiš MySQL/PostgreSQL - PHP, ako trošiš Access/MS SQL/Compact SQL - ASP.Net. Oracle valjda nisi lud instalirati - to je baza za mazohiste, samce i kompleksaše (dokle god se ne radi o projektu za INA-u, RBA ili McD).

E sad - ako ti je za bazu svejedno (ili je u pitanju recimo SQLite koji je fin sa svima), ako ti je hosting nebitan (whatever) - onda gledaš što ćeš raditi i način na koji ćeš raditi. Za veliki projekt i timski rad - bolji je statički jezik, inherentna objektna / modularna arhitektura i kompajler umjesto interpretera (jer pri kompajliranju uklanjaš pola grešaka - pola toga puca u runtimeu). ASP.Net tu pobjeđuje. 

Ako se radi o manjem solo projektu - može i dinamički jezik - pri čemu je zgodno koristiti framework tipa cakea ili nečeg sličnog - da si smanjiš obim posla i broj grešaka. Tu je PHP dobar izbor. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Fearless kaže...
tnakir kaže..

Primjer je glup i nije na mistu. Kod Silverlighta/Flasha rijetko kad je rijec o kompatibilnosti, ili ga ima ili nema. HTML5 fino fallbacka na četvorku i to nije problem.

A ako programiraš za Štefice, onda si u banani. Trebaš se rješit Štefica i ostavit Štefice jadnicima koji moraju programirat za njih. Ako te Štefica koči da ubaciš JavaScript jer ga "neki nemaju", onda to ka stvarno nema smisla.

Lipo Štefici objasniš da nemože imat popup ili nešto drugo bez JS-a i riješen problem. Tvoj problem nisu korisnici nego samo onaj tko ti daje pare.

(Štefica je u ovon slučaju onaj tko te plaća, a ne onaj tko gleda web)

User-oriented zarada ne pali baš, samo payer-oriented. Uvjeri poslodavca, a ne publiku :)

Ako programiras za web onda je onaj tko te placa upravo onaj tko dolazi na tvoj web jer on nosi klikove, klikovi nose reklame, reklame nose novac.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
16 godina
tnakir kaže...

Ako programiras za web onda je onaj tko te placa upravo onaj tko dolazi na tvoj web jer on nosi klikove, klikovi nose reklame, reklame nose novac.

Pa ne nose tebi novac te reklame, sta ti je??? To šta njemu neko tamo klika po oglasima ne znaci tebi nista. A ako si napravija dobar web, bit će i klikova (jer ces ukljucit mozak i napravit fallbackeve za bitne stvari i jer neces koristit rizicnu tehnologiju za core stranice lol nego za eye candye i slicno)

Ti si "samo"   programer, prestani se grbavit i udvarat onome tko plaća. Ko više zna, ti ili on? To je krivi nacin razmisljanja. Ako znas dovoljno o tehnologiji koju koristiš da argumentirano odbiješ glupe primjedbe onoga tko te plaća, napravi to. Inače ćeš bit nezadovoljan, bez obzira na pare (govorin sve ovo iz vlastitog iskustva, proša san Štefice i sve to...)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice