Imam par pitanja, ako netko može pomoći...
Fotograf sam sa bazom od preko 20 000 fotografija, uglavnom Jadranska obala i otoci, imam skoro sve pokriveno od Dubrovnika do Umaga.
Prodajem fotografije preko Alamy-a i nekim privatnim kanalima, ali nekako je prodaja u padu pa razmišljam napraviti vlasititu web stanicu za prodaju.
Sad... htio bi nešto poput Alamy-a, da dignem sve fotografije u punoj rezoluciji, pa da se mogu pretraživati po tagovima i lokacijama nastajanja.
Tko bi mi to mogao napraviti, zanima me opcija bez on-line prodaje i sa..
Bez direktne prodaje bi trebalo biti nesto jednostavnije, digao bi fotke u web rezoluciji, pa bi arhiva imala koji 15GB, opcija bi mi bila da kad kupac odabere fotke meni stigne mail sa listom odabranih fotografija, ja pošaljem račun, kupac plati, ja ponovno pošaljem odabrane fotografije. Malo to komplicira prodaju, ima više koraka, sporije je... ali pretpostavljam jednostavnije za napraviti.
Druga opcija je on-line prodaja, gdje bi ja digao svu arhivu na server, kojih 300-400 GB, i u glerije bi se generirale smanjene fotografije s watermarkom, kupnjom fotografija kupac bi automatski dobio link za download. To bi puno ubrzalo proces prodaje ali sigurno i poskupilo izradu stranice i hosting..
Volio bi znati okvirno koliko bi me to moglo izaći, da vidim da li bi se upuštao u to, jer nisam siguran kolika bi bila zarada od prodaje...
Trenutne web stranice: