Adobe Muse/Edge - očekivanja

poruka: 5
|
čitano: 2.464
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
offline
Adobe Muse/Edge - očekivanja

Pozdrav svima, prvenstveno web designerima a onda developerima. Nadam se da je iz naslova teme svima sve jasno {#}. Dakle radi se o slijedećem, zanima me vaše mišljenje o Adobeovim alatima koji se trenutno nalaze još u beta fazi. Dakle, Muse i Edge. Budućnost weba ili pucanj u prazno?

 

Adobe Muse

 


Adobe Edge

 

Dakle radi se alatima koji bi trebali omogućavati izradu weba po čistom drag'n'drop sistemu, barem što se Musea tiče dok je Edge prvenstveno namijenjen za izradu HTML5 animacija. Edge sam ukratko prošao, i vidim da se vraća  Flashu. Timeline, kexframeovi?! Muse sam isto tako isprobao, i kod koji exporta je živi očaj, pojam strukturiranosti se je negde izgubio. CSS selektori, ista priča. Alat za one nevične kodiranju ili još jedan pokušaj WYSIWYG generatora?

 

Vaša mišljenja?

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Adobe Muse/Edge - očekivanja

Nema ga do ručnog pisanja HTML-a... Djeca koja tek uče će prvo uzeti ovo, ali nema dobra frontend developera bez poznavanja koda...

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Adobe Muse/Edge - očekivanja

Ma nema od tog hljeba ni u pekari. Očajnički pokušaj da se poslje Adobe Flash-a Pro koriste Adobe-ovi programi za pravljenje HTML5 animacija. Steve Jobs im je nabio ....

Dafuq I just read?
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Adobe Muse/Edge - očekivanja

Bez veze, bez poznavanja HTML-a i CSS-a nema upotrebljivog sajta, mada danas i server - side tehnologije.
HTML je veoma lagan, može ga naučiti, za vrlo kratko vrijeme, svako.

 
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
offline
Adobe Muse/Edge - očekivanja

Slažem se definitivno. Pitanje mi se nametnulo nakon upita jednog poznanika, "designera", da kako ovo bitno ubrzava rad. Rekoh nakon dovoljno iskustva, razvoja vlastitog templating engina, grid tablea i sličnih pomagala, uvijek i uz ručno pisanje cijele strukture i CSS-a budem brži i kvalitetniji kod izbacivao van. Preveliko trpanje animacijama nije nikako dobro riješenje, tako da mi se Edge nije nikako zasada dopao. Nakon što sam vidio "web stranice"  u kojima cijeli elementi weba doslovno ulijeću u prozor web browsera, panično sam počeo stiskati Alt+F4. O tome da je takva vrsta alata namijenjena za nezahtjevne korisnike koji gravitiraju negdje izmežu DTP-a i weba, uopće nema potrebe. A tek koliko možebitne izmjene koda u samom sourcu ili veći nivo "personalizacije" glavobolje donose {#}.

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice